Cornucopia?

Aktuellt

Jämför dig inte med andra - om du inte vill vara bitter - sätt upp dina egna mål och jämför med dig själva!

"If you compare yourself with others, you may become vain or bitter, for always there will be greater and lesser persons than yoursel...

2018-05-15 13:39

"Mina barn blev rädda av Om kriget kommer" - "Ryssofobisk Nato-propaganda"

"Eva, 42: Mina barn blev jätterädda när de kom hem och såg Om kriget kommer ligga på hallgolvet. Hur tänkte regeringen och MSB när de skickar ut sådan dödsmördarskräckpropaganda?"
"Vi i den svenska fredsrörelsen vill skarpt ta avstånd från statens ryssofobiska Nato-propaganda, som alla svenska hushåll nu tyvärr fått i brevlådan. Det enda krigshotet som finns är från mördarorganisationen Nato och Ryssland är en fredsälskande demokrati, som inte utgör något som helst hot mot vare sig Sverige eller freden. Att skriva att Sverige ska försvar sig tillsammans med andra är inget annat än Nato-propaganda."
"Jag tycker regeringen ska ge ut en skrift som heter Nu är freden här istället för de gamla gubbarnas och vapenindustrins krigshets. Tänk på de små barnen!"
Snart landar MSB:s skrift Om kriget kommer i fem miljoner svenska hushålls brevlådor. Ni kan nog se framför er de tjogvis med artiklar från kränkta snöflingor åt höger och vänster, som kommer gråta ut i tabloidpressen på grund av detta de kommande veckorna.
Bra att detta finns om kriget kommer.

Givet statuset på kränktheten i Sverige och det polariserade klimatet som existerar, så kan vi utgå från att MSB:s Om kriget kommer kommer orsaka en viss mån av upprördhet land och rike runt.

Tabloidpressen kommer med hög sannolik fyllas av artiklar över olika kränkta snöflingors reaktioner på skriften, plus de sedvanliga nyttiga volontärerna och inflytelseagenterna, som kommer vända sig mot det hela. Media lär stå i startgroparna för att dra maximalt antal klick på detta.

Det blir en lustiger dans. Men skriften är förstås nödvändig, även om en och annan person kommer bli rejält kränkt eller skrämd över blotta tanken på att kriget kan komma.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

81 kommentarer:

 1. Jag har en känsla av att det kommer tas som en axelryckning. Tror inte du kommer se någon rubrik eller någon gråta ut i media.

  Jag skulle snarare tro att den för det mesta åker i soporna utan notis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De flesta vet att det handlar om att sälja mer vapen, skattebetalare skall dela med sig till de som redan tagit Sverige.

   Har man inte sovit under en sten vet alla om att politiker slutat folket längre

   Radera
  2. "Har man inte sovit under en sten vet alla om att politiker slutat jobba för folket"

   Radera
 2. Ilandsproblem, kränkthet etc. Det är som allergi: har inte immunförsvaret tillräckligt att göra skaffar det sig uppgifter. Hm, det låter i sin tur som en byråkrat.

  SvaraRadera
 3. "Din mamma vill försvara sig, kan försvara sig, och skall försvara sig!

  Motstånd skall göras ständigt och i alla lägen. Det är på Din mamma det beror — Din mammas insats, Din mammas beslutsamhet, Din mammas vilja att överleva.

  Din mamma ger aldrig upp! Varje meddelande att din mamma skall upphöra är falskt!"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Din mamma, tillhör hon inte det där förbandet som alltid är redo för strid men alltid först att ge upp?

   Radera
 4. Eftersom det verkar som om broschyren numera heter typ "om kriget eller krisen kommer" så tror jag nog inte nån kan kritisera den utan att framstå som helt aningslös.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer antagligen inte att hindra dem, det ligger ju liksom i att vara aningslös. :-)

   Radera
  2. Säger den vilken kris?
   - kris i form av krig?
   - kris i form av ingen Mello på ett år.
   - kris i form av ekonomisk allmän kris
   - kris i form av kaffet tar slut på Södermalm en dag för att ett dagisbarn har hackat distributören och ekobönorna råkade bli dåliga.
   - kris i form av sprucken bostadsbubbla och matköer och byteshandel?
   Osv?

   Radera
  3. Slut på både eko- och sojamjölken ?
   ;-)

   Radera
 5. Som vanligt kommer de flesta svenskar välkomna en eventuell invasion, inklusive regeringen. Om det är den part som uppfattas som starkast vill säga. Och det brukar det vara, och den doktrinen har hållit kriget utanför Sveriges gränser under en lång tid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men kan vi inte åtminstone se till att bli invaderade av utomjordingar den här gången?

   https://www.youtube.com/watch?v=OZ9x1pq-HWk

   Radera
  2. Har du sett vilka som sitter i riskdagen så hade du inte ställt en sådan fråga...

   Radera
  3. Vi är väl redan invaderade av utomjordingar?
   Alla dessa experiment med samhället går väl ut på att se hur länge vi vanliga normala människor uthärdar innan vi brister och på vilket sätt vi går upp i limningen liksom. Bärsärk på någon myndighet, mordhot eller kanske bara super ihjäl sig?

   Radera
  4. Har alltså inget med tur att göra, det svenska framgångsreceptet "skickligt ihopljugen prognos och lek med dåliga siffror" har hållit Sverige utanför krig.

   Du menar tex att Sverige vek sig för att nazitysklands ubermänniskor inte gick att besegra? Så jag vet hur mycket jag får vrida på mig för att lyckas klappa oss på axeln.

   Radera
  5. I andra världskrigets början uppfattades Tyskland som den starkare parten. Nu är det ett annat land som uppfattas som starkast.

   Har ganska lite med moral att göra. Men det är viktigt att hamna på vinnarsidan i slutet, så det är bra att vara alliansfritt så man kan byta sida om det skulle behövas.

   Radera
  6. En finsk invasion skulle onekligen ha sina fördelar, Helsingfors blir en utmärkt huvudstad i ett rike som har behållit förvaltningstraditioner och kompetens. Men finns det tillräckligt många administratörer som kan besätta nyckelposter och röja upp i träsken?

   Radera
  7. Så...med andra ord...ingen emot att Finland övertar förvaltningen av svensk skola?

   Radera
  8. Med tanke på hur dåligt Finlands ekonomi går just nu så vore ett finländskt övertagande av Sverige knappast någon bra affär för svenskarna.
   Sedan är ju frågan om vi verkligen vill styras av politikerna i Helsingfors som helt misslyckats med att föra en realistisk invandringspolitik och kört den finländska ekonomin i botten.

   En sak är dock säker och det är att svensktalande "hurri" kan räkna med att få skulden för allt som inte fungerar i vår nya dubbelrepublik :-)

   Radera
  9. Olle, se fördelarna, de är ju republik.

   Radera
 6. Nu är ju inte Ryssland nåt hot mot svenska folket. Snarare tvärt om. Det ena verkliga hotet är redan insläppt i landet. Det andra sitter i regeringsställning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så du tror att det är mer sannolikt attsvenska armén kommer invadera Ryssland istället för att Ryssland sättar sig på Gotland som en del av baltisk operation?

   Radera
  2. Ingen invaderar någon skulle jag spå. Om nu denna baltiska operation som du befarar blir verklighet, sviker då NATO sin medlemmar? Nukas jorden 100ggr om?

   Vad är krigscaset? Hur och varför? Cui bono?

   Radera
  3. HMG/Martin har tidigare bekräftat att han tror ett inte osannolikt stort hot mot mänskligheten är ödlor från en annan dimension i yttre rymden (D. Icke)

   Allting HMG/Martin skriver ska ses i ljuset av detta.

   Radera
  4. @Kapten Crunch

   Menar du att vi har politiker som lyssnar på folkets vilja?

   Om du tycker det, vad styrker den tesen? Om du inte tycker politiker lyssnar på folket, vem lyssnar de på?

   Radera
  5. Är man positiv till Aliens per se torde det väl vara underbart.
   Det är osannolikt att liv alls finns, faktiskt, men, å andra sidan, oddsen i Universum...

   Radera
 7. Vi som är födda på 40-talet hade "hotet" under en lång period. "Rysskräcken" var alltid närvarande inte minst -63 vid Kubakrisen. Idag tar man det väl inte så allvarligt men jag undrar varför man inte släpper greppet. Natoinspiration?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Folk har svårt för o fatta följande:

   “You must understand. The leading Bolsheviks who took over Russia were not Russians. They hated Russians. They hated Christians. Driven by ethnic hatred they tortured and slaughtered millions of Russians without a shred of human remorse. The October Revolution was not what you call in America the “Russian Revolution.” It was an invasion and conquest over the Russian people. More of my countrymen suffered horrific crimes at their bloodstained hands than any people or nation ever suffered in the entirety of human history. It cannot be understated. Bolshevism was the greatest human slaughter of all time. The fact that most of the world is ignorant of this reality is proof that the global media itself is in the hands of the perpetrators.”
   – Aleksandr Solzhenitsyn

   Radera
  2. Var det inte en amerikansk president som för ett tag sedan som sade nåt i stil med att antingen är du med oss, eller så är du emot oss. Det senare är väl inget alternativ för den som vill leva utanför bunkrar eller flyktingläger. Så valet är väl ganska lätt för våra förtroendevalda.

   Radera
  3. Lenin var vel rysk? Men Solsjenitsyn kanske inte ska tas så bokstavligt

   Radera
  4. https://www.youtube.com/watch?v=ZkuISzKZX3Y

   Radera
 8. "Don't run, we are your friends"-scenen från Mars Attacks beskriver ganska väl rysk hållning mot sina grannländer.

  https://www.youtube.com/watch?v=ogp_Dai691k

  SvaraRadera
 9. Jag har fortfarande kvar några gamla telefonkataloger som "minne" och i dem finns sidorna "Om kriget kommer" ..
  Likaså meddelandet "att varje meddelande om att motståndet skall upphöra är falskt!"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukade med spänning läsa de sidorns. Markerade i svart så man snabbt skulle hitta.

   Radera
  2. Ja, resten av boken kändes lite som upprepning. Antar att man skulle fatta det där med namn och nummer.

   Radera
 10. Soldat i fält, Om kriget kommer, sidorna i telefonkatalogen, vad mer för lämplig lektyr finnes?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har SoldF 65 i mitt lilla "bibliotek"!

   Radera
  2. @Richard!
   Lektyr... Hmm... "Lektyr" kanske ?
   ;-)

   Radera
  3. Dags att uppdatera... det var gnska länge se n de n utgick !!!

   Radera
 11. Tyvärr finns det starka krafter idag som vill ha krig.
  Det börjar så här:
  * Utse ett offer och kalla det för "fienden". Smutskasta och provocera konstant detta offer. Demonisera ledarna. Kalla dem för "Ny Hitler" el. likn. Kalla det "aggressivt" och "ett hot mot oss" i tid och otid. "De njuter av att kasta ut bebisar ur kuvöser och gasa ihjäl sitt eget folk" fungerar bra.
  * "Fienden" kan inte försvara sig. De har dåliga soldater och undermålig teknologi. De missar alltid målet. Utom när de skjuter mot dagis och sjukhus - då träffar de alltid mitt i prick.
  * De som vill ha en nyanserad debatt jobbar för "fienden". De kan med fördel kallas troll, psyops och nyttiga idioter för att tysta dem och slippa seriös diskussion.

  Nästa steg är när de skriker högt: Vi är anfallna av "fienden" - vi måste försvara oss. Antingen för att offret blivit så provocerat att det försvarat sig eller så blir det en falsk-flagg-attack.
  Då är det försent att börja preppa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt o se att fler fattat. Skedde sällan förr när folk bara hade tillgång till kontrollerad media. Man börjar förstå varför etablissmanget är så rädda nu o vill censurera nätet. Förstå hur de har kunnat komma undan med o ljuga tidigare.. Hur allt är baserat på denna förutsättning..

   Radera
  2. Ifrågasättande av krigshets är inte något nytt. Många var aktiva inför första världskriget.

   Radera
  3. Sverige angrep Ryssland för över tio år sedan. Vi gick till attack genom att försöka pracka på revisorer och annat antikorruptionsarbete inklusive stöd för demokratiska institutioner. Ett dödligt hot mot oligarkerna och överoligarken Putin som avvärjde hotet, synd bara om det ryska folket.

   Radera
  4. Nu är väl svensk korruption i väl så god klass som rysk. Men folket här har ännu kvar lite traditioner att leva på.

   Radera
 12. JasperHill, det har uppenbarligen varit väl mycket stillasittande den senaste tiden...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja... jag börjar bli gammal och jag har sett allt förr.
   Mänskligheten verkar inte vilja lära sig av sina misstag så allt upprepas med jämna mellanrum.

   Radera
 13. Sedan Ryssland fimpade kommunismen är den neomarxistiska Fredsrörelsen intensiva Rysslandshatare.

  SvaraRadera
 14. Egentligen är det den ryska politiken man vill skrämma folk med och inte en direkt militär invasion, skriften kunde även heta om Sverigedemokraterna kommer till makten.

  SvaraRadera
 15. Datainspektionen har redan förberett sig och satt upp sidan http://www.kränkt.se/. De har också sett till att blockera tillgången till sidan för alla som de tror kränker andra så de har verkligen tänkt till.

  Datainspektionen skriver följande om sidan på sin huvudsida:
  "Har du blivit oschysst behandlad på Internet? På www.kränkt.se får du råd om vad du kan göra för att lösa problemet."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Värdelös sida1 Jag fick deklarationen och blev väldigt kränkt över hur mycket pengar staten vill stjäla från mig, står inget om vart jag skall anmäla sådana tilltag, eller hur jag skall göra bli struken ur registret.

   Radera
  2. Bedrövligt är bara förnamnet. Från deras "vanliga frågor" sida:

   Hur kan jag förhindra att någon hackar mina konton på nätet?
   Det viktiga är att man är försiktig och inte lämnar information om sig själv på nätet i onödan.

   Och det från den myndighet som ska tillsyna datasäkerhet i Sverige.

   ... jag blir ju nästan kränkt av deras stupiditet

   Radera
 16. Felaktig titel. Ska vara "När kriget kommer".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du menar "När inbördeskriget kommer"

   Radera
  2. När EU och NATO griper in för att upprätthålla ordningen?

   Radera
 17. På Åland nöjer vi oss med två sidor i telefonkatalogen: "När du hotas av fara". Och den allmänna farosignalen testas 12:00 den första dagen varje månad, inklusive nyårsdagen.

  SvaraRadera
 18. Själva broschyren minns jag inte riktigt från när jag var liten. Pappa hade den säkert i sin bokhylla på kontoret. Minns däremot sidan i telefonkatalogen. Den var spännande.

  Att just ryssen (Sovjet) var den väntade fienden fick jag inte klart för mig för än jag gjorde lumpen. Jag hade inte alls militärkunskap som intresse som yngre (förknippade det mest bara med en udda grabb i området där jag bodde som alltid skrek militära kommandon och imiterade en kulspruta när vi lekte i skogen. Tyckte han var mycket konstig).

  När jag satt i bänken i militära lärosalen som nittonårig beväring häpnade jag lite när utbildningsbefälen pekade ut fienden i klartext. Får man göra så som neutral nation, tänkte jag. Har vi bara en fiende? Jag var tydligen alldeles för hjärntvättad då av att allt skulle vara opartiskt och neutralt i Sverige. Jag kommer ihåg när jag frågade om när vi får de andra häftena stridsvagnskort än enbart de om de sovjetiska vagnarna. Svaret var att detta var det vi skulle utbildas på. Inget annat. Vårt försvar hade alltså bara ett syfte gick det upp för mig. Min reaktion på detta var att grundskolan borde lärt mig mer om Sveriges situationen i världen. Den borde även informerat om försvaret och dess syfte. Förmodligen var skolans läroplan såpass vänster att det inte var något som skulle läras ut eller så var det här vi skulle visa upp vår neutralitet utåt. Uppenbart var det ju ändå när man väl gjorde värnplikten vilken vän och fiende vi hade.

  Jag undrar mest hur mycket dagens elever som går ur grundskolan har i kunskap om de militära spänningarna i närområdet och vad de vet om svenska försvaret? Det hade varit bra om de fick hela verkligheten beskriven för sig redan i skolan. De som inte blir uttaga idag, går annars och har en stor lucka om verkligheten. Hur kommer dessa se på den nya broschyren?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enkelt svar på din fråga i slutet: Dom vet ingenting. Dom baserar till största delen sin världsbild på Aftonbladet och Paradise hotel.

   Hamnade i diskussion med några i tidiga 20-åren på en uteservering och kom av någon anledning in på värnplikt. Dom trodde mig helt enkelt inte när jag sa att jag gjort lumpen för en massa herrans år sedan. "Men hallåååeh. Det är bara dom som är födda nittinio och senare som ska göra lumpen juuuuh."
   Fan va lastgammal man kände sig...
   I grundskolan fick iaf jag lära mig att allmän värnplikt infördes 1901 men det lärs tydligen inte ut längre baserat på kommentaren jag fick.

   Radera
  2. Det är mycket som inte längre lärs ut...

   Radera
  3. Vidrigt mycket, när de talar om blommor lär de inte ut om blommor och bin, ståndare och pistiller verkar det som.

   Men att alla skall vara kompisar lär de sig och att du duger som du är, oavsett hur du är...

   Radera
 19. "Sverige vill försvara sig, kan försvara sig, och skall försvara sig!

  Motstånd skall göras ständigt och i alla lägen. Det är på Dig det beror — Din insats, Din beslutsamhet, Din vilja att överleva.

  Vi ger aldrig upp! Varje meddelande att motståndet skall uppges är falskt!"

  SvaraRadera
 20. Är det här på allvar? Du hittar på citat från dina låtsaskamrater och argumenterar mot dina egna fantasifoster. Den halmgubben om någon duger ju bra som danspartner åt dig.

  SvaraRadera
 21. Min guldfisk blev jätterädd för flera år sen då den fick höra att regeringen bjudit in "många miljoner" att bosätta sig här, utan att tänka efter eller att ha någon plan .
  "DödsmördarljugpropagandaTackAllaRaketForskareKompetensRegn" i Swe media är bara en fin bonus !
  Tyvärr är alla vandrarhem fullbokade permanent nu, måste campa i skogen ...

  SvaraRadera
 22. Perfekta BOL när kriget kommer. Eget elverk m.m.
  http://beskrivning.fasad.eu/objekt/1012285/beskrivning.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tipsa mäklaren om att produktplacera lite intressanta böcker...
   ;-)

   Radera
 23. Om fi kommer är det bara att hålla upp FI:s valmanifest. Då tvärvänder dom.

  SvaraRadera
 24. Det kommer inte att bli några fler ryska invasionsäventyr modell Ukraina eller Georgien. Sanktioner och oljepriset håller tillbaka fler ryska stolligheter modell 2014.

  Dessutom har ”trepartspakten” (som inte alls är en pakt, utan bara ett samarbete enligt Hultqvist som säger så för att slippa trassel) mellan USA, Sverige och Finland täppt till det sista hålet i Västs försvarsvägg.

  Budskapet där är tydligt för eventuell agressor, USA backar upp Sverige och Finland. Med det åtagandet faller möjligheten för agressor att säkra territorium i SE/FIN och därigenom blockera NATO från att skydda Baltikum.

  Agressor RF får hålla sig i ruinerna runt Donetsk istället och kånka runt i grönkläder, bandvagnar och fortsätta att skjuta bort stora delar av sin BNP tills Kremls statskassa är helt slut.

  RF kan aldrig leka svälta räv med väst.

  SvaraRadera
 25. Sverige behöver ett försvar. Idag har vi i praktiken inget försvar alls. Vi bör nog spendera 2% eller mer i många år så vi kommer ifatt. Sverige avrustade på 20/30 talet så när ww2 bröt ut hade inte sverige något försvar alls. Min gamla släkting berättade att de hade ett! gevär på 60 man. Och då hade dom tyskar på andra sidan gränsen. En hjärndöd tant som inte kan historia eller politik kan inte vara en garant för försvar.
  Eller som någon sa. "Har man inte sin egen arme, så har man någon annans."
  Se "vad hände med försvaret" på youtube. En riktig tankeställare.

  SvaraRadera
 26. Hur ska Sverige överleva som nation i framtiden?
  Kommer EU att försvara landet utan egen krigsmakt? Vad händer vid ett ev och troligt inbördeskrig?
  Är det verkligen i Rysslands intresse att invadera oss?

  SvaraRadera
  Svar
  1. EU kommer självklart INTE försvara Sverige. EU har med Sverige enbart för att vi är " die blöde Scwheden". Betalar mer än vi tar emot, absorberar asylanterna, testbädd för alla nya EU direktiv på en foglig befolkning osv.

   Alltså, någon att utnyttja.

   Radera
 27. Vad är det för några rysstomtar som har samlats i kommentarsfältet här på senaste tiden, förr höll kommentera en vettig miniminivå, undantag fanns såklart men nu är ju vettiga kommentarer undantaget istället. Lyser rätt kraftigt igenom att de är troll på de flesta men en del verkar ju faktiskt vara riktiga människor som bara har så verklighetsfrånvarande världsbild att man tror de klen in från ett annat universum precis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just så.

   Nulli secundus

   Radera
  2. Själv tycker jag det är väl så många religiösa natotomtar som håller diskussionen på en tragiskt ensidig nivå.

   Vi har fler hot än Ryssland mot oss och vår frihet. Medans dessa natotomtar bara diskuterar ryska hot.

   Tyvärr är det ju så att så länge Ryssland inte är/räknas som en vän till övriga Europa kommer Sverige att ligga i bakvattnet.

   Radera
  3. Du menar så där vänlig som en rysk artillerigranatattack mot civila i Maripul eller sådär vänskapligt som en rysk BUK-missil skjuter ner ett trafikflygplan från Amsterdam på väg till Australien.

   Radera
  4. Kan vara så att Rysstrollen börjat jobba i vargflock och förstör olika bloggar under någon vecka innan de hoppar vidare. Ökad moderering kan krävas. Kanske till och med någon form av identifikation.

   Radera
 28. Ja, men låt dem tycka så. De är väl sådär 50 stycken som antingen har haft en dålig barndom eller får betalt av Rysslands ombud för att alltid protestera mot ett Svenskt försvar. Det gör väl inget att dårarna tycker som de gör ? Eller ?

  SvaraRadera