Cornucopia?

Aktuellt

Skattereformen: Även full fastighetsskatt på bostadsrätter - 40 000:- om året för en tvåa på Södermalm

Finanspolitiska rådets skattereform föreslår även fastighetsskatt på bostadsrätter, vilket missades i förra blogginlägget. För en tvåa på S...

2018-04-21 12:07

Valanalys: Försvarsvänner stendöda för sossieret i valrörelsen

"Makten framför allt."
Sosseriet påstår sig gå till val på trygghet för vanligt folk, men det handlar bara om tomma uttalandet och inga faktiska anslag vilket syntes tydligt i vårändringsbudgeten. Till det hela hör att sosseriet helt gett upp att profilera sig som försvarsvänliga i sin valrörelse. Man inser att man helt enkelt inte kommer vinna några försvarsväljare, och undviker istället helt försvaret i valrörelsen för att inte tappa ytterligare väljare när övriga partier visar sig ha en bättre försvarspolitik. Det är djupt olyckligt, för den ekonomiska situationen för Försvarsmakten är nu akut och 2019 kommer svensk försvarsförmåga falla samman utan kraftigt höjda anslag.
Skiter högaktningsfullt i försvarsfrågorna i valrörelsen.
Försvarets ekonomi står inför en akut kris och likt flygförbudet för flygplatsen i Karlsborg, så strömmar det in uppgifter till bloggen1. om olika former av akuta neddragningar, som börjat redan nu 2018.

I det här läget väljer sosseriet att helt ignorera försvarsfrågan i valrörelsen. Om man inte för den på tal, kan man nämligen inte få på nöten av oppositionen. Hur regeringen och sosseriet ser på försvaret syntes tydligt i vårändringsbudgeten. 100 MSEK till försvaret i en ökad budget på 10 miljarder, samtidigt som ÖB Micael Bydén tydliggjort att Försvarsmakten behöver ökade miljardanslag årligen för att alls kunna bibehålla den av politikerna beslutade förmågan.
Får ite de miljarder som behövs.
Saken är den att samtliga partier utanför (s)(v)a(mp)tuggarna är långt mer försvarsvänliga än regeringen. Det finns inget sätt som sosseriet kan vinna en debatt i försvarsfrågorna, så därför dödar man frågan inför valet genom att hålla helt tyst i ämnet. Risken är annars att man förlorar väljare. Dels åt vänster om man försöker säga att man vill satsa på försvaret, och dels åt höger då oppositionen vill satsa mer.

Ett medgivande från sosseriet att Försvarsmakten behöver 3 - 10 miljarder mer om året och att försvaret är viktigt i det rådande säkerhetspolitiska skymningsläget skulle bara innebära förlorade röster för Socialdemokraterna.

Istället vill man locka till sig lite av Miljöpartiets röster, så de väljarnas röster inte hamnar helt utanför riksdagen, samt hindra att regeringen spricker innan valet. För gärna ett antal miljarder till MP:s hobbyprojekt i vårändringsbudgeten, men inget annat än växelpengar till statens grundläggande kärnverksamheter som rättsväsende och försvar. Istället fattas politiska beslut som ser bra ut på pappret, men till skillnad mot flera andra myndigheter så får inte Försvarsmakten de pengar som behövs för att genomföra de politiska besluten

Räkna med att ämnesvalen i det socialistiska Public Services valdebatter helt kommer utelämna försvarsfrågorna. En försvarsdebatt skulle bara garanterat förloras av både sosseriet och dess socialistiska hangarounds. Försvarsvännerna är alltså ointressanta för sosseriet och redan förlorade röster.

Här finns en möjlighet för oppositionen. Var aggressiva inom försvarspolitiken, dra upp försvaret i varje valdebatt och sätt press på sosseriet. Hur kan sosseriet alls gå till val på trygghet utan att Sveriges totalförsvar ingår i detta? Trygghet för vem är frågan?

Läget är akut. Försvarsmakten står vid stupet. Återkommer med fler inlägg i den frågan och kring de projekt som redan nu dras in.
Varning stup.
1. "Uppgifter till bloggen" innebär att bloggen är primär nyhetskälla och det finns inga andra referenser. Man skriver "enligt uppgifter" när man vill skydda källorna i enlighet med tryckfrihetsförordningen och källskyddet.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

44 kommentarer:

 1. Någon svagare socialdemokratisk statsminister har aldrig skådats. Han saknar helt en raklinje och ledarförmåga. Det verkar mest vara en massa feminister som styr honom efter deras pipa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Margot är den verkliga partiledaren - Stefan är bara något slags Ronald McDonald som skall locka in de mentala barnen i den S-märkta bidragsrestaurangen.

   Radera
  2. Norge är också ett fint land.
   https://www.youtube.com/watch?v=8o1pdv1H78k

   Radera
 2. Och jag fortsätter att hävda (med en dåres envishet) att försvarsfrågan spelar ingen roll. Sverige är redan invaderat. Det finns i skrivande stund ingenting som är värt att försvara. En eventuell fiende finns redan ibland oss (te.x. på Drottninggatan i lastbil).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låt oss ponera att ryssarna invaderar Sverige, vilka tror ni är de första de slänger ut ur landet tror ni?

   Radera
  2. Det finns djävligt mycket att återta evigt det resonemanget. Tex kvinnors möjlighet att gå ute på gatan utan sin ägares symbol eller att vara sin egen ägare. Eliasson var inte fel ute när han lanserade sitt armband. Men han satte inte en tillräckligt stark beskyddarkraft bakom dem.

   Förmodligen slänger de ut de som i framtiden skulle kunna hävda någon sorts historisk rätt till landet. Ett sådant förfarande sker redan på landsbygden där ursprungsbefolkningen måste flytta för att få arbete medans nya bättre medborgare flyttas dit. Kommunalvalet blir sedan en formalitet. Liknade gjorde redan romarna, eu:s förebild...

   Radera
  3. Försvaret är primärt till för att riksdagen skall kunna ha en polis idag.

   Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  5. Привет, пушистые румпниссы.
   Я посвящаю вам стихи:
   Шведюськи сладкие, как крысы -
   Но глупые, как хомяки.

   Вы русофобией стократно
   Испрозомбированные.
   И геббельсовской пропагандой
   Индоктринированные.

   Но в тайне нутряной и страшной,
   Куда не проникает свет, -
   Мечты храните о реванше
   Да душки фюрера портрет.

   Вот поучительная сказка:
   Хоть изойдите на упрёк -
   Мы будем слушать Öppna landskap
   И (ой, фашизм же!) Ragnarök.

   Radera
  6. Vi var inte röstade för detta krig utan vapen. Vårt försvar var inriktat på klassiskt 2:a världskrig vis. Vi kan heller inte försvara oss med vapen som tidigare.

   https://www.youtube.com/watch?v=t6qQSll7InQ

   Radera
 3. Ytterligare ett problem är att de få gånger problemen med det militära försvaret nämns i tidningar göms de ofta ganska basala men för allmänhetens kännedom ytterst viktiga uppgifterna bakom betalväggar vilket leder till att folkbildningen och en eventuellt opinion kvävs i sin linda.

  Hur skall man få ut ordet till massorna? Majoriteten av folket, har helt enkelt ingen aning om hur läget ser ut.

  SvaraRadera
 4. Jag är besivken men föga förvånad. "Fredsvännerna" är lika stora dårar som "Sverigevännerna".

  Att försöka prata försvarsfrågor innom S är som att försöka driva en hord katter.

  Svårt att övertyga folk som redan är övertygade om sin egen förträfflighet.

  SvaraRadera
 5. Att försvaret inte kommer vara prioriterat till valet är nog en riktig lågoddsare, prat och skådebröd lär det däremot bjudas på.

  SvaraRadera
 6. En undran från en som tycker att dessa försvars-/rysslandsinlägg är rätt trista, det verkar dock vara ett enormt intresse för dem så nog om det. Hur är det vettigt att lägga upp försvarsmakten idag? Vid händelse av "riktigt" krig a la 2:a världskriget där de striderna parterna gick "all in" med sina resurser och tillgänglig teknik. "All in" idag är ju Tsar Bomba och andra massförstörelsevapen som skulle släcka allt liv på ett par timmar - är det då vettigt att bygga upp ett försvar med fotsoldater, jasplan, stridsvagnar? Är det inte bättre med mer avancerat underrättelsearbete med tillhörande teknik för att veta när det börjar bli farligt? Kanske även ett utbyggt missilförsvar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Tsar bomba är något som aldrig skulle användas i verkligheten, det var enbart en symbol för Sovjetunionens makt. Och många av dagens kärnvapen är också mycket mindre, mer gjorda för att slå ut saker som flygplatser än hela städer(även om en stad självklart inte skulle må bra av även ett mindre kärnvapen heller).

   Det troligaste är att sverige skulle drabbas av kärnvapen i storleken av runt 50-100kt, och skulle man tex bomba Malmens flygbas i Linköping, vilket är ett säkert kärnvapenmål. Så skulle ändå större delen av staden klara sig med bara krossade rutor. Annars, även om man använder bomber i megatonstorleken så skulle det ändå krävas flera för att täcka tex Stockholm.

   Kärnvapen är fruktansvärda vapen men det skulle ändå krävas flera hundra för att slå ut varje svensk stad, och då har man länder som USA, UK och Frankrike som man skulle prioritera före oss.

   Sen ett missilförsvar mot ballistiska robotar är extremt svårt att göra och man måste placera ut batterierna nästan exakt där bomben kommer slå ner, och man vill nog också ha flera per bomb då det finns en stor risk att första luftvärnsroboten kommer missa. För att skydda nästan varje svensk stad skulle det nog ta hela våran försvarsbudget och mer. Vilket då skulle lämna oss väldigt öppna för ett vanligt konventionellt anfall.

   Radera
  3. Ett problem med det resonemanget är att många länder med krigserfarenhet under förra seklet gärna vill ha fronten på annat håll. Tex i ett glest befolkat land i norr som ligger strategiskt.

   Radera
  4. Alla går inte "all in direkt". Och Sverige kan ha en viss avskräckande förmåga initialt. Det finns alltså grader i helvetet.

   Radera
 7. Skyll inte på mig, jag röstade på SD. Vilket jag även gör 2018.

  Det är ni andra som måste rannsaka er, jag har litet hopp för det, höjden av dumhet är att göra samma sak om och om igen och förvänta sig ett annat resultat.

  SvaraRadera
 8. Elefanten får däremot gott om hö... den går heller inte att sluta mata som M vill så skattepengarna måste tas från bl.a försvaret.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I många år har vi matat vår best.

   Radera
  2. M är inte heller intresserat av att sluta mata elefanten. Glöm ALDRIG vilket partis ledare som ville öppna hjärtan...

   Radera
 9. Så... vem röstar för höjda skatter eller finns det alternativ? Antar att det till stor del handlar om vi har råd med ett försvar värt namnet med nuvarande skatteuttag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Behövs inte, skattefogden är väldigt effektiv.
   "Statens betalningar resulterade i ett överskott på 61,8 miljarder kronor för 2017. Riksgäldens prognos från oktober var ett överskott på 28,3 miljarder kronor. Skillnaden förklaras till större delen av högre skatteinkomster än beräknat."

   Radera
 10. För er som inte förstått det redan så är politikernas roll bara att ge sken av att det finns meningsmotsättningar; det finns vissa, men 95% av politiken styrs av krafter som inte politikerna rår på, och då pratar jag inte om Eu.

  Så länge ett land tvingas att betala för att ge ut sin egen valuta så kommer det landet aldrig ha något av betydelse att säga till om; den som kontrollerar pengarna styr, och det gäller även länder. Att rösta är ett kvitto på att man har gått på bluffen och den ger systemet legitimitet.

  Sveriges problem kan inte lösas utan att man först löser grundproblemet; d.v.s länder måste återta utgivningen av sin egen valuta.

  SvaraRadera
 11. Tack Gode Gud för den inkompetensen!

  Dårarna som kallar sig "försvarsvänner" är bara nyttiga idioter åt försvarsindustrin som vill sälja svindyrt materiel och för all del konsulttjänster.

  Sanningen är att Sverige inte klarar ett krig. Vi skulle alla dö av svält och kyla inom några veckor.

  Det här bjuder mig emot, men bloggarens ihärdiga dumhet tvingar mig att beskriva en av flera extrema svagheter som vi helt saknar skydd för (det finns mängder med liknande svagheter men av ansvarskänsla avstår jag från att beskriva dem eftersom det räcker med en Breivik för att exploatera dem):

  Det räcker med fem gubbar med varsin flakmoppe lastad med RPG-7 för att släcka elnätet under minst ett halvår men troligen för alltid. Googla ["svenska kraftnät" stamnät karta] och leta sen upp de fem största ställverken på Google Earth. De är obevakade. En enda konladdning slår ut en transformator så att den inte kan repareras på plats utan måste bytas ut mot en ny. Transformatorerna är ingen lagervara utan tillverkas på beställning med minst tre månaders leveranstid. Troligen mer när det plötslig behövs väldigt många.

  Gissa då vad en "främmande makt" skulle kunna göra..! Någon timme med flyganfall mot nyckelpunkter i elförsörjningen och strategiska broar skulle faktiskt avfolka Sverige på bara några månader.

  Det är alltså direkt oansvarigt av bloggaren att krigshetsa när vi har så extrema svagheter i samhället. För en gångs skull är jag faktiskt glad glad och tacksam att det är dum-Steffe som sitter där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är inte orolig då jag preppar. Klarar mig lätt med havregryn och vattenrenare i veckor tills min inbetalade skatt skrider till verket och återställer allt till de normala.

   Radera
  2. Tack Mr Hyde, har du nån länk till de där flakmopparna?
   Resten hittar jag själv då jag bor i Malmö.
   Men det får bli plan B om inte SD+AFS+MED vinner valet i höst.

   Radera
  3. https://www.mopeddelar.se/thumb/1859/0x0/Peterflaka-saltor-2.JPG

   Radera
 12. Om du granskar budgetförslagen från M, L, C och KD, så märker du att ja, de satsar på försvaret retoriskt, men inte monetärt.

  SvaraRadera
 13. Lite slapp googling, inga exakta siffror eftersom det skiljer sig från år till år

  Arbetsförmedlingen inkl allt tillhörande trams & vuxendagis: ca 80 miljarder / år
  Migration (går troligtvis ned något efter stora bromsen): ca 50 miljarder / år
  Försvarsmakten + civilförsvaret: ca 48 miljarder / år
  Hela rättsväsendet inklusive Polisen: ca 40 miljarder / år.
  Barnbidrag: ca 26 miljarder / år

  Jag har inget emot att betala skatt men vi måste spendera pengarna bättre.
  Stryk arbetsförmedlingen. Budgetera 15-20 miljarder för socialförsäkring på behovsbasis.
  Migration: budgetera typ 20 miljarder (vi har en enorm bajsmacka att hantera här oavsett vad). Inse att människor som lyckats fly över medelhavet i en gummiflotte med pyspunka + lyckats ta sig genom europa till fots är tillräckligt driftiga att försörja sig själva i Knäckebrödhult eller var fan de hamnar. Alt kan de få låna istället för rena bidrag, precis som alla andra.
  Sikta på att halvera barnbidragen. Mitt hushåll har ca 80k bruttolön, helt bisarrt att ge oss Barnbidrag - detta borde ske på behovsbasis.

  Polis + rättsväsendet + Försvarsmakten = ca +110 miljarder per år att dela på.

  Ni kan skicka nobelpriset till min hemadress.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är redan betalt, vi betalar hög skatt av politiska skäl, inte för att det är "tomt i ladorna"

   "Sveriges ekonomi har en stark tillväxt och budgetöverskottet väntas landa på 80 miljarder kronor. Den goda ekonomiska utvecklingen leder tillsammans med fortsatta kapitalplaceringar på skattekontot till att budgetsaldot stärks och statens upplåningsbehov minskar ytterligare. "

   https://www.riksgalden.se/sv/For-investerare/Aktuellt/Nyheter-och-pressmeddelanden/Pressmeddelande/2018/stort-budgetoverskott-2017/

   Radera
 14. Ähh, det svenska försvaret är ett basket case. Dessutom oavsett hur mycket försvaret fick medel så skulle det inte avlägsna några smärre svagheter som t.ex. att det inte finns en enda politruk i ansvarig ställning som skulle ha ryggrad att ge ordern "Håll gränsen !" Försvarets finansiering speglar politrukernas vilja att skydda landet. Precis som polisens finansiering.

  Vid en skarp situation skulle regeringen & de övriga politrukerna göra gemensam sak med alla goda människor och henstarkt utmåla militären som rasister/krigshetsare/olika ismer samt deklarera angriparen som fredsälskande fredsvänner ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att inte tala om att de invaderande styrkorna sannolikt har med sig både läkare och ingenjörer och datatekniker när de kommer Och det är ju faktiskt väldigt bra ju.

   Radera
 15. Jag tror att alla, svärje- och sverigevänner samt shia- och sunnisvenskar ställer upp för fädernslandet om det behövs. Lita på att Vapenvägraren och Fridolin står i främsta ledet.

  SvaraRadera
 16. Det finns nog många olika sorters försvarspolitik som nödvändigt för landet. Försvaret, Polisen, kriminalvården och inte minst en vettig integrationspolitik. Är det största hotet för Sverige inifrån eller utifrån?

  SvaraRadera
 17. TESTIMONY PÅ HUR JAG FICK MIN ATM BLANK CARD !!

  GOD DAG VARJE ORGAN DETTA ÄR ATT INFORMERA DEN ALLMÄNNA OFFENTLIGEN OM HUR JAG HAR EN BLANK ATM-KORT MED 4000 PER PER DAG, FÅR DET DENNA KORT FRÅN DENNA E-POST PÅ EN SITE SOM ÄR ATT FÅ EN KAPITALHJÄLP, SÅ OM DU BEHOVER HJÄLP ELLER DU ÖNSKADE ATT GÖR MER PENGAR UPP UPP DIN KORT KONTAKTA E-posten nedan och du kommer att känna dig lycklig, precis som jag nu delar den här testen.

  KONTAKT E-POST: [email protected]
  VAD "APP-NUMMER: +18454007792

  TACK.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, det låter ju jättebra. Har mailat dig!

   Radera
 18. Betyder detta att du tar avstånd från pratkvarnen tillika tomhylsan Peter Hultqvist som du tidigare har höjt till skyarna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Går att hålla två tankar i huvudet samtidigt om man är normalutmanad. Hultqvist är den bästa försvarsminister vi haft sedan Odenberg avgick (och Odenberg hann egentligen inte utföra något, så bäst sedan Anders Björck). Men han är utmanövrerad av Wallströmfalangen i regeringen och oförmögen att ordna de anslag som krävs för att genomföra beslutad politik. Hans brist är alltså att han inte kan fixa fram pengarna.

   Radera