Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2018-04-15 12:34

USA: 2000% ökad rysstrollaktivitet på Internet sedan Kreml bekräftade att de är fjantar

Som ni själva sett i kommentarsfälten här på bloggen sedan USA, Frankrike och Storbritannien bombade sönder Assaddiktaturens anläggningar för kemiska stridsmedel och Assads "allierade" i Kreml satt passiva och darrade av skräck, så de sk rysstrollen mobiliserats maximalt. USA uppger att aktiviteten hos rysstrollen ökat med 2000%, och det är bara att instämma.
Rysslands finaste i S:t Petersburg.
Horderna av avlönade troll, påverkansoperatörer och inflytelseagenter, samt den väldigt stora svansen av nyttiga överutmanade har som ni sett i kommentarsfälten gått ut maximalt för att släta över inkomptensen och fegheten hos Ryssland och Kreml, samt hur usel rysk teknik är.

Inte bara är det de vanliga etablerade trollen, utan det kryllar av nya signaturer som aldrig kommenterat förut, inklusive med "svenska kvinnonamn" som inte existerar i folkbokföringen, även om de uttrycker sig som män. Förutom att de upprepar Kremls narrativ - antingen avlönat, eller överutmanat - så försöker de sig på ad hominem-angrepp mot bloggens författare i tron att jag någonsin brytt mig om sådant och "tappar trovärdighet". Ni kan studera trollen på bloggen här och här. Notera hur många signaturer som aldrig skrivit förut i ett försök att etablera någon form av brett stöd för diktaturerna i Kreml och Damaskus.

Amerikanska försvarsdepartementet Pentagon övervakar trollaktiviteten och konstaterar att den ökade med otroliga 20x, eller 2000% efter att Ryssland och Kreml visat sig vara fega fjantar som inte står upp för sina allierade.
"The Pentagon reported Saturday a massive spike in online Russian propaganda efforts in the hours before and after the U.S. missile strike on Syria the night before.
“The Russian disinformation campaign has already begun. There has been a 2,000 percent increase in Russian trolls in the last 24 hours," chief Pentagon spokeswoman Dana White said in a briefing on Saturday."
Verkligheten är att inte en enda robot sköts ner, och man kan se den omfattande förödelsen, inklusive mycket stora kontorsbyggnader helt jämnade med marken, vilket kräver tjogvis med kryssningsrobotträffar, på satellitbilder här, som också innefattar en av de bästa sammanställningarna. Notera för övrigt att Israel bombade iranska anläggningar och förband i Syrien senare samma natt, som vanligt utan ett enda nedskjutet flygplan.

Nu blir det mer troll nedan. Ett stort tack till er som faktiskt orkar tjata emot och bry sig. Ni vet vilka ni är. Kom ihåg att de som skriker högst och mest inte har rätt - det är därför de tjuter så i högan sky.

110 kommentarer:

 1. A propos troll - eller i detta fall "nyttig idiot". I samband med nedskjutningen av MH17 sommaren 2014 förekom en intressant sådan på Wisemans blogg. Han stödde envist de olika ryska förklaringarna efter hand som de blev "nedskjutna" av Wisemans professionella analyser. Som stöd för sina teser hänvisade han till olika websiter; t ex en som hade mottot: "Russia stands for freedom" och en annan som argumenterade för Tysklands snara utträde ur EU och återgång till D-marken. Efter det att den internationella undersökningskommissionen avlämnat sin rapport blev han märkligt tyst. Det anmärkningsvärda var att denna person uppträdde - om han inte gjort en identitetskapning - med sitt fullständiga autentiska namn. Det visade sig snabbt att han bodde i en Norrlandsstad och hade en tjänst som lärare på ett tekniskt lärosäte! Samtidigt var han ibland märkligt okunnig om tekniska/fysikaliska fakta i sin argumentation ... En autentisk svensk putinist?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Max,

   Nice try... Faktakolla bättre nästa gång... :-)

   Sten-Erik Björling

   Radera
  2. Välkommen "Stene". Förstod du skulle dyka upp här i detta inlägget. Kan du inte semestra för resten av livet i Ryssland istället?

   Radera
 2. Är väl bra för dig om det kryllar av troll som drar upp besöksstatistiken för bloggen? Utan SD:are och troll blir det inte mycket kvar. Tonen i inläggen är ju också alltid sådan att det ska piska igång horderna. Så, i den meningen är du väl i hög grad delaktig?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja här håller Lars bloggen aktiv. Ingen filterbubbla här inte. Därför är det värt regelbundna besök. Twitter istället låter användarna låsa in sig i sin egen lilla värld med flertalet metoder. Twitter går utför och det är de själva som är orsaken till. Vem vill kommentera om ingen ser, ingen vågar med risk för att bli blockad och de som kan se är ändå de redan vunna. Trist och stiltje. Det ska storma för att något ska rör på sig.

   Radera
  2. Exakt. Utan kommentarer av alla de slag blir det inte så läsvärt, troll eller inte.

   Radera
  3. Läser själv för att få en bredare bild av världen, sen brukar kommentarena vara roliga/intressanta. Ibland kan det till och med vara intelligenta kommentarer..haha

   Radera
  4. Nja. Ja och nej.

   Kan villigt erkänna att den största orsaken till att jag skrev två inlägg igår var att

   1) Det var lördag och inte arbetsdag för de flesta
   2) Det var fantastiskt fint väder - själv spenderade jag hela dagen på en släktträff ute på en altan i tjugo graders värme

   Således var mitt mål med gårdagens inlägg att förstöra rysstrollens lördag. Verkade lyckats rätt väl. Istället för att umgås med nära och kära eller vistas ute i vårsolen satt de som klistrade framför sina datorer.

   Det är inte så att de klickar på reklamen, så deras trafik klarar jag mig utmärkt utan. Men att försämra deras livskvalitet gör jag gärna.

   Radera
  5. All trafik är väl i någon mening bra trafik? Åtminstone så det fungerar för de flesta kanaler.

   Sedan är det nog så att underhållningsvärdet ökar när debatten drar igång (se diverse kommentarer här). Rolig förströelse t ex vid seg släktträff ☺ Och för eventuella troll ett bra tillfälle att nå ut. Inte ditt uppsåt, men kanske ändå mer troligt än försämrad livskvalitet. Haverister, oavsett slag, lever för att göra sig hörd.

   Radera
  6. Alltid lågtrafik på lördagar, så de nådde få. Även igår.

   Radera
 3. I Malmö sätts det med viss regelbundenhet upp klistermärken på stolpar vid övergångsställen med prorysk propaganda. Klistermärkenda är av ganska dålig kvalité och ser ut att vara utskrivna med en vanlig pappers-skrivare. Undrar om det är gamla hederliga svenska kommunister, SD-anhängare eller invandrare från pro-ryska områden som klistrar upp dessa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant, fota gärna och lägg upp så man får se.

   Radera
  2. Kan nog vara den här gruppen som ligger bakom. https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Donbassföreningen

   Radera
  3. Putins modiga krigare som smyger runt om nätterna och sätter upp dåliga pappersklistermärken. Verkligen den stålhårda front som går i bräschen för en revolution.

   Radera
  4. Såg att någon klottrat "Donbas" på en pendeltågsstation S Stockholm för nåt år sen.

   Radera
 4. Börjar folk se igenom västmedias lögner? :) Asch då.. har inte CIA kontroll över filterbubblan längre haha.. Det kommer bli jobbigt framöver om det redan genererar panik. Inte konstigt att man försöker censurera hela nätet.
  Inget får slinka igenom haha.. https://www.youtube.com/watch?v=QZzUGHvj-Hc

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vem var det som alltid avslutade sina meningar med "haha", och skrev fanatiskt om CIA och "hjärntvättad sen födsel av MSM" (som du HMG skrev häromdagen)... Den här reptilteorifoliehatten som bara försvann..

   Radera
  2. Haha. Har du fortfarande inte lärt dig nånting? :)
   https://www.youtube.com/watch?v=6MmB7_e7ftY

   Radera
  3. ..och postade Youtube länkar i varje kommentar (som ingen klickar på). Ja,"välkommen tillbaka " då.

   Radera
  4. Hur går det med reptilerna?

   Radera
  5. B.fischer Det är helt upp till var o en om man vill lära sig nåt. Att du inte kommit nån vart är uppenbart o det har sin förklaring tydligen haha. Men långt ifrån alla är så rädda att de inte vågar konfrontera sig själva med verkligheten.

   Radera
  6. Ja så var det, Martin var nicket. Vad snitsigt, nu loggade du in med det istället, en slags "titt-ut"-lek. Det var ju nästan så man trodde det var två personer! Tihi.

   Men vad kul att se dig igen. Hur går det med medicineringen? Får du hjälp som du ska?

   Radera
  7. B.fischer Fick byta webbläsare. Fösöker göra vad jag kan för o medicinera dig med verkligheten så att du kan ta dig ur den filterbubbla du sitter fast i. Är länge sen du borde slutat med o hjärntvätta dig själv med etablissemangets propaganda..

   Radera
  8. Vad bra att du känner till verkligheten. Och jätte imponerande att du vet vad för filterbubbla jag är i, eftersom jag inte skrivit annat än att HMG påminner mkt om Martin. (Visade sig vara samma. Enkelspåriga tankegångar varierar ju inte så mkt, lätta att känna igen..).
   Du är lite synsk, har visioner förstår jag.
   Lyssna noga efter ultravibrationerna från rymdreptilerna. Finns mkt visdom där. Och ta medicinen regelbundet.
   (För er som inte hänger med: Martin/HMG tror på en teori om att amerikanska politiker är reptiler från rymden - på riktigt. Alltså,på riktigt.)

   Radera
  9. B.fischer Fick byta konto. Ja, men betydligt fler behöver ta sig ur bubblan. Istället för o vara såna jävla drönare som lyssnar på allt makteliten kör in i huvet på dem. Om inte annat så för er egen skull. Jag vet precis vilken bubbla du sitter i. Du sitter i den bubbla som västmedia har skapat åt dig eftersom du upprepar precis det narrativet de vill att du ska tro på. Men som en blind höna kan se igenom om man bara aktiverar fler än 1 hjärncell.

   Radera
  10. Jag erkänner, jag är pro nato, pro usa, pro cia, pro västvärlden. Detta för att jag gillar demokrati och frihet, jag är inte pro ryssland, detta för att jag inte tycker om diktaturer som suger ut sin befolkning och stöttar diktatorer som gasar civila med kemiska stridsmedel.

   Radera
  11. Tim
   Då har du av allt att döma valt fel sida haha. Ju förr du inser det desto lättare kommer det bli för dig.

   Radera
  12. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  13. Problemet är att mobbaren långt ifrån satts på plats. Och att det inte finns några realistiska alternativ vare sig i Ryssland eller Syrien. Så, hur hantera det?

   Radera
  14. HMG/Martin du är sannerligen en väldigt speciell och gravt begåvningsutmanad individ. Bara det faktum att du använder flera nick's är ju helt underbart.

   Radera
  15. HMG är Martin! HMG/Martin har tidigare bekräftat med egna ord att han tror världen styrs av reptiler från den femte dimensionen i yttre rymden. Kan vara bra att veta för läsarna på bloggen.

   Fjällar du någonting nuförtiden Martim?

   Radera
 5. Jag tycker att vi fattar varandras händer och sjunger "we shall overcome".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det som är så konstigt är att MSM, Nato fanatiker inte fattar.

   Trump för ett krig mot MSM, aktuell aktion mot syrien (läs: egentligen rebellerna) har varit en dundersucce för alternativmedia.

   Herre j....r vilka knepiga slutsatser som dragits av experter inom MSM eller politiker

   Radera
  2. Ditt inlägg är ganska obegripligt. Be Kreml om en till kurs i svenska.

   Radera
  3. Propaganda av alla dess slag cirkulerar ständigt från alla länder för att tjäna deras egna syften. På sätt och vis är vi alla mer eller mindre så kallade nyttiga idioter. Vad som är viktigt är att förhålla sig kritisk och lägga ner mycket arbete på källkritiken. Jag anser inte att någon som inte tycker som jag skulle vara mindre vetande eller dum. Bara att vi utav olika anledningar som ses som naturliga och logiska ur våran egen synvinkel är det som känns tryggast för oss. Jag tycker att det här är en mycket bra blogg och beundrar Lars för det tålamod han har med oss som kommenterar här. När jag läser alla kommentarer här på bloggen så lär jag mig att se saker och ting i ett annat ljus. Det utvecklar mig och får mig att lära nytt. Kritik är bara nyttigt (så länge som man kan ta det på rätt sätt). Så fortsätt skriva och blända mig med ert intellekt (ej ironiskt menat).

   Radera
  4. Bara jag som inte har en aning om vad "MSM" faktiskt är?

   Radera
  5. MSM är ett annat ord för "allt annat än Putins propagandakanaler RT och Sputnik".

   Radera
  6. Cornucopia?
   Nej, det är ett annat ord för lögnpressen. Systemmedia. De som har kontrollen över din världsbild.
   https://www.youtube.com/watch?v=6MmB7_e7ftY

   Radera
  7. Valde du lögnpressen av en slump, eller för dess historiska och ideologiska betydelse?

   Radera
 6. Det är fortfarande så otroligt kul hur totalt ägda ryssarna blev häromdagen. Deras sturska uttalanden i förväg, och trollaktiviteten i efterskott (som bekräftar att de blev ägda) gör det ännu roligare ^.^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan nog glömma det som västmedia rapporterar iaf.
   De kapar snabbt flödet så fort nån har "fel" åsikt haha..
   https://www.youtube.com/watch?v=QZzUGHvj-Hc

   Radera
  2. Vi kan nog snarare glömma det rysk media rapporterar.

   Radera
 7. Enligt militären på presskonferensen har man en konflikthantering med ryssarna där man talar om i förväg vad man tänker göra. Både Ryssar och Amerikaner försöker undvika att skjuta på varandra eller varandras grejor.

  SvaraRadera
 8. Jag uttrycker mig analogt med bloggaren. Jag bryr mig inte om att bli kallad troll, men jag tycker det ser konstigt ut.

  Drygt 100 kryssningsmissiler mot 3 mål. Ponera 35 missiler mot varje. 450 kg stridsdel i varje missil. Nästan 16 ton stridsdelar mot varje mål.

  Resultatet ser onekligen ganska magert ut. Precisionen verkar dock inte vara ett problem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När det kommer till symbolhandlingar är resultatet oftast magert

   Radera
  2. Marknaden verkar också ta det med ro, att döma av de börser som är öppna idag.

   Radera
  3. Det är inga atombomber i varje kryssningsmissil. Titta på den film, där ser du vad som händer när en kryssningsmissil träffar en luftvärnsramp.
   http://i.imgur.com/JmZYEPD.gif

   Titta också på dessa bilder från före och efter bombningarna. De är mycket tydliga. Här förstår man att det krävs mer än en kryssningsmissil för att skapa den förödelse som skapats. Så ett antal missiler på varje mål är rätt troligt. Troligtvis träffade så gott som alla missiler målen, definitivt sköts inte majoriteten ned, som syrierna påstår.
   http://www.dailymail.co.uk/news/article-5617297/Before-satellite-imagery-reveals-devastation-caused-strikes-three-Syrian-targets.html

   Observera också precisionen. Inga omkringliggande byggnader eller nedslag i marken runt den kemiska fabriken eller förråden. Vad hade det blivit med en bombmatta med konventionella bomber från B52?

   Radera
 9. Jag tycker att det är jävligt oförskämt att stämpla alla som ifrågasätter den bild media i Sverige ger oss om kaoset i Mellanöstern. Jag är en gammal kärring som aldrig har haft nån kontakt med agenter eller statliga propagandaorganisationer i nåt land.
  Jag läser på nätet och drar mina slutsatser. 1. Det vore ren idioti av al-Assad att förgifta sitt eget folk när han redan hade säkrat segern. Inget tyder på att han är dum i huvudet. 2. USA, UK och Israel har en långtgående plan för Mellanöstern och en viktig del är att stärka Israels ställning och för att åstadkomma det måste de undergräva Irans. Libyen, Irak och Syrien är bara stationer på vägen.
  Jag tycker att du borde sansa dig och sluta sätta nedlåtande epitet på meningsmotståndarna. Det ger dig säkert högre klicksiffror - men du förlorar respekt. Jag har med nöjde läst dina böcker, men nu är jag tveksam om jag vill fortsätta med det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha, vad hände med Vova i Midsommargryning och vilken rysk stad kommer Misja från i Höstsol?

   Nej, "förlora respekt", "tänker inte läsa dina böcker mer" osv är bara fjantiga försök att påverka mig. Jag har aldrig brytt mig om sådant och kommer inte bry mig om sådant, så "Ulla" (välkommen med din första kommentar någonsin här på bloggen förresten, hälsa Tova och Petra), kämpa vidare. Kämpa!

   Radera
  2. Cornucopia? Om du är på riktigt så är du redan påverkad bortom all räddning via systemmedias propaganda som du tydligen svalt fullständigt utan kritik o som en blind höna klarar av o se igenom.

   Radera
  3. Punkt två är faktiskt riktigt intressant.

   2. USA, UK och Israel har en långtgående plan för Mellanöstern och en viktig del är att stärka Israels ställning och för att åstadkomma det måste de undergräva Irans. Libyen, Irak och Syrien är bara stationer på vägen.

   Israel är den enda fria demokratin i Mellanöstern. Vore det konstigt att de västerländska demokratierna vill stärka Israels ställning? Vore det konstigt att de vill stärka den demokratiska staten på bekostnad av mellanösterns värsta diktaturer (iran, irak, libyen, syrien)?

   Radera
  4. HMG/Martin, hoppas du är nöjd med ditt liv i övrigt. Karriären, kärleken, barnen, bostaden, hälsan och sånt. Kram!

   Radera
  5. Tim:
   Googla Greater Israel Project till o börja med. Alla USA:s krig är för o har alltid varit för Israel. De kontrollerar det landet på alla nivåer. Om det inte är uppenbart för alla redan..
   https://www.youtube.com/watch?v=HzR1rHYg5QA&feature=youtu.be&t=39m45s
   https://youtu.be/arPeK3UqWuk?t=7m15s

   Radera
  6. Alla krig, verkligen?

   OK då vill jag att du förklarar hur:

   1. USA:s deltagande i Koreakriget gagnade Israel.
   2. Grisbuktsinvasionen gagnade Israel.
   3. USA:s deltagande i Kosovokriget gagnade Israel.

   Gärna i detalj.

   Radera
  7. Tim,

   Syrien är en demokrati och Assad är den valda presidenten. Vänligen kolla fakta innan du påstår att Israel är den enda demokratin. Israel kan inom olika områden inte kallas en fullvärdig demokrati - t ex så värderas judar högre än andra grupper. I mångt och mycket bör Israel mer kallas en teokrati än en demokrati p g a särskillnad i rättigheter mellan olika medborgare baserat på religiös tro.

   Radera
  8. Källa på att Syrien är en demokrati? Länka till ett vettigt index eller undersökning som mäter eller benchmarkar demokrati, och visa var Syrien och för den delen Ryssland befinner sig i förhållande till Israel.

   Radera
  9. "democracy index" placerar Syrien strax under det afrikanska landet Tchad.

   Ryssland mellan Rwanda och Zimbabwe.

   Israel hamnar mellan Estland och Belgien.

   Har du nåt alternativindex Sten-Erik, eller är det korrekt att såväl Ryssland som Syrien rent demokratimässigt borde ligga i Afrika?

   Radera
  10. under tiden vi väntar på svar här så underhåller Idi Amin Dada, en annan afrikansk demokrat, med dragspel:

   https://www.youtube.com/watch?v=ReLwUhNh2fU

   Radera
  11. Sten-Erik: Måste tyvärr i mycket hålla med dig betr Israel. Att Syrien skulle vara en demokrati med fri åsiktsbildning, flera partier o s v är nog en uppfattning du är tämligen ensam om.
   Mitt inledande post: På fjärde raden skall "argumenterade för" ersättas med "förutspådde". Rätta gärna ev andra sakfel!

   Radera
  12. Idi Amin gillar att simma, precis som hans demokratiske, icke-människoätande, kollega Vladimir Putin:

   https://www.youtube.com/watch?v=ns9sHftdKAw

   Radera
  13. Idi Amin är även en stor idrottsman och kampsportare, precis som Vladimir Putin. Och liksom Putin delar han gärna med sig av sin visdom:

   https://www.youtube.com/watch?v=_IbhGbJG5C4

   Radera
  14. Även ekonomiskt platsar Ryssland i Afrika, ekonomin baseras sig till 99% på utvinning av naturresurser och bnpn öst om uralbergen är väl tragiskt nog långt under ett afrikanskt snitt.

   Radera
  15. Mja, men vi kan nog slå fast att Vladimir Putin inte ätit sin f d fru. Kanske.

   Radera
  16. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  17. Vad gäller Syrien och demokrati - de val som genomförts har med stor majoritet valt Assad till president och detta i val som innefattat flera partier. Vad gäller fri åsiktsbildning så kan man fråga sig i vilken omfattning Sverige skulle ha fri åsiktsbildning när det råder inbördeskrig - redan idag så är kontrollen över "godkända" åsikter stark i Sverige med censur mm som borde ifrågasättas. Och då är vi inte i vare sig extern eller intern konflikt.

   Vad gäller förutspåendes att Tyskland kommer att lämna Euron och till och med lämna EU så ser det faktiskt ut att det kan komma att ske redan inom ca 5-10 år. Tysklands förhandlingsstrategier i Bryssel gällande följande EU-budgetar är mycket aggressiva och en "nordisk Euro" kan komma att bildas snabbare än många tror. Vad gäller MH-17 (?) så finns det så mycket att lyfta fram så tiden inte räcker till - har trots allt annat att göra... Inte att vara lärare dock... :-)

   Stene

   Radera
  18. Noterar att Ulla fortfarande inte skrivit något som verifierar att hen alls läst mina böcker.

   Radera
  19. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  20. Tsk tsk, Sten-Erik.

   de val som genomförts har med stor majoritet valt Assad till president och detta i val som innefattat flera partier.

   Samma sak skulle kunna sägas om Nordkorea, som officiellt har fyra partier. Är Nordkorea därmed en demokrati.

   Men du kan väl svara på en sak:

   Vilka motkandidater fanns till Assad då han valdes 2000 och 2007, eftersom du hävdar att presidentvalet innefattade "flera partier"?

   Radera
  21. @Ulla

   Att bli kallad för rysstroll tror jag numer övergått till en stor komplimang. Mängden rysstroll har blivit mycket stor, troligen för att det är ont om sanning så länge man håller sig till "corporate media" eller de som säger saker mot betalning.

   Säger någon rysstroll till någon annan är det samma sak som att säga "jag har ingen aning om vad jag pratar om"

   Radera
  22. @Ben Dover

   Kan inte siffrorna för 2000 eller 2007, men 2012 var det 6 eller 7 partier om jag minns rätt som fick röster och mandat eller var de nu kallar det där.

   Assad försökte få hjälp med att demokratisera Syrien i början på 2000 men USA ville inte ;)

   Radera
  23. Nu pratade vi om presidentvalet där Assad utsågs till president. Inte om parlamentsvalet. Det är två helt skilda saker.

   Radera
  24. @Ben Dover

   Ok, kan inte siffrorna vid de årtal du angav med 2014 var det över 20 valbara kandidater till presidentposten

   Radera
 10. Intressantast är hur SVT nu basunerar ut ryska sidans information i ett missriktat försök att vara objektiv.
  Eller ren rysk psyops?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ren rysk psyops ibland. Gör en sökning på google med skribentens namn + site:svt.se så brukar man kunna se riktiga obehagliga mönster i tonen på skribentens inlägg.

   Radera
  2. Har också märkt att SVT hakar på rysk propaganda. Bland annat Carl Fridh Kleberg verkar inte dra sig för att föra fram Rysslands budskap.

   Radera
  3. Kommunisterna på propagandacentralen med Jan i spetsen är lite förvirrade nu...

   Radera
 11. Ulla pkt 1. - läser man litet historia framgår snart att ett lands/kulturs uppfattning om rationalitet resp idioti ofta skiljer sig mycket från ett annat lands.

  SvaraRadera
 12. Tänk om Ryssland kunde plocka några sidor från Kinas bok och ordna upp sin ekonomi istället för att kriga om gaspriset? Bara en tanke...

  SvaraRadera
 13. Kina har en väsentligt lägre bnp per capita än Ryssland (PPP), så tveksamt om det är ett föredöme i det avseendet. Makroekonomiskt förefaller Ryssland mer stabilt, dock beroende av olja/gas

  SvaraRadera
 14. Betyder det att Trump är en bra kille nu eller har vi bara glömt håna Trumpisterna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis min tanke. Gott om troll överallt!

   Radera
 15. Är helt okvalificerad att bedöma huruvida Cornu har rätt när det gäller eventuella ryska påverkansoperatörer. Men med tanke på vilket drag det blir i kommentatorsfältet när Ryssland kritiseras ligger det nog något i det. Så ofantligt stort intresse för att debattera Ryssland tror jag inte finns bland de som normalt läser bloggen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. slaentbjorn: Beror på att det är en oerhöt viktig fråga för att överhuvudtaget förstå vad som pågår.
   Det står mellan globalister o nationalister. Eller makteliten mot vanligt folks intressen egentligen. Förstnämnda vill inte folket väl. Om nån på nåt märkligt sätt lyckats missa det..

   Radera
  2. Jag får känslan av att "rysstrollet" är rev. 2.1 av den tidigare abstraktionen "nazist".

   Radera
  3. Nej det är jag inte, jag är ny här i vad det gäller att kommentera, men har följt bloggen till och från under ett par års tid. Mitt namn är Joachim. Du får fortsätta att jobba med dina känslor, särskilt magkänslan min vän.

   Radera
  4. HMG: Ok, så Assad och Putin företräder "vanligt folk" alltså? Ja jävlar, nu förstår jag vad som pågår.

   Radera
  5. En hyper rik oligarki i väst som äger centralbanker, affärsbanker, storföretag, mediabolag och politiker som springer deras ärenden. Läs Lars Berns blogg han är den som förstår saken bäst.

   Radera
  6. Som Rysstrollet måste du skärpa till dig och "uppa" ditt "game" mer än bara några snäpp. För att ens kunna kvala in på ex. regeringens eller MSM´s "post truth" plan.

   Demokrati och kulturministern verkar inte ens vara bosatt i samma universum. Givetvis behöver hon inte granskas, det vore ju hemskt.
   Eller vår numer avsatte förre inrikesminister vars löften inte ens kom från denna kontinent.
   Eller Sveriges sämsta chef på länge, fick 2018 års viktigaste chefsjobb...och inte ett MSM ögonbryn höjes över uppenbara skämtet.

   Rysstroll kommer aldrig att lira i samma destabiliseringsliga som de vars krav på nedstängning av t.ex. alla öppna kommentarsfält. Vilket nu kommer tillbaka som en mycket välförtjänt draksådd.

   Snälla rysstrolla mig lite, det kan omöjligt överträffa nuvarande "goda"ton eller "värde"grund/avgrund.

   Radera
 16. Personen längs till höger i bild, bär flaggan nästan lite knytblusigt.
  Väldigt fint gjort av hen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom är snart borta när Trump slutar proxykriga och ger sig på källan till ondskan här i världen och inför demokrati med fria val i Ryssland.

   Radera
  2. Försöker finna nåt logiskt i dina meningar. Är Ryssland roten till all ondska och det är Trumps fel för att att han på nåt sett ska få ryska folket att rösta men gör inte det pga proxykrig? Är detta 3D schack?

   Radera
 17. Konstigt att de ryska trollen lägger så mycket energi med så genomskinliga och enkelspårigt propagandaliknande argument.

  Om syftet inte bara är att förvärra bilden av RF, dvs osakligt kontraproduktivt så borde team psyops fundera på kommunikationsstrategin.

  Först skippa alla agitator-style argumentation. Kanske funkar fint i en partilokal i Sverdlovsk, men inte i Väst. Det blir apart och fördummande.

  Därefter argumentera att ni kan själva peka på några ytterligare negativa bitar kring RF, att det inte skötts optimalt, men att det finns en annan sida som ni ledigt och empatiskt förklarar. Det bygger en förståelse, en känsla av att misstag görs men i grunden finns det något gott som i sin tur förändrar bilden av RF, för det är väl det som är syftet?

  ...men nej, det är haha, globalistklickar, länkar till stolliga videos och konstigt agiterande som blir apart och helt kontraproduktivt. Det blir alltså helt motsatt effekt.

  Om det nu inte är så att syftet är att ryska staten och dess budbärare skall framstå som gravt inkompetenta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ligger mycket i det du säger/skriver Abbe. Jag gissar att det beror på att många blandar ihop känsloyttringar med sakliga argument. Huruvida vi ska tala om evidens eller empiriska fakta så kan även det bli färgat. Som exempel (liknelse) tänker jag då på den här klimatdebatten huruvida det är sant eller falskt att klimatet på jorden är i fara. Båda sidor har forskare, professorer och nobelpristagare som argumenterar mot varandra. Var finns då empirin, hos vem? Vill jag hitta fakta som stödjer mina argument så hittar jag det på nätet, likaså de som argumenterar emot mig finner sina fakta. Det bästa vi alla kan göra tror jag är att lägga känsloyttringarna på hyllan när vi ska debattera/argumentera, annars så kan det riskera att sluta med verbal pajkastning.

   Radera
 18. En enkel skildring från ett så kallat ryss-troll!
  - Chile 1970 Salvator Allende vinner valet på demokratiska grunder.
  - CIA tar fram en rapport "läckt någon gång på 80-talet" hur detta kommer att påverka USA.
  - Slutsats -
  - Chile skulle inte komma att bli varken ett ekonomiskt eller militärt hot.
  - Heller inte ett hot genom att de allierar sig med Sovjet eller öst-blocket.
  - Utan det stora hotet man fastslår är att han är för populär och troligen kommer att bli
  en katalysator i Sydamerika för socialism och en demokratiseringsprocess.
  - Samt att han såg till landets intressen och varken kunde köpas eller hotas till västs
  fördel.
  - Hur USA hanterar detta kan ex läsa om i "The Pinochet File"

  John Pilger intervjuar Duane Clarridge fd. "CIA chef över Latin Amerika"
  https://www.youtube.com/watch?v=LKkunZ5K15w
  Om man fortfarande tror att Ryss-troll är problemet har man nog en hel del att läsa in sig på, fy fa.. vilken klockren intervju.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Johan: Citat ur Wiki betr John Pilger: "Pilger has been a strong critic of American, Australian and British foreign policy, which he considers to be driven by an imperialist agenda."

   Radera
 19. 200 kryssningsmissiler, undrar vad följden hade varit för Assad om han verkligen hade retat upp väst och 200 kryssningsmissiler hade skickats mot hans ledningsstruktur?

  SvaraRadera
 20. Det här är en trollblog som papegojar de vanligaste PK lögnerna om Ryssland som marknadsförs i västmedia. Det ger säkert en hel del trafik till bloggen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Västvärlden".

   t ex south china morning post rapporterar om hur den syriska regimen avsiktligt dödar journalister:

   http://www.scmp.com/news/world/middle-east/article/2141017/marie-colvin-was-dog-now-shes-dead-explosive-documents-detail

   Men jag antar att Kina ligger i västvärlden på din karta?

   Radera
 21. ...så du tycker att RT och Sputnik är västmedia? Jag hämtar min PK bild från dem.

  Men inte ljuger väl de om Ryssland?

  SvaraRadera
 22. Som tillägg till föregående tråd.
  Nu när BDA (Battle Damage Assessment) kommit ut med foton på de olika nedslagsplatserna så är det bevisat att Rysslands påstående om 71-73 nedskjutna robotar är felaktigt. (Se ffa området vid Homs).
  Ryssland har inte själva nyttjat luftvärnet.
  Syrien, som verkar ha haft aktivt luftvärn under anfallet, har inte ens skjutit robotarna i blindo utan helt enkelt skickats iväg i rak linje. Man kan i flera filmer observera hur robotar flugit rakt under hela motorns brinntid vilket är helt orealistiskt om de skickas mot något.
  Det mesta tyder på att Syrien och Ryssland accepterat ett inkommande robotanfall som lett till flera döda Iranska soldater (men vad jag vet hitintills inga ryska eller Syriska trupper). Sannolikt har maximalt ett tiotal robotar missat sina mål.

  SvaraRadera
 23. Det är obegripligt att någon har något som helst förtroende för politiker och media säger och skriver. Vi har ingen fri press i Sverige eller någon annanstans, de flesta media ägs av zionistiska miljardärer som hjärntvättar folket efter behag. Vi har alla sett hur enormt partiska media var och är om Trump. Fake News och Deep State är idag etablerade begrepp. USA är ingen demokrati utan en oligarki där de absolut rikaste styr. Ett land där etablissemanget använder FBI att spionera på presidenten med hjälp av fejkad dossier. Rena rama banan republiken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir så apart på svenska språket med agitationsretorik. Det blir överdrivet och franstår som gravt osakligt.

   ”Zionistisk hjärntvätt efter behag”, ”deep state”, ”alla har sett” etc. blir väldigt obildat, burdust och gör det främmande, dvs kontraproduktivt. Banan republiken stavas bananrepubliken på svenska.

   Intressant som du säger att judiska aktivister (som ju kallades för sionister) driver västmedia. Västmedia beskriver ju Rysslands invasion och krig i Ukraina. RF hävdar att man ingrep för att möta upp mot en nazistkupp i Ukraina och att det är en nazi-influerad regim. Det blir ju motsägelsefullt att judiska aktivister (sionister) backar upp nazister?

   Hitlertyskland jobbade ju även med att peka på judisk världskonspiration och det gör ju du med fast de i din värld stödjer Ukrainska nazister?

   Ser du hur osammanhängande soppigt det framstår. Ni är så grymt oskickliga på att förmedla ett budskap.

   Nu kommer snart ett haha, jag fattar ingenting och en länk till en tokig youtube-video eller något annat lika stolligt.

   Om ni skall få något ut av detta försök komma upp på åtminstone Sputnik eller RT nivå. Gå in där och läs på hur de bygger resonemang.

   Radera
 24. "Verkligheten är att inte en enda robot sköts ner"

  Författaren vet naturligtvis inget om verkligheten. Det är vad Pentagon säger om saken. Rysslands militär säger 71 nedskjutna missiler av 103.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...nu vet vi vad författaren uttryckte och vad Rysslands militär säger, men hur hänger det ihop med verkligheten?

   Radera
  2. Förresten det vore käckt om du kunde reda ut det här kring den judisk nazistiska kopplingen.

   Sionistisk-hjärntvätt-västmedia som du sa som ju då stöttar de nazistiska kuppmakarna i Ukraina.

   Rena våra hjärnor och förklara detta samband. :)

   Radera
  3. Rysslands påstående är motbevisat av BDA. Utöver det är det bevisat att Syriskt luftvärn vid flera tillfällen inte ens försökt träffa något.

   Exakt hur många robotar som nått målen är oklart, men punkterna ovan gör att det är mer sannolikt att 90% eller mer av robotarna nått sina avsedda mål.

   Den enda nedskjutningen som iaf verkar sannolik är en enstaka robot vid Homs och kanske 12 vid Al Dumayr om det ens avfyrats robotar mot den flygplatsen.

   Radera
 25. Abbe. Det är faktum att de flesta mediabolagen ägs av judiska zionister, att USA investerade 5 miljarder dollar i statskuppen i Ukraina enligt Victoria Nudland, samt att ett par tusen lokala nazister, fascister, ligister stod för gatuvåldet.

  Sedan att zionister och nazister samarbetade en del under WW2 är också känt. Båda är national socialister och båda ville transportera judar från Europa till Israel.

  Vad är problemet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du förklarade hur du ser på omvärlden.

   Du ger oss som läser detta en klar bild och representerar Ryska Federationen väl.


   Radera
 26. När etablissemangare som Cornu ylar om troll så kan man hoppa upp och sätta sig på att det är precis det som etablissemanget håller på med. Finns ju ett antal betalda etablissemangsnätverk som avslöjats året som gått, Jagärhär och dylikt.
  Men vi regimkritiker har ej någon kunnat påvisa att vi får betalt från någon. "Rysstroll" betyder bara att etablissemangare inte gillar att få kritik.

  SvaraRadera