Cornucopia?

Aktuellt

Finanskursen med hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding - fem procent rabatt med Cornucopia

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Finanskursen  som erbjuder 5% i rabatt på kursavgiften om du uppger rabattkoden CORNU i samband ...

2018-04-09 10:05

Kickad sosseriminister överst på Göteborg(s) valsedel

Den kickade sosseriministern Anna Johansson (s), känd och kickad för att inte lyckats informera statsminister Stefan Löfven om att enligt media bland annat 30 stycken topphemliga operatörer hos topphemliga KSI fått sina identiteter röjda, placeras överst på Göteborgs riksdagslista för Socialdemokraterna. Vi kan också vänta oss att den tillika kompetensutmanade kickade ministern Anders Ygeman (s) får en toppskiktplacering på Stockholms valsedel. Om han nu lyckas boka ett möte den här gången?
Sveriges mest svårbokade mötesrum hittas här.
Anna Johansson (s) fick sparken av Stefan Löfven för att hon påståtts misslyckats informera honom om läckan på Transportstyrelsen, där så kallade kvalificerade skyddsidentieter hos svenska underrättelsetjänstens KSI, Säpo och polisen röjdes för serbiska officiellt fd militärer (med täta samarbeten med Ryssland). Mediauppgifter man bör ta med en nypa salt hävdar att 30 operatörer ("spioner") hos KSI ska ha röjts. Huruvida detta även medfört att personbaserad inhämtning i andra länder röjts (=spionage) lär vi aldrig få veta, men med röjda identiteter kan man lägga pussel i var, när och vilka dessa svenska operatörer träffat utomlands.

Slutsatsen är att sosseriets representanter verkligen helt skiter i både kompetens och rikets säkerhet och statsminister Stefan Löfven sparkade bara Ygeman och Johansson för att låtsas göra något och skydda sig själv. Alla vet att Löfven visste om säkerhetsläckan på Transportstyrelsen, men Operation Rädda Löfven gör att det inte finns några bevis. För sin lojala tystnad återväljs förstås Johansson till fortsatt skattepengdiande i riksdagen.

Allt snack om att man bryr sig om svensk säkerhet och försvar är alltså fullständigt skitsnack från sosseriet.

Vi kan också vänta oss att den tillika sparkade fd ministern och kompetensutmanade pratkvarnen Anders Ygeman hamnar i toppskiktet på riksdagsvalsedlarna för Stockholm, vilket bara bekräftar hur sosseriet och Stefan Löfven egentligen ser på rikets säkerhet.

Baserat på sosseriets agerande så var aldrig felet att uppgifterna läckte - felet var att media fick reda på det. 
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

53 kommentarer:

 1. Är du förvånad?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Knappast. Att politikerna håller varandra om ryggen är ju inte konstigt. Värre är väl sen att "boskapen" som fick partifärg med modersmjölken är så blinda eller inskränkta.

   Radera
  2. Problemet är också valsystemet som inte ger väljarna så mycket att göra åt nomineringarna. Det är bara till att rösta på de som partistyrelsen anvisat...

   Radera
 2. Skamlös förolämpning mot Riksdagen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skamlig förolämpning mot röstboskapen. Dom betraktar uppenbarligen folket som jubelidioter som man bara fipplar bort.

   Radera
  2. Tydligen med en viss rätt, då de får ungefär 30% av rösterna...

   Radera
  3. @Kent
   Kanske med visst fog? Vi kan förvänta oss att runt var fjärde väljare kommer lägga sin röst på S.

   Det spelar uppenbarligen ingen roll hur odugliga de är. Folk fortsätter ändå att rösta på dem. Vi har den regering vi förtjänar.

   Radera
  4. Om vi godtar din tes om att inlägget är en föroläpning mot institutionen "Riksdagen". Vad är då Göteborg-sossarnas placerande av AJ på första valbara plats? Ett bevis på sossarnas totala brist på konsekvenstänkande? Eller ett hån mot väljarna?

   Radera
  5. @Kent De har visst fog för den synen på väljarna.

   Radera
  6. Det är de väl?
   När jag var liten sades det att landet var världens näst rikaste och det återspeglades i hur landet såg ut. Nu jämför vi oss med uländer och nästan ingen reagerar eller minns.

   Varenda före detta idyll i landet ser ut som en nedlagd gruvby (utom några skattediarcentra) trots detta röstar folket fortfarande på sjuklövern. (Partisystem får inte vara statiska utan det bör komma nya alternativ när de gamla felat.)

   Radera
  7. Hur såg dom där f d idyllerna ut egentligen? Jag tror inte typ Grängesberg såg nåt vidare ut på 80-talet heller faktiskt men jag kan ha fel.

   Radera
  8. Folket får vad folket förtjänar.

   Radera
  9. "Jag känner inte till några borgare eller proletärer, endast Folket".

   Nån som kan gissa citatet?

   Radera
  10. @Ben: Ang idyller, så har väl ettt ganska stort antal bruksorter drabbats av sämre service osv. Det betyder väl inte att de nödvändigtvis var idyller som sådant, de kunde nog vara nog så intoleranta platser emellanåt. Frågan om det går att leda I bevis att detta endast beror på de vanliga syndabockarna (S) och invandringen (tm) är väl en annan sak. (Mats Jonssons "Nya norrland" är väl en ganksa OK illustration av hans hembygd Kramfors nedgång)

   Ang citatet, kan det vara BM eller AH?

   Radera
  11. Jag förstår vad du skriver men jag ville mest ifråga beskrivningen som "Idyll". Att det sen blivit sämre är en annan sak.

   Radera
  12. Allt är relativt.

   När lades bruket ned där ?

   Radera
  13. Allt var inte bättre förr, men mycket är sämre nu!

   Radera
  14. Bruksmentaliteten är top notch idag.
   Mycket tryggare än stads och statsmentaliteten.

   Den senare är t.o.m. existensiellt hotad av självaste 4chan-Skurt :)))

   Radera
  15. Hur är bruksmentaliteten "top notch" och vad är tryggare för vem?

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Nej men så får man ju inte skriva! Stackars Anna Johansson kan ju inte rå för att hennes enda meriter är att hon är kvinna och att hon är född som sosse-adel, dotter till Göran Johansson Göteborgs starke man, känd för sina "informella kontakter" med stadens näringsliv...

  Vad skall vi med ett kungahus och ett riddarhus för adeln? Det behövs ju inte, vi har ju vår egen jämlika sosse-adel. Hur många minuter har dessa personer, Mona Sahlin, Anna Johansson etc. skött ett vanligt arbete? Vad har de för meriter?

  Nej, de har fötts in i sosse-adeln, det är pinsamt att lyssna på dem när de talar. De är som att höra vissa personer i vårt kungahus läsa innantill.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad fan snackar du om, Mona Sahlin var mattant i LO-borgens restaurang i säkert flera veckor innan hon gick in i politiken på heltid.

   Radera
  2. Mona Sahlins största merit är att hon kan prata så att folk förstår, att hon inte har något vettigt att säga är en annan historia...

   Radera
  3. Anna Johanssons övriga meriter är att hon bor i Bergsjön och därmed antagligen renoméesnyltar på arbetarklassen på nåt sätt. Hon måste ju känna till "Verklighetens folk" om hon bor i Bergsjön, liksom.

   I övrigt var hon ju hårt kritiserad av KU redan innan Transportstyrelsenaffären så att hon schabblade var kanske ingen högoddsare. Och oavsett vad hon gjort sig skyldig till där så skötte hon sitt jobb relativt dåligt, faktiskt.

   Radera
  4. Anna bor visserligen i just Bergsjön men i den del på andra sidan den runt området gående vägen i där det bara finns villor... 😁

   (S) i Göteborg vill visst begå harakiri på sig själva och även ge Sveavägen 68 en snyting den 9:e September..
   "Soffan" (S) i stan får nog en del att förklara .

   Radera
 5. Man hoppas ju att oppositionen/journalister lägger fram bevis på nuvarande regerings inkompetens. Men samtidigt blir man irriterad om så skulle vara fallet. För då hade dom ju kunnat syna Operation Rädda Löfven och begärt omval för länge sedan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Csaba Perlenberg skriver bra om Anna J. i GT, under rubriken: "Äsch det var bara risk för rikets säkerhet" se länk.

   https://www.expressen.se/gt/ledare/csaba-perlenberg/asch-det-var-bara-risk-for-rikets-sakerhet/

   Radera
  2. DN skriver om detta också. Det fanns visst ingen motkandidat i hela Göteborgsdistriktet och S har förtroende för Anna.

   https://www.dn.se/nyheter/politik/efter-it-skandalen-anna-johansson-s-blir-forstanamn-till-riksdagen/

   Radera
 6. Alla vet att sparkande av ministrar varken gör till eller från när det gäller säkerhet i det här fallet. Att försöka dra slutsatser utifrån det blir mest fånigt.

  SvaraRadera
 7. Hon sossen som blev dömd i domstol för valfusk i örebrotrakten är väl dessutom fortfarande promotad till valrörelsegeneral e.d för hela partiet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Valgeneralen är en han.

   Radera
  2. Har nu googlat, tänkte på Lena Baastad:

   https://uvell.se/2016/08/18/baastads-rostskola/

   Radera
 8. Men här finns ju ett "prejudikat", inte för att det är ett försvar direkt:

  Laila Freivalds.

  Avgick tidiga 00-talet för sina lägenhetsaffärer och vad det nu var, ånyo minister, avgick igen 2006 pga en massa turer kring tsunamihanteringen + att hon stängde ner SD:s hemsida. Sjukt när man tänker på det egentligen att hon stängde ner SD:s hemsida, man jaja, efter det fick hon ju åtminstone inte bli minister igen.

  Även Ann Greta Leijon avgick pga nåt med Palmemordet och blev åtminstone statsråd igen (dock ej minister).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just ja, Leijon skrev ett rekommendationsbrev för Ebbe Carlssons räkning för att han hade kontakt med utländska myndigheter i sin privata Palmeutredning.

   Kanske inte en flagrant katastrof avseende hemliga handlingar, men trots det i paritet med debaclet på Transportstyrelsen. Att skriva ett rekbrev för en journalist och bokförläggare att agera å svenska statens vägnar, liksom.

   Radera
  2. Freivalds lägenhetsaffärer var ju långt från olagliga, problemet var att hon tjänade pengar på något som sossarna var emot, dvs ombildning av hyresrätt till bostadsrätt.

   Radera
  3. Nu är väl KU-utredningen nog inte klar men vad jag förstår är Johansson inte brottsmisstänkt, heller. Same-same, eller inte, en skandal är aldrig den andra lik så klart.

   Radera
  4. Fast om Johansson blir omvald kan hon ju iofs inte göra som Center-Maud, som gav hela KU fingret när hon skulle komma på förhör eftersom hon inte längre var statsråd (Nuon-affären, etc). Johansson blir nog tvungen att komma dit.

   Radera
  5. Men har inte politiker till höger och vänster dömts för mutbrott I GBG.De försöker väl bara anpassa sig till den lokala kulturen?

   Radera
  6. Fast hon här hade väl förmodligen inte ens vett at ta betalt för sina dumheter?

   Radera
  7. Noblesse Oblige, du vet. Det vore ju ovärdigt och proletärt att ta betalt för att vara oskicklig. :-)

   Radera
 9. Enligt neomarxismen är kompetens en form av patriarkalt förtryck.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var bättre på 70-talet när Palme och Fälldin samfällt (och efter att ha snackat ihop sig får man förmoda) gick upp i talarstolen och ljög om bordellskandalen.

   Radera
  2. Ska vi konspirera om Fälldin var femtekollonnare, kompetensutmanad eller något annat?

   C har en lång tradition av att samarbete med dem som senare hugger dem i ryggen.

   Radera
  3. Nå, i det här fallet var han kanske en av de som hade köpt sex och inte ville erkänna det, det räcker ju som motivering för att spela med egentligen.

   Radera
  4. Absolut bättre än Anna Johansson. Skadade ej landet. Köpte sig tid och fick sedermera stå med skammen resten av livet som lögnare.

   Radera
  5. Det är vad dom vill att du ska tro.

   SÄPO hade en saftig akt på Doris Hopp och bordellaffären. Man avlyssnade telefoner och spanade på en del adresser.

   Detta eftersom Hopp inte bara hyrde ut 14-åringar utan också några polska kvinnor som dessutom setts i sällskap med polska underrättelseofficerare.

   Huruvida landet faktiskt kommit till skada där vet vi som vanligt inte när det gäller underrättelsetjänst men att befatta sig med en sex-service som hyr ut fiendeagenter är lite mer än skamligt, det tyder på samma sorts dåliga omdöme som på Transportstyrelsen.

   Radera
 10. 1:a april varje dag...

  SvaraRadera
 11. Rätt så men som du vet och borde skriva handlar TS-skandalen lika mycket om en säkerhetstjänst som inte klarat sitt jobb(Säpo + Must). Vi har alltså säkerhetsmyndigheter som inte har en aning om att TS dels planerar upphandla ouutsourcing, dels verkställer outsourcing utan att varken SÄPO eller MUST har en aning. Den verkligt intressanta frågan har inte fått ställas i KU(öppna), dvs varför hade ni ingen aning, Säpo? Inger tyvärr noll förtroende.

  (nej jag är inte ett ryskt troll!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De visste men hade inga befogenheter att stoppa. Allt dom kunde göra var att protestera, vilket också gjordes. Enligt mediauppgifter framkallade Säpos brev stor munterhet hos Transportstyrelsen - invändningarna (brott mot svensk lag, e.t.c.) sågs som löjeväckande.

   Radera
  2. Så du menar att Säpo låter dem outsourca känsliga uppgifter utan att säkerställa(kontakter med både regeringen och TS) att TS vet hur man t.ex säkerhetsklassar utländsk personal(i t.ex Serbien)? Berätta gärna om Rödluvan! Isf ljuger ju nyckelpersoner bara för att skydda Säpo/Must. Skulle Säpo veta omständigheterna så skulle även en liten krets inom TS veta, t.ex GD.

   Du refererar till att TS-personal visselblåser till SÄPO om att "skadan" redan är skedd. Varför tror du de öppna utfrågningarna inte får omfatta frågan om t.ex Säpo´s roll? För att inte genera vår säkerhetstjänst förstås! Det finns ingen hemlighet(stängd KU-utfrågning)i att fråga Säpo om de visste om att TS outsourcar känsliga uppgifter!

   Det är inte detta skandalen ehandlar om(https://www.dn.se/nyheter/fragorna-som-sapo-inte-svarar-pa-om-it-skandalen/ ) dvs tiden efter visselblåsningen runt den 15 juni 2015. De nya reglerna om att Säpo ska få rätt att ingripa är bara vilseledning i praktiken. Man har ju redan tillsynsansvar.

   GD Ågren anställs 1 mars 2015 och beslutar redan 1 april att outsourca till IBM. Redan den föregående GD´n Wigert har arbetat med outsourcing-upphandlingen och därmed måste han ha insett kommande tänkbara problem. I detta skede måste naturligtvis en säkerhetstjänst vara inkopplad inom en liten snäv grupp. Men inget tyder på det enligt Wigert. SÄPO och MUST har ingen aning mao.

   Radera
 12. Att Ygeman inte skulle lyckats boka ett är ju så löjligt att lögnen bara är pinsam. Ministrar har förstås tillgång till assistenter som bokar möten åt dem, och som bara sysslar med den typen av uppgifter.

  SvaraRadera
 13. Klart grabben ska få bli minister(igen)!

  Bring orn the ISKANDERS.

  SvaraRadera
 14. "Allt snack om att man bryr sig om svensk säkerhet och försvar är alltså fullständigt skitsnack från sosseriet."

  Äntligen har polletten trillat ner. Slipper vi mer rövslickande av Peter Hultqvist från bloggen nu?

  SvaraRadera