Aktuellt

Huawei hade full åtkomst till nederländska teleoperatörerna KPN - kunde avlyssna premiärministern

Nederlänsk press meddelar att den stora nederländska mobilteleoperatören KPN upptäckte att kinesiska Huawei hade full åtkost till operatören...

2018-05-05 21:44

God litterär smak? Preppervilla med lyxbunker i Luleå

I Luleå hittas en villa till salu, där säljaren har mycket god litterär smak. Villan har en fantastiskt fin lyxbunker under sig, som med ståndsmässiga utrymmen borde locka preppern och göra att man klarar en 150 kt luftbrisad över den närliggande flygbasen på Kallax flygplats.
Har dessvärre fortfarande aldrig varit i Luleå, så det får bli ett foto från Keb istället. Samma län iaf.
Denna villa har allt, inklusive bra litteratur. På markplanet hittar man inte bara tre sovrum med garderober, utan även ett kök, samt ett vardagsrum med alternativ fastbränsleuppvärmning i form av en braskamin för att klara av strömavbrottet.

Källaren är en fantastisk möjlighet för preppern och kommer motstå allt utom en direktträff (inom kanske 20 meter) och bör även finnas kvar vid en 150 kt luftbrisad över närliggande Kallax flygpalts. Den finns definitivt kvar efter en markbrisad. Närheten till Kallax betyder också att du visserligen bor i Luleå, men bara dryga kilometern från Resten Av Världen (tm).

I källarens lyxbunker, med stötvågssäkra tjocka sk betongglas som enda fönster (den skeptiske kan samla på sig några sandsäckar att lägga upp utanför i förebyggande syfte, hittar du inte bara en lyxig relaxavdelning komplett med bastu, dusch och badkar. Det finns också en tvättstuga, stort allrum, samt två enorma förråd, tillräckliga för flera månaders lagring av vattendunkar och mat.

Dessutom har du ett dubbelgarage som förråd ovan mark, plus möjlighet att dölja din BOV (bug-out-vehicle) för omvärlden. Fastbränslet för att klara den strömlösa Norrbottenvintern kan du med fördel lagra utomhus.

Allt detta med smakfullt ljus och fräsch inredning i ypperliga materialval kan bli ditt för endast 2 895 000:- SEK. Du hittar annonsen här. På bilden från hallen ser du den utmärkta litterära smaken hos säljarna.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

12 kommentarer:

 1. Har du med i beräkningen att Luleå är Sveriges mest röda och (S)-märkta kommun ?
  ;-)

  SvaraRadera
 2. Gruvorna, malmen och järnvägen var väl en stor del i faran att någon skulle dra med Sverige i andra världskriget.

  I Europa har de ju inte så mycket malm kvar om jag förstår det rätt.

  Hur är det nu? Är dessa fortfarande Strategiska resurser? Flygplatsen är kanske det?

  Vad finns det mer för strategiskt utom ett glest befolkat slagfält, passande för de mer tättbefolkade, krigserfarna länderna i Europa. Och för EUs del uran, skog och vattenkraft?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket handlar om att säkra flanken för Atlantflottan i Murmansk. Ur ryssanrna synvinkel ligger gränsen lite för nära.

   Radera
  2. Tja, sådana här serverhallar som de stora jättarna mer än gärna placerar i jobbkåta länder med billig elström och stora subventioner av "gratis" arbetskraft..

   Speciellt nu i valtider torde Norrlands (S)tarke män gärna presentera nyheter om ".. flera 100 nya jobb..."

   Radera
 3. Aj,aj,aj!!!
  Elda i en braskamin på vischan mördar fyra barn på södermalm.
  Kväveoxider och Co2-Nej tack!
  Vad skall in?-Sol och vind..............

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och vindkraftverk skall ligga i Norrland. Även kärnkraftverk skall ligga på behörigt avstånd från konsumenterna.

   Radera
  2. Ropen skalla, ladda Ågesta åt alla!

   Radera
 4. Det här inlägget skulle ju markeras som reklam om något.

  En ytterst ordinär Luleåvilla. Där uppe i norrbotten ska man undvika källare då fuktproblematiken är ännu värre på grund av tjäle med mera som belastar dränering extra mycket.

  Dessutom är det aktuellt att påpeka att en av de orter där bostadspriserna rusat mest är just Luleå. Trots att staden är omgiven av enorma mängder mark som går att bebygga (Dvs du får nytt för samma pris som befintligt).
  Fallhöjd finns som sagt.

  För en prepper är Ju dessutom detta hus absolut sämst beläget. Utkant av centralort så många från centralortern kommer passera förbi när samället rasar.
  Dessutom nära ett av fiendens viktigaste objekt i Övre norrland att neutralisera samt många piloter boende i området. (Dvs ett av de bostadsområden det kan löna sig att bomba i luleå)

  Pst. jag förstår att den skönmålande texten var ironi. Men snygg smygreklam Ds.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, du kanske inte känner till det men jag erbjuder en skruvad text till läsare som säljer sin bostad om de placerar ut mina böcker på mäklarfoton. Det är en ren läsarservice, inte reklam.

   Radera
  2. Sedan kan det alltid roa läsare att se hur andra läsare bor (snart bodde).

   Radera
 5. Närheten till Kalax medför nog flygbuller. F21+civilflyg. Ett golvbjälklag med trossbotten rasar in samtidigt som huset ovanpå. Inget vidare skydd för brisader. Sedan står det inget om myggtätheten på sommaren.

  SvaraRadera