Cornucopia?

Aktuellt

Regeringen föreslår skatt på hämtkaffe och snabbmat (som pizza) - fem respektive sju kronor

Regeringen föreslår i ett nytt betänkande att man ska införa skatt på engångsförpackningar av dryck och mat, t ex hämtkaffe på mackar och ca...

2018-05-29 13:38

Axxonen lägger ner hela sin verksamhet

Bostadsutvecklaren Axxonen Properties lägger enligt uppgifter till E55 helt ner sin verksamhet. Lägenheterna i bolagets lyxsegment går helt enkelt inte att sälja skriver VD:n i ett mail till sina investerare.
Kungsholmen.
E55 citerar VD:n angående projektet Altitude:
"Vi har gjort vårt yttersta, inklusive att försöka omförhandla avtalsvillkoren med säljaren och pröva alternativa affärsmodeller, tyvärr är vi nu i ett läge där vi måste lägga ner både projektet och vår verksamhet. Våra lägenheter är inte säljbara på ritning till kommersiellt gångbara marginaler i dagens marknad."
Därtill avvecklar man hela sin verksamhet:
"För Er information har Axxonen Properties koncernen beslutat att lägga ned verksamheten och sälja av de tillgångar som går att sälja."
Axxonen ska bland annat fått sitt kapital via crowdfunding via Tessin om 70 MSEK via lån och preferensaktier.

Nu återstår att se om det blir ett ordnat avvecklande, eller om man i slutändan går i konkurs.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

17 kommentarer:

 1. Uppenbarligen har Axxonen satsat på fel målgrupp.. ;-)
  Eller också fått "guldsot" och velat tjäna så mycket pengar på så kort tid som möjligt på en ändlig marknad..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klassikern: målet är att omvandla min erfarenhet och kundens pengar till mina pengar och kundens erfarenhet.

   Radera
  2. Bengt: I så fall har nog alla Tokholms byggbolagen också satsat på fel målgrupp :)

   Radera
 2. Jag har inte läst på ägar förhållande mm, men kanske finns någon här med ekonomiska intressen i företaget som har koll? En vild gissning är ju att några sett vartåt det är på väg och lagt ut risken i ett eget bolag.. De ingår visst i någon koncern konstruktion i allafall...

  SvaraRadera
 3. Jag hade funderingar på att lägga en slant hos tessin.se förra året. Tur att jag lät bli, eftersom det verkar som att de har förlorat mycket på detta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man lägger inte pengarna hos Tessin, utan hos något projekt de förmedlar. Själv körde jag två projekt, som jag fick tillbaka ca 10% på.

   Radera
  2. Tessin stod dock "bara" för 20 MSEK av dessa 70.

   Radera
  3. Fördelen med Tessin och liknande tjänster (typ Lendify) är att man inte behöver gå all-in i ett projekt. Dessutom alltid skönt att kunna sprida riskerna lite och diversifiera var man har sitt kapital. Korta löptider på Tessin är något jag personligen uppskattar så man kan rulla projekten. Med 10% avkastning så är ju risken betydligt högre än bankens konton, men man får ju en massa informationen och får göra sin hemläxa.
   Har själv investerat i cirka 10 projekt varav 4 har betalats tillbaka i sin helhet och 3 givit räntebetalningar.

   Radera
  4. Jag har också haft funderingar och har det fortfarande, men just nu verkar inte detta vara något att satsa på. Få se om Tessin finns kvar när krutröken lagt sig...

   Radera
  5. Det är bara högriskprojekt som söker finansiering via privatpersoner på detta sätt och lockar med hög avkastning.

   Radera
  6. Tessin och liknande verksamhet tillhör ju tyvärr sådant som brukar komma sent i en konjunkturuppgång, dvs nya finansiella innovationer och högre risktagande hos investerarna. De nya bolåneaktörerna och crowdfundade fastighetsinvesteringar (Tessin) passar fint in i det historiska mönstret, och bekräftar därmed konjunkturtoppen.

   Radera
  7. @Joakim: Brukar inte många nya börsintroduktioner också vara ett tecken på toppen av högkonjunkturen? Dom såg jag mkt utav på Avanza för 1-2 år sedan. Nu är det i princip helt dött.

   Radera
  8. Det stämmer. Finansiella innovationer (se bara på snacket om "Fintech"), hög M&A-aktivitet, många börsintroduktioner..... allt tecken på börstopp.

   Radera
  9. @Joakim: När man talar om trollen (https://www.avanza.se/kampanjer/ncab.html). Nu kom det precis ett nytt företag.

   Radera
 4. Ja, Tessin hade väl en sponsrad text här på bloggen för nåt år sedan som säkert lockande någon!

  SvaraRadera
 5. Har inte stenkoll på tessin, skulle behöva läsa på lite innan jag skulle satsa på projekt där. Men har inte sett något dåligt egentligen. Man behöver ju fortfarande bedömma risken, och med högre ränta får man ju räkna med högre risk.

  SvaraRadera
 6. Cornu! Om du läser så önskar jag en tråd om konjunkturbarometern som släpptes idag alt George Soros inspel om kommande finanskris. Tack på förhand. Riktigt bra blogg :)

  SvaraRadera