Cornucopia?

Aktuellt

Mycket stort förtroende hos läsarna för myndigheternas åtgärder mot COVID-19 - utom hos SD-väljare

Bloggläsarna har ett mycket stort förtroende för myndigheternas åtgärder mot coronaviruset SARS-CoV-2 och sjukdomen COVID-19. 69% är neutral...

2018-04-16 18:25

MÖP-måndag: Inga nedskjutna Tomahawk på foton - utan syriska robotar

Dags för lite MÖP-måndag, och även om jag hade tänkt skriva om utflytten av försvarsgrensstaberna från L24, så är det mer aktuellt med desinformationen och lögnerna om luftvärnet i Syrien. Det visar sig nämmligen att fotona som Assad-regimen lagt ut på "nedskjutna Tomahawkrobotar" föreställer syriska jakt- eller luftvärnsrobotar. Man bekräftar alltså att man inte träffat något och att man sköt i blindo. Och att de som hävdar annat har noll kompetens i frågan.

De så kallade "bevisen" på nedskjutna kryssningrobotar visar sig i själva verket vara foton på en semiballistisk SS-21 Scarab/Tochka robot, en R-40 jaktrobot och en Kvadrat-luftfärnsrobot.

Assadregimen och Rysslands "bevis" visar sig alltså tvärt om vara bevis på motsatsen. R-40-robotarna verkar inte ens ha avfyrats utan har förstörts på marken. Antagligen ett foto på resultatet av någon av de hundratals israeliska bombningarna av Assad-diktaturen.

Desinformationen går alltså till som vanligt - man lägger ut något i hopp om att målgruppen dels är inkompetenta och dels inte bryr sig om att bekräfta det foton påstår sig visa. Av de påstådda 71 nedskjuta robotarna har man inte lyckats producera ett enda foto, utan tvärt om visat de egna robotarna istället.

I övrigt hade de påstådda nedskjutningarna alltså varit första gången i världshistorien någon lyckats skjuta ner en amerikansk kryssningsrobot.


Fast det är klart. En gång har faktiskt en amerikansk kryssningsrobot kraschat.

Rysstrollen fortsätter i kommentarsfältet nedan, medan vi andra tar en trevlig måndagskväll med våra nära och kära, så får Rysslands modiga skrivbordskrigare kämpa vidare på Internet.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

88 kommentarer:

 1. Roligt att dina "läsare" verkar mer engagerade i detta ämne än något annat på din blogg. Borde vara tvärtom då majoriteten av svenska folket inte påverkas nämnvärt över vem som sköt ned vad i något u-land.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju inte direkt mina läsare. Se det mer som ett denial-of-service-angrepp mot rysstrollen som nu måste spendera hela natten med att säga emot.

   Radera
  2. " mot rysstrollen som nu måste spendera hela natten med att säga emot". Ha, ha, det var en klockren kommentar som jag lyfter på hatten för. Ja, jag menar det på riktigt, det var en riktigt bra kommentar (och dessutom tragiskt nog sann).

   Radera
  3. Så du säger att man inte ska bry sig om väpnade konflikter som involverar USA och Ryssland?

   Radera
 2. Ändå konstigt att Trump beskjuter Rysslandsallierade Syrien. Mycket konstigt. Trump är ju rysk spion!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju en konspiration mellan Ryssland och Trump såklart! Snart råkar Ryssland inse att Syrien egentligen är en gammal rysk koloni och att majoriteten i grund och botten har rysk etnicitet! Och vips, så växte Ryssland med ett Syrien.

   Radera
 3. Ett oerhört begränsat fejkande isåfall med tanke på vad västregimen/IS fejkat ihop under mkt lång tid o dessuomt baserat beslut om o starta krig på..
  https://www.zerohedge.com/news/2018-04-15/take-red-pill-history-syrian-false-flags-exposed
  Snacka om att bedra befolkningen.. för o kunna rättfärdiga sina egna krigsbrott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glöm inte att även utbilda oss inom andra globala konspirationer som att jorden är platt, chemtrails och att flygbränsle inte kan smälta stål balkar.

   Radera
  2. HMG du är sjukt förutsägbar.
   Jag lutar åt ett dubbel-lur. HMG är cornus bulvan? Är cornu då ett rysstroll? Jag är förvirrad.
   Hursomhelst, HMG, den som specat ditt jobb behöver skärpa sig.

   Radera
  3. Jan Adamsson: Har du inte lärt dig nåt om konspirationer än haha.. Hela världen styrs mha av dem. Måste jag mata alla här inne med tesked? Indoktrineringen tycks vara fullständig. Ni intar för mkt propaganda från lögnpressen.
   Vi får börja med lite grunder.. ett par exempel:
   http://abcnews.go.com/US/story?id=92662
   https://youtu.be/eJ3RzGoQC4s?t=1h31m2s

   Konsekvenserna av kontosrbranden i 3:e byggnaden... Jorå sörrö.. haha..
   https://www.youtube.com/watch?v=IYUYya6bPGw&feature=youtu.be&t=10m

   Men vet att det finns folk som är så naiva på riktigt att de fakskt tror på det där. Räcker att Stefan Löfven sagt att det är så.

   Radera
  4. Rapparkalja. Jag väljer tesked tack.

   Radera
  5. HMG: Du har glömt steg 3 igen, du får verkligen inte missa det steget för din egen skull för då blir det såna här kommentarer.

   Radera
  6. Spakryckarn
   Den fick du ovan. Ska det behövas sondmatning också? Vad var det du inte förstod?

   Radera
  7. HMG: det är uppenbart vilka konspirationsteorier du styrs av. Du bekräftade det själv, hela världen styrs ju av dem som du sa.

   Radera
  8. Jag förstår ingenting. Ffa fattar jag inte att du kan vara så dålig på det du gör.
   Med det i åtanke är det inte svårt att förstå att ni inte kan skruva ihop ett luftvärn som duger något till.


   Radera
  9. Spakryckarn Nej det förvånar mig iofs inte. Intelligensnivån verkar inte alltför hög här inne haha.. Men jag kan inte göra mer än att presentera material för dig. Om du är oförmögen att ta in det för att du inte kan engelska, vilket iofs förklarar en del av dina ståndpunkter, så är det ditt problem.

   Radera
  10. Kapten Crunch: Precis.. du har några dokumenterade fall ovan. Säg till om du vill ha mer.

   Radera
  11. HMG:
   Jag kan skriva en troll-AI som skulle slå dig varje dag i veckan.
   Jag tänker att ett tjog triggerord och en lista förvirrade länkar kommer man långt med. Att få till den kassa grammatiken kommer ta lite längre tid. Som tur är finns det mycket exempeltext här för roboten att träna på.

   Radera
  12. Spakryckarn Nej det kan du inte. Så det är bättre att du spenderar den tiden på o sätta dig in i de här frågorna istället för skriva massa dravel..

   Radera
  13. Är HMG den enda som kan tänka på den här bloggen? Har aldrig varit med om så många pk-hjärntvättade kommentatorer på en blogg. Folk som fortfarande tror på den officiella versionen av 9/11, man bara häpnar.

   Well, Veteranstoday.com är inte rädda för att ifrågasätta det mesta som USA juntan har för sig.

   https://www.veteranstoday.com/2018/04/16/us-led-strikes-on-syria-pr-victory-or-decisive-failure/

   Radera
  14. @whfowgpwJNM Jag tror alla här på bloggen behöver få mer insikt kring det här med den judisk-nazistiska alliansen som hotar Ryssland och världen du beskrev i tidigare blogginlägg.

   Är den också kopplad till 9/11?

   Radera
  15. Abbe: Verkar vara lite rörigt i ditt huvud.. Är det detta du syftar på?
   https://qph.fs.quoracdn.net/main-qimg-ddad2a9bdc682c9081a53d4324056454

   Radera
  16. Tack för din oändliga visdom HMG och ursäkta för röran i huvudet.

   Radera
 4. Det verkar som om Syrien/Ryssland inte kan försvara sig mot Tomahawkrobotarna. Vad finns det för skydd runt till exempel Moskva mot Tomahawkrobotar? Vet någon?

  SvaraRadera
  Svar
  1. SR:s Fredrik Wadström i P1:s "Kulturnytt" ( ja, jag brukar lyssna på det programmet ) hade för inte så länge sedan ett reportage om författaren till "Metro 2033"...

   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=478&artikel=6850313

   Radera
  2. Metro 2033 är fantastiskt bra! Uppföljaren tyvärr inte av samma klass.

   Radera
  3. Pantsir-S1 repelling US strikes on Syria showed 100% effectiveness – Russian MoD. Artikel på Vetetanstoday.com

   Radera
  4. Resan mot ljuset/mörkret tycker jag var helt okej. Men de är ju inte skrivna av Gluchovskij.

   Radera
 5. https://svenska.yle.fi/artikel/2018/04/16/rysk-journalist-som-avslojade-legosoldater-i-syrien-dod-efter-fall-fran-fonster

  SvaraRadera
 6. Gött att Tomahawks fortfarande biter, blev lite tveksam där ett tag. Det är lätt att glömma att amerikanska marinen har lång erfarenhet av den roboten, de lär ha järnkoll på planering av banprofil och brytpunkter för optimal verkan i nedslaget.

  SvaraRadera
 7. Och det kommer aldrig SVT rapportera om- däremot 100 alternativa förklaringar till att fd ryska agenter får ryskutvecklat nervgift på sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skattefinansiering känns som den enda vägens politik. När ingen vill betala för skiten.

   Radera
  2. Det kommer regeringen plus smygsocialiterna i alliansen se till.

   Radera
  3. Har du länkar på det? Jag såg en (1) artikel där SVT tog upp RT's kritik av västs rapportering om Skripol-fallet. Annars verkar SVT som många andra endast köra med Ryssland-Gjorde-det-vinklingen.

   Radera
 8. Det enda trovärdiga fotot är utanför Homs på en SCALP. Och det är inte ens säkert att den är nedskjuten.

  SvaraRadera
 9. Den mest spännande kappvändningsdetaljen här är väl ändå att Syrien nu alltså ändå indirekt erkänner att de hade stationerat luftvärn RUNT OMKRING sina FREDLIGA medicinfabriker - eller vad det nu hette förrförra veckan.

  Det är ju fullständig normalt att stationera luftvärn runt fabriker som INTE tillverkar kemvapen - fråga Margot Wallström, det är säker likadant här i Sverige.

  SvaraRadera
 10. Rysstrollens tystnad är talande

  SvaraRadera
 11. Vad säger konsprationsteoretikerna med foliehatt om Trumps vänskap med Putin nu..? Hoppas han förser Ukrainarna med några missiler så ryssarna släpper Krim också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lugnar snart ned sig och likt CNN går man tillbaka till att försöka hitta det minsta lilla halmstrå till koppling mellan Trump och Ryssland. Du vet CNN vet att det inte finns några bevis men det genererar klick och reklamintäckter så det är ett ganska tacksamt ämne.

   Radera
  2. Jag skulle tro att den ursprungliga överenskommelsen står fast och att exploateringen av olja i ishavet börjar planeras även offentligt när Trump inte längre har åklagaren efter sig.

   Radera
 12. Märkligt att de inte ens känner igen sitt eget skrot?

  SvaraRadera
 13. "Åsikter på den här bloggen behöver på inget sätt vara skribenternas egna åsikter och ska inte blandas ihop med skribenterna personligen. Här kommer ni få läsa inkonsekvent information och inkonsekventa och motsägelsefulla åsikter. Det finns rent av ett självaändamål i att säga emot sig själv och sina egna värderingar. Det som inte tål annorlunda infallsvinklar förtjänar inte att diskuteras alls och det finns inga åsikter som inte kan ändras snabbt, eller över tiden. Därför kommer ni garanterat hitta inlägg som är fel eller motsäger äldre inlägg."

  Låter bloggen beskriver sig själv som ett Troll. Kanske ett troll med betalt av CIA...

  SvaraRadera
 14. Den viktigaste frågan är väl vad har USA, UK och Frankrike för laglig rätt att beskjuta Syrien över huvud taget? Absolut ingen rätt alls.

  Skall USA, UK och Frankrike bombar Saudiarabien som använt kemiska stridsmedel i Yemen också bombas nu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snälla whfowgpwJNM, vi behöver veta mer kring den judisk-nazistiska alliansen som för oss bakom ljuset och som Ryssland kämpar emot, som du tidigare informerat om. Tror inte många ännu förstår vidden av det resonemanget än och hur väl insatt du är i det området.

   Radera
  2. Nej det är inte den viktigaste frågan. Inte ens nästan den viktigaste frågan, så länge Assad gasar ihjäl civila. Så länge Ryssland lönnmördar dissidenter. Så länge Ryssland hotar och invaderar sina grannländer. Du är ett rysstroll, vilket inte bara bekräftas av dina åsikter utan även sättet du uttrycker dig på och syntaxen i ditt inlägg.

   Radera
  3. Kan vi få en laghänvisning till var det står att de inte får göra det?

   Radera
 15. Jag förstår rysstrollen, skriver de om verkligheten så kan det snabbt försämra hälsan.

  "Den ryske journalisten Maksim Borodin har dött efter att ha ramlat från sin lägenhet på femte våningen.

  Han skrev nyligen om hur ryska legosoldater dödats i Syrien, uppgifter som myndigheter försökt att hålla hemliga."

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/KvRkbX/granskande-journalist-dod-efter-mystiskt-fall-fran-balkong

  SvaraRadera
 16. Mer intressant är att om kryssningsrobotarna verkligen träffade lager av kemvapen så har farliga gifter spridits i bostadsområdena. Men det finns inga rapporter om att människor har drabbats av några gifter.

  Jag ser också i nyhetsflödet att ett schweiziskt lab kommit fram till att Skripal blev förgiftad av BZ som tillverkas av USA och Storbritannien.

  Bloggägaren påstod att ett franskt labb hade konstaterat att befolkningen i Syrien drabbats av kemvapen. Men ingen har varit på plats att ta prover i området. Den internationella grupp som ska ta prover kommer dit först nu efter bombningarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man förvarar inte kemiska stridsmedel som en färdig, aktiv produkt.

   Radera
 17. southfront.org har blivit censurerade på Facebook vilket givetvis ökar deras trovärdighet betydligt.

  https://southfront.org/us-led-strikes-on-syria-pr-victory-or-decisive-failure/

  SvaraRadera
 18. USA:s agerande framstår mest som imperialism, speciellt som de inte kan presentera några bevis. Sverige löper med den starkaste parten av gammal vana, precis som med Tyskland, och senare England. Inte snyggt, men smart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad exakt i USAs agerande är det som framstår för dig som imperialism? Det är snarare Rysslands agerande som framstår som imperialism, då de vill återupprätta sitt forna imperium. Det är Ryssland som använder invasion av andra länder (Georgien och Ukraina) för att utöka sina gränser, inte USA.

   Radera
  2. The Engineer Haha. Jo, det är därför det varit USA som sponsrat statskupper o störtat varenda ledare som inte passar dem kors o tvärs över halva planeten de senaste 60 åren.
   Nu får du stänga av propagandamegafonen du har hemma i vardagsrummet. Attacker på de här länderna har varit planerade sen lång tid tillbaka:
   https://www.youtube.com/watch?v=9RC1Mepk_Sw&feature=youtu.be&t=1m12s

   Radera
  3. Att USA har velat ha bort Assad länge, även innan kriget, eftersom han allierat sig med Ryssland är välkänt.

   Ryssland är också imperialistiskt, och om de blir starkast kanske Sverige måste kyssa deras arsle. Det viktigaste för Sverige om vi ska spela det här spelet är att vi håller oss alliansfria, så att vi kan byta sida om det skulle behövas senare.

   Radera
  4. Det är dock inte speciellt troligt att Ryssland blir världens starkaste supermakt. Det ser väl mest ut som att det är Kina som står på tur.

   Radera
 19. Blir mer och mer konfunderad till hur gasattacken genomfördes. TV 4 nyheterna har idag ett reportage från platsen där gasattacken skedde. "TV4Nyheterna på plats i huset där 40 dog efter kemgasattacken i Douma"

  Enligt ett ögonvittne som mist huvuddelen av sin familj skulle attacken skett uppifrån. En bit in i reportaget 1:47, är de nere i källaren där många människor skadades och dog. Här säger ögonvittnet "Plötsligt hördes ett ljud som om ventilen till en gastub öppnades."

  Fungerar gasbomber på detta vis?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan nog vara som en fördröjning, skiten träffar hus, går igenom tak etc. Därefter löser den ut.

   Radera
  2. De slänger ner behållare från helikopter. När tunnan tjoffar i marken åker gasen ut.

   Radera
 20. Om nu ryssarna bara har skrot och är värdelösa på krigföring, varför denna rysskräck i Sverige? Då är det ju lugnt! Bara låta Gudrun ta täten och krama dem och sen kan nån batikhäxa ta hand om dem.

  SvaraRadera
 21. Hej

  Inläggen på bloggen blir mer och mer bisarra när Putin är på tapeten.
  Du slår tom AB med din retorik.
  Den som ifrågasätter är ett troll och "Vi rättrogna" kan ha en mysig kväll.
  Lars, i mina ögon regriderar du allt snabbare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja hans inlägg om ekonomi och teknik är i världsklass!
   Men vad det gäller utlandspolitik finns det lite mer opartiskhet att önska i inläggen även fast de oftast är faktabaserade.

   Radera
  2. "Den som ifrågasätter är ett troll och "Vi rättrogna" kan ha en mysig kväll."

   Väl sammanfattat!👍

   Radera
 22. Det dök upp liknande fejk bilder när Israel anföll ett flygfält eter nedskjutningen av en F16.

  Man påstod att det var en F16 när det var en booster från en SA-2 som avskjutits

  SvaraRadera
 23. @HMG
  Att du orkar, vet inte vad som irriterar mest, att du är troll eller ett jävligt dåligt troll. Du kan väl ge mig som nybörjare i en match åtminstone. Nu blir man ju mest förbannad hur dålig du är.
  T
  T

  SvaraRadera
  Svar
  1. T Haha. Ja.. men då får du komma med ett argument istället för o skriva massa svammel. Det som irriterar dig är att du inte klarar av det för du har inga argument o komma med haha.

   Radera
 24. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 25. Här har vi en favorit i repris från tråden innan. En förklaringsmodell för den globala sammansvärjning av nazister och judiska krafter som Ryssland och dess tappra internetsoldater bekämpar:


  whfowgpwJNM2018-04-16 19:32
  Abbe. Det är faktum att de flesta mediabolagen ägs av judiska zionister, att USA investerade 5 miljarder dollar i statskuppen i Ukraina enligt Victoria Nudland, samt att ett par tusen lokala nazister, fascister, ligister stod för gatuvåldet.

  Sedan att zionister och nazister samarbetade en del under WW2 är också känt. Båda är national socialister och båda ville transportera judar från Europa till Israel.

  Vad är problemet?

  Svara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju Muslimer (Haj Amin Al-Husseini) och Nazisterna som samarbetade. De hade ju ett "gemensamt problem" där de ville hitta en lösning tillsammans. Fanns ganska många koranskolor i Tyskland under WW2.

   Försöker lära min barn att allt inte är svart eller vitt utan att vara kritisk även till den som lärs ut i skolan. Ovanstående missas allt för ofta, precis som Ribbentrop/Molotov pakten.

   Radera
  2. Bra!

   Glöm dock inte att nämna att Haj Amin al-Husseini var kusin med modern till Yassir Arafat ... ;-)

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Haj_Amin_al-Husseini

   .. och Arafats "kompis" Palme var även "kompis" med Honecker i DDR och Castro på Kuba.. :-)

   Radera
  3. ...IB som Palme var mycket väl insatt i jobbade på den enda västambassaden i Hanoi och gav jänkarna intel på NVA rörelser och bombmål inför julbombningarna.

   Guillou och Bratt - IB affären.

   ..och så Guillou som fick betalt av Sovjet..

   Radera
  4. Min egentliga punkt är att trollen i sitt narrativ ägnar sig åt antisemitism, världsomslutande konspirationer, fantasifulla beskrivningar om nazister i samverkan med judiska krafter.

   Troligtvis sammanvävt eftersom narrativet för rysk invasion från trollen var ”nazi-maktövertagandet” i Ukraina.

   När sedan Porotjenko (som ju är av judisk härkomst) valdes till president i Ukraina föll ju ”nazi-övertagandet” av UKR ihop som ett korthus.

   Nu gällde det att spinna ihop en ny väv som slöddret nyss utsläppta från ryska fängelser skulle gå på. Då vävdes narrativet ihop att judiska sionister worldwide har gått ihop för att stödja nazister...

   Ja ni hör själva. Antisemitism i bästa Hitlertyskland stil, fantasifulla globalkonspirationer och löjliga lögner.

   ...och att trollen och dess chefer på allvar tror att samma budskap som funkar på de tvångsrekryterade ryska våldsbrottslingarna längst fram vid fronten i Donbass funkar på normalbegåvade i välutvecklade och bildade västländer visar hur inkompetent och kontraproduktivt rysk psyops fungerar.

   Radera
  5. Mycket sevärd dokumentär om Palme och hans karriär: https://youtu.be/MPgTk0mlhYY

   Den visar att mordet på honom kan ha varit utfört av vem som helst på vilken sida som helst!

   För mer intressant om Sveriges nutidshistoria: Olof Frånstedts Spionjägaren del 1 och 2.

   Radera
  6. Abbe
   Hur vore det o komma med motargument instället för massa innehållslöst svammel. Klarar du inte av det kanske du ska börja fundera på om det är nåt i din världsbild som inte stämmer istället.. Det kan väl aldrig vara så att de på Tv ljuger för dig? :)
   Du har fått tillräckligt med länkar redan för o börja läsa på i ämnet.

   Radera
  7. @HMG du framför vedervärdig smörja av antisemitism med judar i maskopi med nazister.

   Du fördärvar ju alla försök till att ge en alternativ bild av Ryssland. Du gör det ju bara gravt värre. Förhoppningsvis har du en överordnad på byrån som tar ner dig från nätet snart.

   Radera
  8. Abbe:
   Sluta använd massa innehållslösa ord. Är du en av de som springer runt o skriker rasist åt alla som kritiserar invandringspolitiken också? Det är inte så att man är immun mot kritik eller har speciella rättigheter o kan göra precis vad som helst bara för att man är jude..
   Förr betydde antisemit nåt nån som hatade alla judar förbehållslöst. Numera betyder ordet bara nån som judarna hatar. Så går inte o ösa ur sig sånt dravel o tro att det är nån form av argument..
   Nu var det inte jag som skrev nåt om judisk-nazistisk konspiration mot Ryssland för det första. Men nazister o sionister hade ett samarbete före WW2 om att forsla judar ut ur Tyskland till Palestina. Om det är det ni syftar på. Sen sponsrar bankerna oftast båda sidor i krig. Så man kan ju säga att judarna sponsrade Hitler utan att det är fel i sak.

   Radera
  9. Käckt att du reder ut begreppen för oss begåvningsutmanade.

   Radera
 26. Saudiarabien har ju lyckats skjuta ned robotar från Jemen. Hur gick det till? Är det ens möjligt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju gamla SCUD-kopior, samma som Saddam sköt mot Tel Aviv. De är enklare att skjuta ner än modernare robotar.

   Radera
  2. SCUD - dvs "utvecklade" gamla V2:or..

   https://www.nyteknik.se/fordon/hitlers-hamndraket-slog-ned-i-smaland-6421389

   Radera
 27. Om det inte redan är uppenbart för nån..
  https://www.youtube.com/watch?v=lSXwG-901yU

  SvaraRadera
 28. Inte speciellet givande debattklimat kan man konstatera. Min generella bild av Cornu-Lars är sympatisk, förutom hans take på Ryssland (jag förstår jag har varit där också). Du får gärna rätta mig om jag har fel men jag anar en viss liberteriansk ton i dina ekonomiska artiklar (sunda pengar, personlig frihet, "non-interventionist" osv), dvs lite åt Ron Paul. Därför blir jag varje gång förvånad av ovan. Snacket om betalda ryska troll är löjligt, däremot vettigt att de-bunka nedskjutna kryssningrobotor, inget snack om det. Mycket mer intressant är att diskutera principer. T.ex, vilken rätt har något land (USA, Ryssland, Kina..) att bomba sönder andra länder (Libyen, Yemen, Afganistan, Iran). Hursom helst, Charles Hugh Smith säger en väldigt klok sak: "What Do We Know About Syria? Next to Nothing" https://www.oftwominds.com/blogapr18/syria4-18.html.

  SvaraRadera
 29. Några som är på plats är @VanessaBeeley (https://www.youtube.com/watch?v=r6VzBfkQh5A) och Robert Fisk (https://www.independent.co.uk/voices/syria-chemical-attack-gas-douma-robert-fisk-ghouta-damascus-a8307726.html). Lyssna/läs och lär!

  SvaraRadera
 30. Robert Fisk undersökning på plats bekräftar att "gasattacken" var en false flag attack, vilket stämmer väl med motiv.

  SvaraRadera
 31. Det konstiga är att SOHR ( The Syrian Observatory for Human Rights) har källor som säger att 65 robotar från Trio-koalitionen sköts ned. SOHR används ju hela tiden som en säker källa av t.ex. SVT om vad som händer i Syrien. SOHR är också ganska pro-amerikansk och kritisk mot Syriens regim.

  http://www.syriahr.com/en/?p=89324

  SvaraRadera