Cornucopia?

Aktuellt

Finanskursen med hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding - fem procent rabatt med Cornucopia

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Finanskursen  som erbjuder 5% i rabatt på kursavgiften om du uppger rabattkoden CORNU i samband ...

2018-05-25 09:49

Miljöpartiet flygpartiet

"Alla djur är jämlika, men vissa djur är jämlikare än andra." - George Orwell, Djurfarmen
Flygpartiet Miljöpartiet ökade under 2017 sitt miljöförpestande resande med sju procent totalt. Flygresandets andel av dessa stigande resor ökade från 26% till 34%. Förstås betalat via skattepengar via partistöd. Siffrorna inkluderar ej regeringens och riksdagsmännens flygande och resande, utan avser resten av Miljöpartiet.
Miljöpartiets fordon.
Det får väl bli lite flygtema idag på denna för tillfället (? - nåja, är det inte tillfälligt lägger jag ner bloggen) reklamfria gratisblogg.

Vi inleder väl med att Miljöpartiet alltså ökat sitt resande med 7% och flygresandet från 26% till 34%, oräknat riksdagsmän och regeringsmedlemmar. Enligt SR skyller partiet ifrån sig med att det var ett stort miljömöte. Till vilket man förstås flög. Tydligen fungerar inte Miljöpartiets egen ideologi för den egna verksamheten, men förväntas göra det för alla andra.
"Det som skedde 2017, var att det var ett stort internationellt möte, med gröna partier från hela världen, och det är ett möte som sker vart femte år ungefär. Det hölls i Liverpool 2017, och då gav det det här utslaget i vår statistik.
Och går det inte att ta tåget till Liverpool?
– Som sagt, vi har det här med att om man tjänar mer än tio timmar, enkel resa, så kan det vara relevant att ta flyget."
Som alltid inom vänsterextremistiska socialistiska rörelser så ska en regel gälla för populasen, och en annan för den styrande eliten. Miljöpartiet bekräftar alltså att man är ett socialistiskt parti, komplett med en nomenklatura som står över alla pekpinnar och den sanna läran man lär ut.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

61 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Hyckleriet i sin "finaste och renaste" prydno!

  Nu krävs det att sälar i tusental flyter iland längs västkusten och ligger och ruttnar i Augusti likt 1988 för att MP skall kunna klamra sig kvar i riksdagen..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var inte sälarna, det var mer skogsdöden som fick miljön på tapeten. Synd bara att mp lade beslag på frågan. Quislingarna i Centerpartiet kunde annars gjort sig berättigade. Eller de som var mest seriösa i frågan för längre sedan M.

   Radera
  2. Miljöfrågorna har lämnat politiken och hamnat inom byråkratin. Därför är numera Mp ett hypertekniskt parti där allt skall lösas med teknik. Så... Det finns inga miljöproblem längre.

   Radera
 3. Glöm inte signaturen YR, riksdagsman för (MP), som för några år sedan hade taxiresor i tjänsten i Stockholm för flera hundratusentals kronor! Miljövänligt så det förslår av nomenklaturan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Taxi är kollektivtrafik.

   Radera
  2. Just taxi torde vara en utmärkt (test)"marknad" för elbilar! Mycket stadskörning, nära till laddinfrastruktur mm. Laddning under väntetid vid järnvägsstation eller flygplats.

   Samling vid (ladd)stolpen i.st.f vid (bensin)pumpen

   MvH

   Radera
  3. Jo, de är mer än en i bilen, föraren och YR. Alltså kollektivt...

   Radera
  4. Att taxi klassas som kollektivtrafik är inte så underligt egentligen. En taxi används av flera personer per dygn, och taxiföraren har ingen nytta av att snurra runt i trafiken när bilen inte har en betalande passagerare.

   Exempelvis en privatägd Tesla med fullt autonom styrning vore perfekt, ifall den kunde ge sig ut och köra folk mot betalning när jag inte har behov av bilen.

   Radera
  5. https://youtu.be/xGi6j2VrL0o

   Radera
 4. Så länge större delen av befolkningen hålls skyddad från sanningen så kommer det gå bra för MP. Måste vara lite jobbigt när till och med SVT nu har börjat kontrollera deras företrädare och vad som hoppar ur munnen på dem:
  https://www.faktiskt.se/granskat/svt/helt-fel/klimatminister-isabella-lovin-har-faktiskt-helt-fel-om-utslappen/

  Men tror hon på vad hon själv säger kanske det är OK att flyga lite för partibehov.

  SvaraRadera
 5. Sen när började marxister leva som de lär?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du menar som moderata riskdagsmän eller ministrar som snackar om att folk inte ska leva på bidrag och sen kvitterar ut inkomstgaranti och/eller statsrådspension t ex?

   Radera
  2. Ja, det är förstås lika klandervärt (även om just statsrådspension kan ses som en del av "paketet" man får som minister).

   Men såklart är det så att bidragspartierna är överrepresenterade även vad gäller inkomstgarantin. Siffror från 2015:

   S: 33 st
   M: 15 st
   V: 14 st
   MP: 5 st
   KD: 7 st
   FP: 6 st
   C: 6 st
   SD: 0 st

   Vänsterpartiet har alltså nästan lika många ledamöter med inkomstgaranti som moderaterna.

   Sen kan man fundera på om "flyger till miljömöte" ändå inte är ett större brott mot principerna än "lyfter intjänad pension".

   Radera
 6. Den vettiga definitionen av en bra miljö är en där människor inte tar skada från farliga ämnen i sin omgivning.

  Regleringar och straffavgifter ska ta hänsyn till hur många som drabbas och hur allvarligt. Kärnkraft t.ex. dödar otroligt få per producerad mängd energi. Det är därför kärnkraft är en miljövänlig energikälla, även om människan inte hade den på stenåldern. Att förbjuda motorvägar och bygga ut järnvägar för hundratals miljarder är också fel väg att gå, då det nu finns elbilar som inte orsakar skada i den omgivning de körs. Att köra en bensindriven bil i Stockholms innerstad är 100 ggr värre än att göra det på någon skogsväg i Norrland, då det finns många flera människor Stockholm.

  Då miljöpartiet har en sned syn på vad en bra miljö innebär så blir också deras analyser och åtgärder ofta fel. Det räcker inte med att ha ordet miljö i partibetckningen, även om måmga förstagångsväljare förleds att tro det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Första meningen ramlade bort.

   "Miljöpartiet tror att en bra miljö är en där naturen är lämnad oberörd och människa sitter i sin grotta"

   Radera
  2. Och i din definition glömde du djur och natur jämte människor.

   Radera
 7. När ska vi diskutera klimatbluffen som miljömarxisterna gjort till religion för att skrämma fram ett konstgjort behov av en världsregering?

  Alla insatta vet ju att variationen i klimatet beror på att solens utstrålade effekt varierar och att det är den viktigaste orsaken till de globala temperaturförändringarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samt att världens befolkning ökat från 2 miljarder 1930 till 7,6 nu (enligt http://www.worldometers.info/world-population/)
   Kan inte hitta referensen, men jag tror att någon sa att klotet är byggt för 3 miljarder.

   Radera
  2. Att jorden klarar 3 miljarder säger miljökommunisterna till västvärlden för att minska barnafödandet för att försvaga västvärlden. Samtidigt säger de till övriga världen att västvärlden stulit sin rikedom och att det är rätt att åka till västvärlden och ta tillbaka det som stulits.

   Samma med kärnkraftfrågan och klimathysterin som används till att försvaga västvärldens industriella kapacitet.

   Kommunisternas mål är samma som alltid, dvs att utplåna västvärlden. Det är bara metoderna som ändras.

   Radera
 8. Jag tycker nog att 10 timmar tidsvinst på flyg låter som en helt ok gräns. Om alla flyg där man tjänar mindre i tid ställdes in skulle de minska drastiskt och användas där de gör störst skillnad

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast i artikeln är man helt korrekt inne på något viktigt:

   "Partiets utrikespolitiske talesperson Valter Mutt tycker att det är dags för gröna rörelsen att tänka i nya banor.

   – Går det här att lösa via Skypemöten och virtuella möten? Det har ju varit tal om det så länge och ändå ökar flygresandet i världen på ett ganska katastrofalt sätt."

   Klart att det går, men det var såklart roligare att resa och träffa folk och dricka öl.

   Radera
  2. Och framförallt en relevant fråga är vilken nytta mötet resulterat i. Har de genom att mötas gjort någon förbättring för miljön? Jag tror inte det, snarare tvärt om (oavsett om de sparat 10h på att ta flyget, de skulle sparat ännu fler ifall de skippat mötet helt)

   Radera
 9. "Som sagt, vi har det här med att om man tjänar mer än tio timmar, enkel resa, så kan det vara relevant att ta flyget."

  Typ som alla de inrikes flygresor som nu skattats till döds som ansluter Norrlands inland med resten av Sverige?

  Fan till och med jag som är detta millenniets största miljöbov tar mer än gärna tåget ner på kontinenten (Berlin), en resa som tar 3h med flyg men cirka 20h med tåg. Tar man tåget ner kan man jobba på under dagen från sthlm till trelleborg, sen sover man när tåget tar färjan över till rostock, sen vaknar man i Berlin.

  SvaraRadera
 10. Lars, jag ber om ursäkt om det här redan har diskuterats i andra inlägg, men har du funderat på att starta ett Patreon-konto (eller någon annan tjänst), så dina läsare på så sätt faktiskt aktivt kan betala dig för ditt arbete?
  Jag har kört AdBlock i 10 år och kommer inte sluta med det, men jag betalar gärna för de olika informationstjänster jag nyttjar (Dekonstruktiv Kritik, etc).

  SvaraRadera
  Svar
  1. https://cornucopia.cornubot.se/2016/01/varfor-har-du-inte-patreon.html

   Radera
 11. Moral kan skall alltid klandras
  inte min - men alla andras...

  SvaraRadera
 12. Miljöpartiet - flugorna?

  SvaraRadera
 13. Då det är den 25/5 idag, får man föreslå att om de ska flyga undviker flygplan och istället bara kastar sig mot marken och missar?

  SvaraRadera
 14. Det här är jätteroligt och så typiskt idealister.

  Grön Ungdoms språkrör gjorde precis samma sak och flög till Kap Verde på semester.

  När det påpekades att man ju kunde ta tåg osv så skyllde hon på brist på tid och pengar, "hade jag kunnat så hade jag tagit tåget till t ex Italien". Men det kan man ju om man vill!

  "När du var där, tänkte på att du flugit dit?

  – Ja, jag tänkte på det, sen kom jag på att det här handlar inte om Hanna Lidströms liv utan ett stort ekonomiskt system som mäktiga och rika män bestämmer över. Sen vilade jag en vecka i solen."

  Får hoppas på ridå för MP nu.

  SvaraRadera
 15. Miljöpartister. Får jag lov att presentera - Verkligheten? ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. På tal om verklighet, varken Mp eller V är i vanlig mening demokratiska partier. Man drivs av en form av religiösa visioner utan en förankring i en verklighet.
   Och V är dokumenterade antidemokrater redan. SD framstår som kyrkans gosskör i jämförelse.
   Tyvärr längtar många efter sekter som dessa vilka kan ta över deras liv och göra en komplicerad verklighet enkel och meningsfull.
   Här finns också stora falanger som inte drar sig det minsta för att bruka våld.
   Att (S) använder deras stöd för att uppnå sina maffiosa maktbegär är fruktansvärt.

   Radera
  2. Vilka partier drivs inte av religiösa visioner menar du?

   Carl Schmitt (skit i att han var nazistvän för en stund) vet att berätta:

   All significant concepts of the modern theory of the state are secularized theological concepts not only because of their historical development - in which they were transferred from theology to the theory of the state, whereby, for example, the omnipotent god became the omnipotent lawgiver - but also because of their systematic structure, the recognition of which is necessary for a sociological consideration of these concepts. The exception in jurisprudence is analogous to the miracle in theology. Only by being aware of this analogy can we appreciate the manner in which the philosophical ideas of the state developed in the last centuries.

   Vilka ideologier anser du inte vara "religiösa" och vilka andra grunder har de i så fall? Naturvetenskapliga? Tillåt mig småle.

   Radera
  3. Det fina är att även naturvetenskapen har inslag av religion. Nästan alla logiska resonemang kokar ner till vedertagna dogmer, eller empirisk konsensus.

   Att veta detta och förhålla sig till det gör dock att man kan ha mycket mer nytta av naturvetenskap än av Bibeln.

   Radera
  4. Någon som kommer ihåg "Jim Jones" och hans sekt i Guyanas djungler eller Waco-sekten ?
   Sedfan så har vi våran svenska Knutby församling..

   https://en.wikipedia.org/wiki/Jonestown

   https://en.wikipedia.org/wiki/Waco_siege

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Knutbydramat

   Radera
  5. Nu hade ju Jim Jones sekt så pass mycket vett att den raderade ut sig själv från genpoolen. Man kan ju bara hoppas att MP-sekten skulle ha lika mycket civilkurage - det hade varit en verklig insats för minskad miljöbelastning!

   Radera
  6. För den enskilda vanliga människan bygger ju vetenskapen ffa på att det vi observerar med våra sinnen (direkt, eller indirekt via mätinstrument) är sant och riktigt. Dvs att observationer är sanna.

   Utöver det - falsifierbarhet, repeterbarhet, osv.

   Den som inte vill lita till sina observationer brukar jag inbjuda att köra k*ken i en köttkvarn - det man observerar med sina fem sinnen blir förmodligen oerhört traumatiskt, men det spelar väl ingen roll om det man observerar med dem inte är sant?

   Radera
  7. @Ben, genom att använda ett kvasiintellektuellt citat blir inte ditt inlägg intelligentare. För att föra fram ditt budskap som är ? Jag har f.ö. inte pratat om ideologi.
   De flesta partier utom nämnda är i stort pragmatiska. Men det kan du nog avgöra själv utan min hjälp.
   Får en känsla av att du är vänsterpartist. Men jag tillåter mig inte småle.
   Du kunde dessutom hålla dig i 2 inlägg innan du använde könsord. Är det rekord ?.

   Radera
  8. Övriga partier är inte pragmatiska - åtminstone inte enligt de själva. Då är de lögnare istället, enligt ditt resonemang. Är det bättre?

   Schmitt finns t ex med i Stanfords filosofiska lexikon:

   https://plato.stanford.edu/entries/schmitt/

   Diskuteras och används som referens av både vänster och höger och i akademia, som framgår av länkad sida.

   Att du karaktäriserar en relativt framstående rättsfilosof som "kvasiintellektuell" säger antagligen mer om din egen förståndsgåva än om Schmitt.

   Radera
  9. Ett exempel:

   https://kristdemokraterna.se/var-politik/ideologi-och-principprogram/

   Notera att sidan i sig heter "...ideologi". KD anser sig själv alltså ha en ideologi, inte enbart syssla med pragmatik.

   Vidare bygger de, enligt dem själva på kristen (=religiös) värdegrund, osv osv.

   KD verkar alltså inte hålla med dig om att de är 100% pragmatiker. Kan du kommentera det?

   Radera
  10. Även SD verkar ha en ideologi. Ur principprogrammet:

   Med utgångspunkt i vår syn på den mänskliga naturens beskaffenhet menar
   Sverigedemokraterna att den ideologiska inriktning som har bäst förutsättningar att bidra till skapandet och upprätthållandet av ett gott samhälle är en socialkonservatism på tydlig nationalistisk grund.


   Ljuger de också?

   Radera
  11. Miljöpartiet startade som ett ekocentriskt och demokratiskt parti, men numera är man globalistiska anarkohumanister med största förakt för existerande demokratier, eftersom de inte är för alla människor på Jorden. Någon världsregering vill man dock knappast ha. Bara anarkohumanism. Vilket i praktiken blir anarkokapitalism. Men det är anarkohumanister för dumma för att fatta.

   Radera
  12. @Ben, jag ser inget i dina argument som motsäger mitt påstående " i stort pragmatiska" så jag vet inte vem du menar ljuger. Och varför skulle Schmitt sitta inne med några sanningar?. Lika lite som skribenterna av Bibeln. Tro inte på överhögheter Ben. Det kan gå ut över dina eventuella förståndsgåvor.
   Men vi har det bra du och jag som kan vara elaka mot varandra på arbetstid.
   Nej, nu måste jag svara på ett mail (ett på f.m. och ett på em) så det syns att jag jobbat. Sen bär det av till kaffeautomaten med ett A4 i handen som jag "behöver" kopiera.
   Måste dessutom hinna med toalettbesök och läsa Dagens Industri innan hemdags.
   Härligt att vara svensk tjänsteman.

   Radera
  13. Glöm inte Sap. De ville på demokratisk väg införa sin socialism, till skillnad från de revolutionära - kommunisterna. Sedan är det slut med demokratin, för då är ju äntligen samhället perfekt.

   (I Ryssland var det inte de reformerande utan de revolutionära som tog makten)

   Radera
  14. @Bengt:

   Nej, om man tror att ett parti kan vara pragmatiskt och ideologiskt samtidigt så är det naturligtvis ingen motsägelse.

   Nu kan man ju inte det, och då finns det ju ett argument som motsäger ditt påstående.

   Radera
 16. Olika regler för styrande och övriga finns i alla ideologier, av naturliga skäl. Självklart är det inte hur mycket miljöpartister flyger som spelar roll, utan hur mycket alla flyger. Det spelar faktiskt inte ens speciellt mycket roll hur mycket alla flyger nu, utan volymen i framtiden spelar mycket större roll.

  Alla får nyttja de färdsätt som finns tillgängliga i nuvarande system. Även de som jobbar för att förändra systemet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Korrekt. Även här kan vi rådfråga Carl Schmitt:

   The exception is more interesting than the rule. The rule proves nothing; the exception proves everything. In the exception the power of real life breaks through the crust of a mechanism that has become torpid by repetition.

   Radera
  2. Änamålet helgar medlen det där ökar mina utsläpps rätter. Imorgon firar vi tomgångskörningens dag och det spelar ingen roll för det betyder inget vad som betyder nåt är att vi kommer kanske dra in på firandet i framtiden.

   Radera
 17. Men nu tar de revansch genom att föreslå förbud mot tada SUGRÖR!

  Detta livsfarliga lilla plaströr som så fullständigt håller på att göra hela planeten obeboelig, skönt att någon äntligen tar tag i detta enorma miljöhot!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara en idé de plankat från USA och Storbritannien, dessa båda liberalismens och frihetens högborgar.

   Radera
  2. Det var väl vad inspiration de tog med sig hem från konferensen?

   Radera
  3. Vad är det som är vidare frihetligt eller liberalt i USA och UK?

   Rögar du MP svamp eller?

   Radera
 18. Miljöfrågorna är viktiga, genom att associera de med MP och därmed välja bort dessa frågor för att man inte gillar MPs oklara politik blir väldigt fel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med om att MP är skadliga för miljöfrågan, den är för viktig för att slösas bort på ett skitparti som MP!

   Radera
 19. Nu är jag inte miljöpartist, MEN är det orimligt med en miljö/hållbarhetsrelaterad resepolicy som stipulerar att om tidsvinsten är 10 timmar ENKEL resa, så får man ta flyget. Iaf har det varit så på mina tre senaste arbetsplatser att man haft en miljö/effektivitets/hållbarhets - resepolicy, som stipulerat resor med tåg/och eller med fordon som drivs av förnybara bränslen. Och där jag jobbar nu är gränsen "bara" en tidsbesparing om 3 timmar enkel väg, för att få välja flygresa

  SvaraRadera
 20. Tänk tanken att koldioxid inte alls är miljöfarligt.
  Många växthusodlare , särskilt (kanske alla?) i Holland har stora koldioxidaggregat som blåser in den dödliga gasen i sina växthus.
  Har någon tänkt tanken varför detta sker ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Därför att CO2 är livets gas och absolut nödvändig för växter och djur och givetvis även för människans överlevnad
   Jordens atmosfär är fortfarande svältfödd på CO2 och halterna måste öka avsevärt för att vi ska kunna klara livsmedelsförsörjningen framöver.

   Radera
 21. Så vad är då alternativet till MP, enligt herr bloggaren? Det skrivs mycket konstruktivt gällande övriga ämnen som bloggen berör. Men när det kommer till svensk politik, verkar fokus ligga på att påpeka brister, istället för förslag på lösning (Rätta mig om jag har fel).
  Jag har inte röstat på MP tidigare, men överväger att göra det nu eftersom det är det enda partiet som i sin grundfilosofi talar om problemen med ”evig tillväxt i en ändlig värld”™️
  Vad sjutton ska man rösta på då?

  SvaraRadera