Cornucopia?

Aktuellt

Mycket stort förtroende hos läsarna för myndigheternas åtgärder mot COVID-19 - utom hos SD-väljare

Bloggläsarna har ett mycket stort förtroende för myndigheternas åtgärder mot coronaviruset SARS-CoV-2 och sjukdomen COVID-19. 69% är neutral...

2018-05-27 10:12

Miljöpartiet saknar fortsatt sjukdomsinsikt

Miljöpartiet fortsätter köra rakt in i kaklet, helt utan någon som helst sjukdomsinsikt. Man går till val på ännu mer av samma - dubbla flygskatten, höj bensinskatten och viktigast av allt - skatt på sugrör och tops. Det positiva är att för varje dag som går säkerställer man en plats utanför riksdagen.
Snart utan Miljöpartiet.
Miljöpartiet anstränger sig maximalt för att åka ut ur riksdagen.

Pågående årsstämman kommer fram till slagkraftiga frågor som skatt på sugrör och tops, samt dubblad flygskatt och höjd bensinskatt, fullt övertygade om att mer av samma ska locka till sig de väljare som flyr partiet. 

Därtill vill man åter göra det enklare att invandra till Sverige, övertygade om att om man maximalt ökar befolkningen på Sibiriens och Alaskas breddgrader i ett av världens mest miljöbelastande länder så blir de globala miljöproblemen mindre...

Ett av partiets många problem är att kompisgäng har kuppat maktövertagande i partiet i många kommuner, och får därmed representation på årsstämman och kan med sina varierande grader av vansinnigheter påverka partiet rätt in i kaklet.

Och det ger resultat att överge en faktisk global miljöpolitik till förmån för att orsaka maximal skada för Sverige och svenska skattebetalare. Vi kan väl också säga som så att om skatt på sugrör och tops är allt som finns kvar att göra, så har inte partiet heller något existensberättigande.

DN/Ipsos rapporterar att stödet från MP:s kärnväljare i form av kvinnor, unga och storstadsbor har halverats.

Men vi önskar väl Löwin/Fridolin lycka till med planen att inte bara lämna regeringen utan också riksdagen. Det ser ut att gå utmärkt.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

65 kommentarer:

 1. Sen när har ett gäng aktivister reflekterat över att verkligheten kan vara komplex?

  SvaraRadera
 2. Kopierat från Twitter:

  Mp 2014: vi siktar på att bli tredje största parti.

  S 2018: Hold my beer

  SvaraRadera
 3. Ja, Miljöpartiet kanske åker ur riksdagen. Tror inte sossar kommer stödrösta i så stor utsträckning som M gör på KD. Fler och fler inser att det krävs mer än att ha ordet miljö i partibeteckningen för att vara bäst på miljön.

  Men i det stora hela kan det kvitta. Alla åtta riksdagspartier tycker ungefär likadant. V och SD sticker ut lite, men så länge de inte får egen riksdagsmajoritet så kan det kvitta.

  Det som fattas i svensk politik är en vilja att göra ekonomiska reformer. Jämför med i början av 90-talet och "Ny start för Sverige" och reallöneökningar 1973-1995 med 1995-2017. Borde vara uppenbart för alla att den senare perioden har varit bättre. Troligtvis blir det en M-regering nästa mandatperiod och då kommer de ha styrt 12 av de senaste 16 åren (75% av tiden) utan att ha genomfört något som inte S lika gärna kunde ha gjort. Enpartistaten består, den har bara fått andra politruker.

  Nu kanske någon säger att det är svårt att få reformer genom riksdagen för en borgerlig regering. Men det är mycket enkelt, kohandla med SD. När reformerna väl är på plats så kan man fyra år senare göra upp med de rödgröna och avskaffa SD-inslagen man inte gillar. Ja, hade man agerat så tidigare så hade det reda kunnat skett.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig förstått varför moderater kan tänka sig att stödrösta på kådisarna, de är ju bitvis värre sossar än sossarna. Om man röstar på moderaterna är det väl förhoppningsvis för att man har förstått grundproblemet - invånarna i Sverige behöver jobbar mer och gå mindre på bidrag. Då kan vi både sänka skatterna och behålla grundläggande välfärd som sjukvård och skolor. Att då som KD arbeta för att människor som faktiskt har ett jobb, istället ska drälla hemma och få (vårdnads)bidrag av staten är helt sjukt.

   Radera
  2. Om KD har "risiga" siffror 10 dagar inför valet kommer man att stenhårt gå ut för att få 12% i Jönköpings Län och på så sätt komma in i riksdagen..
   Förra valet var man just också nära at tfå 12% av riksdagsrösterna i just Jkpg Län.

   Som ett ess i leken kommer man med största sannolikhet att sätta in det !tunga artilleriet! - Alf Svensson !

   Radera
  3. I landstinget i Jönköping har de aktivt infört centralisering och planekonomi och skjutit småsjukhusen i sank så att gamlingar på bygden måste åka till storstan och köa på akuten. Dessutom kampanjar de redan nu lokalt för att staten egentligen borde lägga ned landstingen och centralisera vården ytterligare till Stockholm. Kan nog bli ett tungt uppvaknande vid rösträkningen.

   Radera
 4. Hmm, om media skärpte till sig på allvar o h fokuserade på de verkliga bristerna i MPs politik (dvs struntade i sugrör och enstaka flygresor) och ställde dem mot väggen huruvida deras plan att tillåta fri anhöriginvandring till Sverige skall fungera i praktiken, då det hitintills inte gått så bra...
  (Vi har nu ca 500 000 i permanent utanförskap och mycket låg sannolikhet att få det att ändras)

  Man kan passa på att fråga Annie Lööf samma sak, och inte ge sig förrän hon presenterat ett koherent svar där.maximalt 25 % av orden är att.betrakta som floskler utan verklighetsförankring...

  De lever i La La Land.

  När bobubblan smäller finns inte mera skattepengar. På mycket länge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Invandringen till Sverige har varit en succé men det är trist att det bara är Annie Lööf bland partiledarna som vågar stå upp för den sanningen.
   Ett land med så låga födelsetal som Sverige är beroende av invandringen och om vi haft en lika stram invandringspolitik som Finland så hade vi också dragits med samma ekonomiska, demografiska och sociala problem som vårt grannland. I klartext betyder att utan massinvandringen så hade vi antagligen haft än fler medborgare i permanent utanförskap än i dag.

   Radera
  2. @Olle, jag tror inte din ironi är helt uppenbar för alla. Du får nog presentera några "siffror" som stödjer ironin i dina påståenden. Du förstår, vissa kan få för sig att vi ska öka invandringen från 100 000 till 1 miljon per år för att ytterligare boosta Sveriges ekonomi och välfärd.

   Radera
  3. Olle har rätt i princip men undviker (antagligen är han tokvänster) att säga att det problemet precis lika gärna kunde lösas genom att "importera" färdigutbildad blåsljuspersonal från t.ex USA/Kalifornien som redan kan språket och är mycket snabbare plug-and-play med den ändå redan rätt så rejält anglofila svenska kulturen.

   Radera
  4. Fake News i kubik. När krisen kommer känner finnen för sitt land.

   Radera
  5. @Peter, utan att var oförskämd så fattar jag det som du är "tokcenter" eftersom du menar Annie Lööf sitter inne med sanningen. Ponera du tar in två familjer i ditt hem. Du bekostar under 10 år deras språkutbildning , skola, tandvård, psykolog, sjukvård, kläder, bostad inkl. uppvärmning och underhåll mm mm. Efter 10 år har de blivit 12. Och 2 av dessa 12 ha möjligen fått ett heltidsjobb. Samtidigt måste du själv arbeta till minst 70 eller 75 för att övrig samhällsekonomi inte håller ihop. Låter det lönsamt ?
   Asylinvandring har och ska vi ha för att hjälpa men lönsamt är det inte. Därför måste vi vara väldigt restriktiva.

   Radera
  6. Mixade du inte anderssönerna nu Bengt?

   Lönsamhet. Ja. Hur kalkyleras det? Tycker du kronor och ören är allt? Inget utan pris har värde, och allt med pris är for sale? Det är faktiskt det viktigaste.

   Och självklart ska vi inte ta emot någon flykting, av den enkla anledningen att det inte är krig.

   Radera
  7. Tack för alla svar men jag skall främst vända mig till Bengt Eriksson. Det är inte Annie Lööf som hittat på att invandring är ett måste för ett land med Sveriges demografi. Det är nationalekonomer och demografer som ser massinvandring som ett sätt att mildra verkningarna av de låga födelsetalen.
   Finland och Japan är väldigt konkreta exempel på hur länder som valt bort invandringen får betala ett högt socialt och ekonomiskt pris när den arbetsföra delen av befolkningen minskar samtidigt som gruppen sextioplussare ökar dramatiskt!

   Radera
  8. Invandring är helt OK!
   MEN, då måste invandringen matcha landets utvecklingsnivå både kulturellt, religiöst, utbildnings- och värderingsmässigt.

   Radera
  9. Nä, det där stämmer inte. Sverige är ett mycket praktiskt exempel på hur ett land som tar in mängder av invandrare från andra mycket annorlunda utomeuropeiska kulturer ändå får dessa människor i arbete.

   Radera
  10. Olle Andersson, du behöver nog fräscha upp dina kunskaper om Japan. Landet går ekonomiskt bra med stark tillväxt trots närmast obefintlig invandring:

   https://www.reuters.com/article/us-japan-economy-gdp/japan-posts-longest-growth-streak-since-1980s-bubble-economy-idUSKCN1FX33C

   Att påstå att massinvandring är bra för ett land är som att påstå att massrekrytering är bra för ett företag. Allt beror på vem, när och hur många man rekryterar.

   De flesta nationalekonomer och forskare är numera överens om att Annie Lööf och andra begåvningsutmanade politiker och debattörer har fel. Asylinvandring av fattiga outbildade människor från Afrika och Asien är inte ekonomiskt lönsamt för något land i Europa, varken på kort eller lång sikt.

   Radera
  11. Olle, som psevenson säger så visar Japan en mkt bra utveckling. Och de sociala problemen är bara en bråkdel av Sveriges. Sverige är i många aspekter ett "toppland" i Europa", Tex vad gäller sexuella brott skjutningar, bedrägerier, skolbränder och attacker mot räddningstjänst.
   Viss typ av invandring kan gynna Sverige dock ej den som skett främst de 10 senaste åren.
   Och som sagt asylinvandring skall vi ha men den måste vara betydligt mer restriktiv och i en takt som vi kan hantera.

   Radera
  12. Japan har varit i recession i nästan tjugo år, att landet nu rycks med i den internationella högkonjunkturen är är naturligtvis positivt men landet har fortfarande kvar sin enorma statsskuld, en åldrande befolkning som bara kan försörjas genom nya lån och en arkaisk företagsstruktur som inte längre kan hävda sig i den internationella konkurrensen.
   När nästa lågkonjunktur kommer så står Japan inför en kris som får Sveriges problem att framstå som småpotatis.

   För den som vill veta mer om hur beroende vårt land är av invandrarnas arbete är det bara att surfa in på "Svenskt Näringslivs" hemsida. Annie Lööf är helt enkelt en mycket välinformerad politiker. vi borde ha fler sådana.

   Radera
  13. Med tanke på att tunnelbanevagnarna i Tokyo har speciella vagnar enbart för kvinnor borde få även den mest inbitne japanentusiasten att fundera på hur det står till med det japanska samhället.

   Sveriges befolkning har ökat med mer än en miljon människor sedan början av nittiotalet ändå så är kriminologerna osäkra på om brottsligheten verkligen ökat under perioden. Att det dödliga våldet krävde fler offer runt 1990 än i dag är ett faktum.
   Den bistra sanningen är alltså att Sverige i takt med att gruppen infödda svenskar minskar har blivit ett tryggare land!

   Radera
  14. Det enklaste är ofta att föredra. Vad gäller invandring är i min bok alla som kan försörja sig i Sverige genom hederligt arbete (vilket innebär att betala skatt) välkomna. Övriga kan stanna där de är. Sverige är inte världens socialbyrå, även om vissa vill ha det så.

   Radera
  15. D.v.s. om du har skaffat ett jobb i Sverige är du välkommen, annars inte.

   Radera
  16. Olle Andersson, att sjukvården räddar fler liv idag än vad de gjorde för 30 år sedan är ingen indikation på hur tryggt landet är. Statistiken för dödligt våld brukar förvisso vara det enda massinvandringsvurmare som du har att komma med. Men dödligt våld har aldrig varit en indikator för otrygghet eftersom de flesta mord sker mellan personer som har någon form av relation till varandra. Att bli dödad på allmän plats av en okänd förövare är extremt sällsynt, och har så alltid varit.

   Otryggheten orsakas av annan brottslighet, som hot och trakasserier, bedrägeri, misshandel, personrån och inte minst våldtäkter och sexualbrott. Den bistra sanningen är att dessa brottstyper har ökat kraftigt i takt med att gruppen utrikes födda ökat!

   https://www.bra.se/brott-och-statistik/statistik-utifran-brottstyper.html

   Radera
  17. Sjukvården har utvecklats under hela 1900-talet ändå så ökade det det dödliga våldet markant under efterkrigstiden för att sedan plana ut och minska något efter 1990.
   Om din teori "psenson" om att förbättrad sjukvård ligger bakom de senaste decenniernas minskning av det dödliga våldet stämmer så borde vi sett en stadig minskning av det dödliga våldet under hela efterkrigstiden fram till nu. Nu är det alltså inte så och därmed faller din teori.

   Vad det gäller våldtäkter så har antalet anmälningar ökat de senaste åren men samtidigt så visar statistik från sjukvården att antalet personer som söker läkarvård efter en våldtäkt inte alls har ökat under de senaste åren. Samma gäller för annan brottslighet. Antalet bilbränder har ökat men antalet bilstölder har minskat kraftigt.

   En sak är åtminstone säker, den syndaflod av brottslighet som nu plötsligt påstås svepa över Sverige är helt enkelt en illusion.

   Radera
  18. Är Olle en sån där som gnider kroppsdelar mot andra i tunnelbanan? Den som lever får se om Japan och Finland har rätt eller Sverige och Tyskland är vinnare i längden. Demografiskt problem har Sverige aldrig haft som andra länder som har varit i krig eller under ockupation.

   Radera
  19. Och vill man åtgärda ett problem, som våldtäkter, så är det bästa sättet att lära sig så mycket som möjligt om det. Och det kan innebära att föra statistik över förövarnas kulturella ursprung och liknande. Antingen bekräftas tesen, eller så förkastas den. Inget gott kommer av att blunda och stoppa huvudet i sanden bara för att det är obehagligt att någon kan känna sig kränkt.

   Radera
  20. Olle, att sjukvården blir ständigt bättre på att rädda liv är fakta, inte teori. Det förklarar åtminstone delvis varför det dödliga våldet istället blivit enbart skadligt våld.

   Att antalet bilstölder minskar är en klen tröst för den som drabbats av ökad otrygghet i form av personrån, misshandel och sexualbrott. Minskade bilstölder är resultatet av teknikutveckling, där biltillverkarna har infört bättre system med elektroniska startspärrar som gör bilarna omöjliga att stjäla. Istället riktar den organiserade brottsligheten in sig på bl.a. stölder av airbags som används till att återställa krockade bilar.

   Den enda som skapar illusioner är du, som blundar för statistik och fakta från exempelvis BRÅ och NTU, till förmån för fria fantasier om massinvandringens förträfflighet. Jag kan bara nöjt konstatera att faktaresistenta drömmare som dig blir alltmer sällsynta, och att de tre största politiska partierna nu alla strävar mot betydligt mer skärpt invandringspolitik, något som kommer att vara positivt för Sverige i alla avseenden. Höstens riksdagsval kan inte komma fort nog.

   Radera
  21. Olle: att besöka Soc är inte ett arbete - det är ju den sysselsättning som de flesta har även efter lång tid i Sverige. Dessa är inte till någon nytta för Sverige utan utgör bara ett sänke, att ett och annat undantag lyckas få jobb väger inte upp.

   Det du och mupparna gör fel i kalkylen är att ni blandar bort korten när det gäller invandring. Det finns ju inget som säger att asylanter är det bästa sättet att täcka upp på arbetsmarknaden, snarare tvärtom och det som missas är att det inte är det som är syftet med asylinvandring heller.

   Behöver man täcka upp så tar man in den arbetskraft man behöver. Ofta innebär det att man väljer folk som kan gå rakt in i arbete istf att behöva gå på Soc livet ut...

   Radera
  22. re Olle: det är en myt att Sverige måste ha stor invandring för att kompensera för åldrande befolkning. Denna myt har blåsts upp av politiker med dold agenda (se 2030). Det är en naturlig demografisk utveckling för i-länder att den s.k. befolkningspyramiden planar ut och blir till ett rakt träd (se Hans Roslings föreläsningar). U-länder har en pyramid med bred botten - ju sämre ekonomisk situation ju bredare botten.
   Sverige har genom den senaste pensionsreformen garanterat ett hållbart system förutsatt att 80% av de arbetsföra kan fortsätta jobba och tjäna hyfsat bra. En långsam och stabil demografisk utveckling gör det möjligt att utnyttja resurserna optimalt och kräver inte stora och kostsamma investeringar i infrastruktur. Det är tillräckligt med ett visst mått av reglerad arbetskraftsinvandring för att råda bot på bristyrken. Staten kan istället investera i fina bostäder och andra förmåner för att locka hit utländsk spetskompetens som bidrar till att utveckla konkurrenskraften i näringsliv och teknikutveckling.Det är just så Sverige traditionellt dragit nytta av utländsk arbetskraft.
   Det som har skett nu det senste decenniet är politiskt initierad samhällsdestruktion och kommer leda till ett nytt FattigSverige.

   Radera
  23. Det är inte politiker utan nationalekonomer och demografer som kommit fram till att Sverige behöver invandring för att kompensera för de låga födelsetalen. Jag rekommenderar rapporten "Sverige i en åldrande värld" skriven av av professorn i nationalekonomi Thomas Lindh. I rapporten så ses invandring och MENA som sätt att mildra effekterna av vårt lands låga födelsetal.

   Om vi väljer bort massinvandring så blir inte resultatet ett rakt träd utan en svamp där allt färre medborgare skall försörja en allt större grupp vårdnadskrävande pensionärer. För att klara det blir det till att öka statsskulden och samtidigt skära så det känns i välfärden. Klart att politikerna inte gillar ett sådant scenario.

   När det gäller spetskompetens så behöver naturligtvis importera sådan men vi behöver också mängder av outbildad arbetskraft för att klara servicesektorns behov. Vi behöver massor av folk, enligt en rapport från AMS cirka 50-60000 personer per år.

   Radera
  24. Återigen "psvenson" så ser vi idag färre offer för dödligt våld än för tre decenniers sedan och sedan dess har befolkningen ökat med mer än en miljon. Under efterkrigstiden skedde det en årlig ökning av antalet offer för dödligt våld trots att den medicinska utvecklingen som skedde under samma period.
   I början på nittiotalet så vände den kurvan av dödligt våld neråt. Sedan 2012 har antalet offer för dödligt våld ökat, betyder det "psvensson" att sjukvården blivit sämre?

   Radera
  25. @Olle, det är lite paradoxalt att vi skulle behöva arbetskraft när redan ca 1 miljon !! människor av olika skäl står utanför arbetsmarknaden. Lägg därtill alla som önskar heltidsjobb som har tim- eller deltidsanställningar.
   Förklara gärna.

   Radera
  26. Om de står utanför arbetsmarknaden så är de uppenbarligen inte anställningsbara. Sverige är inte Sovjet, staten kan inte tvinga företag att anställa människor som inte kan eller vill jobba.

   Radera
  27. Olle, ett stort antal av dessa är invandrare och vill jobba. Och flertalet är betydligt mer anställningsbara än de som kommer utifrån, lågutbildade och helt utan kunskaper i svenska språket. Och som i bästa fall får ett jobb efter 10 år.
   Med lite åtgärder skulle vi kunna sätta många i denna miljon i arbete.

   Radera
  28. Sedan när behöver man kunskaper i svenska språket för att jobba i Sverige! Finnarna och jugoslaverna arbetade i svenska fabriker på 60-talet utan att kunna någon svenska.

   Din lösning fungerar inte i praktiken Bengt. Det har aldrig fungerat någon gång någonstans.

   Radera
  29. Herregud har Sverige byggt sin migrationspolitik på en rapport på en medelmåttig nationalekonom. Hur stor ska pyramiden bli kanske som sossetanten Lööf säger 30 miljoner ja det kanske går Lindh var väl på institutet för framtidsstudier han visst väl hur det kommer bli. Eller vara rapport beställd av globaliseringsrådet?

   It’s Difficult to Make Predictions, Especially About the Future

   Radera
  30. Ska du inte anklaga Thomas Lindh för någon slags sexuell perversion "Parafrasera"! Personangrepp verkar ju vara ditt enda sätt att argumentera.

   Radera
  31. Olle, jag rekommenderar att du läser boken Massutmaning av nationalekonomen Tino Sanandaji, för att få perspektiv på konsekvenserna av massinvandring av outbildad arbetskraft till Sverige och Europa.

   Thomas Lindhs rapport är långt ifrån entydig i frågan om invandring. Tvärtom pekar Lindh på flera problem som även Tino Sanandaji tar upp; lågt arbetskraftsdeltagande, sociala problem och bostadssegregation, framförallt för muslimska folkgrupper från MENA.

   Thomas Lindh pekar även på den logiska följden av ökad invandring, nämligen att invandrarna också blir pensionärer och måste försörjas av andra. Vilket innebär att invandringen måste öka ännu mer för att ta hand om invandrarna som tog hand om våra nuvarande pensionärer. Och så vidare.

   Den svenska arbetsmarknaden är högt specialiserad och kräver utbildning, även i enklare serviceyrken. Vi har inte, och kommer aldrig att få, något behov av mängder av outbildad arbetskraft vilket du påstår. Om så vore, skulle inte mängder av invandrare sitta arbetslösa idag medan allianspolitikerna förgäves frågar efter fler enkla jobb.

   Att antalet offer för dödligt våld har ökat sedan 2012, trots bättre sjukvård, beror naturligtvis på att brottsligheten har ökat, vilket är precis det jag försökt förklara för dig. Ta gärna en titt på statistiken från BRÅ och NTU och notera hur brottsligheten har förändrats i takt med den ökande asylinvandringen de senaste 3 åren.

   Men som sagt, jag känner mig hoppfull. De villfarelser du lider av har äntligen börjat släppa taget om de flesta politiker och medborgare i Sverige. Jag har goda förhoppningar att invandringsvolymerna kommer att minska kraftigt och stanna på en låg nivå under lång tid framöver. Som finansminister Magdalena Andersson säger: det är bättre de söker sig till ett annat land.

   Radera
  32. Det var du Olle som antydde det om Japanerna att de har tendenser till att antasta kvinnor i tunnelbanetrafiken. Så jag tycker det rimligt fråga dig om du gör det jag har inte anklagat dig för något. Ja jag kanske provocerar med enkla medel som med orden medelmåttig och sossetant men jag övar lite på det här med häskarteknik och det verkar funka.Det Tomas Lindh förespråkade tror jag inte merparten av svenska folket ställer upp på och det är därför vi är där vi är nu.Vad jag tror kommer det blir värre om man ska genomföra det Lindh föreslog men som sagt jag tror. Vi ska nog inte eftersträva en ulands befolkningsstruktur som någon här tidigare påstod och det tycker jag låter mer rimligt än vad du Olle propagerar för.

   Radera
 5. Lite cred bör ges till MP för att de är ett parti som kör sin linje oavsett vilket snarare än att vara en kampanjorganisation som böjer sig inför opinionen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De har tappat 50% av medlemmarna för att de inte har kört sin linje.

   Radera
  2. MPs lekstuga avslöjas dag för dag av dem själva. Att fokusera på populistiska utspel som utgår från att folket skall lida för något helt irrelevant är snart helt genomskådat. Bara en mycket liten del av folket är idioter, helt säkert mindre än 4%.

   Radera
 6. Kan man inte använda toppsen som sugrör?

  SvaraRadera
 7. Efter valet bör det tillsättas en sanningskommission (efter t.ex sydafrikansk modell) för att utreda hur stor del av miljöpartiets agerande 2014-2018 som i själva verket varit ryska påverkansoperationer avsedda att försvaga det svenska försvaret (t.ex undergrävandet av civila flygplatser som skulle kunna fungera som back-up om vi blir anfallna)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sen kan vi beslagta deras tillgångar, dela ut till behövande svenskar och sedan köra ut mp-slöddret ur landet. Också efter sydafrikansk modell.

   Radera
 8. Utmärkt ide! Skulle också kunna utökas till Islamistisk påverkan. Resultatet skulle bli kul vilket som.

  SvaraRadera
 9. Miljöpartiet startade som ett ekocentriskt parti men är nu övertaget av anarkohumanister och anarkoglobalister som skiter i demokratins hållbarhet eftersom de tror mer på allas lika värde och universella mänskliga rättigheter.

  SvaraRadera
 10. Tja, ett intrpvert navel- och rektalskådande kan leda till allvarliga konsekvenser...

  Min kusins dotter satt ett (1) år i Grön Ungdoms styrelse men det får ses som ett utslag av ungdomligt oförstånd ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Apropå oförstånd... När ska du sluta spamma kommentarsfältet utan att sortera?

   Radera
  2. Ursäkta!
   kan du @medimixus förklara dig ?

   Radera
  3. Skulle gissa på att medimixus avser att det inte bara är MP som saknar sjukdomsinsikt.

   Radera
  4. Bengt. Lyssna inte på sådana kommentarer. Jag är en av de personer som läser kommentarerna här just på grund av det du skriver.

   Jag gillar hur du tänker och jag håller många gånger med dig. Sen är du duktig på att uttrycka dig i kommentarer.

   Jag uppskattar dem mycket! Om det inte vore för dina kommentarer och Ben Dover (som blivit halv-elak på gamla dar) hade inte kommentarerna varit så roliga att läsa.

   Keep it up!

   Radera
  5. Bengt. Håller också med mr.Knowit All.
   Medimixus och BP:s kommentarer är som vanligt enbart barnsliga och tyder på mobbarinstinkter. Hoppas de håller sig i AB:s kommentatorsfält där de hör hemma.

   Radera
  6. De bara mobbar dig Bengt. Han som vet allt har också talat väl här ju.

   Du är lite annorlunda vs huvudfåran. Ta det som en medalj!

   Radera
  7. Trollet trollar trollen...

   Radera
 11. Vem minns inte Fridolins artikel inför förra valet:

  "Så räddar vi skolan på 100 första dagarna"
  https://www.aftonbladet.se/debatt/article18480154.ab

  Nu har han varit skolminister i 1000 dagar och inte har skolan räddats. Se t.ex.
  "För andra läsåret i rad sjunker det genomsnittliga meritvärdet. Meritvärdet har sjunkit från 217,1 till 215,7 poäng under den här perioden"
  https://www.skolverket.se/statistik-och-utvardering/statistik-i-tabeller/grundskola

  SvaraRadera
 12. Det har varit ett sant nöje att kika på deras kongress.
  Ännu större nöje skulle vara att på plats njuta av deras valvaka, kanske få synas i TV med kopp jagandes MP-tårar medelst sporadiskt och roat handhjärtasignalerande :)

  SvaraRadera
 13. "Därtill vill man åter göra det enklare att invandra till Sverige, övertygade om att om man maximalt ökar befolkningen på Sibiriens och Alaskas breddgrader i ett av världens mest miljöbelastande länder så blir de globala miljöproblemen mindre..."

  Väldigt Svärjevänligt skrivet. När kommer du ut som SD:are/AfS:are?


  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det Sverigevänligt. Jorden är ju bara ett stort Sverige, men med vår byråkrati kan vi inte torska... Eller?

   Radera
 14. Å jag saknar Åsa Romson! Enda negativa var väl att hon skämde ut Sverige internationellt en del.
  Annars var hon perfekt för mig som så gärna ser MP flyga ur riksdagen med buller och bång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åjo!
   Vi har ju Karins Svensson-Smith - f.d VPK:are - som en gång 2003 föreslagit att man skulle ta en av filerna på motorvägen över Hallandsåsen och lägga järnvägsräls på denna när tunnelbygget gick som trögast ...

   Uppenbarligen helt utan någon uppfattning om vilka lutningar en järnväg får ha.. :-)

   https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/skriftlig-fraga/alternativ-till-tunnel-genom-hallandsasen_GR1142

   Radera
  2. Karin-vi-har-fått-ett-bud-från-Kina- Svensson Smith?

   När jag insåg att hon efter valet, one way pr the other återgår till lokalpolitiken i Lund ville jag inte betala skatt där längre :)

   Radera
  3. Ja!
   Offert från Kina för att bygga höghastighetsjärnvägar "på kinesisk sätt" dvs med milslånga viadukter på stolpar... ;-)

   Med..

   * Kinesiska löner
   * arbetsvillkor
   * Miljöhänsyn
   * ...

   https://www.dagenssamhalle.se/debatt/finns-den-hemliga-kinesiska-offerten-pa-riktigt-18639

   Radera
 15. För att inte tala om deras "lösning" på tågkaoset i skåne. Tydligen räcker det inte med en gökunge för att rädda det, nu vill de ha en till i form av en upphandling av nattåg till berlin (vad nu trafikverket har med tysk/dansk järnväg att göra).

  De vill tydligen verkligen säkerställa att skåningarna tar elcykeln till jobbet (5 mil bort), eller inte jobbar alls...

  SvaraRadera