Cornucopia?

Aktuellt

Skattereformen: Även full fastighetsskatt på bostadsrätter - 40 000:- om året för en tvåa på Södermalm

Finanspolitiska rådets skattereform föreslår även fastighetsskatt på bostadsrätter, vilket missades i förra blogginlägget. För en tvåa på S...

2018-05-30 16:11

Putin: "Ryssland har inte dödstraff, men ibland - ja, ni förstår"

Angående morden på journalister och oppositionspolitiker i diktaturens Ryssland och morden och mordförsöken på ryska dissidenter utomlands - senast Skripal med dotter och igår avrättningen av journalisten och författaren Arkadij Babtjenko - så medgav den ryske diktatorn Vladimir Putin förra året att Kremldiktaturen tillämpar utomrättsliga avrättningar. Se film nedan 1:27 - 1:35. Tillägg: Enligt AP är Babtjenko i själva verket i livet och visades just upp av den ukrainska säkerhetstjänsten SBU på en presskonferens.
I teveintervjun ovan medger alltså Vladimir Putin att Kreml tillämpar utomrättsliga avrättningar.

Exakt ordalydelse är följande:
"Hos oss tillämpas inte dödsstraff, som ni vet, fast [slickar sig om läpparna och tittar bort] ibland [slår på bordet två gånger] nåväl, ni förstår vad jag menar." - filmen ovan ca 1:27 - 1:35
Igår avrättades den exilryska journalisten och författaren Arkadij Babtjenko i sitt hem i Kiev. Tidigare i vintras minns vi alla försöket att med massförstörelsevapen mörda avhopparen Skripal och dennes dotter. Sedan har vi alla mord på regimkritiska journalister inom Ryssland, och morden på oppositionspolitiker.

Eftersom dödsstraff inte finns i Ryska Federationen i fredstid, så är alla regimens avrättningar utomrättsliga. Ingen är förstås förvånad, men för oss västerlänningar kan det de sig lite spektakulärt att Kremldiktatorn erkänner detta öppet. Det ska förstås ses som signalpolitik, som sedan följs upp med faktiska mord för att understryka vad det yttersta priset för kritik mot Kreml och Putin får för resultat.

Än så länge verkar man dock hålla sig till att avrätta ryska eller fd ryska medborgare, fast det kan bero på att morden på icke-ryssar inte lika tydligt kan kopplas till diktaturen.

Tillägg: Babtjenko lever tydligen och har nu visats upp av säkerhetstjänsten SBU på en presskonferens.
 

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

108 kommentarer:

 1. "fast det kan bero på att morden på icke-ryssar inte lika tydligt kan kopplas till diktaturen."

  Eller så beror detta på att det är inrikespolitik. Det är trots allt framförallt ryssar som både stöttar Putin, och som har makten att avsätta honom.

  SvaraRadera
 2. BREAKING FLASH !!

  https://omni.se/ryske-journalisten-arkadij-babtjenko-ar-vid-liv/a/gPGGRa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oops! Alla kan gå på en fakenews hur duktig man än är.

   Radera
  2. AFP och Omni är seriösa nyhetssajter!
   Sedan borde bloggar'n markera den nya uppdateringen lite tydlgiare med större fetstil!

   Radera
  3. Vad menar du med "fake" news? En säkerhetsoperation som lyckades, potentiella gärningsmannen gripen och vittnesmål om att ryska staten var involverad. Att omedelbart kalla det "fake" news, är att distrahera från vad som faktiskt hänt.

   Radera
  4. Menar att en 100% avrättning blev till ett försök. Även om det är illa nog så är det lätt att sprida rykten och hets på oriktiga nyheter. Talar av egen erfarenhet...

   Radera
 3. Angående de nya uppgifterna om att Babchenko lever, tror jag att minst 1 rysk agent som nyligen var i Kiev kommer att försvinna mycket snart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. https://www.dn.se/nyheter/varlden/babtjenko-jag-lever/

   "Han tackar Ukrainas säkerhetsstyrkor för att ha räddat hans liv från en mordkomplott som ska ha iscensatts av den ryska säkerhetstjänsten."

   "– Säkerhetstjänsten har iscensatt journalistens död för att få tag på organisatörerna, säger en företrädare för den ukrainska regeringen under en presskonferens.

   Babtjenko hänvisar enligt Reuters till en operation som skulle ha förberetts i månader."

   Och nu stiger russbots-aktiviteten med 1000% på twitter, cornu's blogg, reddit och div. sajter. Nu blir det spamfest!

   Radera
 4. Haha. Då var det dags för fake news igen. Man ska inte ta skämt seriöst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...dig med andra ord. :)

   Radera
  2. Abbe Nej, lögnpressen som vanligt. Skiten som Cornu sprider vidare.

   Radera
  3. ..eller det fulaste som du själv framför - kupp (demokratiska val) ger frikort för att Ryssland anfaller andra länder

   Radera
  4. Abbe Ryssland har inte anfallit nån. Du får sluta läsa CIA sponsrade lögnpressen så kommer det bli lättare för dig att förstå vad som pågår..

   Radera
  5. Ryssland har inget med Ukraina att göra bara ut från Krim, Donetsk och Luhansk - ut bara.

   Radera

 5. ...och under tiden så bombarderar ryskt artilleri bondgårdar och utedass i östra Ukraina. Stolt rysk artillerienhet kan konstatera att man lyckades mörda en 15-årig flicka vid sina morföräldrars bostad.

  De som slåss hårdast och är mest motiverade i Ukraina för att befria landet från rysslöddret i östra landsändan är just Ukrainare med ryska som modersmål.

  Vad uppnår Ryssland förutom dödade småflickor, miljontals rysktalande ukrainare som föraktar Kreml och en sinande krigskassa?

  Att försöka skjuta journalister lite här och där kommer inte att vända fiaskot.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkar för övrigt vara semestervikarier som kladdade runt med Novitjok så att alla möjliga blev kontaminerade runt Skripal i UK och nu blev semestervikarien bortkollrad av Ukies säkerhetstjänst, som visade sig vara skarpare än Rossijas.

   Radera
 6. Den djupa staten tar till alltmer vansinniga metoder för att svartmåla Ryssland.
  När Boris Johnson uttalar sig om en sak gällande Ryssland så kan man vara tvärsäker på att det är 100% lögn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enligt handboken igen. Avled med annat för att styra bort. Boris Johnson, ta med Harvey Weinstein.

   Ryssland angrep Ukraina med militärt våld > Ryssland agressor. Det hände och händer fortsatt. Det var ryskt artilleri som mördade den 15-åriga flickan vid sina morföräldrars bostad i Ukraina, inte någon deep state...

   Radera
  2. Och det är svenska vapen typ Karl Gustav som dödar barn i Syrien. Och det var svenska vapen ( flyg) som var med om att krossa ett välmående land som Libyen ner till stenåldersstadiet. Det är väl ni svenskar mycket stolta över va?

   Radera
  3. Vad som slutligen fick den svårt belastade tyrannen och galningen Gaddafi på fall var de ryska intressen som tubbade honom att i strid mot NPT anskaffa rysk kärnteknik och kompetens.

   Radera
  4. Du följer handboken ”Wikstrom”, avled diskussionen mot något abstrakt som istället blir fokus.

   Ryssland angrep Ukraina med militärt våld och gör det fortsatt. Människor mördas dag ut och dag in av rysk artillerield som ryssar skjuter (ryssar med ryska vapen som mötdar ukrainare i Ukraina) i förrgår en liten 15-årig flicka.

   Ryssland > agressor

   Radera
  5. Carl Gustaf utvecklades för att Sverige skulle försvara sig mot Ryssland.

   Radera
  6. Observera att wikstrom skriver: "Det är väl ni svenskar mycket stolta över va?". "Ni". Obvious svenska-som-andraspråk-rysstroll is obvious.

   Radera
  7. Unknown. Ja du unkis för dig tycks det endast finnas 2 länder här på vår jordklot. Tänk att det aldrig kommer några kommentarer om Sveriges heroiska insats i Libyen, varför? Jag hoppas att det är för att ni skäms och skämmas skall ni verkligen.

   Radera
  8. Det är ingen slump att du försöker utge dig för att vara svensk med ett svenskklingande namn (om än med ett borttappat ö) och riktigt bra svenska (med endast små detaljfel) samtidigt som du försvarar Kremls uppenbara lögner genom att hela tiden försöka avleda diskussionerna till irrelevanta ämnen, så som Abbe förklarat bra och tydligt.

   Du kan likaväl gå på semester (om man får sådan i Ryssland), för här övertygar du ingen.

   Radera
  9. Hey, wikstrom- "Guns dont kill people, Russians kill people" ...

   Kom ihåg var du hörde det först.

   Radera
  10. Wikström är finne, de exporterar ju pansarbilar till ex Qatar och UAE, antagligen krossas väl jemenitiska civila under Patria-pansarbilar i skrivande stund, så jag förstår verkligen inte varför man kan vara kaxig över att några Carl-Gustaf hamnat i orätta händer när snart sagt varenda skäggig wahabit med saudisponsring rullar runt i finska grejer. Är du stolt över det, Wikstrom?

   Radera
  11. Källa:

   https://www.defensenews.com/land/2016/02/05/finnish-patria-strikes-significant-amv-deal-with-uae/

   The UAE is expected to deploy the Patria UAVs with land force units supporting the Saudi Arabia-led nine Arab state coalition force fighting the Houthis, a religious-political rebel militia movement in Yemen. The UAE is providing both air and ground troops to the coalition.

   Radera
  12. Hur vet du att Wikstrom tillhör broderfolket, och inte är a)rysk psyops b)förvirrad svensk c) någons mamma?

   I övrigt säljer man väl vapen till den som betalar. Att inte sälja till länder i konflikt är Bamselogik (oväntat, vänsterns favoritönskemål).

   Snarare borde man göra en etisk bedömning i fall till fall istället för att två sina händer.

   Om rohyningerna organiserat sig i en milis hade inte Sverige sålt vapen utan låtit dem gå emor burmesiska armen med påkar och stenar. All medan Wallström babblar på om att det måste till en dialog etc.

   Visst, det kan ställa till det men ett generellt förbud som ändå kringås...?

   Radera
  13. Att han är finne är åtminstone vad han påstått tidigare.

   Jag gör inget anspråk på att kunna presentera ett komplett moraliskt system för vapenexport, däremot tycker jag det är hyckleri att klaga på svensk vapenexport om man är finne av ovan redovisade skäl.

   Radera
  14. Apropå svenska vapen, Strix borde fälttestas i Ukraina.

   Radera
  15. Lutar precis som Bend åt att Wikstrom är förvirrad finne, extremvänster och sovjet/putinkramare. Finns otroligt nog en hel del av dessa trots Finlands-Rysslands/Sovjets förflutna.

   Radera
 7. Putin är mäktig, han inte bara kan mörda vem han vill var han vill, han kan väcka dem tillbaka till liv igen också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...och tack vare Putin har Ryssarna fått rösträtt i USA och även i Sverige kanske? :) Snacka om demokrati på global nivå.

   Radera
  2. Ja eller bara mörda en 15-årig ukrainsk flicka hos sina morföräldrar med en välriktad rysk artillerigranat avfyrad av ryssar mot ett utedass på gården i förrgår.

   Barnamördare, som skall ut ur Ukraina.

   Radera
 8. Putin är inte klok i skallen. Helt absurt att bara rycka på axlarna mot avrättning av kritiker. Ljuga om allt, precis allt, är vad han gör. De säger att de inte har dödsstraff men staten avrättar medborgare utan domstol.

  SvaraRadera
 9. Märkligt att folket valde Putin med 72% av rösterna denna gång !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är väl inget konstigt.. De har ju inte blivit utsatta för västs lögnpropaganda som vi har här..

   Radera
  2. Det är väl snarare Putins egen lögnpropaganda som gör att folk röstar på Putin. Journalister som inte spelar med har ju en tendens att försvinna, så att alla vet vad som gäller.

   Radera
  3. Incognito Bengtsson Han behöver inte sprida nån lögnpropaganda eftersom han står på folkets sida till skillnad från västs ledare. Här fungerar ändå inte propagandan längre eftersom folk själva börjar drabbas personligen.
   I Storbritannien blir man inte ens insläppt om man har fel åsikter numera och pressen föbjuds rapportera om händelser som inte passar.

   Radera
  4. Om nu Putte står på folkets sida, varför bränner han då av halva statskassan på pang pang i ett hörne av Ukraina?

   Vore det inte bättre att satsa på fattigpensionärera i Omsk och Jekatrinenburg istället för artillerigranater i det ukrainska rostbältet?

   Radera
  5. Abbe Gissar att väst försöker dra igång nåt. Vad tror du USA skulle satsa om Ryssland var borde i Mexiko o försökte starta kupper?

   Radera
  6. Nu klev du i klaveret HMG, du kan nog byta ditt alias nu.

   I den retorik du för fram så anger du att en kupp skulle vara orsaken till rysk aggression.

   Kopplingen är avskyvärd, oavsett påhittad kupp eller inte så finns INGET frikort för Ryssland att oj, en kupp i ett annat land, nu kör vi, dags för attack, övergrepp och artilleribombardemang, det var ju kupp ju.

   Det finns ingen koppling. Du kan inte få någon svensk att resonera, jaha ja men då förstår vi ju varför ni plundrar, mördar och stjäl.

   Att föra fram det resonemanget är naivt. Det ger bara en läskig bild av att ni är inte kloka, skäms på dig. Gör någon nytta istället och bygg ditt Ryssland istället för att förklara bort brott mot folkrätt och krigshandlingar.

   Artillerigranater mot 15-åriga småflickor - det var ju kupp ju - din babushka skulle skämmas.

   Radera
  7. Abbe: Ryssland har full rätt att försvara sig. Vad tror du USA hade gjort om Ryssland hade ställt till med saker utanför deras gräns.
   Lägg ned detta skitsnack. Hur många barn tror du USA haft ihjäl pga sina bombningar kors o tvärs över halva planeten? 100.000-tals förmodligen. Så sluta snacka massa s-k-i-t. Du måste ju fatta att du inte kan lita på lögnpressen..

   Radera
  8. E du go,

   Ryssland attakerade Ukraina med militära medel och lemlästar dagligen människor i Ukraina. 28/5 tex en 15-årig flicka vid hennes morföräldrars gård.

   Vad har det med USA att göra? Det blir inte Ok för att någon annan gör nåt skit.

   Ut med ryska mördare ur Ukraina, lämna Ukraina ifred. Ryssland har absolut inget med Ukraina att göra, fatta det, ut, det blir aldrig OK.

   Det är inte USA som mördar småflickor i Ukraina - det är Ryssland.

   Radera
  9. Abbe: Jo, och Putin äter småbarn också.. för det skrev Aftonbladet.
   Fattar du inte att man hitar på såna här historier? Räcker det inte med lögnerna om Assad? Varför fortsätter du o gå på sån här skit?

   Radera
  10. Nej Aftonbladet har inte skrivit det. Hitta inte på grejor.

   Radera
 10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 11. Finns en orsak till varför man aldrig ska ta västregimens propaganda på allvar. Man tycker folk borde lärt sig detta vid det här laget.. Men nej.

  http://www.friatider.se/ukraina-putinkritiker-m-rdad-av-ryssland-sen-d-k-offret-upp-p-regimens-presskonferens

  SvaraRadera
  Svar
  1. HMG

   Det är enkelt, sluta mörda ukrainska småflickor med ryskt artilleri bemannat med ryssar i Ukraina.

   Ryssland ut ur Ukraina nu...

   Radera
  2. Abbe: Att du inte lär dig.

   Radera
  3. Rysk aggresion och landhunger.

   Polen, Finland, Estland, Lettland, Litauen, Rumänien... snabbspolning till modern tid Georgien, Ukraina.

   Landhunger, överfall, våld, Ryssland

   Radera
  4. Abbe Verkar som vi får börja från början med dig..

   " You must understand, the leading Bolsheviks who took over Russia were not Russians. They hated Russians. They hated Christians. Driven by ethnic hatred they tortured and slaughtered millions of Russians without a shred of human remorse. It cannot be overstated. Bolshevism committed the greatest human slaughter of all time. The fact that most of the world is ignorant and uncaring about this enormous crime is proof that the global media is in the hands of the perpetrators. "

   -Alexandr Solzhenitsyn

   Radera
  5. Västregimen Ukrainas propaganda? Ukraina räknas väl knappas som en väststat. Och det var nog ingen i någon media som kunde ha förutsett att han skulle bli omördad.

   Radera
  6. HMG:

   Miljoner rysktalande ukrainare avskyr Kreml. De rysktalande ukrainarna är de mest motiverade att slåss mot den ryska ockupationen. Ryssland bränner statskassan och mördar ukrainska småflickor med artilleri. Fiasko i Ukraina, förlorat för alltid för rysk landhunger.

   Det blev ingen lyckad land-grab, bara mer rysktalande fiender och slutkörd statskassa.

   Ryssland med sin dvärg-ekonomi kan aldrig leka svälta räv med Väst. När kassan är slut, så är det över.

   Radera
  7. Abbe Nej, det gör de inte. Det gör de i lögnpressens sagovärld möjligen. Eller pga att en del gått på precis samma propaganda som du själv matats med via regimen i väst. Läggs oerhört med energi på att sprida propaganda mot Ryssland även i dessa länder.

   Radera
  8. Nej, propagandan jag får till mig kommer från regimen i Ryssland som lägger oerhörd energi på att sprida propaganda för Ryssland.

   Radera
  9. Abbe Haha. Nej det gör den inte. Den propaganda du utsätts för här kommer från regimen i väst. Alltid gjort. Är det många ryska TV kanaler o tidningar i Sverige?
   Svar nej. Däremot styr CIA det du får i dig här. https://www.youtube.com/watch?v=w5eJXXhwG5I

   Radera
  10. Ut ur Ukraina, ingen stat försvarar sig genom att attakera andra länder och föra anfallskrig på deras territorium, särskilt när man inte ens blev attakerad.

   Det är enkelt att följa RT och Sputnik Intl. Det gör jag hela tiden, så lögnpress finns det gott om. Tex när de inte hade en aning om vem som invaderade Krim.

   Radera
  11. Abbe Det är bra att du följer RT osv. Det är de enda som bedriver nån form av objektiv journalistisk idag hos msm.
   Sen får du sluta hitta på fantasisagor om Ryssland. De enda som attackerat andra länder de senaste årtiondena är väst. Var de som drog igång skiten i Ukraina också. Så anklaga rätt sida.

   Radera
  12. Tja det står ryska trupper på ukrainsk mark. Ingen har attackerat Ryssland. Vad yrar du om?

   Radera
 12. Kliv ut ur fake news-filterbubblan Lasse. Den där Babtjenko blev inte alls avrättad, han är livs levande. När kommer rättelsen från din sida?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad sägs om att läsa inlägget du kommenterar FÖRE du kommenterar?

   Radera
  2. Varför skulle han rätta något? Han skriver ju så här på "Om cornucopia?":

   "Lita inte på det som skrivs här"

   samt

   "Åsikter på den här bloggen behöver på inget sätt vara skribenternas egna åsikter och ska inte blandas ihop med skribenterna personligen. Här kommer ni få läsa inkonsekvent information och inkonsekventa och motsägelsefulla åsikter. Det finns rent av ett självaändamål i att säga emot sig själv och sina egna värderingar. Det som inte tål annorlunda infallsvinklar förtjänar inte att diskuteras alls och det finns inga åsikter som inte kan ändras snabbt, eller över tiden. Därför kommer ni garanterat hitta inlägg som är fel eller motsäger äldre inlägg."

   Radera
  3. Ett "tillägg" betraktar inte jag som en rättelse. En rättelse förtjänar ett separat inlägg där Lars förklarar att han spridit fake news och hetsat mot Ryssland på totalt falska grunder, inte bara ett lakoniskt konstaterande att Babtjenko lever "tydligen".

   Radera
  4. Tony: Den citerade texten utgör inte ett carte blanche för att sprida fake news, speciellt inte när man sitter på så höga hästar som Lasse när det gäller "påverkansoperationer" och liknande.

   Radera
  5. Isak: Alla som inte sett verkligheten med egna ögon men ändå uttalar sig sprider kan ju medvetet eller omedvetet ha spridit fake news. Han uppmanar ju att inte lita på allt som skrivs här inne vilket jag inte gör heller. Man ska istället alltid ställa sig frågan: Varför sprids information? I Sveriges fall behöver vi en fiende för att få folket att gå med på en dyr upprustning av försvaret. Varför lägga åtskilliga miljarder på att rusta upp något som inte behövs annars? För min egna del behövs inte den påhittade fienden. Jag är för ett starkt försvar då det gynnar det politiska inflytandet samt skolar folk i disciplin.

   Radera
  6. Varför behöver vi en hög invandring? Är det för att rädda våra pensioner eller är det för att hålla lönerna nere och gynna näringslivet som lobbar för det hos politikerna som sedan tjänar pengar på aktier samt får fina positioner efter avslutad politisk karriär. :)

   Radera
  7. Varför blandar du in invandringen? Har du blivit Svärjevän?

   Lars borde be om ursäkt för att ha bedrivit smutskastning baserad på falska nyheter. Så enkelt är det, finns ingen disclaimer i världen som kan ändra på det. Lars sket i det blå skåpet, nu kan han antingen ta det som en man eller försöka sopa det under mattan som en nördig fjolla.

   Radera
  8. Vem ska han be om ursäkt, har du blivit kränkt? Vi är alla nyttiga idioter ibland... en del är inte ens nyttiga tänkte jag nu när jag såg Löfven på TV.

   Radera
  9. Lägg ner Isak. Fake News, som uttrycket används idag, innebär att man sprider medvetna lögner. Det gjorde inte Lars.

   Dessutom är situationen i princip oförändrad. Istället för att journalisten blev mördad så blev han "bara" utsatt för mordförsök. Det minskar inte Kremls skuld i ärendet och Kremls intentioner är oförändrade; tysta all opposition. Det enda som egentligen framkommit är att den ryska säkerhetstjänsten är mer oduglig än man tidigare trott.

   Radera
  10. Så vad du som "Svärjevän" säger Isak är att du hyllar diktatorn Putin och Ryssland, samma diktator som ovan öppet medger att man avrättar regimkritiker?

   Borde ni inte kalla er Krämlvänner istället ni i AfP?

   Radera
  11. Unknown Fake News betyder att nyheten är falsk. Behöver inte alls betyda att alla som är inblandade i att sprida nyheten gör det medvetet det måste du ju fatta själv...
   Problemet är att tex statsmakten hittar på massa lögnhistorier om Ryssland tex. Sen sprider godtrogna personer som borde fattat bättre vid det här laget men inte gör det, vidare skiten utan o blinka. Pga hjärntvätt.

   Radera
  12. Precis, som tex överfallet på Ukraina. Ett stort falsifikat av Väst ihop med Bilderberggruppen och deep state. I själva verket håller CIA på med en frizon för utomjordingar där.

   Det förmodade kriget i Donbass är bara en dimridå för att dölja utomjordingarna.

   Radera
  13. Ja, tur du har några rätt ibland. Statskuppen i Ukraina var sponsrad av väst. Pga att regeringen tänkte skriva avtal med Ryssland istället för med EU. Du kan ju inte ha missat Nulands "Fuck the EU"-samtal iaf. CIA är iblandade överallt. Det var just den uppgiften de skapades för :)

   Radera
  14. ...Demokratiska val i alla delar av Ukraina, utom på det ockuperade Krim och i slödderstyret i östra Donbass.

   Begreppet kupp, var finns kopplingen för att rättfärdiga rysk invasion? Det är en meningslös retorik som inte på något sätt rättfärdigar de kriminella handlingar som Ryssland utsätter Ukraina för.

   Nu fick vi frikort att mörda småflickor och stjäla land, det var ju kupp ju - självklart frikort ju.

   Det gäller ju att alltid hitta på nån skit som skall funka för att förklara för de arbetslösa i Petrozavodsk och Chernachovsk varför man bränner av halva statskassan på spränggranater i det ukrainska rostbältet istället för jobbsatsningar och pengar till fattigpensionärer.

   Du får återkoppla till cheferna på byrån att de har totat ihop det kanske allra sämsta argumentet hittills. Direkt avstötande och kontraproduktivt såvida inte ditt syfte är att låta Ryssland framstå som avskyvärt, vilket du nu har bidragit till.

   Inkompetens i dess renaste form.

   Radera
  15. Abbe Ungefär samma som USA hade rättfärdigat att gå in i Mexico om Ryssland försökt ställa till nåt intill USA:s gräns.

   Jorösörrö.. sen slänger han minsann ut bebisar ur kuvöser också för det sa det i TV4:s morgonsoffa. Sluta gå på sån här skit.
   https://youtu.be/aLXvmZiEGWo?t=1h31m40s

   Radera
  16. Ut ur Ukraina.

   Ryskt artilleri i Ukraina, bemannat av ryssar skjuter på Ukrainare i Ukraina.

   Det är inte något försvar det är aggression.

   Försvar för Ryssland hade varit relevant om tex ukrainskt artilleri hade skjutit på ryska mål i Ryssland från Ukraina eller från ockuperad mark i Ryssland.

   ...och nu är det ju precis tvärtom.

   Radera
  17. Abbe Nej det räcker att väst försöker använda Ukraina för att destablisera Ryssland. Hade Ryssland gjort samma i Mexico så hade vi haft världskrig för länge sen.

   Radera
  18. Vad yrar du om ryska trupper på ukrainsk mark -ut bara.

   Radera
 13. Putinisterna håller på att ta makten över bloggen. Vem orkar i längden argumentera mot deras verbala tsunami och vad nytta har Cornu att ta den striden? Bannlys, för böfvelen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låt alla yttra sig och bemöt med argumentation uppbackad av fakta. Det är ju det som utgör en demokratisk debatt. Allt annat är odemokratiskt och destruktivt i längden. Tillåter man inte en fri debatt börjar det med utfrysning på olika sätt och i förlängningen kanske också med utomrättsliga mord av oliktänkande. Man förvandlas alltså till det man kritiserar men utan att inse det. :)

   Radera
  2. https://www.youtube.com/watch?v=c3Cjt-a78aw

   Radera
  3. Max Hanemann Det är bara att du blir mer o mer ensam om att inte genomskåda skiten. Den propaganda som västmedia matar dig med. Det grepp de har dig i. Fortfarande. Trots att internet funnits tillgängligt för alla nu i +20 år

   Radera
  4. HMG

   Rysktalande ukrainare slåss hårdast mot ditt lag. De är för alltid förlorade för Ryssland.

   Det var ju inte meningen att ni skulle vända de rysktalande emot er. Det var ju tänkt som tvärtom att Ukraina skulle falla samman i händerna på Ryssland. Nu skapade ju ni trähattar en sammansvetsad nation som är battlehardend och forged by fire. Fiasko för Ryssland.

   Radera
  5. Abbe Nej, det gör de inte. Det gör de i lögnpressen möjligen. Eller pga samma propaganda som du blivit matade med av regimen i väst. Väst lägger oerhört stor energi på propaganda mot Ryssland i dessa länder också.

   Radera
  6. Lögnerna framför du HMG tillsammans med avskyvärda resonemang om att påstådda kupper ger frikort för angrepp på människor och stöld av land och egendom.

   Radera
  7. Abbe Nej, men det är ger rätt till försvar. Sen att väst håller på o invaderar länder o dödar 100.000-tals kvinnor o barn däremot är nåt annat. Det är inte självförsvar så där kan jag hålla med.

   Radera
  8. Vad försvarar sig Ryssland emot?

   Ingen del av Ryska Federation har någonsin hotatas av Ukraina. Bara överlagd våldtäkt av Ukraina.

   Det är enbart rysk aggression mot Ukraina - som körd fast.

   Radera
  9. Abbe Västs förehavanden i Ukraina. De sponsrade statskuppen där o lär knappast ha gett upp.

   Radera
  10. Låt oss anta att befolkningen i Ukraina vill integreras med resten av Europa. Du har ett rejält problem eftersom du ständigt tror att det är en slags militärpåverkansoperation pågår (för att det är det enda sättet Ryssland kan tänka sig).

   Människor vill ha det bättre och de vill uppleva sig fria. Det behövs inga samhällsomstörtande åtgärder. Befolkningen vill ha det som i Paris, Rom, Berlin eller Köpenhamn. De vill ha ordnat boende, ekonomiska framsteg osv.

   Då kommer vi till kärnan, vad har Ryssland med det att göra? Inte ett dyft. Det finns inget som Ryssland har att lägga sig i Ukrainas angelägenheter. Det kan aldrig vara en anledning för Ryssland. Ingen som helst del av Ryssland har med Ukraina att göra.

   Att föra fram det som ett slags argument innebär att Ryssland ser Ukraina som någon slags rysk lydstat/provins. Det är det inte. Ukraina och dess angelägenheter angår inte Ryssland och är helt orättfärdig grund för militär aggression.

   Radera
 14. Fantombilden på torpeden är misstänkt lik Putin med keps o lösskägg https://twitter.com/EchoMskRu/status/1001563454120054784?s=20

  SvaraRadera
 15. Bra material att visa upp i rätten så småningom.

  SvaraRadera
 16. Jag börjar se en röd tråd här.
  Först är Skripals så gott som döda av ett supergiftigt, überbrutalt Putinnervgift, för att kort därefter sitta och mysa och dricka öl på en pub.
  Sedan mördas Babtjenko kallblodigt med tre skott i ryggen av Putins lakejer, men någon verkar ha avslöjat fake-mordet och nu hoppar han runt i media som en sockertoppad Jonas Gardell och ser hur glad ut som helst, hmm...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Listan över mördade journalister i Ryssland talar sitt tydliga språk:

   https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_journalists_killed_in_Russia

   Radera
  2. Ja, du har en poäng. Vissa ryska operatörer är relativt slarviga och inte så vältränade eller disiplinerade som Väst tidigare trott. Till och med Ukies säkerhetstjänst blåser den.

   Radera
  3. Ja, det var väldigt slarvigt att använda lösa skott...

   Radera
  4. Ja blåst blev Rossija i alla fall :)

   Radera
  5. Abbe Haha. Just det. Det kan väl aldrig vara så att det är västs lögnpress o statsmakt som hittar på dessa historier. lol.

   Radera
  6. Ukies har ju gripit din kompis i Kiev. När han sedan börjar sjunga ut i press och TV så kommer den ryska ”sanningspressen” att vara beredd och förklara att det är CIA ihop med utomjordingar som gjort detta och att killen man fångat antingen är typ IS-krigare eller utomjording.

   Radera
  7. Abbe Ja, med tanke på att CIA legat bakom det mesta hittills så är det ganska troligt. Det var det de skapades för.
   https://youtu.be/eJ3RzGoQC4s?t=1h31m2s
   Du har inte riktigt grepp om hur den världen är uppbyggd.. :)

   Radera
  8. Det jobbiga och lite naiva är att du och dina kollegor på byrån uppfattar det som om ni ger ett ryskt argumentationsperspektiv, att ni förändrar bilden av Ryssland och dess mål.

   I våra ögon, i vår kultur, blir det bara plumpt osakligt och inte trovärdigt. Det förvärrar istället.

   Ju mer jag skriver desto stolligare argument levererar du. Det blir att alla som läser detta småfnissar lite och tänker oj vilka stolpskott de släpar sig fram med. Om alla är på denna nivån så har skiten fallit ihop helt av sig självt om några år.

   Jag är mycket förtjust varje gång du skriver om CIA, lögnpress etc.

   En skicklig påverkansoperatör hade istället inte märkts direkt i flödet. Den hade aldrig avfärdat något, istället fört fram sakliga resonemang, hållt med men kommit med ytterligare vinklar. Sakta vänt uppfattningar utan löjeväckande argumentation (ja det blir löjligt med typ CIA, Bilderberg, deep state och diverse globala konspiratörer).

   Först får du ha i åtanke att ingen egentligen i Väst i grund brydde sig särskilt mycket om Ukraina, inte så att man satt och funderade på hur skall man komma över och dominera detta hav av lågbetalda och av Sovjettiden hårt märkta samhälle i på Europas bakgård. Bara i Ryssland fantiserar man om herravälde över bakgårdar och tror att det är det som gäller.

   Däremot blir omvärlden upprörd och sätter emot när ett europeiskt land blir brutalt överfallet av ett annat land. Väst skruvar åt de ekonomiska tumskruvarna. Militärbudgeten i Ryssland har fått skäras ner i år. Besparingar i alla sektorer.

   Hur länge är det värt att hålla rostbältet i Ukraina och en semesterhalvö vid Svarta Havet, tills ni äter kattmat allihopa?

   Radera
  9. Abbe: Det är meningslöst att du fortsätter posta massa innehållslöst svammel. Väst har försökt destabilisera Ryssland sen årtionden tillbaka. Ukraina var uppenbarligen tillräckligt viktigt för väst för att spendera energi på att sponsra en statskupp där och försöka bestämma vem folket skulle få rösta på..
   Har du på fullt allvar lyckats missa Nulands telefonsamtal?

   Radera
  10. Om Väst haft något intresse alls att stjälpa Ryssland så hade ju det skett på 90-talet eller 00-talet och med lätthet. Istället lånade Väst ut enorma summor och investerade i landet för att ni skulle få en möjlighet att komma in i matchen.

   Lite oljepengar senare så har ni inte kommit så långt mer än köpt en massa sprängranater, attackflyg och kryssningsmissiler samt börjat invadera grannländer ni tror skall falla ihop när ni dyker upp med smällkarameller.

   Radera
  11. Abbe Haha. Tror du på det själv. Jodå.. bankerna i väst är så snälla att de ger bort pengar av ren godhet. Metoden att hitta på massa pengar som sen nån annan ska betala ränta på används för att ta över adnra länder.

   Radera
 17. Toppen HMG - låt din visdom flöda om den internationella kreditmarknaden.

  SvaraRadera