Cornucopia?

Aktuellt

Anställda LO-medlemmar - ovanligt folk

Fackförbundet LO:s ordförande Thorwaldsson ska avgå. LO-medlemmar är allt ovanligare och LO-medlemmar med någon form av anställning är ovanl...

2018-05-20 16:06

God litterär smak - här är tre bostäder till salu i Täby, Uddevalla och Göteborg

Med vår verkar det vara säljtider för läsare av mina böcker. Kanske passande då min nästa roman efter kommande Höstregn blir thrillern och feelbad-romanen Bolånetorskarna. Håll till godo nedan med lite läsarbostäder till salu i Täby och på Stjärnklartmark på Ammenäs några kilometer från Filip Stenviks ö Stenviken (Kråkholmen i verkligheten), samt Göteborg.
Stenviken/Kråkholmen en bit norr om Ljungskile. Ej bebyggd i verkligheten, men väl i fiktionen. Nedanstående bostäder är dock verkliga.
En bokläsare med god litterär smak har ett fantastiskt parhus till salu i Täby för blott 5 795 kSEK. Inte bara har man en granngemensam utomhuspool, utan det finns även toalett, badrum, kök, vardagsrum, allrum och fyra sovrum. Och en tvättstuga. Helt perfekt ståndsmässigt läsarboende på bekvämt avstånd till all service och arbetsplatsen på IT-bolaget i Kista.

Ett ännu mer ståndsmässigt boende för den som har god litterär smak hittas på vackra Ammenäs utanför Uddevalla, med fantastisk utsikt över Havsstensfjorden (känd från Stjärndamm), bara några kilometer norr om den fiktive Filip Stenviks ö Stenviken (eller Kråkholmen som den egentligen heter). För billiga 5 700 kSEK blir dessa 180 m2 i tre plan med fyra sovrum och två gemensamhetsrum, samt förstås kök, badrum, tvättstuga osv. Kanske ett av de finaste husen där någon med god litterär smak säljer? Spenderade för övrigt själv många barndomssomrar på Ammenäs, då släktens sommarstuga låg där.

Slutligen kan man ha god litterär smak även om man bor på 45 m2 på Eklandagatan (några hundra meter från där jag själv bodde sist jag var skriven i Göteborg 1997 - bodde ner för backen på Mölndalsvägen - exakt 433 meter den sträcka en fiskmås flyger.). Perfekta kvadratmeter med söderbalkong, för den som ännu inte bildat familj och vill ha krypavstånd till Avenyn i Göteborg (via Näckrosdammen). Lägenheten blir din för 2 450 000:- SEK, i jämförelse med de 180 000:- jag fick för mina 57 m2 nästgårds anno duzmal 1997. Det är även krypavstånd till det sk Chalmers, om t ex telningen ska bli civilingenjör.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

10 kommentarer:

 1. Lars!
  Är du medveten om att mäklarna nu fattat att placerar de ut någon/några av dina böcker så får de gratis reklam här på denna blogg... ;-)
  Det första objektets bokhylla såg lite väl "tillrättalagd" ut...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den "goda litterära smaken" gör nästan att man sätter igång och slentriant-budar bara för att man dras med.

   Radera
  2. Kan inte svara för de andra objekten, men själv har jag följt bloggen i princip sedan den startade och läst alla böckerna :-)
   /Han som säljer huset på Ammenäs

   Radera
 2. BLT - (BoLåneTorsk)

  http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/nytt-rekord-i-g%C3%B6teborg-varje-kvadratmeter-kostar-200-000-1.6099908

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra att du förtydligar Bengt. Annars hade nog de flesta trott att du menar en smörgås.

   Radera
 3. Produktplacering hos stylister förstår jag. Smart.

  SvaraRadera
 4. Jag har istället gått in i att titta på riktiga "prepperobjekt" med god tillgång på odlingsyta, vatten, lagring och el (solceller)

  Då Roslagen och södertörn just nu drabbats rätt hart av amorteringskraven är det bra tillfälle att köpa nu. Om man inte tappat alla pengar själv det vill saga.

  SvaraRadera
 5. Fin villa på Ammenäs! Själv bor jag alldeles bortom bron. Fina grejer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant i sammanhanget är att Uddevalla kommun satsar ju på kommunala hustomter med havsutsikt för att locka till sig bärkraftiga skattebetalare. (tills killnad från Gbg)

   Ävenså har man ju haft vissa funderingar på att öppna upp stationen i Grohed på Bohusbanan för att förbättra pendlingsmöjligheterna!

   http://www.bohuslaningen.se/nyheter/uddevalla/miljoner-till-ny-station-p%C3%A5-bohusbanan-1.4120416

   https://www.trafikverket.se/nara-dig/Vastra-gotaland/projekt-i-vastra-gotalands-lan/nytt-motesspar-sodra-bohusbanan-grohed/

   Radera