Cornucopia?

Aktuellt

Mycket stort förtroende hos läsarna för myndigheternas åtgärder mot COVID-19 - utom hos SD-väljare

Bloggläsarna har ett mycket stort förtroende för myndigheternas åtgärder mot coronaviruset SARS-CoV-2 och sjukdomen COVID-19. 69% är neutral...

2018-04-13 16:49

Fredagsmys: Nytt försök av ryska diktaturen att skjuta robotar i svenskt flygledningsområde

Dags för lite härligt fredagsmys igen. Efter att ha misslyckats skjuta några robotar under sin övning härom veckan gör nu Ryssland ett nytt försök. Transportstyrelsen har nu utfärdat en ny varning för farligt område inne i svenskt flygledningsområde den 19:e april.
Ryssarna ger sig alltså inte. Man lyckades inte skjuta en enda robot i det avspärrade området inne i svensk flygkontrollzon den 4:e - 6:e april, så nu gör man ett nytt försök den 19:e.

Vi får se om man lyckas den här gången. Filmen ovan är från ockuperade Sevastopol 2015, där ryska Svarta Havsflottan höll på att ha ihjäl publiken med en sjömålsrobot. En annan vinkel på det misslyckade robotskottet finns rent av hos propagandakanalen RT.

Det blir väl rutin framöver för ryssarna att stänga av svenskt flyledningsområde i södra Östersjön. De kan ju alltid skylla på att de inte lyckades avfyra roboten den här gången heller.

Varför man ska envisas med sina misslyckade robotskott inne i svenskt område är en annan fråga. Antagligen är man rädda för att skada egen befolkning eller anläggningar, och föredrar att skjuta så långt bort som möjligt från eget territorium. Vem vet, kanske missar man ordentligt och träffar Karlskrona istället? Felnavigeringarna av 100 000-tals ryska soldater in i sydöstra Ukraina sedan sommaren 2014 visar ju på att navigeringssystemet GLONASS har en hel del att önska precisionsmässigt.

En möjlig förklaring är förstås att man håller på att etablera ett nytt normalläge, som innebär att Sverige ska vänja sig vid skarpt beväpnade ryska örlogsfartyg nära svensk kust och att vi inte ska lyfta på ögonbrynen när robotar börjar flyga.

Så fortsatt underbart fredagsmys på er!
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

61 kommentarer:

 1. Kan vara på sin plats att, appropå "etablera nytt normalläge", påminna om att Egypten gjorde just detta 1973.

  SvaraRadera
 2. Sämsta normalläget sedan 1786.

  SvaraRadera
 3. Det har Sverige förtjänat flera ggr om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår inte. Kan du förklara mer i detalj vad du menar?

   Radera
  2. Man deltar i trakasserierna. Snackar skit om dem konstant. Försöker skrämma upp befokningen o utmåla dem som fiende osv.

   Radera
  3. Om den går som enka och kvackar som en anka är det förmodligen en anka. Du menar att den analysen är fel? Vad skulle det då annars vara?

   Radera
  4. HMG, om Sverige utmålar dem som möjlig fiende och sen uppträder de som sådana hade vi alltså rätt från början. Hmmm, de är möjlig fiende och drar vi det vidare finns det individer på denna blogg som är möjliga landsförrädare i det fall de inte sitter i Olgino och trollar. Sitter de i Olgino då är de bara rakt upp och ner fiender som bedriver informationskrig redan nu. Du ser, trycket ökar med Ryssens aktiviteter. Snart skall du se har vi isolerat dem och köper inga varor och deras barn får inte studera i väst. Då blir det så tråkigt för dem att bo i ett land som verkligen suger på alla sätt möjliga och man måste vara rädd för att bli car-jackad vart man än befinner sig.

   Radera
  5. Niklas
   Haha. Precis. Vi skickar ett gäng missiler på dem o sen väntar vi på svaret. Titta!.. de attackerar oss tillbaka o därmed är de våra fiender precis som vi sa. lol.
   Landsförrädare har vi fullt av i Sverige redan. Hela nuvarande regeringen o den förra bla.. Samt 87% av befolkningen.

   Radera
  6. @HMG kan inte du flytta till Novosibirsk och umgås med dina härliga ryska bröder?

   Radera
  7. Jag kan försäkra dig om att Västs strategi med sanktioner gör att pressen ökar. Då de rika i princip bara kan åka till Bahrain och köpa lägenheter eller hus för oljepengar de stulit från ryska folket på olika sätt så blir det, ja, tråkigt i längden. Ledande ryssar skall inte kunna flytta pengar till väst, inte äga ett fint hus eller en fin båt, och framförallt, deras barn skall inte kunna studera eller arbeta i väst. Utan alla rika skall dömas till att leva sitt rika liv i Ryssland. Jippi. Roligt och fint land, till du är rik så att någon annan vill ta del av dina pengar - då lever du farligt och behöver beskydd. Och då blir det som i gamla Rom, beskyddarna blir de som är farligast.

   Radera
 4. Jag är lika imponerad av ryssarnas robotar som herr Wilderängs analysförmåga. Det krävs även lika mycket förmåga att kalla folk för rysstroll som att tillverka ryska raketer, nämligen noll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ingen som är imponerad av din analysförmåga.

   Radera
  2. Incognito, belägg för det påståendet?

   Radera
  3. Ok, jag backar. 6Tant är säkert imponerad av sig själv. Så det finns åtminstone en.

   Radera
  4. Jag har ju i alla fall inte levt som en kärring.

   Radera
  5. Och vem syftar du på?

   Radera
  6. På mig själv såklart.

   Radera
  7. Och vilka har levt som kärringar då, vilket var det su syftade på.

   Radera
 5. https://www.booli.se/bostad/1815966

  Bjussar på lite fredagsmys

  SvaraRadera
 6. Det är väl ganska ofarligt att skjuta något som "går fel" åt andra hållet, dvs fortsätter i full fart mot Karlskrona och ramlar ned någon km från marinbasen. Vi har väl varken luftvärn eller annat att sätta emot och dessutom kommer väl den feministiska utrikespolitiken fördöma fallos-symbolen som roboten symboliserar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte om den kommer från främmande nation..

   Radera
 7. Om nu ryssarna är så dåliga på att tillverka raketer är det konstigt att astronauter (rymdfarare från Amerika) vill åka med dem ut i rymden (till internationella rymdstationen).
  Cornu du gör dig till löje återigen, vilket i och för sig är fredagsunderhållning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är förmodligen inte samma ryssar som konstruerar rymdraketer.

   Att dra alla ryssar över en kam är ett gravt misstag. Man skulle kunna resonera på samma sätt om Sverige och de misstag vissa svenskar gjort, som JAS i början, Vasaskeppet och Svenska Akademien. Det betyder dock inte att Volvo, Ericsson eller ABB är dåliga på allt de gör.

   Men visst, det ligger i det mänskliga psyket att förenkla och att dra alla människor som råkar ha en viss tag (ryssar, svenskar, eller kulturprofiler) över samma kam. Det är bara det att det är otroligt trångsynt och korkat av den som gör det. Som jag ser det ägnar både du och Cornu er åt detta, med skillnaden att Cornus kontext är begripligt och försvarligt, medan ditt inte är det. D.v.s. du byter kontext i din kommentar till något helt annat än det som artikeln handlade om.

   Radera
  2. Ok Bengtsson vi kan ta ett annat exempel:
   Varför väljer t.o.m. natoländer att köpa S400?
   Varför anses S400 i professionella militära kretsar ligga minst 5-10 år före alla andra tillverkare av luftvärnssystem.
   Varför är "Mad dog Mattis och co" rädda för att ryssarna till slut aktiverar S400 i Syrien och skjuter ner flygplan ocn robotar.
   Sista frågan:
   Varför går du på alla lögner om att ryssarnas vapensystem är värdelösa?

   Radera
  3. Markus S - det är ett NATO-land som eventuellt ska köpa S-400 och det är förmodligen för att de inte har råd med västerländska fungerande moderna luftvärnssystem och/eller av politiska skäl. :P

   Radera
  4. Du kan säkert få svar på dina frågor om du googlar istället för att fråga mig. Förövrigt har jag inte gått på några lögner.

   Du däremot verkar verkar ha gått på lögnen om ryssarnas vapensystems förträfflighet. Min ståndpunkt är att verkligheten oftast är ganska grå, i genomsnitt. Skulle jag betta så bettar jag på USA. Förmodligen skulle de sopa banan med Ryssland. Och den uppfattningen kommer av tävlingsmomentet som en marknadsekonomi som finns i USA skapar.

   Den förmodat kommande attacken mot Syrien och Rysslands skrämselpropaganda kanske nu får sin upplösning. Förmodligen vill USA och dess allians testa sin förmåga och nya utrustning i skarpt läge. Vi får se hur det går, om de ryska motvapnen fungerar eller inte. Vem viker ner sig först?

   Radera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  6. @Markus S

   Det senaste väldokumenterade exemplet på att ryska stridskrafter har en usel krigsduglighet är från den 7 februari i år. när i storleksordningen 300 så kallade Wagner-soldater (Russias finest) dödades i Deir-al-Zor provinsen under endast tre timmars strid mot rudimentärt utrustad och tränad Kurdisk milis. I övrigt resulterade 10 års krigföring i Afghanistan 1979-1989, Tjetjenienkrigen 1994-1996 och 1999-2009, kriget i Georgien 2008 och det alltjämt fortgående och svårt misslyckade ockupationsförsöket av Donbas i katastrofala ryska politiska och militärstrategiska felbedömningar samt operativa fiaskon.
   Face it - Russian military ability sucks!

   Radera
  7. Du hänger ju inte med alls Markus S, du läser väl Sputnik International där dina uppdragsgivare redan backat hem rejält. De är bara beredda att försvara ryska militära förband - inte ett smack om att försvara folkmördarregimen Assad.

   RF aktiverar inte ett smack. De avvaktar istället angreppet på Assad för RF är en Pakistan style stormakt med en dröm om att bli supermakt.

   Orkar inte ens länka just nu men du hittar länken i tidigare nyliga inlägg på denna blogg avseende just Syrien.

   Radera
  8. Salvatore, det var vapensystem jag refererade till, inte legosoldater, det kanske vi kan avhandla i ett annat blogginlägg?
   Abbe, att RF är en supermakt (oavsett vad man tycker om dem) är det inte många klarsynta bedömare som avfärdar. Jag vet inte vilka data du utgår från (förutom Cornus blogg), men om du läser på lite innan du lägger nästa kommentar kanske du får en annan uppfattning?

   Radera
  9. Wofser, tillåt mig att småle, Turkiet har världens 17 största ekonomi och världens 9 största militärmakt, tror du inte att de har råd att köpa de vapensystem, som de anser är bäst?

   Radera
  10. Ryssarna är i vilket fall världsledande när det gäller att flygbomba dagis, skolor och sjukhus - konkurrensen är emellertid påtagligt klen när gäller detta segment av krigskonst. De är rätt vassa även när det gäller att nyttja kemiska stridsmedel mot civila mål.

   Radera
  11. Markus S. RF supermakt?
   I moralisk mening då eller?

   Radera
  12. Nej, Salvatore, moral tenderar att vara rätt subjektivt, svårmätbart och tyvärr är moral ingen egenskap man ofta förknippar med supermakter, se bara USA som exempel.
   Om vi går på enkelt mätbara fakta är Ryssland:
   13 största ekonomin i världen, har världens största landmassa, har 144 milj. invånare, varav en stor del välutbildade, är världens största oljeproducent, är världens största veteexportör, tillverkar och exporterar avancerad rymd och vapenteknologi, är stor exportör av kärnteknologi, har en statsskuld på bara 12% mot GDP (till skillnad mot många västländer som har över 100% och därmed är mer eller mindre bankrutta), har världens högsta guld mot GDP kvot, har en effektiv ränta i banksystemet på 5%, har världens största kärnvapenarsenal osv.
   Med andra ord, det är bara idioter som avfärdar RF som supermakt.

   Radera
  13. Maffiastyret i Ryssland lyckas verkligen bra! I jämförelse med Sverige lyckas de producera ungefär dubbelt så mycket i BNP, fast de är 144 miljoner och Sverige endast 10. Gratulationer till Rysslands statsledda maffiosos för den bedriften. Hatten av till "capo di tutti capi" Tsar Putin.

   Radera
  14. Och jag glömde förstås att nämna att Ryssland är en veritabel bananrepublik som inte förmår att förädla någonting, utan exporterar i huvudsak råvaror till dem som förstår vad man skall göra med dem.

   Radera
  15. RF är en wannabe supermakt. USA och Kina är det, men inte RF. Putin har att välja att böja knä hos Kina eller USA om det hettar till. Men tills vidare får han hållas. Även en Tsar dör till slut, och då ändras spelplanen radikalt.

   Radera
  16. Markus, ett litet förbiseende från din sida. Du glömde visst nämna att Ryska fedrerationen är den stat som mest flagrant och frekvent bryter mot den internationella folkrätten, FN-stadgan, de mänskliga rättigheterna, rättsstatens principer, Helsingforsavtalet, konventionen om förbud mot kemiska vapen och ytterligare ett tjugotal internationella avtal och konventioner. Hoppsan...

   Radera
  17. Men Markus S, RF har bara 144 Miljoner invånare, EU har 500 miljoner, USA 335 miljoner, Kina 1,3 miljarder.

   Ryssland har trots sina 144 miljoner en ekonomisk storlek ungefär som Italien med sina ca 55 miljoner.

   Ryska stridskrafterna har inte möjlighet att föra två av varandra oberoende fullskaliga konflikter, gissa vilka som kan det...

   Ryssland levererar i huvudsak oförädlade råvaror till omvärlden och därav att landet har en befolkning på 144 miljoner som bara lyckas nå en storlek som en enda EU stat som ungefär Italien.

   Ryssland har stora markstridskrafter och en massa kärnstridsspetsar. De är gravt underlägsna NATO i form av luftstridskraft. På några dygn vid ett ryskt angrepp västerut skulle RF förlora luftherraväldet. Därefter 2-3 dygn till utan luftherravälde är RF:s markstridskrafter försatta ur operativt skick.

   Då återstår kärnvapen. RF kan naturligtvis trycka iväg en hel del, men responsen blir total annihilering av allt som någosin kallats Rossija. Ett mycket skadat och sargat väst står kvar, på grund av sin massiva storlek, men inte Rossija.

   Det är därför Markus S, som RF själva först gläfser om att de minsann skall skjuta på USA/Frankrike om missiler sänds mot Syrien. Istället Markus S så gick ryska militärkommandot ut i statsorganet Sputnik häromdan och sa att man skjuter tillbaka om RF styrkor i Syrien blir målet. Dvs man backade hela vägen och gav klartecken för USA och Frankrike att vedergälla sin skyddsling, folkmördarregimen Assad. Varför då, jo man har bedömer att man inte ger sig in i fight man inte kan vinna, over and out.

   Radera
  18. Abbe et al, Lev ni kvar i era drömvärldar, den riktiga världen har lite fler dimensioner än ni tydligen kan uppfatta. Tex är större delen av EU i praktiken bankrutt inte minst Italien som togs som jämförelse. Bankrutta stater gör sig dåligt som supermakt. Jag har inte någonstans skrivit att RF är något mönsterland eller moraliskt överlägset, vilket är något ni rysshatare alltid tycks vilja lyfta fram, jag (och många professionella bedömare) konstaterar bara att RF är en supermakt, gilla det eller inte.

   Radera
  19. Grejen med supermakter är att de ska kunna utöva inflytande långt hemifrån vilket ryssarna är rätt kassa på. 300 döda wagnersoldater är ett exempel på det. Ryssland är därför inte en supermakt, de är mer Uganda med kärnvapen, som nån gubbe i FN mycket välformulerat sa en gång.

   Radera
  20. Här är ett podavsnitt där man får förklarat varför astronauter åker med ryska Sojuz
   https://itunes.apple.com/se/podcast/we-study-billionaires-the-investors-podcast/id928933489?mt=2&i=381889991

   Radera
 8. De ryska generalerna lär nog små skratta hysteriskt i fikabordet då läser en viss bloggares inlägg om säkerhetspolitik. Dessutom förstår de att det inte är någon konst i världen att ockupera ett land, om intresse fanns, där blåljus inte tryggt kan utföra hjälpaktioner i särskillt utsatta områden. Rejält hejdlöst lär skrattet bli då de får höra landet planerar inhandla Patriot robotar, vilka naturligtvis inte lär bli avfyrade innan någon genus kommitee behandlat ärendet. Jag ber - Vakna svenska kvinnor och män och bli lika "fötterna på jorden" i politiken som ni är i sport- och businessvärlden och låt er inte hunsas av humflum politiker etablissemanget. Det finns fortfarande de som tror på er och vet att ni finns.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Haveristen

   Ryska generaler läsa?
   Ni plägar skämta!

   Radera
  2. Jo tjena, Havenstein, RF misslyckades ju totalt med Ukraina.

   "Folkuppror" i tex Kharkiv och Odessa som gick käpprätt åt skogen, inget Novorossija, miljontals rysktalande ukrainare som nu föraktar Kreml.

   Ukraina nu hardened by battle och bara ett hörne i sydöst frontat med en slödderarmé stöd av reguljära förband.

   Ingen kan flyga i området pga massivt luftförsvar på båda sidor kring denna rumpstump, ingen triumf direkt och skenande kostnader för att hålla slöddret under armarna som suger ut befolkningen med sitt terrorstyre och så de omärkta gröna gubbarna som såg till att det blev Anschluss hem till Riket av Krim.

   Ryssland vill alltid verka intimiderande för att de har stormaktsförmågor i UK klass med Pakistankompetens. De vill verka vara supermakt ala USA, därav skramlet, men de backar när det gäller för de kan inte sätta emot utan att gå under själva.

   Se bara på hur ryssarna backade i Syrien när militärkommandot via Sputnik International häromdan gick ut och sa att man skulle skydda den egna militären med kraft i Syrien, dvs fritt fram för USA, Frankrike och UK att mosa team Assad.

   Tomma tunnor skramlar mest.

   Radera
  3. @Havenstein, du behöver träna mer på din svenska...

   Radera
  4. @Hav...
   Exakt vilka är de som tror på oss och vet att vi finns?

   Radera
  5. Ja när Havenstein, man läser ..bli lika "fötterna på jorden" i politiken, skall ju vara ..ha lika mycket "fötterna på jorden". ..politiker etablissemanget sammanskrivs på svenska till politikeretablissemanget.
   .. och så vidare.

   Har du skubbat svenskalektionerna och hängt med tjejerna nere vid promenaden vid Neva istället?

   Skall du leka svensk så får du ta ett par kurser till, men samtidigt får jag ju ge dig en eloge för att du valt att läsa svenska. Inte många som skulle slösat en fin utbildning på just svenska. Spanska, portugisiska, franska eller så vore ju långt mer användbart.

   Radera
 9. Ryssland avser väl att som vanligt öva anfall och angrepp mot annan part, i detta fall Sverige.

  Hade Ryssland övat försvar så hade ju verksamheten mer omfattat kustförsvar och luftförsvar runt K-grad.

  Sverige har defensiva förmågor i någon grad, vilket i sig inte på något vis är ett hot mot Ryssland, så det handlar om aggressiva anfallsförmågor som Ryssland övar 6 milfrån Åhléns i Karlskrona centrum.

  Snart kommer någon från längst in i Finska Viken på detta forum att uttrycka att det minsann kan vara så att Sverige är i mörk madkopi med Deep State (fniss) och NATO-klicken (fniss igen) och vi minsann kan härbergera en NATO-invasionsarmé som på något sätt skaffar tonnage för en D-day liknande attack på det väna norra Ostpreussen.

  Det vore ju käckt om Stavka hade den bilden eftersom de då totalt felfokuserar och totalt missar att norra Ostpreussen är en liten exklav på kontinenten med mycket kort operativ förmåga vid en eventuell rysk aggression i närområdet.

  Men för all del öva överfallsangrepp mot Sverige. Ryska regimens rätta ansikte framträder ju då.

  Vad hade Kremlisarna sagt om Sverige övade anfall mot sjömål några mil utanför den gamla fyren i hamninloppet till Baltisjk/Pillau?

  Hade fredsrörelsen på Orust och resten av gänget aktiverats? Hade RF levt rövare och hotfullt kört bort oss? Hade RF gjort ett enormt propagandanummer av det?

  Nu kommer trollbrigaderna strax med något avledande om att RF minsann är hotat av alla och att de är anti-globalister osv. Men kom då ihåg angreppet på Ukraina, 10.000 döda hittills helt i onödan och nerskjutning av civilt passagerarplan. Omärkta gröna militärer och slödder frisläppta från ryska fängelser agerar gangsterstyre i Donbass.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett alternativ till invasion hade varit att utverka ett samarbete på de områden man har en win-win. Men i stället pekar Putin med hela handen. Det är knappast det bästa sättet att optimera verksamheten.

   Radera
 10. Alla vapensystem misslyckas ibland. Här kommer ett exempel från våra vänner i väst:
  https://www.youtube.com/watch?v=2txtaroFC9s

  SvaraRadera
 11. Hoppas RF vet vad de gör 6 mil utanför Åhléns i Karlskrona centrum då...

  SvaraRadera
 12. Off topic, men kan inte hålla mig och bloggen behandlar mycket militära spörsmål.

  Vi alla vet ju att Svenska Akademien minst sagt har ställt till det för sig. Nu har DN en artikel om krishantering och i denna intervjuat ett antal professionella "krishanterare" under rubriken:
  "Fyra krisexperter: Svenska Akademien i akut behov av hjälp utifrån."

  https://www.dn.se/kultur-noje/fyra-krisexperter-svenska-akademien-i-akut-behov-av-hjalp-utifran/

  En av dessa, Fredrik Hillelson, vd och grundare av rekryteringsföretaget Novare, som bland annat rekryterat vd:ar till Kungliga Operan, Dramaten, SVT och UR uttrycker sig så här:

  "Jag har militär bakgrund och alla skrån tenderar att på det här viset hamna i ett självförhärligande grupptänkande där man betraktar sig själva som bäst och alla andra som idioter."

  Vad menar Fredrik, har han rätt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sverige är en marknadsekonomi. Om inte Svenska Akademien pallar trycket är det bara för Nobelstiftelsen att begära in prospekt från andra hugade spekulanter. Kan bli ett visst tapp i förtroende, men literaturpriset kommer att delas ut alldeles oavsett om det finns en akademi eller inte. I värsta fall får väl Löfven ryta till ;-)

   Radera
 13. Inte konstigt att Ryssen riktar missiler mot Sverige.
  De ser oss som ett nytt Tjetjenien.
  Det kriget kostade massor med människoliv.
  Vad var grunden i konflikten?
  Muslimer ville skapa en Islamistisk stat i staten.
  Ryssland satte hårt mot hårt och Grosnjy lades i ruiner.
  Vänta bara fegsvennar.
  Idag är var femte "svensk" utlandsfödd.
  Mångkultur är en utopi.
  Har aldrig fungerat någonstans.
  Att bjuda in muslimer i Europa är som att sätta räven som vakt i hönsgården.
  Jag är nog normal intelligent och begriper vad som är på färde.
  Att politiker i 7 klövern,som skall var gräddan av oss,inte har fattat detta är obegripligt.
  EU lallar och fattar aldrig det beslutet som behövs.
  Vill vi att Europa på sikt blir Islamiserat?
  Ja eller Nej?
  Vill ni leva som vi gjort förut så är det hög tid att ta ställning i frågan.
  Rösta på de som vill vårt väl i valet i höst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. EU har väldigt lite med asyl/migrationspolitik att göra. Att Sverige lallar är inte EU:s fel. Om något så är EU en begränsande faktor. Du och dina högerextrema gelikar tar varje halmstrå till att koka ihop lögner om hur EU är roten till allt ont och hur Ryssland är en enhetlig förebild. Ditt drömska mönsterland Ryska federation är i själva verket oerhört multikulturellt. Kaukasien består till överväldigande del av muslimer. Bara några procent är etniska ryssar där. Du kan ju ta en titt här https://en.wikipedia.org/wiki/Ethnic_groups_in_Russia

   Finns skäl att se över sitt partival i höst, men dina argument är koko.

   Radera
  2. Snetmot Nosrorb
   Haha. EU är en del i det mångkulturella projektet om du på nåt sätt lyckats missa det..
   https://www.youtube.com/watch?v=80eJwvShspA&feature=youtu.be&t=7m

   Radera
  3. Du har missat väldigt mycket. Alex Jones, really? Han är en underhållare och försäljare av sina egna skitsaker, knappast en informationskälla. Frans Timmermans kommer från det imploderade nederländska sossepartiet. Klippet saknar helt sammanhang och kan lika gärna vara ett konstaterande av det självklara, nämligen att inget land någonsin i historien varit 100% homogent. Större delen av EU motsatte sig ett närmande till Turkiet på den tiden det var någorlunda demokratiskt, enbart med motiveringen att det är muslimskt. Och nu har halva Europa satt sig på tvären för att ens ta emot kvotflyktingar. Oavsett vad han tycker har han inget faktiskt inflytande i frågan, han kan bara prata om visioner. För som sagt styrs asylpolitiken nationellt.

   Radera
 14. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänkte berömma dig för ditt exemplariska bemötande av alla troll och deras konspirationsteorier, RF-upphöjan och russinplockande. Men du plockade bort en bra sammanfattning och slutkläm.

   Radera
 15. I andra nyheter har nu Björn Ranelid yttrat sig: "Avgå alla!". Fantastiskt!

  SvaraRadera