Cornucopia?

Aktuellt

Mycket stort förtroende hos läsarna för myndigheternas åtgärder mot COVID-19 - utom hos SD-väljare

Bloggläsarna har ett mycket stort förtroende för myndigheternas åtgärder mot coronaviruset SARS-CoV-2 och sjukdomen COVID-19. 69% är neutral...

2018-04-13 15:53

Perfekt prepperhus för dig med god litterär smak?

I Steninge utanför Halmstad finns nu det perfekta prepperboendet för dig med god litterär smak. Mer detaljer nedan.
Huset på bilden är ej huset till salu, utan länsttyrelsen i Halmstads kontor, varifrån undergången kommer administreras och krisledas.

Huset i Steningen har verkligen allt. Det finns tak, golv och väggar, två badrum och ett kök. Därtill finns det sju rum att inhysa dina släktingar och vänner som internflyktingar i när krisen kommer. Även om man bränner av en Topol-M 800 kiloton luftbrisad över Halmstad flygplats och Luftvärnsregementet krossas på sin höjd rutorna på huset, men eftersom det ligger i skydd bakom ett berg lär det bara skallra lite mysigt.

Därefter kan man hålla värmen med braskaminen i det askfärgade huset, som kommer vara väl kamouflerat i eventuellt nedfall. Sedan är det bekvämt gångavstånd ner till stranden och Västerhavet, där man kan fiska för behovet högvärdigt protein och omega 3-fettsyror, alternativt fly till Danmark.

På det tolfte fotot hittar du Stjärnklart som litteratur, vilket visar att säljaren har god litterär smak.

Du hittar annonsen här, och detta drömboende blir ditt för endast 3 250 000:- SEK!
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

16 kommentarer:

 1. Och hade det legat i Stockholm hade priset varit 3 dubbelt eller?

  SvaraRadera
 2. Vilket fynd !!
  Och inte bara avseende priset !!
  För samma pris som en "skrubb" i Stolleholm...

  SvaraRadera
 3. Fint! Två WTF-stunder däremot.

  1. Vad är grejen med böcker i glasskåp?
  2. Skinnfåtöljen bredvid bastun.

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Min finska själ lider!

  Läderfåtölj där man slänger ner sin svettiga röv.. !? Typiskt Svenne-banan och komma på en sån inredning.

  En bekant till farsan var mattläggare och hade i uppdrag att lägga in en heltäckningsmatta i en bastu... Med 2 snurrfåtöljer i bastun dessutom. Mattläggaren som var finne protesterade och undrade om de drev med han. Han skulle bara vara tyst och utföra jobbet, kunden bestämmer och betalar.

  På den eran när heltäckningsmattor var populärt.

  / Ari Heinonen

  SvaraRadera
 6. 800 kT över flygplatsen och beeejjget?

  Då får man dra på sig en spåååtschjorta extra så man går helskinnad ur det borta på Örjans Vall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. [guu:buu:k]

   https://www.youtube.com/watch?v=uWxXd7e8DTw

   Radera
 7. Halmstad och Halland är nog lite av "doldis" när det gäller platser att bo på!

  Hallands län har en av landets bästa och mest välskötta ekonomier. Nära till kontinenten med både dubbelspår och motorvägar. Det är liksom inte 600 km av skog som från "Tokholm". Behagliga bostadspriser och ett mer tillbakalutat inte så "ängsligt" liv eller att flåshurtigt vilja bli större och växa.
  Det som lite drar ner betyget är att det OM man nu skulle behöva göra sig ärende i Tokholm är att det är en av de få residensstäder i landet som inte har direkta X 2000 till Tokholm... Apropå den tidigare diskussionen om städer som bara vill växa..

  https://www.youtube.com/watch?v=vL54KtiepRU

  SvaraRadera
  Svar
  1. I jämförelse med exv. Umeå har Halmstad flera komparativa fördelar!
   Stabil och välskött ekonomi både på kommunal och landstingsnivå. Både landstinget och kommunen har stabila borgerliga majoriteter av traditionella socialkonservativa partier.
   Goda kommunikationer och närheten till både Köpenhamn och Göteborg.
   Lägre boendekostnader, Umeå är vansinnigt överprisat! En historia som sträcker sig mer än 500 år tillbaka i tiden vilket är en viktig faktor idag. Ett klimat utan mörka vintrar med veckor av -20 grader eller lägre

   Radera
  2. Sedan 2014 går SJ:s snabbtåg Malmö-Halmstad-Göteborg-Stockholm med stopp i just Halmstad. Så visst går det att åka förstaklassvagn med SJ direkt till Stockholm efter 10 mins stopp på Göteborg C (Nässjötågen är sedvanliga länståg).
   På ena hållet är det inte dubbelspår vid Varberg ännu, på andra hållet är det inte dubbelspår mellan Ängelholm-Helsingborg ännu. Så nog är det fortfarande ett ferroviralt reservat där.


   Hallands län lever mycket på att 1. Residensstaden ligger i ena geografiska änden (och residensstäder drar alltid med sig offentlig/privat-regional administration av olika stora slag med en del tjänstemän som har högre inkomstnivåer än genomsnittet plus en kader tingsnotarier m.fl. som precis examinerats ut på arbetsmarknaden) 2. I andra änden av länet ligger Kungsbacka/Varbergs kommuner som lever på den gränsekonomin man annars mest ser i länder som USA där man jobbar på ena sidan gränsen men bor på den andra av skattemässiga skäl (och en genomsnittligt yngre befolkning betyder förstås lägre vårdkostnader för landstinget).


   Detta gör att utvecklingen är mer jämnt utspridd i Halland än i ett län som Östergötland där Linköping vuxit snabbt och haft/har en stark inflyttning av unga medan resten av landskapet stagnerat.


   Annars har jag aldrig begripit mig på varför Halmstad skulle vara någon sorts "sommarstad". Stränderna är ju nästan en mil bort från Norre Port och Stortorget. Måste man åka stadsbuss för att komma till stranden kan det knappt gällas som "sommarstad".

   Radera
  3. Sorry! Tänkte inte på att det visst går ett snabbtåg från Malmö via VKB och Gbg till "Tokholm"..

   10 km är cykelavstånd!

   Sedan så är ju dessutom avståndet till Ge-Kås i Ullared behagligt kort...

   Radera
  4. Med det kriteriet (10 km) är väl Lund i så fall Sveriges mest underskattade "sommarstad". 10 km till Bjärred/Lomma Beach (med ungefär samma turtäthet som Halmstads stadsbusstrafik), gott om busstrafik/en halvtimmes cyklande bort och från många hem kan du se ut till Öresund och Köpenhamn. Jag tror inte de flesta lundensarna hade hållit med.

   Radera
  5. Avstånden är kortare söder om "Limes Norlandicus"!
   De som marknadsfört Halmstad som en sommarstad och badort har dock lyckats! Förutom Tylösand finns ju även Östra Stranden på ca 2 km avstånd från Halmstad C

   Radera
 8. Det finns en strand till, Västra Stranden, säkert okänd för alla "utsocknes". Avstånd till Stora Torg är 800 meter.
  Det var här badlivet började, när det inte fanns några körbara vägar till Tylösand. Fast när Nissan blev allt mer lik ett kloakdike, var det inte längre hälsosamt att bada här. Västra Stranden upplever nu en liten renässans bland halmstadbor, dock mest för soldyrkare för det är väldigt långgrunt här.

  SvaraRadera
 9. Det finns en strand till, Västra Stranden, säkert okänd för alla "utsocknes". Avstånd till Stora Torg är 800 meter.
  Det var här badlivet började, när det inte fanns några körbara vägar till Tylösand. Fast när Nissan blev allt mer lik ett kloakdike, var det inte längre hälsosamt att bada här. Västra Stranden upplever nu en liten renässans bland halmstadbor, dock mest för soldyrkare för det är väldigt långgrunt här.

  SvaraRadera
 10. Halland är en jättefin badplats. Jag har badat där. Tror att det kan vara Sveriges största badplats, faktiskt.

  SvaraRadera