Cornucopia?

Aktuellt

Nytt teveformat - dokusåpan #skyddsrummet

"I skyddsrummet kan alla höra dig skrika" - Lars B på Twitter I MSB:s skyddsrum ska varje person få 0.75 m2 i yta. Detta är en g...

2018-04-10 22:09

Slår USA mot Assad (igen) inatt?

Ryssland, som hävdar att de och Assad-dikaturen är oskyldiga, blockerar en begäran i FN:s säkerhetsråd till utredning av insatsen av massförstörelsevapen i Syrien. Allt talar nu för att bland annat USA och Frankrike kommer genomföra ett straffangrepp mot Assad. Kanske redan i natt.

Den sedvanliga desinformationen pågår från den ryska diktaturen angående massmordet på syriska civila via massförstörelsevapen i Syrien. Först sade man att det var rebellerna som gjorde en sk false flag, sedan sade man att det var britterna för att distrahera från det ryska angreppet med massförstörelsevapen i England, sedan sade man att det inte skett något angrepp alls. Oavsett så säger man att regimen och Ryssland är helt oskyldiga. Ändå har man nu blockerat en begäran om en FN-utredning av det hela. Vad man nu har att frukta när händelsen vare sig inträffat och man dessutom är oskyldig...

Allt talar nu för att USA och Frankrike, eventuellt även britterna, kommer genomföra ett angrepp mot Assad. Ryktessvängen kring rörelser av fartyg och flyg är igång, och det finns även en del kvalificerad information. Meningslöst att sammanfatta, det som sker, sker.

Ryssland hävdar att man kommer slå tillbaka mot vapenplattformarna om det sker ett angrepp denna gång. Nu blir det riktigt intressant - förra gången Trump bombade häcken ur Assad hade all rysk trupp flytt från målen och det toppmoderna SA-22 Greyhound-luftvärnet (Pantsir S1) stod helt oanvända runt den bombade flygbasen. De klarade inte ens av att skjuta ner gamla amerikanska Tomahawkrobotar.

Problemet är att ingen har fått se de moderna ryska post-sovjetiska luftvärnssystemen faktiskt användas skarpt. Gamla sovjetiska grejer fungerar rent tekniskt, t ex när Georgien med Tor-luftvärn sköt ner en rysk Tu-22M i Georgienkriget 2008, eller när ryssarna mördade nästan 300 civila vid nedskjutningen av MH-17 över Ukraina med gamla Buk-system.

De nyare systemen är dock främst tillverkade för att Putins oligarkkompisar ska kunna dränera statskassan på pengar. Frågan är om systemen fungerar utanför kontrollerade omständigheter på ett skjutfält? T ex lyckades man inte skjuta vare sig något modernt luftvärn eller några Iskanderrobotar på övningen i Östersjön härom veckan. Och sist Trump bombade Assaddiktaturen sköts inte en enda kryssningsrobot ner, trots att SA-22 Greyhound just ska ta sådana system.

Samtidigt har Israel under Syriens inbördeskrig bombat Assad hundratals gånger. Plan har lyft mot Assad kanske över tusen gånger, och trots att israelerna har gamla F-16 har Assad och ryssarna bara lyckats skjuta ner ett enda plan. Israelerna har bombat mål över hela Syrien, som inte verkar ha fungerande luftvärn eller flygvapen. Efter sju års inbördeskrig finns det inte många fungerande plan kvar hos Assad och bombningen med massförstörelsevapen verkar ha skett från några av de fåtal kvarvarande helikoptrarna Assad har. 

Det står nog gott om flygfarkoster på marken, men de är mest reservdelslager och skenmål vid det här laget.

Frågan är om Ryssland vågar ens försöka försvara Syrien. Risken är nämligen att man får ett pinsamt facit på hur extremt usla deras moderna luftvärnssystem egentligen är.

Nu får vi se när och om angreppet kommer. De som vet, vet. Och rysk trupp flyr från alla mål. Måste vara rätt demoraliserande för Assads trupper att se de "allierade" ryssarna fly fältet. Å andra sidan slipper de bli misshandlade, torterade och våldtagna av ryssarna under tiden.

Vi får se om den ryska björnen bara brummar, eller om den vågar visa ens tänderna.

Sannolikt tar det några dagar innan angreppet kommer om inte Ryssland och Syrien släpper in en utredning - givet några dagar kan de ta bort alla spår. Sedan kan USA, Frankrike och Storbritannien behöva några dagar för att samordna sig. Jag tror inte angrepp sker i natt, men bollen är oval i amerikansk fotboll.

Under tiden kan vi paja nattsömnen för rysstrollen som kommer härja i kommentarsfältet hela natten. Ha lite medlidande med dem. De flesta får inte ens betalt, utan har bara stora personliga problem.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

87 kommentarer:

 1. Är det dags att packa Bug out bagen än? eller jag menar den är ju alltid packad...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Beror på var du bor. Bor du nära en av Assads militärbaser kan du ta det lugnt, till skillnad mot Ryssland och Assad så missar inte USA med mer än kanske 10-20 meter. Bor du på basen är det nog bra att göra som den ryska björnen och fly.

   Radera
  2. Vanligtvis välunderrättade källor gör gällande att idag avseglar hangarfartyget USS Harry S. Truman från flottbasen i Norfolk. Destinationen är Europa och Mellersta östern. Fartyget åtföljs av kryssaren USS Normandy samt jagarna USS Arleigh Burke, USS Bulkeley, USS Forrest Sherman och USS Farragut. Jagarna USS Jason Dunham och USS The Sullivans ansluter styrkan en route. Så förväntas även den tyska fregatten FGS Hessen göra. Ombord USS Harry S. Truman är Carrier Air Wing One med bl.a. fyra divisioner F/A-18 EF Super Hornet deployerad.

   I natt har krigsförbrytardiktaturen i Kreml programenligt blockerat det enda seriösa förslaget om en oberoende undersökning, genom Organisationen för förbud mot kemiska vapen (OPCW) försorg, av Assadregimens och dess allierades senaste attack mot barn och civilpersoner i Syrien. Detta genom att i FN:s säkerhetsråd samvetslöst nyttja sin absurda vetorätt.

   Vi får väl se hur händelserna utvecklar sig när aktuella målområden ligger inom hangarfatygsstyrkans vapenräckvidder...

   Radera
  3. Yepp, blir intressant att följa. Det är den potentiella eskaleringen som oroar mig i nuläget.

   Radera
  4. Det sista en diktator önskar sig är att en morgon vakna och genom diset skymta något stort grått på havet utanför samtidigt som ett avlägset men stigande muller av stora 8-motoriga bombplan hörs... 😁

   Radera
  5. @Oskar

   "Det är den potentiella eskaleringen som oroar mig i nuläget."

   Du är i "gott" sällskap. När en av de ledande och i media frekvent förekommande krafterna i Putins svenska brigad, ambassadören Sven Hirdman, i en debattartikel i söndagens SvD drar en lans för krigsförbrytardiktaturen i Kreml angående Skripal-ärendet och dess bisarra efterspel, uttrycker han bl.a. följande: "Skulle Putin och den ryska ledningen - felaktigt eller ej - komma till slutsatsen att västmakterna försöker knäcka dem, det vill säga Ryssland, kommer man att gå mycket långt för att försvara sin och enligt sitt synsätt Rysslands existens. Putin talar numera öppet om att man i sista hand kommer att använda sig av kärnvapen oavsett följderna för Ryssland."

   Sug på den Oskar - behåll din Bug out bag packad...

   För en djupare förståelse om vad eller vem som driver den ihärdige och flitige Hirdman till hans gärning rekommenderas läsning av han bok "Sverige i stormaktspolitikens mitt". En grandios och överskattad självbild utgör inte sällan en förutsättning i fall som detta.
   Vad Hirdman inte berättar om i sin bok är att han i egenskap av ledamot i Moskvas Institut för Internationella Relationer (MGIMO), under Sergej "No Chemicals" Lavrovs ordförandeskap, bland många andra svårt korrumperade kleptokrater och illgärningsmän plägar frottera sig med de av USA:s finansministerium (U.S. Department of the Treasury)på sanktionslistan uppförda Putinlakejerna Suleiman Kerimov, Andrey Akimov och Konstantin Kosachev.

   Radera
  6. För de eventuella marinkalenderbitare som följer bloggen kan nämnas att den amerikanska kryssaren USS Normandy i samband med genomförande av övningen Baltops gjorde ett uppskattat örlogsbesök i Karlskrona den 20 juni 2012. Fartyget besöktes då bl.a. av amiralen Jan Thörnqvist.

   https://blogg.forsvarsmakten.se/marinbloggen/2012/06/26/capt-kevin-hill-om-svenska-ubatar/

   USS Normandy var det första amerikanska örlogsfartyg sedan 1945 som gick i strid redan på jungfruresan, Operation Desert Shield och Operation Desert Storm. 1998 var hon den kryssare i US NAVY som hade avfyrat flest Tomahawk-kryssningsmissiler. Det förefaller nu vara hög tid att avfyra ytterligare några dussin...

   Radera
  7. @Simplicio
   Själva avgången mot Medelhavet/Persiska Viken med stridsgruppen USS Harry S. Truman, verkar ingå i det normala roterandet av stridsgrupper i 5:e/6:e flottornas operationsområden.
   Dock är det väl så att (den troliga) uppgiften för stridsgruppen blir att, om så beslutas, slå mot mål i Syrien. GSärskilt om de stannar i Medelhavet.
   http://www.navy.mil/submit/display.asp?story_id=105087

   Radera
  8. Cornu: "blockerar en begäran i FN:s säkerhetsråd"

   översättning: "blockerar USAs begäran i FN:s säkerhetsråd"

   Radera
 2. De vill ha en oberoende utredning som vanligt. Inte en beställd.
  Ingen normal människa är så dum o gå på detta för 75:e gången. Israel klagar på att USA tänker lämna Syrien. O som av en händelse så "attackerar Assad barn med kemvapen" dagen efter.. eller hur haha :D För andra gången. Alltså hur fan kan nån var så jävla d-u-m i huvet o gå på detta? Vad är IQ nivån på den här befolkningen egentligen? 20?
  Men det är tydligen inte lätt när man svalt all CIA propaganda sen födseln. Men att USA skulle våga göra nåt är knappast troligt. De har redan fått sina båtar nedstängda tidigare ute på sjön så det borde räcka som hint om vad som väntar annars.

  Tucker Carlsson verkar f.ö. vara den enda inom hela msm i väst som är ärlig:
  https://www.youtube.com/watch?v=arPeK3UqWuk

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med "Oberoende" så menar du naturligtvis en som måste undersöka alla de femtioelva olika vinklar Kreml hittills har hittat på för att försöka dölja sitt krigsbrott?

   För att återgå till verkligheten, Trump verkar tyvärr vara beredd att ta till alla medel för att distrahera från hemmaplanen. Ett litet nytt bomb kring i Syrien för att visa "var skåpet ska stå" så att färre tänker på att hans snara kring halsen dras åt mer.

   Radera
  2. Tucker verkar vara en av de få som fortfarande tänker. Men OK, det är inte helt omöjligt att Assad lider av någon form av tvångssyndrom och bara måste bränna av en rökare så fort han får övertaget.

   Fast om vi vänder på det, vem i hela världen är det som gasar om inte Assad gör det? Turkiet? IS? CIA? Känns knepigt hela grejen faktiskt.

   Radera
  3. Jag känner exakt likadant. Får klassas som ett Ryss troll, men om jag är 1 vecka från att vinna kriget. Varför jag på detta sätt?

   Det enklaste och sannolikt rätta svaret är att, jag gör inte det - talar som Assad.


   Intressant sidospår, om Ryssland är själviska, borde det inte vara globalt smartast att medvetet, för att öka deras chanser till soviet igen, vetoa för att dra in USA och dess allierade i ett meningslöst nytt krig?

   Radera
  4. @6tant, vem tjänar mest på att få hela västvärlden not Assad? 'rebellerna'

   Vem har tillgång till såna vapen?
   'rebellerna'

   Anledningen till att jag skriver med snuffrer är att jag lever under känslan att dessa 'rebeller' är det sista Syriens invånare behöver. Från ett västlig perspektiv.

   Om man är för sharia så givetvis, rebellerna all the way.

   Radera
  5. Ok, så det är Assads trupper som bränt av bomben men de är sharia-trogna islamister egentligen? Jobbigt läge för Assad i så fall, det faller ju under hans ansvar. Infiltration måste vara den svåraste motståndaren idag.

   Radera
  6. Assad har inget med det att göra är min hypotes.

   En klassisk självmordsattack, in the sense att de bombade sitt eget folk. Rebellerna.

   Radera
  7. Ok, det var inte ens Assads folk enligt dig då. Jag var mer inne på att alla kanske hade rätt. Alltså att det var Assad folk(som många säger) fast inte på hans order, utan bara några infiltratörer i hans stridskrafter. Hade passat verkligheten ganska bra.

   Radera
  8. Jag tycker också att lite sunt förnuft borde råda.

   Alltså om man vet att det är stor risk att bli attackerade av USA om man använder kemiska vapen varför då ta den risken när man ändå nästan vunnit kriget, låter mer troligt att desperata rebeller gjort detta för att USA skall bomba Assad när rebellerna känner att de börjar tappa greppet om situationen.

   Det finns något som heter risk assessment och jag tror även syriska ledningen använder sig av detta..

   Radera
 3. Det känns väldigt svårt att se hur diktatorns Assads fall i nuläget skulle gynna majoriteten av den syriska befolkningen. Att Assads regim ser massmord som ett självklart redskap för att behålla makten är ju uppenbart men problemet är att de oppositionella grupper som verkligen har eller rättare sagt hade någon maktbas i Syrien delade Assads syn på mänskliga rättigheter.
  Till det kommer ju sedan islamisternas hat mot religösa och sexuella minoriteter samt kvinnor.

  Om islamisterna vunnit kriget vilket de var nära att göra precis innan den ryska interventionen så hade hela Syrien i nuläget varit fyllt av sprängda kyrkor och moskéer, de kristna, alawitiska och drusiska minoriteterna förjagade eller försatta i ett helt rättslöst tillstånd.

  Den tråkiga sanningen är helt enkelt att just nu så är Assads diktatur och terror det minst dåliga alternativet för Syrien.

  SvaraRadera
 4. Citat "Ryssland blockerar en begäran i FN:s säkerhetsråd till utredning"
  Detta är helt FEL, Ryssland har i ett pressmeddelande igår sagt att man
  ställer upp med transport och skydd för FN personal som skall undersöka området
  detta även nämnt i SVT som är sån papegoja för "deep state agenda".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är du ett troll eller på riktigt? Det du säger är vinklad fejk news eftersom Ryssland igår HAR blockerat begäran i FNs säkerhetsråd att utreda den kemsiak händelsen . Sen spelar det ingen roll om de lovar transport och skydd av FNs personal då FN inte kan stå bakom ett sådant uppdrag och allt kan hända med personalen då de inte reser under FN-beskydd. Typiskt standardmässigt ryskt dubbelspel och belysning av "fel" nyhet. Klippt från FNs egen nyhetssite. "Although the Council came together on 19 December to unanimously adopt a resolution demanding that all parties to the Syrian conflict ensure immediate and unhindered access for the monitoring of evacuations from eastern Aleppo, over the past five years, Russia has vetoed eight Council texts on the Syrian conflict, while China has vetoed six of those eight." Ryssland och Kina är busar. Punkt.

   Radera
  2. Niklas det är väl ingen som kan försvara Putin.
   Men här och övrig allmänmedia finns bara en vinkling.
   Vem finansiera och försörjer IS med vapensystem?

   Radera
 5. OM det skulle vara false flag (vilket jag inte tror men jag för bara ett hypotetiskt resonemang), vilka skulle förse rebellerna med kemvapen om vi utgår från att de är någorlunda avancerade?

  SvaraRadera
  Svar
  1. De har haft tillgång till halva landet. Tror det är ganska erkänt att 'Rebellerna' har tillgång till kemvapen.

   Radera
  2. Så vapen som en gång tillhörde Assad-regimen, och inte "bara" klorgas?

   Har dessa även använts av rebellerna mot regimens styrkor eller enbart mot civila (det senare enligt konspirationsteorin)?

   Radera
  3. Jag menar alltså om det inte är lite konstigt att rebellerna använder kemvapen mot civila (enligt konspirationen dvs inget som jag påstår) men aldrig mot regimens styrkor i något av de pressade lägen som de befunnit sig i?

   Radera
  4. Så får du ju inte resonera, då kan man ju inte skylla på att allt är en komplott mot stackars Ryssland

   Radera
  5. Syrien har upprepade gånger använts kemiska vapen mot civilbefolkning i Syrienkriget och Ni försöker få det att verka som om rebellerna ligger bakom att lagra kemiska vapen mitt i hårt belägrade områden? Eller att någon annan har gett dem vapnen. Det är Assad som gång på gång använder gamla Syriska militära vapen mot civila mål som innehåller motståndsgrupper mot hans regim. Det torde vara ganska solklart.

   Radera
  6. Ser ni inte att det är samma krigshets som innan irakkriget?

   Snabba beslut, inga bevis, 'vi måste agera nu'.

   False flag, Ryssland Eller USA.
   Eller en hjärndöd Assad, men inte ens cornu kan tro det.

   Radera
  7. Om jag förstått rätt så är det John McCain som sköter införseln av gift via hans frus välgörenhetsorganisation.

   Då bör man tänka på att Donald Trump hatar McCain och jag är ganska säker på att Trump spelar ett spel just nu. Han gör det för att locka fram skurkarna. Trump kommer inte slå till mot Assad och jag tror han och Putin diskuterat läget.

   Bara en idiot har svårt att begripa att detta är en false flag

   Granskar man John McCain resemönster senaste fem åren så är det hittar man i princip varje gång det hänt något dramatiskt i Syrien eller Ukraina någon månad innan.

   Radera
  8. Ja McCain var ju gravt invoverad i Vietnamkriget också.

   Där användes ju Agent Orange för att avlöva Viet Congs gömställen. Antagligen hans fru som var involverad då också.

   Åren i vietnamesisk krigsfångekap måste ha varit ett sätt att övervaka långtidseffekterna av Agent Orange.

   Radera
 6. Kan vi inte också få en oberoende FN granskning av den där kemattacken på far och dotter i Storbritannien?

  SvaraRadera
 7. Som sagt en massa felstavningar, särskrivningar och hänvisningar till obegripliga fantasifulla diffusa sammanslutningar som ”deep state”. Rätt så analogt med en liknande regim i Europa för över 80 år sedan. Då hette det den ”judiska konspirationen”....

  Rätt korkat att folk i RF lägger ner tid och kraft på att plugga svenska för att blaja om fantasifulla konspirationer.

  SvaraRadera
 8. Varken Assad eller Ryssland har något motiv att använda kemiska vapen. Dels håller dessa på att vinna kriget mot IS och andra rebellgrupper, och dels måste Assad ha folkets stöd (vilket han har).

  Det är mycket som tyder på att det är USA som har utrustat IS och andra grupper med kemiska vapen (bl.a finns bildbevis på Voltairnet på den vapentyp som har använts). Dessutom är det USA som har skapat IS och al Quada (basen efter CIA:s kodnamn databasen).

  När USA upplöste Iraks armé på 1 miljon soldater återanställdes 200 000 soldater inom IS (legosoldater med lön). Enligt ögonvittnen har USA:s flygvapen transporterat en del av dessa soldater till Afganistan och Pakistan för strid mot Talibanerna.

  Enligt uppgift har man också hittat döda franska officerare i Syrien som har lett och planerat IS krigsinsats. Enligt uppgift har IS krigsinsats i Irak letts och planerats av brittiska officerare.

  Ryssland har inte i heller något motiv att försöka döda dubbelagenten Skripal. Skripal spionerade för brittiska MI6 och blev fängslad av ryssarna för spioneri. Skripal blev dock utlämnad till Storbritannien 2010 och ansågs inte längre vara något hot mot Ryssland.

  Det man ska komma ihåg är att USA fick uppgiften att förstöra alla kemiska stridsmedel i Ryssland under 1990-talet och då analyserades alla ämnen och prover togs på dessa. Storbritannien har helt klart möjligheten att tillverka nervgiftet som Skripal blev utsatt för. Giftet var tydligen inte effektivt och det hade varit mycket bättre att skjuta Skripal i huvudet och låtit det se ut som ett rånmord.

  USA:s president eller Kongress har ingen kontroll över Pentagon eller CIA. Kontrollen har de som har råd att köpa politikerna och all höga statliga chefer. Dessa människor har också kontrollen över 90 % av massmedia i västvärlden.

  Exempelvis finns det inget motiv för USA att ha över 800 militärbaser utomlands och att omringa Ryssland och Kina med kärnvapen. Det hade räckt att USA försvarat sitt eget territorium. Det enda motivet är att förslava hela jordens befolkning i en global fascistisk stat (detta kallas globalisering och innebär att produktionen förläggs där kostnaderna är som lägst samtidigt som produkterna fritt kan säljas över hela jorden).

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Varken Assad eller Ryssland har något motiv att använda kemiska vapen. Dels håller dessa på att vinna kriget mot IS och andra rebellgrupper, och dels måste Assad ha folkets stöd (vilket han har)."

   De har väl massvis med motiv.

   De har trots överlägset flyg, material, vapen och manskap inte lyckats bryta in i vissa områden som varit belägrade på flera år.

   De kan flygbomba i månader men det hjälper inte. De måste in på marken och då kommer förlusterna. När de väl vinner så fortsätter förlusterna med terror-dåd.

   Jag tror helt enkelt att de räknar med att någon flygbas bombas (om ens det) och så har omvärlden glömt. För de som utsatts är det en annan femma för.

   Dessa vapen är rena terrorvapen. Det finns väl en viss taktisk användning men så som de används (enskilda angrepp mot civila) är bara för terror. Om och när de vunnit så lever civilbefolkningen kvar med vetskapen att deras ledare inte tvekar att gasa ihjäl dem med massförstörelsevapen om de sätter upp sig mot honom.

   Det är motivet.

   Radera
  2. Wofser:
   Det är inget motiv när de redan vunnit i princip. Ingen är så dum. Sluta tro på den propaganda som CIA kontrollerade västmedia sprider. Det är andra gången nu som USA tänker dra sig ur.. Israel beklgarar sig.. o som av en händelse kort därefter så "attackerar Assad barn med kemvapen" ELLER HUR. Hur kan du ens tro på det själv?
   När brydde sig USA på riktigt om 70st döda nånstans senast? De skulle fått attackera länder varenda dag om så varit fallet. Inte minst Saudiarabien o Israel.

   Sen uppvisar inte Assad några som helst psykopatiska tendenser heller.
   https://youtu.be/KSWu1n7I2_A?t=11m40s

   Radera
  3. @HMG Har man invaderat Krim och våltagit östra Ukraina, och först hävdat att man inte var inblandat, därefter i direktsänd rysk TV (Putin) sagt "att visst var det våra pojkar" och belönar mord och stöld med medaljer...

   Då finns det ingen trovärdighet för vad man sedan hasplar ur sig.

   Inget som någon annan gör eller har gjort förändrar ju fakta i det. Den som stjäl och ljuger blir inte trodd oavsett hur denne sedan skyller på andra eller hävdar att andra gjort en massa.

   Ingen tror på en "Anschluss hem till riket" nation som dessutom inte först ens ville kännas vid det själv.

   Radera
  4. Abbe:
   Jo men nu är det ju ingenting av det där som har skett på det där sättet.. utan det är nånting som västmedia har kört in i huvet på dig precis som den här gången. När i helvette ska poletten trill ned för dig?
   Du vet ju mkt väl att man inte invaderat Krim. Man hade en folkomröstning där. Att CIA kontrollerade västmedia försöker intala dig nåt annat via upprepning gör inte att det blir sant den här gången heller. Istället så vet du direkt att.. ah.. nu försöker man ljuga ihop enlögnhistori igen för 105:e ången för att motivera ett krig.
   Det här är ett krig för Israel. Som vanligt.

   Radera
  5. HMG:

   Putin och Lavrov förnekade all inblandning i att gröna män ockuperade Krimhalvön. Efter militärt övertagande så byttes parlamentsmedlemmar ut i de två parlamenten (Krim och Sevastopol). Varefter det nyinsatta hitte-på teamet med beskydd av ockupationsmakten förklarade sig som en självständig nation.

   Dessa Quislingar ordnade en omröstning som föll ut exakt som förväntat. Alternativen var att fortsätta som självständig nation eller begära inträde i den ryska federationen.

   Det fanns inget alternativ att få vara kvar i Ukraina.

   Därefter beviljandes inträde i RF och Putin i direktsänd rysk TV meddelandes att "det var ju våra pojkar" som löste uppgiften att ta kontroll av Krim. Sedan delades det ut medaljer - för rättsvidrig stöld av annan stats territorium

   ...hoppas att du HMG uppfattade att Putin och Lavrov förnekande i rysk media, att Putin i rysk media erkände att det "var våra pojkar" att medaljutdelning för Krimaktionen skedde i just det ja, i rysk media.

   Ingen tror på lögnare i bästa "Anschluss hem till riket". Det var poppis för 80 år sedan med känt resultat.

   Radera
  6. Abbe:
   Vadå "tror på"? Befolkningen har röstat om saken o det finns inga som helst tveksmaheter om vem de vill tillhöra.. varken före eller efter.. Samma gällde hem till riket f.ö.

   De hade redan avtal om att få vara på Krim. De har full rätt o säkra tillgång till sin militärbas vilket de gjorde fram tills folkomröstningen ägde rum.

   Radera
  7. Qusislingar finns det att tillgå, det räckte ju att titta i straffregistret och parlamenten togs över av "nya" medlemmar innan någon quislingfejkad omröstning påbörjades.

   Det fanns inget hot mot rysk bas, tvärtom omringades Ukrainska baser och Ukrainska stridsfartyg i Sevstopol stals. De gröna männen som Putin och Lavrov ljög om i rysk media tog över gasledningar, kraftverk och civila förvaltningsbyggnader.

   Om det nu fanns anledning och full rätt att säkra tillgång till sin militärbas, varför måste då Putin och Lavrov ljuga om det? Varför måste då de gröna grabbarna gå i omärkta uniformer och övermålade märken på fordonen?

   Dags att sticka ner till promenaden vid Neva och kolla in folklivet i vårsolen?

   Radera
  8. Klart det fanns ett hot mot rysk bas.. Det fanns ju en anledning för väst att arrangera kuppen från början..
   Att han ljugit om nånting har du antagligen baserat på nåt västmedia hittat på för dig. Har ingen aning om varöfr du ens lyssnar på dem när du vet att de ljuger om precis allting som främjar agendan..

   Radera
  9. Du hittar klippen från rysk tv på nätet. Likaså de omärkta militärerna, helikoptrarna och fordonen. RT och Rysslands Röst/Sputnik hade ju vid tillfället inte en aaaaning om vilka dessa gröna gossar var.

   ..och ja Quislingen som fick uppdraget att ratta Krim har ju en del i straffregistret..

   Jag gör som du och hämtar info från rysk media.

   Radera
  10. Ingen aning vad du snackar om. Ryssland har full rätt o försvara sina intressen när väst arrangerar en statskupp. Vad tror du USA hade gjort om Ryssland hållit på o starta kupper i Mexico vid USA:s gräns?

   Radera
  11. Nej det är ju klart! Imperialistglobalistklicken som länge suktat över att komma åt Ukrainas oändliga och långt utvecklade ekonomi instigerade en sionist-nazistkupp ihop med Bilderberggruppen, nu talar vi deep state.

   Ryssland är ju i sin fulla rätt att försvara sig mot en judisk-nazistisk kupp som hotar Rysslands existens. Särskilt om den dessutom har demokratiska inslag

   Du har helt rätt i att om sionist-nazisterna skulle slått till i Mexiko, så måste ju USA slå ner dem, annektera Baja California och stötta drogkartellerna som med amerikansk hjälp tagit över Sonora och inför gangsterstyre.

   Skrattretande begrepp som sionistiska nazister hittar man lämpligast på Donbassgängets sidor på nätet. Du vet Novorossijakompisarna.

   Radera
 9. https://svenska.yle.fi/artikel/2018/04/11/flygbolag-varnas-for-att-flyga-over-ostra-medelhavet

  SvaraRadera
 10. Det verkar som världen är tillbaka till det kalla kriget igen. Ryssland och Kina lägger veton och förhindrar alla lösningar som inte ger dem själva mer makt. Nationer utan humanitär ide för det som de vill uppnå, det handlar bara om makt och tillgång till naturresurser. Allt annat ser de mellan fingrarna med.

  SvaraRadera
 11. Jag brukar aldrig se dessa rysstroll men här var det full fart. Skaffa en fru, några barn och ett jobb så får ni annat att tänka på än massa konspirationer

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan ju vara bra innan man startar WW3 att ha koll på vem som gör vad. Rent hypotetiskt kan det faktiskt finnas en tredje part som vill ha USA och Ryssland i krig. Tex några som vill upprätta ett kalifat.

   Radera
  2. Vi tar det igen..

   Har man invaderat Krim och våltagit östra Ukraina, och först hävdat att man inte var inblandat, därefter i direktsänd rysk TV (Putin) sagt "att visst var det våra pojkar" och belönar mord och stöld med medaljer...

   Då finns det ingen trovärdighet för vad man sedan hasplar ur sig.

   Inget som någon annan gör eller har gjort förändrar ju fakta i det. Den som stjäl och ljuger blir inte trodd oavsett hur denne sedan skyller på andra eller hävdar att andra gjort en massa.

   Ingen tror på en "Anschluss hem till riket" nation som dessutom inte först ens ville kännas vid det själv.

   Radera
  3. Abbe.

   Trots att Assad är muslim och tror på böcker så är han fortfarande inte helt tappad bakom en vagn när det gäller situationen i Syrien.

   USA meddelade att man tänker lämna Syrien. Vilket betyder att Assad vinner.

   En vecka senare gasas barn ihjäl med kemvapen (påstås det). I princip det enda som kan få USA att bli tvugna att stanna.

   Hur motiverar du att Assad är ansvarig för dådet? Både rebellerna och Assad har kemvapnet som sägs använts.

   Viktig video att ta del av pga all Fake News;

   https://www.youtube.com/watch?v=s85QOmIYfLw&t=43s

   Radera
  4. Vi får väl se. Varför skall folkmördaren Assad med sin regim sitta kvar och varför skyddar Ryssland folkmördare?

   Radera
  5. Har HMG gått hem för dagen? Tova verkar ha klivit på kvällsskiftet.

   Hursom ingen här har någon som helst möjlighet att påverka om team Assad får robotar i skallen eller hur många.

   Det vi vet är att RF absolut inte vill hamna i det läget eftersom man då åter förlorar ansiktet när man som förra gången också nu måste kliva åt sidan och förtroendekapitalet för Ryssland som skyddsmakt förloras helt.

   Vi får väl se hur det går. Vi vet väl alla svar om några dagar.

   Tack för att ni finns i trollteamet! Det är så mycket roligare med ryssar som ni som dels ändå är ganska bra på svenska språket och samtidigt hittar vägar att försöka förklara och rättfärdiga.

   Det som blir apart är resonemangen om ständiga intriger och konspirationer. Att väst skulle vara intresserade av att i något hemligt format ta över sjaskiga länder i öst. Vi funderar ju inte ens på dem och vill bara hålla dem glada bakom sina egna gränser så de inte får flr sig att flytta till EU allihop. Vi funderar inte djupare på dem förrän RF invaderar.

   Det som ni missar är att rättsuppfattning och logik står högre i kurs i väst än maktdemonstrationer. Väst kan olja upp sig på att något är fel, fastän det finns noll och nada att vinna på det. Detta förstår ni inte fullt ut i öst och ni tror då att det är en maskirovka på gång. För varför går väst igång för ihjälgasade barn?

   Det finns ingen motivering hur genomtänkt den än är som gör att Väst köper läget med att Assad stöds. Han och regimen skall till Haag för folkmord begågna sedan 2011 och IS likaså.

   Det hade varit relativt lätt för RF att vinna sympatier i Väst om RF på plats istället arresterat Assad och hans team, tagit dem till Haag och istället satt in lite mindre folkmordsbesudlade ledarteam i Syrien och då kunnat förhandla med SDF och faktiskt vunnit och fått beröm på kuppen. Sockra det med allmänna val och stöd till återvändare samt bidrag till återuppbyggnad och RF hade vänt på steken, EU hade varit jätteglada för återvändande, men nä så gör ju inte RF.

   Radera
  6. Förslagsvis för att han är Syriens framröstade ledare.

   Radera
  7. Du verkar tro att bara för att det dör folk i vissa länder, så är det per automatik USAs & västvärldens uppgift att kliva in och bomba sönder hela landet för att "skapa fred".

   Vad drar du för slutsatser nu i efterhand kring Irakkriget exempelvis? Det är ju vid detta lag bevisat Fake News. Saddam hade inga kärnvapen.

   Hur många dog i Irak pga USA? Wikipedia säger 86 453 – 94 325 civila dödsfall.

   Borde vi skicka våra JAS Gripen mot Washington? Vi borde ju jämna USA med marken för vad de gjort, right?

   Radera
  8. Då har vi fått svaret av RF hur de kommer att agera vid amerikanskt/franskt svar på giftgasattackerna.

   Länk nedan till Sputnik International. Officiell kommentar från RF om att man svarar om RF i Syrien blir angripet. Dvs man gör alltså inte ett jota om Assadregimen attackeras. Alltså precis som förra gången.

   https://sputniknews.com/middleeast/201804111063428288-russia-military-syria-airstrike/

   Radera
  9. Appropå fria val i Syrien, Assad junior fick ju ta över efter farsan Assad senior precis samma upplägg som i Nordkorea.

   Nu får du ta dig ett äpple. :)

   Radera
  10. "Tova" Nej, men Irak hade massförstörelsevapen i form av både kemiska och biologiska stridsmedel. Och Al Assad är mest troligt sekulär då han är Alawit.

   Radera
 12. Anschluss av Krim hem till riket och invasionen av östra Ukraina har ett pris som RF kommer att få betala om och om igen tills det fått en så besk smak att roffa åt sig andra länder så man till slut avstår från stollerierna.

  SvaraRadera
 13. Kommer vi återigen få se B52:orna lyfta mot skyn ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. En nåd att stilla bedja om - Allahu akbar...

   Radera
 14. Självklart ligger det i syriska folkets intresse, i synnerhet minoriteternas och de sekuläras, att Assadregimen faller och att rivaliserande islamistgrupper och klaner kommer ta över och få slavmarknaderna i Libyen att se ut som ett paradis. (Ironiskt)
  Käre Cornu och bloggens besökare, var skulle ni helst bo om ni var tvungna att välja, på regimkontrollerat område i Syrien eller i islamistkontrollerat? Är det inte intressant att även flertalet Sunnimuslimer väljer det tidigare?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som definitionen av uttrycket "pest eller kolera"

   Radera
 15. Ryssland fäktar så länge det går men kommer att backa undan när de 20-30 min innan USA och Frankrike slår till, precis som sist.

  Gläfsa funkar fint, men det finns inte en möjlighet någonstans ens i Kremls vildaste fantasier att man skulle sätta något emot när det är allvar.

  Ryska militärbefälhavare i Syrien har redan emottagit förhållningsorder och beredskap för snabb evakuering av positioner och baser. De gläfser på men i den verkliga världen backar de undan precis som de gjorde förra gången.

  För den som inte ser det framför sig, vad har RF att sätta emot denna gången som de inte hade förra gången då de inte vågade sätta emot något.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Därför att de är så ansvarskännande och fredsälskande (?)

   Radera
  2. Jo, men nu har ju Europa o USA gläfsat på Ryssland lite väl många gånger kanske. Det kommer ju inte bli samma svar varenda gång USA hittat på en ny (samma) historia..
   Det lär ju finnas ju en gräns för Putins återhållsamhet.

   Radera
 16. "Samtidigt uppmanar den europeiska flygkontrollmyndigheten Eurocontrol flygbolag att vara försiktiga i östra Medelhavet, då robotar kan komma att skjutas upp."

  När Ryssland stänger civilt luftrum är det för att öva. När USA stänger det gör de det för att anfalla. Så ser verkligheten ut just nu.

  SvaraRadera
 17. Hur sura är de på varann egentligen?
  https://www.rt.com/news/423800-nebenzia-haley-kiss-shake-hands/

  SvaraRadera
 18. Putin backar när det blir allvar, precis som förra gången i Syrien. Varför ta onödiga risker för Assads folkmordsgäng?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Därför att man kan inte hitta på egna historier om o om igen utan nån som helst koppling till verkligheten o sen attackera andara länder baserat på dem..
   Alla med fler än 2 hjärnceller fattar att det är Israels intressen som ligger bakom detta.

   Radera
  2. Vilken "onödig risk"? Att skydda sitt land mot främmande makt är väl vanligt sund förnuft. De båda länderna har ju även nekat inblandningen i kemvapenattacken.

   Radera
  3. Ja men då hoppas vi väl på en framgångsrik våroffensiv i östra Ukraina när Ukraina skyddar sin stat mot fämmande makt. Det är väl vanligt sunt förnuft?

   Radera
  4. Ukraina gjorde väl just det och förlorade?

   Radera
  5. ...mot en invaderande främmande makt, som du själv skrev att man ju har all rätt att värja sig emot?

   Förlorade förresten? Fiaskot är ju 90%-igt för team RF, tänk på Kharkiv och Odessa, inget Novorossija där att skryta med.

   Om Ukraina förlorade, hur kommer det sig att Donbassarna säger sig vara beskjutna av just Ukraina hela tiden.

   Det blev inte som tänkt, ett sammanfallande Ukraina som infogas i RF som Novorossija, nu blev det en sammansvetsad nation hardend by battle som aldrig går att kuva. RF har fått miljontals rysktalande att förakta Kreml.

   Det blev ju lite fel där..

   Radera
  6. Alltså helt seriöst. Jag förstår inte ens vad du skriver.

   "tänk på Kharkiv och Odessa, inget Novorossija" - Har ingen jävla aning om vad du babblar om. Är det städer? Buskar? Krukväxter?

   "Donbassarna"? Vad är en Donbass? En blåval?

   Jag är ingen expert på ukrainsk historia eller något sånt. Så förvänta dig inte att jag förstår vad fan du pratar om. Och jag ser det inte heller relevant i diskussionen. Men du får jättegärna förklara hur du menar.

   Radera
  7. Du kan ju börja med att sluta svära och du har ju åsikter om en ukrainsk förlust och samtidigt säger dig inte veta något särskilt om Ukraina och dess blåvalar. Donbass är området som du hävdar att Ukraina förlorat.

   Sök på internet om Kharkiv och Odessa, gärna i kombo med oroligheterna 2014. Googla på Novorossija och Donbass.

   Men det är klart att du vet...


   Det är väl i högsta grad relevant en relevant fråga, du nämnde ju att nationer har all rätt att försvara sig mot främmande makt även emot RF.

   Nu kommer ju inte RF att lyfta ett finger för Syrien dock. Ryska försvarsstaben gav ju i realiteten klartecken för amerikansk/fransk vedergällning genom meddelandet att man bara avser skydda RF:s egna styrkor.

   Radera
  8. Stå på dig Abbe, bra skrivet. "Tova" är ganska underhållande.

   Radera
 19. Red Ice har gjort en bra genomgång av allt här. Visar tydligt hur fullständigt absurd hela grejen är.. https://www.youtube.com/watch?v=llSZYgopOVM

  SvaraRadera
 20. Då har vi fått svaret av RF hur de kommer att agera vid amerikanskt/franskt svar på giftgasattackerna.

  Länk nedan till Sputnik International. Officiell kommentar från RF om att man svarar om RF i Syrien blir angripet. Dvs man gör alltså inte ett jota om Assadregimen attackeras. Alltså precis som förra gången.

  https://sputniknews.com/middleeast/201804111063428288-russia-military-syria-airstrike/

  SvaraRadera
 21. Nu är trollerigänget på briefing hos cheferna...

  RF gav ju just grönt ljus för USA och Frankrike när ryska överkommandot kraftfullt betonade att RF svarar om RF blir attakerat och detta i rysk statskontrollerad media.

  När man visar kraftfull styrka respekterar RF detta. Det vet finnar sedan långt tillbaka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tai miten!
   Under det finska vinterkriget var de hjältemodiga och beslutsamma finska styrkorna överlägsna de sovjetiska beträffande allt utom numerären. Den sovjetiska överlägsenheten beträffande antalet soldater, tunga vapen, artilleri, stridsvagnar och flygplan var monumental. Trots det stupade dagligen i genomsnitt ca 2500 sovjetiska soldater och officerare så länge kriget varade. Sovjet fick efter 100 dagar släppa tanken på att ockupera Finland.

   Radera
 22. Orkar inte läsa alla inlägg men tycker följande,

  Assad och Ryssland har väl i stort sett vunnit kriget i syrien?
  IS ör bekämpade och moderata rebeller på reträtt.

  Först anföll turkiet och det har väl inte fördömts speciellt mycket av europa.

  Och nu använder assad kemvapen som han vet drar ned hämndaktioner från väst.

  Och nu är usa, frankrike och uk redo att straffbomba syrien.

  Tycker fortfarande att syrien tillhör sittande regering och att usa et.al. Ägnar sig åt invasion.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om sosseriet bombar SD-täta Sölvesborg m kemiska stridsmedel, vad tycker du omvärlden ska göra?

   Radera
  2. ...funddera på hur (s) både kunde utveckla ett eget flygvapen och kemvapen utan att nån märkte det? :)

   Radera
  3. Omvärlden ska i alla fall inte sända 59 tomahawk missiler mot mål på F 17 Kallinge.
   Kanske ekonomiska repressalier skulle vara mer lämpligt.

   Radera
 23. Den tidigare brittiske Syrien-ambassadören Peter Ford om det farliga läget idag. Ska vi avfärda honom som ett rysstroll, eller?

  https://youtu.be/3j_Z1f84Ps8

  SvaraRadera