Cornucopia?

Aktuellt

Mycket stort förtroende hos läsarna för myndigheternas åtgärder mot COVID-19 - utom hos SD-väljare

Bloggläsarna har ett mycket stort förtroende för myndigheternas åtgärder mot coronaviruset SARS-CoV-2 och sjukdomen COVID-19. 69% är neutral...

2018-06-12 12:09

Ändrad senaste kommentars-widget

Jag har bytt ut den tidigare widgeten för senaste kommentarer mot en sämre. Detta då widgeten hängde hela bloggen, inklusive gjorde att man behövde vänta rätt länge på möjligheten att kommentera.  Ny enklare feedwidget hittas nere till vänster.
Mitt tangentbord.
Som många har anmärkt på har bloggen varit långsam med att ladda in de senaste veckorna. Det beror på att widgeten Senaste kommentarer har hängt. Pga GDPR ska också Google Blogger sluta stödja externa widgets, och det kan ha med detta att göra.

Ny widget för senaste kommentarer hittas nere till vänster, och är en enkel feed-widget från Blogger, som dessvärre bara kan visa de senaste fem kommentarerna och det utan rubrik eller speciellt mycket innehåll.

Stör ni er på den sämre widgeten kan ni alltid prenumerera direkt på kommentarsfeeden som Atom-feed här via din RSS-läsare: https://cornucopia.cornubot.se/feeds/comments/default

Sammantaget anser jag att en snabbare blogg och snabbare möjlighet att kommentera eller nå övriga funktioner är värt att byta ut widgeten för.

I och med GDPR så går det inte heller att använda OpenID för att kommentera, om ni undrar varför vissa kommentatorer försvunnit. För att kommentera måste man numera nämligen slutit avtal med Google, och det går bara med Google- och Blogger-konton.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

3 kommentarer:

 1. Pensionera Blogger och flytta till Ghost: https://ghost.org

  DuckDuckGo har, som exempel, sin blogg på Ghost: https://spreadprivacy.com

  Disclaimer: Ej affilierad, och ej använt den från redaktörsperspektivet. Men som besökare är Ghost alltid trevlig att stöta på. Osäker på hur det funkar med annonser.

  SvaraRadera
 2. Lars: Kan du göra något åt reklamen som dyker upp när man kolla på mobilen. Superstörande! Visma tror jag att det är. Sen när man ska scrolla så följer den med. Galet störande och gör faktiskt att jag inte surfar in på bloggen på mobilen.

  Klagar inte utan bara kollar om det är möjligt? För övrigt så har jag faktiskt utnyttjat en del erbjudanden som har varit i reklamen på bloggen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. När du skrollat ner ska reklamen försvinna. Annars kan du ladda om sidan tills du inte får Visma-reklam längre. Den visas bara ett begränsat antal gånger per besökare.

   Radera