Cornucopia?

Aktuellt

Mycket stort förtroende hos läsarna för myndigheternas åtgärder mot COVID-19 - utom hos SD-väljare

Bloggläsarna har ett mycket stort förtroende för myndigheternas åtgärder mot coronaviruset SARS-CoV-2 och sjukdomen COVID-19. 69% är neutral...

2018-06-05 13:33

Exklusivt: Förhandstitt på Den blomstertid nu kommer

Nedan kan bloggen i samarbete med Crazy Pictures erbjuda en exklusiv förhandstitt på den kommande svenska thrillern Den blomstertid nu kommer.

Vad filmen handlar om får vi se. Jag vet att Victor från Crazy Pictures läser mina (Lars Wilderängs) böcker, och som det ser ut ovan verkar filmen mycket lovande.

Den blomstertid nu kommer har biopremiär den 20:e juni. Läs mer på SF Bios hemsida.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

40 kommentarer:

 1. Gud vad jag hatar att jobba med göteborgare...

  Ser ut att va en jäcklig go film dock.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han ger en bra bild av hur det är att jobba med en göteborgare som hamnat ute i obygden, dialekten gör att det känns som att inget tas på allvar. :)

   Dock brukar kompetensen vara lika bra eller lika usel som hos vem som helst.

   Radera
 2. Verkar lovande! (Dock tror jag en tv-serie hade varit mer tillgänglig för massorna.)

  Temat känns igen från Lars böcker, så undrar om filmen kommer att framkalla känslan "detta har jag sett innan". :)

  SvaraRadera
 3. 1. Efter att ha sett alla deras (skådespelarna) tidigare arbete så är det svårt att med en gång tro att det är seriöst (särskilt med den dialekten).

  2. Jag hoppas inte vi får PK nerkört i våra halsar i en twist på slutet.

  Men det ser lovande ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men gulle. Stackars dig. Du kommer ju vara jätteorolig för det farliga pk-monstret hela filmen. Tänk om de INTE kör ner pk i halsen på dig under filmen, och du sitter nöjt kvar helt kallsvettig efter att ha ångest hela filmen igenom - och så kör de ner pk i halsen på dig under EFTERTEXTERNA!
   Du får nog ha ett par svärjevänner med dig för att hålla handen + din mysigaste offerkofta att gosa in dig riktigt ordentligt i.

   Radera
  2. Lugna dig nu Stoffe så du inte kommer i kalsongerna av att "krossa" sverigevänner så känslomässigt hårt, dina hårda ord mot Wofser är ju hårdare än de pisksnärtar du njuter av att få på stjärten varje lördag. :)

   Radera
 4. Hahaha!
  Fantastisk dialog. som att vara på jobbet.
  Årets tveklöst mest spännande filmrelease.

  SvaraRadera
 5. Ha! Visste väl att foldern frän MSB var en reklamkupp!

  SvaraRadera
 6. Hmmm...
  Lite schablonbild av jägarkojan med män (som luktar diesel), ogillar invandring, röstar SD, kör diesel pickisar, avskyr "noll-åttor" och tycker att man skall skjuta, gräva och tiga när det gäller varg... Allt medan man gör vapenvård på älgstudsarna, tar sig en plastmugg skogssstjärna och låter de fuktiga strumporna sakta torka...

  Kombinera ihop detta med lite Johan Falk action och vi får en mustig soppa!
  :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. MÄN som läser Flashback och Avpixlat.. ;-)

   Radera
  2. Filmerna Jägarna, Hotet och Zonen verkar också ha varit inspiration...

   Radera
  3. Våra dieselpickisar är top notch.
   Min migrationsvälsignade kommun verkar ej ha råd att sköta sina gator, likaså grannkommunen. För att inte tala om snöröjningen. Snö har vi alltid annars, men i år var det massor av fruntimmer drabbade av den feminiserade röjningen. Med pickisen är det bara ett sant nöje att inte vara drabbad.
   Dieselpickisar är framtiden.

   Radera
  4. Jag gissar att Bengt inte tillhör målgruppen för filmen.
   Och att han dömer ut den enbart pga dessa minuter som han sett här.
   Jag har läst manus och vet att den här ytterst korta passusen, inte är representativ för resten av filmen.
   Det är enbart en transportsträcka för att bygga upp dels några av karaktärernan och främst en miljö, som mycket av handlingen i filmen utspelar sig i.

   Radera
 7. Ser fram emot denna film. Inget att försöka analysera sönder.

  SvaraRadera
 8. Intressant ur flera aspekter. Nu kommer nöjesmedia i kapp folket. Den speglar folket för att maximera vinsten. Förutspår en lysande succés, med massiv kritik från vänstertomtarna och MSM, vilket bara gör det ännu mer intressant för folket. Kanske det till och med tas upp på agenda och liknande propagandakanaler.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du bör nog titta på deras kortfilmer online...

   Radera
  2. Hoppade igenom några "Poesi för fiskar" på youtube och ser det mest som samhällssatir. Fast jag kanske missade de finare detaljerna. Har dock inget att klaga på. Speglar samhället som jag ser det. Fast det är alltid svårt att veta med bra satir, om de är fiender eller vänner. Bra satir balanserar alltid på knivseggen, riskerar alltid att falla ner på ena sidan, men i bästa fall kritiseras den hårt från alla håll.

   Radera
  3. Eller så kanske jag är en sån där nyttig idiot...

   Radera
  4. Ja, nyttig ur de flesta aspekter. Som höginkomsttagare försörjer jag genom skatt en massa parasiter. Det är väl nyttigt, eller hur?

   Radera
  5. Bra satir är ingens vän och ingens fiende och samtidigt allas vän och allas fiende. Det görs ingen bra satir i Sverige öht. Vetefan varför vi inte klarar av att hantera det. Saknar verkligen några riktigt bra svenska satirkällor.

   Radera
 9. Lite stereotypt som jägarna, fast längre söderut. En blockbuster i vardandet.

  SvaraRadera
 10. B R E A K I N G: 22 000 hemvärnssoldater kallas in i historisk beredskapsövning.

  Självfallet är tidpunkten för denna beredskapsövning inte slumpmässigt vald. Beaktat Försvarsmaktens katastrofala ekonomiska situation finns med stor sannolikhet mycket goda skäl bakom beslutet att genomföra denna typ av verksamhet just nu. Ett av de bärande skälen kan på goda grunder antas vara den så kallade signaleffekten – att på förekommen anledning brådskande sända tydliga säkerhetspolitiska signaler till en mottagare vilken uppfattats planera/stå i begrepp att utföra någon form av säkerhetshotande verksamhet riktad mot svenska nationella säkerhetsintressen.

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/22-000-hemvarnssoldater-kallas-in-i-historisk-beredskapsovning

  SvaraRadera
 11. De trailers jag sett var mer spännande. Mer mystik om vad som händer när allt går åt skogen känns det som

  SvaraRadera
 12. Hade missat detta projekt i vardande. Ska bli intressant att se resultatet.

  SvaraRadera
 13. Får se om jag lykas få med mig familjen på bio

  SvaraRadera
 14. Du menar väl ändå inte att den kan vara bättre än förebudet?

  SvaraRadera
 15. Vi i Sverige ska ju inte vara sämre...
  https://www.theatlantic.com/entertainment/archive/2016/07/operation-tinseltown-how-the-cia-manipulates-hollywood/491138/

  SvaraRadera
 16. Backat den på kickstarter, kommer se den på premiären, undviker trailers som eventuellt visar för mycket.

  SvaraRadera
 17. Känns väldigt fake, alternativt vänstervriden propaganda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, Svensk Film's chef (eller vad hon nu var) har ju sagt helt öppet att hon kommer vägra att ge pengar till filmprojekt som inte har rätt "värdegrund", så.... :)

   Radera
 18. Gillar verkligen crazy pictures egensinniga "gör det själv" attityd, det de saknar i form av uppbackning av etablerade produktionsbolag och stora pengar kompenserar de med hårt jobb och en massa entusiasm. Ska definitivt se denna på bio, har inga höga förväntningar men de förtjänar absolut ett biobesök.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mats-Helge Olsson i åminnelse!
   Också en egensinnig gör det själv attityd och med totalt utan uppbackning eller stora pengar..
   ;-)

   https://sv.wikipedia.org/wiki/The_Ninja_Mission

   Radera
  2. För den som vill grotta ner sig mer i M-H Olsson, tidigt 80-tal, videovåld mm.
   Ett tidsdokument !

   https://www.youtube.com/watch?v=9b57uVA-WAA

   Radera
  3. K Special gjorde en fantastisk dokumentär om honom, finns på tuben: https://youtu.be/9b57uVA-WAA

   Riktigt intressant om ett stycke svensk filmhistoria som alla hade förträngt. Hyr-VHS guldålder, så länge filmtiteln innehöll ordet ninja och det var nån tuff bild på omslaget med lite ninjor, vapen och explositioner gick de åt som smör.

   Radera
  4. ... och... Siewert Öholm !!

   Radera
 19. Gäsp, någon slags politiskt korrekt spring-i-dörrarna-buskis varvat med specialeffekter och krigsscener (där sensmoralen är att de otacksamma svennarna får känna på att vara flyktingar). Möjligen snäppet bättre än Robert Aschbergs svt-serie "Blå Ögon" men... Nej tack.

  SvaraRadera