Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2018-05-16 09:45

Besökt Eriksberg Vilt & Natur

Igår besökte vi Eriksberg Vilt & Natur med naturreservatet specifikt för att titta på högsäkerhetshotellvillan och VIP-konferensanläggningen Lily Croft. Det blev en del foton att gå igenom, men i väntan på det och publiceringstillstånd för foton kring högsäkerhetsanläggningen blir det några generella naturbilder från naturreservatet nedan.
En tidigare hamlad lönn på Eriksberg invid torpet och det ena av de två platser på safarirundan som besökare får kliva av.

Återkommer med fler inlägg om Eriksberg Vilt & Natur, men det blev några hundra foton att gå igenom, så jag nöjer mig just nu med ett urval av iPhone-foton på ren natur utan vilda djur.
Mer naturreservat.
Ett av naturreservatets många våtmarker. 
Ek växer in i sten och berg. 
Utsikten är den andra platsen besökare får kliva ur på safarirundan, som antingen kan köras med egen bil eller med fördel åkas med guidad tur. Stenen nästan mitt i bild är altarstenen, som används vid bröllop. Lily Croft ligger längre in i viken till höger, men är i egenskap av den mest avskilda högsäkerhetsanläggningen i åtminstone Sverige som sig bör ej synlig från platsen. Och nej, det går inte att nå Lily Croft ens via båt från vattnet, eftersom viken är avspärrad för att inte visent - europeisk bison - ska vandra ut över Östersjöns is på vintern.
Än så länge godkänt foto från Lily Croft, som i egenskap av en av ett fåtal hotellanläggningar i Sverige uppfyller internationella högsäkerhetskrav för exempelvis amerikanskt presidentbesök. På fotot ses Lara Croft Lena i en av sofforna i det allmänna konferensutrymmet i högsäkerhetshotellvillan.
Besökare får förstås även kliva ur vid själva Eriksbergs gårdscentrum. Här vy från relaxavdelningen mot Safarivillans hotellrum.
Överlag gör dock inte foton Eriksberg rättvisa, utan hela anläggningen är helt unik och kan bara upplevas. Mer om det i kommande blogginlägg.

Detta inlägg är inte betald reklam från Eriksberg. Även om jag blivit inbjuden pga mitt tidigare blogginlägg om att hålla toppmöten på Eriksberg och Lily Croft, så har jag bekostat resan själv och inte fått betalt.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

11 kommentarer:

 1. Som en relativt exklusive anläggning kan den säkert locka gäster från Stockholm och Göteborg nu när bostadsrättspriserna fortsätter uppåt på dessa orter enligt Valueguard :-).

  SvaraRadera
 2. Jag är tacksam för alla alternativ till stockholm då tidigare statsbesök och konferenser i princip stänger ned stan och gör allt arbete omöjligt, väljer hellre själv mina semesterdagar.

  SvaraRadera
 3. Svar
  1. Herulernas hemvist, de som avsatte den siste västromerske kejsaren. Darra andäktigt inför den jord som framfödde ett folk som brände ner Sparta, Aten OCH Bysans och som därefter käckt torkade sig i röven med Romulus Augustulus nerpissade toga på Forum Romanum.

   Radera
  2. Vad äckligt att totka sig med något som en annan redan kissat på.

   Radera
  3. Nu tänkte jag mig väl att Augustulus skulle ha kissat på sig av skräck (han var väl bara 16 när de invaderade) och att det nog skulle funnits nåt torrt hörn av togan att skända ytterligare.

   Herulerna låg ju (enligt Jordanes) med åsnor så de var nog rätt härdade.

   Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  5. Och av den bombastiska beskrivningen att döma, kan de tänkas ha härstammmat från din hembyggd?

   Radera
 4. Perfekt ställe för hbtqare som vill vänslas diskret.

  SvaraRadera
 5. Eriksberg ser mer lantligt ut än jag minns. Färjenäsparken kanske? OK, nu ser jag, det är inte Eriksberg i Gbg det gäller.

  SvaraRadera
 6. Platsen är värt ett besök. Ett fantastiskt ställe med god mat. Bra fotomöjligheter. Även möjligheter till trofejakt. Har aldrig sovit där eftersom jag har "gratis" sovplats i närheten.

  SvaraRadera