Cornucopia?

Aktuellt

Finanskursen med hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding - fem procent rabatt med Cornucopia

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Finanskursen  som erbjuder 5% i rabatt på kursavgiften om du uppger rabattkoden CORNU i samband ...

2018-05-23 08:09

Tabloiden Filter slår till med bokreklam igen

Mattias Göranssons tabloid Filter, känd för att förneka grundstötningen av U-137 och hävda att israeler mördar palestinska barn för att stjäla deras inre organ, pekar nu ut en död man - som inte kan försvara sig - som Olof Palmes mördare. Detta trots brist på all form av teknisk bevisning, erkännanden eller vittneskonfrontation. Kort sagt handlar det om reklam för en kommande bok, likt när Mattias Göransson förnekade U-137.
Den vapentränade bloggarjäveln spänner hanen. Herr bloggarjäveln har uppenbarligen även tillgång till vapen. Och herr författaren har borgerliga sympatier. Således enligt Filters metodik på misstankelistan om Palmemordet skett idag.
Tabloiden Filter vill alltså sälja lite lösnummer genom att hänga ut den döde sk "Skandiamannen" som Olof Palmes mördare. "Bevisningen" hos Filter består i att han checkade ut från Skandias kontor två minuter innan mordet, att hans granne hade en revolversamling, att han var moderat från Täby och att han var vapenträndad likt ca 95-98% av alla svenska män i åldern 20+ på den tiden.

Det "enda som talar emot" är frånvaro av teknisk bevisning, frånvaro av erkännande och att han inte identifierades vid en vittneskonfrontation.

Själv kan praktiskt nog den sk Skandiamannen inte försvara sig, eftersom han är död, vilket också radikalt minskar risken för ett förtalsmål mot Filter och ansvarig utgivare Mattias Göransson. 
Kilo-klassens ubåt.
Tabloiden Filter är sedan tidigare kända för att föra fram att Israel mördar palestinska barn för att stjäla deras inre organ, samt för att förneka all form av sovjetisk aktivitet i svenska inre vatten under kalla kriget. Det senare var förstås reklam för en bok av Mattias Göransson, som landar i att han inte har tillgång till 70-årigt hemligstämplade handlingar och inte hittar några bevis för att exakt 30 meter långa ryska ubåtar ska rört sig i svenskt inre vatten, vilket tas som bevis för att inga ubåtar alls gjort detta (ledtråd till Göransson: det fanns fler ubåtstyper i sovjetiska marinen - eller ja, Göransson har sitt uppdrag att via argumentationsfel avfärda en enda typ av ubåt för att avfärda samtliga, men jag avser mer resten av mänskligheten). Mattias Göransson är också känd för att hylla Putin och klä sig i sk gopniki-kläder. Den Kreml-finansierade organisationen Svenska Freds gav sedermera ett pris till Göransson.

Nu visar det sig förstås att även artikeln som pekar ut en man som inte kan försvara sig också är reklam för en kommande bok, förutom att Filter mitt i en valrörelse vill föra fram att vara moderat innebär att man är mördare.

Filters trovärdighet står inte på spel här. Filter har nämligen inte någon trovärdighet.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

40 kommentarer:

 1. Ser just att Göransson med bisittare Pettersson får sitta som de facto experter i SVT Morgonstudion och bre ut sig med sina indicier. Bra reklam för dem och tabloiden. Inga frågor förstås om tabloidens eller Göranssons historiska trovärdighet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det Christer Pettersson som är bisittare eller vilken Pettersson avses?

   Radera
  2. Du menar om det är Krister Peterson, förundersökningsledare i Palmeutredningen?

   Radera
 2. Tänker på ärekränkning eller förtal heter det väl nu för tiden, den sk. skandiamannen är död och kan inte försvara sig, men hur är det med eventuella barn och barnbarn, kan de stämma Göransson och få skadestånd. Jag vet att en del kändisar har tänt på alla åtta när deras avlidna anförvanter dragits i smutsen av pressen, men om det har lätt till skadeståndsanspråk vet jag inte.

  SvaraRadera
 3. Svårt att bedöma bloggarens uppgifter utan att läsa artikeln... Gör Filter verkligen kopplingen mellan att vara moderat och Palmemördare?

  Annars finns det ju klara kopplingar mellan att vara moderat och göra bort sig i bastkjol (Adehlson) samt att vara totalt tondöv (Bildt).

  Nå, vad skulle Skandiamannens motiv egentligen vara?

  Sen verkar det ju sanslöst korkat att "checka ut" från arbetsplatsen två minuter innan man begår ett mord i närheten. Har man planerat mordet (vilket vi väl får förutsätta) vore det ju åtminstone medelbegåvat att lista ut ett sätt att lura in/utcheckningsmaskinen eller stämpeluret eller vad det nu kan ha varit. T ex genom att först mörda Palme och SEN stämpla ut.

  Utöver det så är väl Palmemordet polisiärt uppklarat, jag har det från extremt säker källa att Carl-Erik Rosén mördade Palme.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En källa som av en lycklig slump är död. Hur förklarar du det?

   Radera
  2. Tanken i en (tidigare) bok är att han brukade vara beväpnad och av ren slump sprang rakt på paret Palme och beslöt sig för att ”ta den jäveln”.

   Radera
  3. Antagligen den organisation som jagade källan, dvs det hemliga sällskap som bl a störtade romarriket och sänkte Estonia. Bland annat.

   Radera
  4. @Peter:

   Spännande, vilken bok är detta?

   Annars tror jag det krävs en rätt speciell människa för att begå ett impulsmord på en statschef.

   Radera
  5. Självklart inte. Skandiamannens fru har sagt att denne "inte hade haft något politiskt emot att palme mördas" vilket är något helt annat.

   Men detta inlägg handlar nog mest om att göra anti-reklam för en tidsskrift som bloggaren inte gillar.

   Radera
  6. Impulsmord? Anckarström ingick väl i en konspiration?

   Radera
  7. Vi är väldigt många som tycker att det var väldigt skönt att Palme-epoken tog slut. Därmed inte sagt att det var vi som mördade honom eller tycker att det var bästa sättet att få slut på vansinnet!

   Radera
  8. Finns ju åtskillig dokumentation där Palme "frotterar" sig med Honecker, Nyerere, Castro & Co...

   Radera
  9. BD: Palme var inte statschef...

   Radera
  10. @Bennie
   Lars Borgnäs ”En iskall vind drog igenom Sverige” Tror han skrev om Skandiamannen.

   Radera
  11. @Bengt: Du verkar ju ha besökt länderna innanför järnridån ganska ofta. Har du slutat vara kommunist än?

   Radera
  12. @Efraim: Rätt, slant lite där. Statsminister, inte statschef. Inte för att det påverkar argumentet direkt.

   Radera
  13. @gbd crvx

   När jag var liten "påg" och med släktingar i Skåne, föräldrar som var lärare så var somrarna på 70-talet närmast oändligt långa!

   Så gott som varje år gjordes en tur via Skåne till DDR och ibland även via / tillbaka via Polen med den gamla Folkvagnen från 67.
   Hade varit i både Köpenhamn, Hamburg och Berlin innan jag ens varit i "Tokholm"...

   1977 byttes folkan ut mot en Passat, givetvis vit men som svensk var man en välkommen gäst i länderna bakom järnridån.

   I mitten på 80-talet gjordes en resa med den vita Jettan till Budapest och en klassisk bilsemester via DDR och Tjeckoslovakien. Även detta år tankades det fullt i "öst" innan färjan Sassnitz - Trelleborg tog bil och familj tillbaka.

   1988 gjordes fösta "stora tågluffen" med bl.a besök i Rumänien med tvångsväxling, tuffa gränskontroller i nattmörkret mot Ungern mm.
   Likaså var det "Grenzkontrolle - Papieren Bitte!" på gränsen i Dragoman Pass mellan Bulgarien och Jugoslavien. Gränsen i Свиленград (Svilengrad) mellan TR/BG var också den hårt upplyst och bevakad av gränsposter med Kalasjnikovs och schäferhundar i munkorg...

   1991 var jag och reskamraten ute igen men i slutet av Juni påå 3:e dagen i Zagreb förstod vi att det kanske inte var så "hälsosamt" att stanna kvar varvid jag själv fortsatte mot östra Tjeckoslovakien, dagens Slovakien och över till södra Polen

   Pluggade tyska 20p varav ca 10p i Berlin 93/94


   Några inspirerande filmer...

   Belgrad - Nis - Dragoman - Sofija: https://www.youtube.com/watch?v=dZ93gBTEKuM&t=473s

   Trafikmagasinet DDR 1985: https://www.youtube.com/watch?v=SpQxb4NHH4c&t=816s

   DDR 1975. https://www.youtube.com/watch?v=uz1Ls6yzsiw

   Budapest 80-tal: https://www.youtube.com/watch?v=I2LADmvDjyo

   Radera
  14. @Ben, @Gunanr: Nationens Fiende heter boken (2016) http://www.nationensfiende.se

   För övrigt, väldigt tunn soppa journalisten tagit 12 år på sig att komma fram till, speciellt med tanke på att det mesta var känt sen tidigare. Den utpekade var en udda kuf och ganska osannolik som skytt men skulle det trots allt vara han så är det intressanta vem som var uppdragsgivare, medhjälpare och krafter bakom- för det har funnits. Det som föranledde en mörkläggning.

   Radera
  15. BD: Fast skytten kanske var någon som var rädd för att Palme skulle bli statschef i framtiden.

   Radera
  16. Summa summarum är alltså de solida argumenten att:
   -Killen var en kuf
   -Han befann sig i närheten av mordplatsen.

   Mindre etablerade "fakta" är att:
   -Han kände nån som kanske kunde låna ut ett vapen (vem fan gör så?)
   -Han gillade inte Palme
   -Han söp ihjäl sig efter mordet (implicit då av samvetsskäl)

   Ironiskt nog är det väl exakt samma argument som man kan föra fram för att Christer Petterson var mördaren...

   Radera
  17. @rimshot
   Det här var ju festligt
   ”Men i förhören framkommer en ytterst märklig omständig­het. Vittnet som inte ens varit där avslöjar i förbifarten någon­ting som ingen borde kunna känna till.

   Förutom mördaren.”

   Nästan identiskt med filters säljartikel

   Radera
 4. Den fina antisemitismen, den som vill utplåna Israel och utrota de fria judarna i Mellanöstern. Självklart ställs det inga kritiska frågor i Public Neomarxist Service.

  SvaraRadera
 5. Kan du utveckla hur Kreml finansierar Svenska Freds ekonomiskt eller på annat sätt?

  SvaraRadera
 6. På den tiden var det vanligt att uttrycka sig i ganska grova ord om Palme, han var inte populär i hos den breda allmänheten, och företagarna hade de misslyckade löntagarfonderna i minne. På den tiden innan sociala medier så kom det aldrig fram vad vanligt folk tyckte, det stannade i fikarummet eller byggarbetarnas byssja.

  SvaraRadera
 7. En rätt absurd replik från Mattias Göransson till ett inlägg från majoren David Bergman angående ubåtsfrågan finns nu att läsa på Kungl. Krigsvetenskapsakademiens blogg. Han förnekar sig inte.

  kkrva.se/ubatsfragan-an-en-gang/

  SvaraRadera
 8. Expressen har en artikel nu. Tydligen är gw och palmegruppen också infiltrerade av nato-hatande kremlkommunister.
  Troligen försöker man mörka att putin knäppte o.p.

  SvaraRadera
 9. Vänstervridna spekulerar!
  Trovärdighet fiskmås!

  Rötmånaden börjar tidigt i år tydligen...

  SvaraRadera
 10. Man kan ju även fråga sig varifrån herr Göransson & Co får pengar till att ge ut denna tabloid "Filter" som trycks i tjockt glättat papper och med ytterst få annonser...

  SvaraRadera
 11. Kommer ihåg vad jag själv sa på morgonen när vi vaknade och hörde nyheten. "Jaha, det var någon som satte en kula i den där jäveln till slut, det var ju inte oväntat". Det var ungefär så det var. Palme var antingen älskad eller hatad, det var tidens anda.

  SvaraRadera
 12. Palme...
  Därför är jag demokratisk socialist!

  Dvs precis detsamma som SED kallade sig efter murens fall 1989... PDS - Partiet för Demokratisk Socialism...

  https://www.youtube.com/watch?v=7V7IqUjFcoQ


  4/10 1989...
  I preussisk ordning! Mot historiens sophög.....MARSCH! Ordnung muss sein.
  En månad sedan var schluss !
  Den enda ledare som idag väl fortfarande är kvar och som man kan se bland de gästande statsledarna i filmen är väl Ortega från Nicaragua..

  https://www.youtube.com/watch?v=9ObaaQfZJcs&t=56s

  SvaraRadera
  Svar
  1. Palme träffar Castro i Havanna på Kuba!

   https://www.youtube.com/watch?v=DUpMspjc-ZY&list=RDDUpMspjc-ZY&t=40

   Radera
  2. Så om Trump träffar Kim Jon-Un kan vi kalla honom kommunist, eller vad ör din poäng egentligen? Har du nån poäng?

   Radera
 13. Efter 12 års arbete är detta resultatet? Hur lite kan man göra på 12 år vem sjutton har betalat för detta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk om det inte var det enda som man höll på med de tolv åren...

   Radera
 14. Inte första gången man på vänsterkanten spekulerar kring Skandiamannen. Redan 1991 försökte Proletären lansera Stig Engström som CIA-agent, enligt Flashback som återger Proletärens artiklar i länkad tråd.
  https://www.flashback.org/t1945059

  SvaraRadera
 15. Gratis(?) reklam på en av Sveriges största bloggar är ju snällt av dig

  SvaraRadera
 16. Läsvärt:
  https://www.adlibris.com/se/e-bok/nationens-intresse-9789113034713
  https://www.adlibris.com/se/bok/konspiration-olof-palme-mordet-politikern-och-hans-tysta-fiender-9789175036007
  https://www.adlibris.com/se/bok/spionjagaren---del-1-bland-agenter-terrorister-och-affarer-9789176910634
  https://www.adlibris.com/se/bok/spionjagaren-d-2-sapo-ib-och-palme-9789174752014

  Framförallt de två sista är väldigt intressanta då det är dåvarande chefen för kontraspionaget som är författare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Melmac

   På detta tema än mer intressant är Bo J Theutenberg, Dagbok från UD volym 3.
   Där för författaren och Svante Winqvist för höggradigt intressanta samtal med den åldrade Olof Frånstedt, som på sin ålders höst väljer att verkligen lätta på förlåten. Avhandlar även ett och annat om bl.a. den ständigt aktuelle Sverker Åström a.k.a. Getingen och KGB:s infiltration i Sverige under 70- och 80-talet.

   Radera