Cornucopia?

Aktuellt

Anställda LO-medlemmar - ovanligt folk

Fackförbundet LO:s ordförande Thorwaldsson ska avgå. LO-medlemmar är allt ovanligare och LO-medlemmar med någon form av anställning är ovanl...

2018-05-18 12:02

Sosseriet snart utplånat i Muteborg

Det ska kosta att gå emot en folkomröstning och stödja Göteborgsmodellen (korruption). Igår presenterade GP/Sifo glädjande siffror för den kommunala opinionen i Sveriges korruptionshuvudstad Göteborg. Endast 15.7% avser rösta på sosseriet, lika många som på partiet Demokraterna. I den gamla sosseribastionen är nu Moderaterna största enskilda parti med 19.2%.
Socialdemokraternas valresultat till kommunfullmäktige i Göteoborg 1973 - 2018p.
Det ser alltså ut att bli ett historiskt val i Göteborgs kommun till hösten. Denna ständigt korruptions- och sosseristyrda kommun kan gå mot första gången i mannaminne utan sosseriet vid makten. Detta dock med reservation för Göteborgsmodellen, som gör att numera största partiet Moderaterna med sina 19.2% kommer stödja sossarna.

I grunden hittas förutom korruptionen och den allmänna inkompetensnivån i Göteborgs kommun problemet med Västlänken och förra valets folkomröstning, där göteborgarna sade nej till skiten. Denna folkomröstning följdes förstås inte, eftersom politrukerna vill ha sina monument byggda med andras pengar.

Den stridbare moderaten Martin Wannholt kickades/hoppade rent av från Moderaterna när han vägrade stödja Västlänken och bildade sedermera det nya partiet Demokraterna.

GP menar att det nu finns tre olika block - rödgrönrosa vänstern, alliansborgarna, och protestpartierna Demokraterna, Vägvalet och SD. Så rimligtvis blir det Göteborgsmodellen och ett styre där sosseri och Moderater delar på makten, så Västlänken kan fortsätta byggas.

Göteborgssosseriets utspel kring migrationspolitik och religiös extremism ska ses ur perspektivet den totalkraschade opinionen. Nu handlar det om att locka till sig varenda röst man kan, oavsett vilka tidigare uttalanden detta bryter mot.

Sosseriet fick 22.39% i valet 2014, 29.37% år 2010 och 36.04% år 2006. Skulle GP/Sifo gälla landar man runt 16% nu. En mycket glädjande utveckling. Grattis Göteborg! Nu återstår bara att övriga Sverige gör upp med det förflutna och kastar av sig det ok detta parti utgör i en modern och föränderlig värld.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

49 kommentarer:

 1. Det finns ingen skillnad på Socialdemokraterna och Moderaterna längre.

  Båda partierna representerar gamla besuttna makteliter som under det demokratiska trycket tvingas gå samman för att rädda allt de roffat för sig genom åren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer ihåg den där spårvagnsgrejen för ett antal år sedan. Har för mig att moderaterna var inblandade i den så kallade affären den gången.

   Så jag håller med, det finns ingen skillnad på S och M, de har kopplat in snabeln i skattetanken och sugit ut resurserna. Som lök på laxen kan de böja lagar så att de får konkurrensfördelar. Vissa skall följa lagen och betala skatt, andra behöver inte följa lagen och får skattemedel. Inte lätt att konkurrera under de förhållanden.

   Radera
  2. Nja, det som skiljer mest är väl hur de motiverar sina ställningstagande. Sosseriet försöker alltid dölja sitt ställningstagande bakom en mur av rundgång och floskler, men de nya nya moderaterna anser sig pragmatiska och vill göra det som måste göras, även om det går emot vad de egentligen vill.

   Narrativet skiljer, och kanske lite politik också. Om moderaterna går till val på att avskaffa, eller åtminstone minska värnskatten tror jag på dem. Tyvärr är vi allt för få för att vara en intressant måltavla för röstfiske, så mobbingen och utsugningen av oss lär fortsätta eller kanske öka.

   Om du gör något bra så finns det alltid många fler än du som kan ta frukterna av ditt värv ifrån dig i demokratins namn.

   Radera
 2. Det är ju fantastiskt att det fanns en gräns även för göteborgarna, där de slutar rösta på sossarna. Jag blir ibland lite missmodig över demokratin när folket fortsätter att i val efter val rösta på samma gamla korrupta partier. Denna nyhet var ändå en liten strimma av hopp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Till och med väljarna i illröda Norrbotten och Luleå tycks plötsligt ha fått ett minne och ser ut att välja bort (s) i landstings- och kommunalvalen pga diverse impopulära beslut under mandatperioden. Eller är det bara ovanligt många (s)istagångs-väljare som avlidit senaste fyra åren?

   Radera
  2. Ja, det var ju riktigt roligt. I knallröda Norrbotten dessutom.........

   https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=98&artikel=6954128

   Radera
 3. Stundom lyser din stjärna klarare än vanligt Lars. Önskar att det fanns en gillaknapp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väl dold. Kanske skulle man börja göra lite reklam för 1-5-knapparna, så ser Lars vad som går hem eller inte?

   Radera
 4. Det vore inte särskilt förvånande om Demokraterna satsar på riksdagen i nästa val. Även om jag själv brukar förespråka ett "grönt" parti med namnet EkoSoLiD / EkoSocialLiberalDemokraterna / Hållbarhetsdemokraterna så tror jag ett mer allmänt demokratiskt parti skulle kunna vara en bra idé. Istället för socialdemokrater, liberaler, konservativa och annat skit.

  SvaraRadera
 5. Sossarna i rikspolitiken blickar väster ut och skådar sin bleka framtid. Ensiffrigt i valet 2022 är inte orealistiskt. Var det inte sossarna i Nederländerna som gick från typ 25% till 9%?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, sossarna är nog slut utan en tämligen radikal ominriktning.

   Radera
  2. Från 25% till 6% i valet 2017: https://en.wikipedia.org/wiki/Labour_Party_(Netherlands)

   Radera
  3. Hej Carmania

   Blickar man västerut från Gbg så ser man, om man hat tur och inte regnet skymmer sikten, en vacker sol-nedgång!

   Radera
 6. Direktdemokrati är nästa steg i den västerländska civilisationen. Nu finns all nödvändig teknologi för att genomföra det. Schweiz har visat att det fungerar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet är att folk inte har tid att sätta sig in i massor med politiska frågor.

   Radera
  2. Ja, för mitt liv blir så mycket bättre när 7 miljoner idioter istället för 349 idioter inkräktar på mitt självbestämmande.

   Radera
  3. Så självklart att man ska titta på de länder som går bäst och apa efter. Schweiz är inte framgångsrikt pga banker och klockor, utan på grund av dess folk och styrelseskick. Jag vill att alla relevanta jämförelsetal (t.ex. brottslighet, produktivitet i offentlig sektor, resultat i vården, punktlighet i kollektivtrafik osv. osv.) jämförs med en utvald grupp med de 10-20 mest framgångsrika länderna i världen. Ligger Sverige inte på den bättre halvan av dessa inom tre år ska ansvarig(a) få sparken utan fallskärm, målet ska vara att vara topp 10%, resultat premieras, avsaknaden av detsamma bestraffas. Kan garantera att vi skulle få se snabba resultat. Plötsligt skulle dessutom intresset och tiden för genuscertifiering, jämställdhetsplaner och värdegrunder snabbt försvinna.

   Radera
  4. Intressant nog så var faktiskt direkt demokrati (samt lotteri, som är en variant på direkt demokrati) det första steget i den västerländska civilisationen.
   Dock har/hade metoden nackdelar också, det ger tex för stor makt år byråkrater och agitatörer.

   Personligen tror jag på maktdelning, tvåkammarparlament där den ena kammaren består av valda politiker och den andra utses mha lotteri (dvs direktdemokrati).

   En annan variant vore att man för varje fråga som ska beslutas i riksdagen lottar fram ett "parlament" som får ta ställning i just den frågan. Då skulle varje person som lottas fram att deltaga bara behöva sätta sig in i en begränsad fråga. Samtidigt får man samma funktion som direkt demokrati.

   Radera
  5. Med Sveriges totala avsaknad av maktdelning samt obetydliga skydd för individens rättigheter och äganderätt är direktdemokrati livsfarligt.

   Radera
 7. Jo, vi vet att det är andra bullar på G i Göteborg:

  https://www.youtube.com/watch?v=cjGtYA5md-0

  SvaraRadera
 8. GP har fått Alice Teodorescu och sossen Gert Gelotte är borta. Nyttigt för göteborgarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är så avundsjuk på dagens unga. För tjugo år sen hade man visserligen inte jordens undergång, annalkande inbördeskrig mot islamister, ekonomi dödad av kina, etc att oroa sig för men man fick genomlida Ann-Sofie Soffan Hermanssons illröda manifest på ledarsidan varje helg. Och en bild på hennes hockeyfriss, som lätt kunnat ersätta kemisk sterilisering av våldtäktsmän.

   Radera
 9. Allt har sitt pris! Bluff, ljug och sanningsglidning slår till slut tillbaka på sina "förmedlare". Att försöka kopiera östtyska "värdegrunder" på det - tyvärr - lite tröga svenska folket tycks ha kommit till vägs ände. Sossarnas trovärdighet är noll, alliansen har spruckit rejält med Annie Lööfs svekfulla handlande och Miljöpartiet har tagit en sväng ut i periferin med Fridolin Muslim.
  Nu kommer nya partier och nya krafter. Äntligen kan vi börja se framåt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilka nya partier och krafter syftar du på då?

   Radera
  2. Demokraterna i Gbg ex vis.

   Radera
  3. Det enda som verkar nytt med dem är namnet, precis alla deras idéer verkar plankade från andra partier?

   Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  5. Die partei hat immer recht !

   ".. Auferstanden aus Ruinen!.." ;-)

   https://www.youtube.com/watch?v=DTV92wqYjfA

   Radera
  6. Ben Dover: Det märks att Du är dåligt påläst (därav frågetecknet); för Demokraterna gäller inte vänster/högerskalan utan vad som är bäst för göteborgarna och Göteborg.

   Radera
  7. Qvintus
   Jag hoppas verkligen att Demokraterna lyckas, men tyvärr så verkar det som att det bara blir mellanmjölk av alltihop. En f.d moderat som ordförande med en f.d sosse och en f.d mupp som backup känns lite oradikalt i.m.o.

   Radera
  8. Ehm, det är verkligen inte unikt att ideologi spelar liten roll i kommunalpolitiken.

   30-35% av väljarna röstar idag olika i riksdag och kommun.

   Frågetecknet var naturligtvis för att få nåt slags konkret exempel på motsatsen. Men jag antar att du håller med om att idéerna är gammal skåpmat?

   Radera
  9. Petter W: Samtliga tre Du nämner verkar ärliga och uppriktiga i sitt uppsåt och har kommunalpolitisk erfarenhet vilket inte kan värderas nog vid en introduktion i politiken. De har genomskådat den politiska situationen i Gbg och har hoppat av sina partier p g a slöheten, nonchalansen och slöseriet i kommunen. Jag tror på Demokraterna till dess att annat har bevisats.

   Radera
  10. Qvintus:
   Vi är inte oense i sak. Jag hoppas som sagt att de lyckas, inte minst eftersom de sätter en blåslampa i häcken på de andra partierna. Jag flaggar bara för en del orosmoln som kan dyka upp när de har så skilda ideologisk bakgrund.
   Men som sagt så hade det varit kul att se ett strikt pragmatiskt parti.

   Radera
  11. Att man går på att det finns något parti som kan "göra det som är bäst för göteborgarna" är oroväckande. Politik handlar i mångt och mycket att välja mellan olika intressen.

   Radera
  12. Man kanske skulle starta "Teknokraterna"?

   Radera
  13. Mopongo: Något skall man ju "gå på" så varför inte Demokraterna? Speciellt oroväckande tycker jag inte att det är - det är ett nytänk inom politiken. Sen får vi se vart det leder.

   Radera
 10. http://www.dagensarena.se/essa/stor-risk-att-socialdemokraternas-nya-strategi-misslyckas/

  Här finns det väl lite underlag för diskussion/spekulation

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart har de väldigt lite att vinna just eftersom de helt saknar trovärdighet i frågan (precis som M). Det de måste göra är att snabbt komma till en blocköverskridande överenskommelse och få frågan ur världen. Det är mindre smart av dem att inte innan valet göra upp med M.

   Radera
 11. Min regressionsanalys visar att S når den korrekta PASOK-nivån 6% lagom till valet 2026 om 8 år.

  SvaraRadera
 12. Övertecknad stod och tillsammans med ca 200 andra och ropade BUHHHH när förespråkarna för Vä(r)stlänken gick in till gårdagens KommunFullmäktigemöte i gamla Kronhuset i Göteborg..

  Det ordinarie "Börsen" håller f.n på att renoveras eftersom fastigheterna satt sig ordentligt snett pga den förrädiska Göteborgsleran..

  SvaraRadera
 13. Jag förstår inget. De rödgrönrosa eller vilka det nu är som styr borde väl ha räddats av KAMELCENTRET i Angered(tror jag det var?). KAMELCENTRET är väl en succe?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, om inte annat skapades det arbetstillfällen...

   Radera
  2. Av det famösa kamelcentret blev det intet. (Utom pengarullning)

   Radera
  3. Nä, precis! Undra på att sossarna har halverats på kort tid. Vansinnesprojekt och ett slöserimed skattemedel som går utanför det mesta!

   Radera
  4. Om inte jag minns fel så är idén om bidrag till kamelcentret sprungen från MP.
   Att det finns en del frågetecken kring muppars mentala hälsa syns med tydlighet i följande GP-artikel: http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/miljonbidrag-till-kamelturism-och-mj%C3%B6lk-1.4150581

   Radera
 14. ".. det kan gå åt helvete!.."

  (S)osseriet håller på att slukas upp av Vä(r)stlänkens avgrundsdjupa lerhål...
  Och ute i landet mals det ner av identitetspolitik och politisk korrekt velighet...

  https://omni.se/uppgifter-om-krisstamning-inom-s-kan-ga-at-helvete/a/l10JEG

  SvaraRadera
 15. Med tanke på Serafén, Nya Karolinska, etc. så vet jag inte om Göteborg verkligen skulle vara mer korrupt än ex Stockholm numer.

  SvaraRadera