Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2018-04-10 09:39

Deklarationen: Generera automatiskt din Bitcoin-K4

Det finns nu ett verktyg för att automatiskt generera K4-deklarationsblanketterna för dig som behöver deklarera dina bitcoinaffärer. Länk hittar ni nedan.
Chart för USDBTC.

Läsaren Bits.of.Winter skriver angående problement med att deklarera Bitcoin följande:
"Här finns ett verktyg för att automatiskt generera deklarations-blanketterna givet tradingshistoriken från exchanges.
Just aspekten med avrundningen hävdade Skatteverket skulle vara ok när jag ringde dem. Om de vill veta mer detaljer så ber de om kompletteringar sa dem, och det bör väl inte vara så stort problem om man har sparat ner hela tradinghistoriken.
Verktyget nedan stödjer iof att även generera K4-blanketter i PDF-format om man vill gå den vägen, där kan man ju fylla i alla decimaler om man vill.
https://github.com/bitsofwinter/cryptotaxsweden"
 Kan vara värt att testa för de som tradat bitcoin killgissar jag. Speciellt viktigt blir det nästa år när årets förlustavdrag ska deklareras.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

5 kommentarer:

 1. Lite bättre troll-nivå (förstår att du mest ville visa grafen, blev rätt kul) men problemet är inte och har aldrig varit lotteri-pengar som tradear bitcoin och fiat fram och tillbaka på exchanges.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant att du bara antar att cornu dissar bitcoin och direkt går i försvar, bemöter påståenden som inte gjorts...

   Radera
 2. Vad gäller förlustavdrag dock, vad tänkte du att det ska kvittas mot? Det goda regelverket har ett antal ess i rockärmen att plocka upp där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad skulle problemen vara? Förluster kan dras av precis som annan förlust av kapital. Det faktum att man deklarerar på K4 innebär ju att det hanteras som värdepapper i övrigt - det är bara till att fylla i blanketten och följa instruktionerna. Får man underskott av kapital kan man dra det mot inkomst av tjänst (ie lön).

   Vad är problemet? Att du inte kan läsa eller inte har lön?

   Förresten var inte bitcoinsen en lönsam placering? Varför skall man då göra avdrag för förluster?

   Radera
 3. Du kan göra avdrag med 70%. Om någon inte är teknikkunnig eller bara vill ha en färdig K4 kan man även använda koinly.io. Testa gärna.

  SvaraRadera