Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2018-04-20 18:29

Dan Eliasson/MSB: Viktigt begränsa alla vapen, inte bara halvautomater

Signerat av generaldirektören för Myndigheten för samhällskydd och beredskap (MSB) signerades den 10:e april ett remissvar från MSB, där det framgår att myndigheten anser att det är viktigt begränsa alla skjutvapen och inte bara halvautomatiska. Under Dan Eliasson har nu MSB gett sig ut kompetens- och uppgiftsvatten långt utanför sitt område.
Från MSB:s remisssvar.
Att MSB nu vill se till att regler som hindrar skytteföreningar att sälja ammunition till medlemmar och besökande tävlingsgäster tillämpas visar sig inte vara en slump eller engångshändelse.

I ett färskt remissvar signerat och beslutat av generaldirektören Dan Eliasson, tidigare rikspolischef hos Polismyndigheten, som bryter mot lagar och förordningar i sina åtgärder för att stoppa lagliga skyttar, framgår det att MSB anser att alla vapen i möjligaste mån måste begränsas, och då inte bara de av polisen avskydda halvautomaterna. Även om det särskilt gäller dessa, så utesluts inte att tillgången ska begränsas till alla vapen. Det är rent av viktigt.

MSB menar nu att den svenska tillämpningen av EU-direktivet är för klen, i att företag med tillstånd att hantera ammunition ("explosiva varor") bara ska granskas vad gäller företagsledning. MSB vill att samtliga som kan ha inflytande över hanteringen ska registreras och godkännas, även om direktivet inte säger detta.
MSB vill alltså att fler än det som EU-kravet gäller ska omfattas av registrering.
Man vill alltså att företag kontinuerligt ska anmäla alla anställda som kan ha inflytande på hanteringen till tillståndsmyndigheten.
Mycket administration blir det.
Slutligen signeras och beslutas detta remissvar av generaldirektör Dan Eliasson personligen.
Kompletta signaturer bortklippta av bloggen. Vill ni ha hela dokumentet och signaturerna hittas diarienumret överst.
MSB sällar sig alltså uttryckligen i skrift till myndigheter som vill bekämpa lagliga vapen. Och då inte bara halvautomater eller automatiska vapen, utan alla vapen. MSB:s gärning är att ta ingången via den lagliga hanteringen av ammunition, dvs explosiva varor, vilket bloggen skrev om senast igår.

Den lagliga sportskytterörelsen är av avgörande betydelse för svenskt totalförsvar och även Polismyndigheten och tillhandahåller utbildningar åt både polis, tull och försvar, samt möjligheten till privat mängdträning utanför arbetstid, finansierat ur egen privat ficka med skattade pengar. En stor del av sportskytterörelsen är just statliga tjänstemän som i sitt yrke är beväpnade. MSB sällar sig nu till myndigheter som vill hindra vidareutbildning, mängdträning och komptensutveckling hos de statliga tjänstemännen och på så sätt försämra svenskt totalförsvar och civil krishantering.

Det är inte MSB:s uppgift att lägga sig i svensk vapenlagstiftning eller vapenhantering alls. Men nu gör man alltså det sedan GD-bytet.
Dan Eliasson hälsar!

Nej, det här var inte fredagsmysinlägget.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

49 kommentarer:

 1. Myndigheten mot Samhällsskydd och Beredskap..

  SvaraRadera
 2. Undrar just hur mycket gängen i våra "hoods" skrattar och flinar åt detta...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte alls, eftersom de redan från början fullständigt struntar i allt som är Lag och ordning, samhälle och rätt. De bryr sig inte, för de behöver inte bry sig. Det är tragiskt, skrämmande och verkligt.

   Radera
  2. Gängen köper ju inte riktigt sina vapen på samma ställen som jägare och skyttar. Stod väl i Göteborgs Posten, ett automatvapen får du för 10 000 och då får du även en låda handgranater till. Tror inte jag sett samma erbjudande på naturkompaniets vapenavdelning tyvärr.

   Radera
  3. Som alla byråkratier arbetat de bara med frågor de kan pseudostyra och försöka följa upp, dvs producera dokument, regler, informationsblad och utvärderingsrapporter. Brottslighet tar de inte med i sina beräkningar för det har de ingen kontroll över, kan inte prata med någon och har inte någon aning om processer. Dåraktigt och tragiskt, som det alltid varit i byråkratvärlden.

   Radera
 3. Jag är inte så förvånad. Det är och har varit Eliassons mål ända från början. När han insåg att ha inte klarar att sköta något riktigt jobb över huvud taget, fick han fokusera på en enda punkt, att "bekämpa vapen". Eftersom han inte klarade att göra det med det verktyg (polismakten) som han hade till förfogande, valde han att göra det som en skrivbordsprodukt. Om inget drastiskt sker, kommer Sverige att vara avväpnat för annat än särskilt statliga utsedda jägare för skyddsjakt, innan 2030.

  Tyvärr är skyttesverige inte riktigt förenade kring frågan - de olika förbunden samarbetar inte ordentligt och jag ser dagligen skyttar som uttalar sig i stil med "jaja, men jag köper ju min ammo på xxxx så det rör inte mig" och sedan sjunker ner i soffan med en folkis och "Biggest Looser".

  Vad hände med föreningssverige? Vad hände med en enad röst och gemensam sak? Det var aldrig bättre förr. Men det var annorlunda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stämmer nog det där "jag har bara studsare och hagelbössa så för min del...", nu är det väl så att man börjar så vackert, man tar lite i taget.

   Radera
  2. "och sedan sjunker ner i soffan med en folkis och "Biggest Looser"."

   Det där är endemiskt i hela Sverige. Jag menar på mitt lokala sjukhus hade vi en situation där unga människor dog i väntan på vård och det var knappt folk orkade resa sig ur soffan. Det skrevs om det i tidningarna men folk läste och ryckte bara på axlarna. Som tur var så "löste" politikerna det hela genom att lämpa över ansvaret från en vårdavdelning till hela sjukhuset så nu väntar jag bara på att se artiklarna där man undrar varför folk dör i andra änden av sjukhuset...

   Radera
  3. Tror du verkligen de skulle låta honom hållas om det inte var planerat att allt han gör blir till det sämre? Har gör sitt jobb enligt order, och riktigt bra dessutom.

   Radera
 4. En riktig byråkrat bryr sig inte om resultaten av en åtgärd annat än att åtgärden i sig genomfördes.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är någon annans ansvar att ta hand om resultaten. Man gör bara sin grej och skiter i resten.

   Radera
 5. Dan Eliasson är en Rysk Påverkansoperation!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min tanke också...

   Radera
  2. Det känns det å andra sidan som om hela den svenska regeringen är.

   Radera
  3. Glädjer mig att fler kommer till samma slutsatser.
   Vågar man hoppas att det slår igenom ordentligt till nästa val?

   Kanske kan tillräckligt många enas om att åtminstone inte rösta på S.
   Förvisso har de och mer vänsterextrema redan infiltrerat de flesta myndigheter och institutioner och det ser rätt illa ut, men vi kan väl inte bara ge upp?

   Radera
  4. Ja. Det är uppenbart att Dan Eliasson är avlönad av främmande makt. Vad har denne gjort för Sverige? Inget skulle jag säga! Däremot har han medverkar att göra landet instabilt och kaotiskt. De som tillsatt D.E lär vara också involverade i påverkansoperationer..
   Foliehatt eller sker det något i Sverige som kommer leda till ...

   Radera
 6. Jag börjar snart tro att han hjälper utomstående makt med en dold statskupp.

  Först göra polisen mindre fungerande och goda poliser tvingas fly samt att han nu går på godkända vapenägare som är totalt kontrollerade av polisen.

  Just det, var inte han även igång och vägrade att skicka filer krypterat som jag tror Säpo hade som krav, var det gällande Transportstyrelsens utförsäljning av alla hemliga uppgifter. Mmmm som sagt, man kan nästan fundera på att han förbereder dold statskupp. Luktar illa...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han har minskat polisen (poliser i fält) och för att motarbeta våldtäkter har han tagit fram gummiarmband på svenska för flera tiotals miljoner.

   No-go zoner där blåljuspersonal utsätts för attacker samt medborgarnas bilar sätts i brand har insatschefer beordrats att inte gå in och ta hand om problemet, istället sätter man in "dialogpoliser" som bjuder på kaffe och bulle. Jag trodde, likt de flesta poliser, att lagbrytare ska brottföras. Men icke tycker "Punkar-Danne".

   Just det, vid mordet av en tjej i Göteborg som jobbade på ett boende och blev mördad så sa han rent ut i SVT att han tyckte synd om mördaren. Ja just det, mördaren. Stackars brottsoffret och hennes familj och vänner tycker JAG!.

   Radera
  2. Tillägg: för att vara mysigt fredags konspiratorisk så bör man väl även ta med hela eller delar av nuvarande regering som satt "Punkar-Danne" till posten som Rikspolischef delaktiga. Jag tänker inte minst på Anders Ygeman. Ni kanske minns att Anders "hittade" inget "säkert rum" för att informera statsministern om Transportstyrelse-Gate. Mmm någon kupp av något slag lutar det mot ju mer man tänker....

   Radera
  3. De har lyckats bra, jag vågar tex inte ens beskriva i den här kommentaren vad de egentligen förtjänar att råka ut för.

   Så jag får väl nöja mig med att hoppas att det snart blir ett regimskifte och en lagändring så de kan dömas för den skada de gjort vårt land.

   Radera
  4. Det blir lagändring; grundlagsändring, där sånna som vi riskerar fängelse om man yttrar sig negativt om maktens handlingar.

   Radera
  5. @F redde
   Jo.. Det är ju ditåt det lutar tyvärr, men vi har fortfarande en chans.
   Men då krävs det att fler röstar på något annat än de som styrt hittills.

   Radera
  6. Politikers egen lilla virtuella fackförening ser till att det blir ambassadörsposter, GD-befattningar eller riksdagsposter för dem som hamnar i kläm genom avsättning eller maktskifte. "Kliar du min rygg nu så kliar jag din när våra roller blivit ombytta framöver".

   Radera
  7. Tänk på att Ryssland har bedrivit inflytelseoperationer i sitt närområdet sedan 50-talet med syfte att kunna kontrollera sina grannkländer. Ukraina, Vitryssland, Georgien mmm. Självklart har man en Sverigeavdelning, en Finlandsavdelning och en Estlandsavdelning. De har givetvis olika grad av framgång över tiden eftersom folk rör sig, men får man in tillräckligt många så kan man styra vem som får vilket jobb. Ta tex försvarsmakten och alla dess regler om vem som får göra vad, centralförvaring av tunga vapen, centralförvaring av alla hemvärnets vapen, inget luftvärn, nästan inget artilleri....centrallager Arboga. Listan på dårskapet, som om man vänder på det till en tänkt motståndares perspektiv "makes sense"....

   Radera
  8. Kalle7 och F redde, instämmer helt till er båda. Denna regering har varit otroligt skadlig och spelar dumma medan de beter sig som en grupp tonårsaktivister.

   De kommer försöka tysta alla med en annan uppfattning. Då deras är den enda rätta. Ändå vill de prata utåt om yttrandefrihet och demokrati, vilket självklart är politiska floskler. Jag är grymt orolig att C kommer backa upp S efter valet och då är vi tillbaka till ruta ett.

   ”First they came for the Socialists, and I did not speak out- Because I was not a Socialist.

   Then they came for the Trade Unionists, and I did not speak out- Because I was not a Trade Unionist.

   Then they came for the Jews, and I did not speak out- Because I was not a Jew.

   Then they came for me- and there was no one left to speak for me. ” – Martin Niemöller (1892-1984) Protestant pastor who spent seven years of Nazi rule in concentration camps.

   Radera
 7. Fyfan, t.o.m. jag blir konspiratoriskt lagd av att läsa denne mans utspel. När samtlig forskning visar att legala vapen inte betyder något i rådande gängkonflikter, t.o.m. Leif GW säger detta och utbrister rakt ut att det är inkompetens, men ändå kommer lelle Dan där, byxorna nere och mössan i hand. Här skall det chiefas så det räcker och blir över, kosta vad det kosta vill, utbrister han och skrockar förnöjt med sina 120 papp i månaden. Snart blir det landsflykt på riktigt :(.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För mig som hederlig medborgare så är gängen inget problem. Det dödliga våldet bland gängen riktas främst mot andra kriminella och eftersom jag inte säljer knark eller rånar värdetransporter så är jag ingen måltavla för gängvåldet.
   Däremot så har jag inget emot att det blir lite svårare för min halvknäppe och alkoholiserade granne eller min dotters svartsjuke och kontrollerande pojkvän att skaffa skjutvapen och ammunition.

   Det är inte gängkriminella med illegala vapen som ligger bakom de massakrer på ungdomar som skett i Norden de senaste decennierna utan tvärtom hederliga ostraffade unga män med legalt införskaffade vapen.
   Dan Eliasson är nog inte så dum ändå :-)

   Radera
  2. @Olle, så talar den världsfrånvände cynikern. Avskyvärt. Alltså inget problem att kriminella skjuter ihjäl eller skadar varann.Säg det till deras föräldrar. Inget problem att skjuta på gator och torg när vi vet att oskyldiga drabbas och i många fall får trauma för livet. Ska du inte som du brukar infoga argumenten att massinvandringen är lönsam och att vi behöver mer lågutbildad arbetskraft. Så ditt standardiserade V/Mp inlägg är komplett ?.

   Radera
  3. Olle Andersson, jag håller verkligen inte med dig. Du vill inte att laglydiga medborgare har vapen men tycker det är helt ok att kriminella har det för att du ÄNNU inte har råkat ut för någon. Jag kan nog tyvärr säga att det bara är en tidsfråga, synnerhet i storstäderna.

   Själv fick jag en pistol i ansiktet när jag och några kompisar stoppade en gruppvåldtäkt. Obs, jag tror inte att vapenägaren hade någon licens som för övrigt var från Rinkeby. Tycker det är lite skrämmande när man tänker att "så länge jag inte har råkat ut för något så är det helt ok".

   Det krävs en god människa med vapen för att stoppa en ond människa med vapen. I Sverige ska det vara polisen som ska göra det. Tyvärr har Dan Eliasson förstört polisen och allt fler, även journalister pratar öppet att samhällskontraktet till medborgaren inte fungerar.

   Radera
  4. Jag kan lugna dig Patrik, risken att råka ut för våld i de svenska storstäderna har minskat radikalt de senaste trettio åren. Om man nu inte är kriminell!
   Vad det gäller Eliasson kan jag inte bedöma hans kompetens men polisens problem är inte resultatet av hans eventuella missgrepp utan beror på andra grundläggande faktorer som dålig utbildning, ledarskap och bristfälliga arbetsrutiner.

   Radera
  5. Olle, för helvete, det finns HUR många fullständigt oskyldiga personer som helst som blivit misshandlade och våldtagna bara för att de vistats utomhus i sin stad.
   Minskat radikalt de senaste 30 åren? https://affes.wordpress.com/?s=misshandel
   https://samtiden.nu/2017/11/tredubbling-av-overfallsvaldtakter-malmo/

   Radera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  7. När det gäller våldtäkter så har definitionen av vad som skall kallas för våldtäkt ändrats under de senaste decennierna. Till det kommer att samhällets syn på sexualbrott i allmänhet skärpts.
   När akademin för 20 år sedan informerades om "kulturprofilens" påstådda brott så valde Sture Allén som var ständig sekreterare då att ignorera den informationen utan att det hade några konsekvenser. I dag har den informationen onekligen fått en annat genomslag.

   Sexualbrott ses i dag mycket allvarligare än för trettio år sedan av samhället, polisen och domstolarna, klart då att anmälningarna ökar.

   Samma sak gäller misshandel. I dag så anmäls bråk och slagsmål som sker under skoltid till polisen, för trettio år sedan hade sådana rutiner setts om onödiga. Killar är killar och klart att de ibland slår varandra var åttiotalets devis. Sjukhusens statistik visar inte på att fler personer vårdas för misshandel än för ett decennium sedan men ändå har anmälningarna blivit fler. Våld är helt enkelt inte okey i dag som för trettio år sedan.

   Dödligt våld har däremot alltid setts som allvarligt och där kan vi alltså inte se någon ökning de senaste trettio åren trots att befolkningen ökat med en och en halv miljon nya svenskar.

   Den som hävdar att Sverige blivit en farligare plats sedan åttiotalet är helt enkelt inte påläst i ämnet.

   Radera
  8. @Olle
   Och då kan jag ju göra mitt sista inlägg i den här tråden genom att bla hänvisa till den statistik som visar den allt ökande skillnaden mellan anmälda misshandelsfall gjorda av sjukhuset som behandlat fallen och de som faktisk blir anmälda till polisen under samma tidsperiod och område.
   https://affes.files.wordpress.com/2009/05/misshandel_stockholm_uppskattning_area.jpg

   Och 2009 var ändå relativt länge sedan.

   För 30 år sedan så blev det stora rubriker när elever misshandlade varandra på skoltid. Nuförtiden är sådant vardagsmat och genererar inte något mer än notiser, dessutom tystas sådant gärna ned av skolledningen för att skolan inte ska få dåligt rykte som skrämmer bort elever och minskar deras inkomster. Lägg sedan till att alltfler brottsoffer insett det fullständigt meningslösa och i att anmäla något brott då polisen oftast lägger ner även grova brott i brist på resurser.

   http://www.ystadsallehanda.se/ledare/polisen-verkar-helt-slut/

   Många har även insett det ohälsosamma i att anmäla brott till polisen, vilka då aldrig hamnar i någon statistik. Detta medför att fantasilösa, oinsatt personer som du tror att brottsligheten minskar, att regeringen gör att bra jobb, och sen fortsätter ni rösta på S eller MP.

   http://www.dagensjuridik.se/2018/03/sju-av-tio-ringer-inte-polisen-i-utsatta-omraden-rapport-om-tystnadskultur-och-parallella-ra

   Även för 30 år sedan var en gruppvåldtäkt också en gruppvåldtäkt. Men då hände det inte många om ens någon i landet..
   Sexualbrott ses inte som allvarligare idag än för 30 år sedan, snarare tvärtom då de milda straff som ev döms ut oftast är ett direkt hån mot offret.
   https://petterssonsblogg.se/2017/04/10/afghaner-far-skarpta-men-lojligt-laga-straff-for-gruppvaldtakt-pa-pojke/comment-page-1/

   Och jag skulle kunna länka dig till en massa exempel, men du kan ju Googla själv istället.

   Radera
  9. Enligt en rapport med nummer 2017:5 från Brottsförebyggande rådet minskade den totala brottsligheten något under perioden 2005-15. När det gäller misshandelsbrotten så minskade de också.

   Våldtäkt inom äktenskapet blev inte kriminaliserat förrän i mitten av sextiotalet men det dröjde nästan tjugo år innan någon dömdes för en sådan våldtäkt. Faktum är fram till mitten av åttiotalet tolererades sexuellt våld mot kvinnor om det skedde inom familjen!
   För dagens svenskar verkar ett sådant synsätt nästan medeltida men egentligen så har vår nya stränga syn på sexuella övergrepp bara några decennier på nacken.

   Till sist så föreslår jag att du Kalle7 slutar att lita på bloggar som affes och istället söker information som behandlats och tagits fram med vetenskapligt godkända metoder.

   Radera
 8. Det snabbaste sättet att minska antalet vapen i samhället - och då i synnerhet enhandsvapen samt hel- och halvautomatiska vapen - vore att polisen helt enkelt lämnade in samtliga sina egna vapen för skrotning. Över 20 000 av samhällets mest farliga vapen skulle då försvinna i ett enda alexanderhugg.

  Orealistiskt? Orimligt? Tramsigt?

  Ja, naturligtvis. Men eftersom Sveriges poliser enligt all statistik som går att uppbåda har betydligt sämre kunskap, skjutskicklighet och disciplin än Sveriges målskyttar skulle det på kort sikt sannolikt ge betydligt fler statistikpoäng än alla andra insatser.

  Att "begränsa tillgången till vapen" kräver att man tänkt igenom definitionen av vem som ska begränsas från denna tillgång, varför, och vilken effekt man förväntar sig. Dock; eftersom Sverige blir allt mindre likt ett land och allt mer likt en diagnos för varje dag som går ska man inte förvänta sig för mycket. Myter och känslor är ju minst lika legitima storheter att grunda strategiska beslut på som logik och fakta. Det är sen gammalt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sverige blir allt mindre och mindre likt Sverige och mer och mer likt Libanon, Somalia, Irak, Syrien eller [ annat valfritt korrumperat skitland styrt av maktgalna klanstödda despoter varrs enda mål är att berika sig själva med glaspärlor ]

   Radera
  2. Angående polisers skjutskicklighet, säkraste sättet att minska sina chanser att komma in på polishögskolan idag verkar vara att ha gjort GMU eller ha något som helst intresse för vapen.

   Radera
  3. Svenska poliser bryter även statistiskt sätt mot lagen oftare än svenska jägare.

   Ni läste väl för några år sedan om pistolen som beslagtogs i Holland efter en skottlossning och kom från svenska polisen? Visade sig att svenska polisen inte ens visste att pistolen var försvunnen. Hade jag haft så dålig koll på mina vapen hade jag inte fått behålla licenserna...

   Radera
 9. Jag tror det här är varför Brännström inte fick sin tjänst, han hade nu pratat skit (sagt som det är) i media.

  SvaraRadera
 10. Men kanske blir bättre när MSB får en sprillans nybyggd kontorsfastighet på bästa läge i Karlstad? (Istället för att sitta där de sitter nu i Karlstad...)

  SvaraRadera
 11. Intressant att se hur MSB kommer att förhålla sig fortsättningsvis till det som föreslås i rapporten Ds: 2017:66. Av det som redovisas i det här blogginlägget har Dan Eliasson uppenbarligen missförstått förslagen och vad de syftar till. Det vore intressant att veta hur MSB kommit fram till detta när försvarsdepartementet (i princip) föreslår det motsatta.

  SvaraRadera
 12. Först använde man sig av kemikalieinspektionen och beslöt om blyförbud som sen revs upp efter valsegern 2006.
  Sen var det nån utredning om vapen som i princip skulle förbjuda kpistskytte men som slängdes i papperskorgen och nu försöker EU och en del aktörer i Sverige att sticka in kniven i rustningens glipor. Än så länge lyckas de inte men de försöker. Saknar den tid då man reste runt och inspekterade böndernas beväpning för att de skulle kunna försvara landet. En god konung behöver icke avväpna sitt folk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bönderna hade en anledning att försvara landet - deras familjer hade ägt och brukat marken i 100-tals år. Numera är ägandet och engagemanget mindre. Har du lån på 80% i din lägenhet och pengar i aktier i USA och England så drar du bara om kriget kommer och hoppas på att långivarens register brinner upp i konflikten och att statsbildningen som reglerade din skuld inte finns kvar. Då blir du miljonär på flykten.

   Radera
 13. Jag börjar seriöst misstänka att Dan Eliasson är rysk agent. Det är helt enkelt för mycket som inte stämmer med den mannen. Jag undrar vad han har för komprimat på svenska makthavare eftersom han får den ena höga posten efter den andra, samt vad Kreml har för komprimat på honom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även de som tillsätt D.E lär vara involverade..
   Men det kan vara en tredje part.. vem eller vilka skulle tjäna att väst och Ryssland ligger i luven på varandra? Vad har hänt sedan 1950 talet? Vad byggdes 1975?

   Radera
  2. Instämmer, tänk vad mycket hemligheter han säkert har kommit åt under sin tid som chef på Säpo.

   Radera
 14. Är inte hotet från Dan Eliasson en synnerligen allvarlig anledning att ALLA organisationer med vapenägande medlemmar GENAST samlas för att med enad kraft genomföra skarpa protester mot den där dan Eliasson som verkar ställa till,oreda var han än har för jobb, Pensionera karln så vi laglydiga medborgare slipper höra mer från honom.

  SvaraRadera