Cornucopia?

Aktuellt

Läsarna inte oroliga över coronaviruset - dags att media tappar intresset?

Läsarenkätens 1773 respondenter visar att bloggläsarna inte är oroliga över coronavirusutbrottet, utan som det ofta är handlar det om att de...

2018-04-10 08:29

Sandlådeakademien

Sedan i fredags (eller något) har navelskåderiet i media i mycket ägnats åt klubben Svenska Sandlådeakademien, där flera medlemmar lämnat. En av de som sitter kvar protesterar mot att den ständige sekreteraren ville göra något åt korruption, nepotism och oegentligheter.

Kortfattat så uppmärksammades i samband med Metoo att en akademiledamot var gift med en rövhatt. En advokatutredning med tystnadsplikt genomfördes, som kom fram till att rövhatten borde polisanmälas. Eventuellt även dennes fru, vem vet, då utredningen är sekretessbelagd med privat sekretess. 

Akademiledamoten ifråga och rövhatten hade ett gemensamt bolag vars klubb agerade afterwork åt Akademien. Därmed dränerade ledamoten pengar ur akademiens miljardkassa, vilket inte är tillåtet. Därtill ska rövhatten vid minst sju tillfällen läckt vem som skulle vinna Nobelpriset i litteratur (en av akademiens få faktiska funktioner förutom klubb för inbördes beundran och SAOL/SAOB, samt afterworkklubben), vilket förstås är lite problematiskt då det sker vadslagning på detta.

Fem medlemmar har nu lämnat och De Tretton finns kvar.. En av kvaravarande skriver nu i en debattartikel hos Expressen att den sk ständige sekreteraren (en slags ordförande) ville avsätta rövhattens fru och kicka vederbörande ur akademien. Att vilja göra detta och även polisanmäla korruptionen kallas för "att vara den sämsta sekreteraren någonsin". Och att gå ut i media och läcka om vad som pågår inom akademin är förkastligt. Ja, fundera på det ...

Det finns för tillfället tretton kvar. Akademien måste vara tolv personer för att kunna rösta in nya medlemmar, så om man kickar rövhattens fru är man nere på tolv. Killgissningsvis finns det en kvar som i så fall hotar att lämna, vilket när nuvarande ledamöter dött av pga hög ålder alltså innebär slutet för Sandlådeakademien. Därmed kommer inte rövhattens fru att kickas.

Hela historien är sedelärande och visar att vuxna bara är barn som har lite fler år på nacken. Skillnaden mellan barn och akademiledamöter är hur stor veckopeng de får och hur stor sandlådan är.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

71 kommentarer:

 1. Haha. Sverige är precis som alla andra länder.

  Korruption och nepotism.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis det jag sagt tidigare. Med en "förmögenhetsekonomi" för de 1%(10%) växer dekadensen snabbt.

   Radera
 2. Inaveln i Tjockhult går inte obemärkt förbi.

  SvaraRadera
 3. Ingen fara, Kungen kommer att steppad upp agera resolut och reformera Akademin. Det här gäller ju trots allt viktiga saker som att inte solka Nobelpriset i litteratur. Akademin måste oförvitligt stå över såna gemena aktiviteter som käbbel, ett slags kvasigudar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, han kanske kommer avfärda journalisternas intresse och be dem vända blad?

   Radera
 4. "Rövhatten" är outad i SR P1 sedan i morse.. 😁
  Bekräftar dock bara vad jag tidigare läst i s.k "alternativa" media som Flashback etc .. 😁

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller i Expressen 16 december 2017: https://www.expressen.se/nyheter/arnault-flydde-landet-efter-overgreppsanklagelserna/

   Är de alternativa?

   Radera
  2. Är väl bara DN har jag för mig som inte nämnt honom vid namn.

   Radera
  3. Ta nu inte ifrån Bengt hans känsla av att "veta sanningen" genom att läsa på skithuset Flashback. Kan personligen intyga att 99% av det som skrivs på det forumet är rena lögner.

   Radera
  4. Kanske i tråden om dig.
   Men det finns mer på Flashback. Oftast träffar de rätt när det gäller onämnda ganska snabbt.

   För övrigt är Flashback en septitank.

   Radera
  5. Likväl är 99% fel, det är bara genom volymen som en blind höna kan hitta ett korn. Därtill är allting hårdvinklat och i den mån något är korrekt så är det vridet, eller så utelämnar man kända uppgifter som motsäger den egna vinklingen osv.

   Radera
  6. Han har väl varit outad väldigt länge, fanns ju bara en person som stämde in på beskrivningen. Och när han dessutom går under smeknamnet Jean-Kladd så behövs ingen Sherlock för att lösa gåtan...

   Radera
  7. Flashback måste läsas med "viss skepsis" och gärna också gasmask men mer än en gång har det visat sig att det som skrivs där senare kommer fram i mer seriösa media... :-)

   Om 99% är rena lögner så är 1% dess motsats! ;-)

   Annars är "kulturvärlden" nog värre än den värsta dokusåpa där verkligheten överträffar dikten i kubik...

   Radera
  8. Yttrandefrihetens pissränna, som nån tidningskrönikör skrev.

   Men, tja, pissrännor behövs ju de också antar jag. Det är dock frivilligt att stå och gräva i dem upp till armbågarna som vissa gör.

   Radera
  9. Ser fram mot Cornus inlägg om Flashback!

   Radera
  10. Kommer inget sådant. Man matar inte troll.

   Radera
  11. Nä då blir de tjocka. Ohälsosamt.

   Radera
  12. Jag läser alltid drogforumet på fredagar, så att jag vet ifall det är de rosa eller blå rohypnol-imitationerna från Thailand som slår på bäst just nu.

   Radera
  13. Trodde du höll dig i relationsdelen.

   Eller var det på Familjeliv, bland alla gnälliga mammor?

   Radera
  14. Nåja, flashback har åtminstone ett högre underhållningsvärde än vad DN har

   Radera
  15. Förvirringen är total! Beskriver den "Wilda åsnan på ängen" bloggen Cornucopia? eller Flashback?

   "Likväl är 99% fel, det är bara genom volymen som en blind höna kan hitta ett korn. Därtill är allting hårdvinklat och i den mån något är korrekt så är det vridet, eller så utelämnar man kända uppgifter som motsäger den egna vinklingen osv."

   Radera
  16. Den Wilda åsnan på ängen skriver: "Kan personligen intyga att 99% av det som skrivs på det forumet är rena lögner." Blev med anledning av det nyfiken på vad som då är korrekt skrivet om dig på Flashback?

   Radera
  17. @Ben: Bättre att ha en pissränna än att folk pissar överallt. Det finns ju kunniga personer, men det dränks ofta av ett antal svagbegåvade och/eller uppenbart underåriga som hänger där.

   (T.ex. så var tråden om när de fd makarna engdahl svingade på varandra litterärt faktiskt riktigt bra)

   Radera
  18. "eller så utelämnar man kända uppgifter som motsäger den egna vinklingen"

   Vilka är "man"? Alla möjliga skriver ju där och är det en som utelämnar fakta så är det i 99% av fallen någon annan som påpekar detta ett par inlägg längre ner. Har man inte fattat och accepterat att det finns troll på nätet så bör man nog inte ens läsa kommentarsfältet på Allers ...

   Radera
 5. Hur svårt kan det vara?

  Kalle Anka & Co kan väl utse Långben till Nobelpristagare. Han är ju så jääkla goofy.

  SvaraRadera
 6. Rövhatten Arnaults fru, akademiledamoten Frostensson, borde ha det goda omdömet (nu äntligen) att självvalt avgå ur Akademien. Det är inte det juridiskt obevisade läckandet (även om sannolikt) utan jävs/intressekonflikten i att vara med och besluta om bidrag till ett företag där hon är delägare, som belastar henne och Akademien. Det tycks "Horrible Horace" bortse ifrån ... Namnen på de inblandade, som skyddats så länge, har redan kommit ut på MSM t o m.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Engdahls debattinlägg idag får väl ses som ett kulturellt självmordsbrev.

   Undrar om hans exfru garvar ihjäl sig?

   Radera
  2. Tja, var han inte redaktör för magasinet kris?

   Radera
  3. Ja, att läcka blivande nobelpristagare borde definitivt räcka för att bli kickad ur Akademin. Det har ju dessutom skett mer än en gång...

   Radera
  4. Håller med. Jäv, läckta namn och att det går att betta på detta. Då faller ju någon form av insiders information in likt aktier. Otroligt klantigt och sandlådenivå status. Gör om och gör rätt!

   Radera
 7. Jag räknar med att det är fullständigt omöjligt att utifrån reda ut vad som är vad i detta sandlådekrig. Svenska akademien är dock en organisation med ofantligt hög svansföring och att vara ledamot är att ha en nästan gudalik status i vissa kretsar, så det är klart att en sån organisation inte nödvändigtvis lockar till sig de mest balanserade och trevliga människor utan en och annan maktgalen psykopat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det måste/kommer att bli förändringar. Det är många andra som suttit på höga hästar som ramlat av. Länsman, doktorn och prästerskapet. Företagsledare och kanske politiker. Alla blir de ifrågasatta när de gör fel numer. Den här klubben kanske är den sista som kan bete sig som idioter/kriminella men ändå går fria. Slut på det nu?

   Radera
 8. Så går det när man väljer in kvinnor och vänsterfeminister.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är politiseringen av akademins arbete som är roten till det onda. Det som kommer att hända är att de som månar om snille och smak och kvalitetstänkande får maka på sig till förmån för de politiskt anpassliga med sina trender och "angelägna" pristagare som må vara afrikanska kvinnor eller amerikanska musiker. Det tas just nu för många politiska hänsyn i arbetet för att alla ska känna sig bekväma. Sveriges problem just nu sipprar in genom väggarna i börshuset.

   Radera
 9. Hur skall Akademin överhuvudtaget kunna verka i fortsättningen efter den offentliga smutskastning ledamöter emellan vi nu bevittnar - värre lär det bli! Om det finns någon laglig möjlighet borde hela rasket läggas ner för att möjliggöra en nystart i moderna former.

  SvaraRadera
 10. Horace, min Horace!!
  Min "idol" som jag gärna citerar om att Sverige är ett land för tonåringar..

  Hur kunde du?

  "Sven Hassel" min kandidat till postumt Nobelpris i litteratur ? ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mhm, en kvinnoantastande gestapoimitatör med storhetsvansinne och mytomani?

   Radera
  2. Sven Hassel är en folkets hjälte och en angelägen författare. Vänta nåt år bara. Det är inte bara elitförfattare som ska kunna få pris. Nobelpriset ska också lyfta fram förbisedda författare.

   Radera
  3. Ge dig. Hassel har du också läst som tonåring.

   Radera
  4. Visst har jag läst Hassel - hur skulle jag annars kunna veta att han hade storhetsvansinne och mytomani?

   Men han är knappast Nobelprismaterial. Är vi i den genren kan vi ge Nobelpriset till Norman Mailer, han skildrade andra världskriget mycket bättre än Hassel. Eller Ernst Jünger för den delen.

   Radera
  5. Du kan ha läst wikipediaartikeln...

   Personlighetstest - vem identifierar du dig med?

   Gamle, Lilleman, Porta , författaren, Julius Heide mfl?

   Radera
  6. Tja, om man ska läsa sånt som är ljug så föredrar jag Sture D.

   Radera
  7. Lilleman är han den store som skjuter kulspruta och är stor och stark, men jag tyckte alltid Legionären var lite anonymt cool så där, visst gick tänkte han på Spanien och hade en torkad apelsin i fickan?

   Har inte läst alla dock.

   Du då? Är du en åttioprocentsman med hög hatt och en katt som heter Stalin?

   Radera
  8. Klottret på markatoaletten på P5 i Kristianstad 1986 > Hassel.

   Det är liksom inget svårt.

   Radera
  9. Jag är naturligtvis Gamle. Klok, vis, lugn under beskjutning med tungt artilleri och den pålitlige unteroffizier som hela armen i grunden vilar på. Står pall i alla lägen. (egentligen en jävla tråkmåns men inte paragrafryttare)

   Tänkte annars det var du som var Porta, han gick ju över alla fruntimmer och många var nog mammor.

   I krig (och amore) måste frontsvinet passa på när det finns tillfälle.

   Radera
  10. H.H Kirst...

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Hans_Hellmut_Kirst

   Radera
  11. @Bengt Hanves - i svensk utgåva med omslag tecknar av Arnold, allt i enlighet med svenskt vänster 70-tal.

   Radera
 11. Ingen har väl lämnat akademin? Det som hänt är att några personer tillfälligt slutat deltaga i arbetet. De kan när som helst återgå till arbetet.

  SvaraRadera
 12. Ang. läcka ut nobelpristagare i förväg och vadslagning så kanske det är ok rent lagligt.

  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/inget-brott-att-rigga-fotbollsmatcher
  Tydligen lagligt att rigga fotbollsmatcher
  "Att göra upp en fotbollsmatch i förväg och sedan satsa pengar och vinna miljonbelopp är inte olagligt i Sverige. Enligt åklagare som utrett så kallad matchfixning kan det inte räknas som bedrägeri. Svenska matchfixare har därför kunnat vinna miljoner på uppgjorda matcher – utan att polisen kunnat ingripa, avslöjar Uppdrag granskning."

  SvaraRadera
 13. Så det är Horace som skrivit debattartikel - killen som för något år sedan i en intervju tyckte att "rövhatten" Arnault var en sån skön snubbe. Horace är kort sagt en djävla stropp och elitistisk snobb. Ja, jag har träffat honom i "kulturellt" sammanhang och kan intyga.

  SvaraRadera
 14. Niclas Lundkvist kan få alla Nobelpris i litteratur framöver så länge han lever, så behövs inte akademin till att dela ut priset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ezzelino? Men han skriver väl mest om ishockey på flashback numer?

   Radera
  2. Finns det för övrigt några dekadenta författare som fortfarande är i livet förutom Teratologen?

   Radera
  3. Är inte hon ständige sekreterarens mor?

   Radera
 15. Dessa personer väljer alltså att hoppa av för att akademin inte vill utesluta en annan person?

  När man kollar upp vilka som uteslutits innan och varför de uteslutits så är det inte svårt att förstå varför. Akademin är säkert medveten om att det skett oegentligheter men det är knappast av sådan dignitet så att en uteslutning är aktuell.

  Jag tror att de som röstade mot en uteslutning helt enkelt inte vill förvandla akademin till en förening/sammanslutning där ledamöter utesluts på allt lösare grunder så som sker inom politiken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju 200 år sen nån uteslöts.

   Man kan ju inta motsatt ståndpunkt och hävda att de försöker upprätthålla den höga moral som uppenbarligen är på glid i Akademien, om man vill.

   Radera
 16. Hur många akademiledamoter kommer drabbas av fallande bostadsrättspriser i centrala Tokholm?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många bor väl i akademieägda lgh så det är nog lugnt

   Radera
 17. Ingen kan avgå från akademin så någon eller alla som "lämnat" kommer tillbaka när Frostensson blivit utesluten,reparerar relationerna och sen kan de välja in en ny istället för henne. Stadgarna kan skrivas om också, tror kungen grunnar på det nu. En killgissning förstås men vänta och se.

  SvaraRadera
 18. Finns det någon utomstående som kan ändra i stadgarna? Ang nobelpriset, kan de ändra vem som utser detta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 19. Undrar hur länge det dröjer innan media börjar gräva i förmåner/fringisar osv för Akademien.

  Kul med kulturbögar, de har huvudet uppkört så långt att de inte begriper ens en procent av hur de uppfattas av vanligt folk. Ett par avslöjande artiklar är Akademin och dess ledamöter slut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med tanke på vad dom avslöjats vet jag inte om judt bögar är rätt epitet.

   Radera
  2. Arne Anka har förklarat hur det där skall tolkas (inte bokstavligt)

   För övrigt är just A.A den första jag tänker på när de mera utåtagerande i Akademin uttalar sig i media. Går liksom inte att ta dem på allvar.

   Radera
  3. Jag skulle mer ha chansat på Krille Krokodil.

   Radera
 20. Herregudars, hela DN är full med artiklar om Akademien! Alla tycks vilja yttra sig. Vilket kvasiintellektuellt dagis. Det är som att himlen ramlat ner för alla blyertspressare och bokmalar. Jösses. Den där klubben har väl en ytterst ringa inverkan i folks liv. Varför ska man bry sig om detta egentligen? En storm i ett vattenglas.

  Sorgligt men underhållande att se intellektuellt folk ta sig själva på alldeles för stort allvar, vara så ur led med verkligheten och göra bort sig så monumentalt. I synnerhet praktfjanten Horace Engdahl.

  SvaraRadera
 21. Nu är väl inte GM dömd än så det kanske är bra att vara lite försiktig med sexbrottsanklagelserna. Om det stämmer angående jävsituationen med afterworken och inte minst läckandet av nobelprisvinnare så borde det ju iof vara tillräcklig grund åtminstone för ett uteslutande av K**** Fr***** ur akademien. Inte bara tillräcklig grund, utan totalt nödvändigt för att återupprätta förtroendet för Akadmien.

  SvaraRadera
 22. Hela akademin tappade all min respekt vid utnämnandet av Bob Dylan och det hysteriskt roliga efterspelet när han drev med dem fullständigt hejdlöst. Det är lite märkligt att det inte skrivits mer om det här, det var verkligen stor komik. Hans "nobelföreläsning" i synnerhet!

  SvaraRadera