Cornucopia?

Aktuellt

BNP-prognos: -18% i svensk BNP under andra kvartalet - 100 000 offentliga jobb hotas

En enkel analys av svensk BNP för andra kvartalet 2020 landar på -18% i svensk BNP 0 jämfört med motsvarande kvartal 2019. Det innebär att ä...

2018-04-05 13:49

Är SVT:s Michael Lindgren illegalist eller rysk inflytelseagent?

Denna artikel är satir (=humor), så man får skriva vad som helst så länge någon skrattar och i sann Public Service-anda skrattar jag åt mina egna skämt, alltså satir: Hö-hö.

Är SVT:s satirproducent Michael Lindgren en rysk illegalist eller rysk inflytelseagent? Mycket talar för detta, då hans uppdrag uppenbarligen är att minska förtroendet för Public Service inför ett ryskt angrepp på Sverige. Nedan följer en lång rad mycket besvärande omständigheter för Michael Lindgren. Varför försvann han ur rampljuset för att sedan åter dyka upp i media lagom till Georgienkriget? Varför har han bosatt sig mitt emellan tre av Sveriges viktigaste militära skyddsobjekt? Varför uppträder han som en gopniki-hardbassstjärna i filmen nedan och utropar pro-ryska strofer som "One more time for the Motherland"?
Man kan på goda grunder misstänka SVT:s Michael Lindgren för att vara en rysk illegalist eller inflytelseagent. Uppdraget är än så länge att så splittring inom Sverige och framför allt minska förtroendet för SVT. 

Men vad kan han ha för ytterligare uppdrag i ett skymningsläge med tydlig gråzonsproblematik?

Lindgren slog igenom i teveserien Ebba och Didrik 1990, där han visade upp tydliga skådespelartalanger. Frågan är om det var här, i samband med murens fall, som den ryska statsmakten upptäckte hans talanger, för sedan var han försvunnen ur rampljuset i sjutton år. Var befann han sig under tiden?

Först 2007 dök han upp igen, strax innan Ryssland invaderade Georgien 2008 och Putin hade cementerat sin makt. Det kanske ser ut som en slump, men är en del av en oroväckande väv av indicier.

Var befann sig Lindgren mellan 1990 och 2007? Kan det varit så att han fick sin utbildning och träning i Ryssland under tiden och först återvände till Sverige som sk illegalist 2007 för att kratta manegen inför Putins nya aggressiva militära strategi för det nära utlandet?

2009 framförde han under täckmanteln gopniki-hardbassartisten DJ Trexx det pro-ryska numret Tingeling i svensk television. Ni ser inslaget infogat från YouTube ovan. Anammandet av gopnikikultur och det ryska språket ger ledtrådar till vad som hände mellan 1990 och 2007.

Bland annat hyllar man den ryska federationen med strofer som "Den okrossbara unionen av fria republiker har för evigt svetsat samma det stora Ryssland!" (min översättning av "Союз нерушимый республик свободных сплотила навеки великая Русь!"). Man skålar också till diktatorerna Lenins och Stalins ära, förutom ett uppenbart proryskt, rysspatriotiskt och nationalistiskt scenframträdande. Var lojaliteten hos Lindgren ligger understryks med texten "One more time for the Motherland!".

Redan 2009 verkar alltså SVT varit infiltrerat av rysk propaganda och påverkansoperationer i den så uppskattade "Mello", Sveriges kanske mest sedda teveprogram.

Fast Michael Lindgrens misstänkta verksamhet slutar inte där.
Försvarsminister Peter Hultqvist.
Idag har han bosatt sig på det sk Gärdet, där han på något sätt erhållit en hyresrätt. Hur har han fått denna med de bostadsköer som gäller i Stockholm? Man kan bara ana Gjörwellsgatans inblandning i detta.

Bostaden är placerad ganska exakt mitt emellan tre av Sveriges viktigaste militära skyddsobjekt - Högkvarteret på Lidingövägen, de militära kontorslokalerna på Tre Vapen, samt vissa andra funktioner som hittas på Tegeluddsvägen. Dessutom ligger bostaden bara några stenkast från försvarsminister Hultqvists bostad och i ett område där det kryllar av svenska officersbostäder. Det finns även andra skyddsobjekt i närheten, t ex Kaknästornet, som är avgörande för distributionen av media i händelse av nationell kris eller krig.
Skyddsobjektet Kaknästornet. Ej fotoförbud.
Detta väcker frågan vad för roll Lindgren är tänkt att fylla i ett skymningsläge? Varför bor han med så enkel tillgång till Sveriges högsta försvarsledning, många av högkvarterets officerare och själva försvarsministern?

Utspelen från Lindgren om att den svenska kommunala skolan är usel och inte klarar av att leverera bra undervisning går helt klart sk bruna krafters ärenden i att sprida bilden av den sk systemkollapsen och sår splittring inom landet just samtidigt som den Ryska Federationen övar robotanfall mot Sverige i södra Östersjön.

Varför vill Lindgren genom den sk "satiren" i SVT-programmet Svenska Nyheter1. på detta vis få bort uppmärksamheten från de ryska krigsförberedelserna i södra Östersjön?

Satiren och det distribuerade sociala överbelastningsangreppet mot svenska skolor visar att rysk förmåga till irreguljära assymetriska gråzonsangrepp mot Sverige inte är begränsade till Internet, utan att man också kan genomföra dessa angrepp mot faktiska institutioner. Man känner både SVR:s och GRU:s modus operandi i agerandet.

Men framför allt så innebär Lindgrens satir i SVT att förtroendet för SVT fortsätter minska. Och det kan bara vara Kreml, Putin och SVR som ligger bakom det. Förtroendebarometern är tydlig.

Sedan Lindgren återigen dök upp på SVT har förtroendet för denna kris- och krigskommunikationskanal rasat. Vem gynnas av det?

Detta inlägg är satir. Hö-hö.

1. Titeln Svenska Nyheter gör att man direkt tänker på de Putinvänliga sk svärjevännerna och att Lindgren är lierad med dessa. Sprider en bild av systemkollapsen har man åtminstone gemensamt och hyllar Ryssland gör de bägge vilket vi ser i den inledande filmsekvensen.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

64 kommentarer:

 1. Passar även bra med att den aidssmittade ryssvännen Jacob Dahlin avled 1991. Antagligen var han rejält sjuk redan 1990 och ryssarna insåg att de var tvungna att fostra en ny agent. Därav försvann Lindgren 1990.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var inträdesprovet att kväva Jakob med en kudde?

   Radera
  2. Dahlin var en produkt från TolkS och sannolikt i hög skyddsklass.

   Radera
  3. Han hade uppenbarligen inte tillräckligt med skydd eftersom han fick aids i alla fall.

   Radera
  4. Ja, han eller donatorn.

   Radera
 2. Den svenska skolan ÄR tyvärr USEL och lider starkt av "postkoloniala kulturmarxistiska strukturer", är inpyrd av s.k "konstruktivism" (Vygotskij - sovjetisk "filosof" som var i glömska under många år men som ko i ropet på 80-talet )där barnen istället för att lära sig skall "upptäcka"/"forska" och själva komma fram till slutsatserna.. Oavsett hur tokiga de är!

  Tydligast kom detta fram när f.d "rektorn" för Södertörn (!) uttryckte sig rent vetenskapsfientligt för några år sedan!

  "..Von Wrights rapport ”Genus och text” från 1998 (tillgänglig på Skolverkets webbsidor) behandlar den angelägna frågan om varför flickor är så starkt underrepresenterade i fysikstudier. Hon studerar några läroböcker i fysik för gymnasiet och kommer fram till att problemet till stor del ligger i själva
  fysikämnets karaktär. Flera av böckerna strävar nämligen efter att slå fast vad som är sant och vad som inte är det. De förmedlar budskapet att “fysik handlar om det objektiva, det som höjer sig bortom känsla och mänskligt liv”. Detta menar von Wright strider mot kraven på en jämställd text:

  "Påbjudandet av snäv kunskap med en given mening är inte förenligt med skolans
  jämställdhetssträvanden.”

  Hon rekommenderar därför förändringar av läroplanen:
  “En genusmedveten och genuskänslig fysik förutsätter en relationell infallsvinkel på fysiken samt att en hel del av det traditionella vetenskapliga kunskapsinnehållet i fysiken plockas bort.”.."

  http://www.math.chalmers.se/~olleh/nyrektorSHv2.pdf ,

  I övrigt är mitt förtroende för SVT lågt! SR är bättre men inte mycket...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju bara att "studera" det kraftigt vänstervinklade programutbudet i "Barnprogram i TV2" på 70-talet...

   Radera
  2. Har d några belägg för vad en snurrig professor på Södertörn uttalar sig om kom med I läroplanen, eller svamlar du bara?

   Radera
  3. 70-talet var 40 år sedan, snart 50 år sedan. Så hur är det relevant förutom att 99% av bloggens läsare drömmer mardrömmar om Storpotäter och mysfarbröder i kroppsstrumpa, och kräks när de ser tecknade kortserier från andra sidan Järnridån?

   Radera
  4. Jag längtar fortfarande efter "Professor Balthazar" från Zagrebfilm och tjeckoslovakiska "Pan-Tau"!

   Däremot INTE efter "Vilse i pannkakan", "Ville Valle & Viktor" eller "Torsdags", "Lördags" etc

   Radera
  5. Jaaaaa!
   https://www.youtube.com/watch?v=HDFjM4GqdsA

   Radera
  6. Så med andra ord vill Bengt ha riktiga kommunistprogram och inte bleka svenska salongskommunistprogram?

   Radera
  7. Precis, det ska vara stålhård uniformskommunism med blodfläckar på gradbeteckningarna och Rokossovkijs ståltänder, inte nån helskäggig velourkommunism med bullbak och gitarrsång.

   Radera
  8. Det kanske är Bengt som är den östyske mullvaden. Det skulle förklara allt tjat om DDR.

   Radera
  9. Ja, jag fattar inte varför han är så fascinerad av Dance Dance Revolution.

   Radera
  10. gbd crvx
   Moira von Wright kan du googla på. Artikeln hon skrev finns omskriven på hennes wikipediaartikel. Du kan läsa en del om det hela på Tanya Bergkvist blogg(Ja hon skriver låååånga inlägg).
   Min fru pluggade i Örebro när Moira jobbade där. Galenskap.

   Radera
  11. Att hon är snurrig är en sak, det låter som postmodernism när den är som värst (Eller som när A Sokal parodierade den), men frågan är snarare hur stor påverkan har hon haft på läroplanerna?

   Radera
  12. @Bengt. Hmmm, den du beskriver är Dewey, amerikansk psykolog och den pedagogiska basen i Sverige mellan 1980-2000-talet. Vigotskij kom i ropet på 2000-talet och betonade den sociala situationen i undervisningen.

   Radera
  13. Dewey är väl "learning by doping" om jag nu inte missminner mig... 😁

   Till kategorin bra barnprogram ovan vill jag även lägga John Blund (eller Sandmann som han heter i det östtyska originalet)

   Ja, jag har kört en Trabant, känner folk som kört upp i en Trabant och i somras cyklade jag på Alex o Ku'damm... 😁

   Radera
  14. DDR var Skinner!
   Lyssna, lär, lyd!

   Radera
  15. Bengt du är antingen illa påläst eller ett troll, det endutesluter inte det andra. Det är min uppfattning.

   Vygotsky är en av många som berörs i lärarutbildningen (2005-2009 iaf). Skinner, Dewey, Piaget, Reggio Emilia, De Bonos etc är alla olika. Liksom vidare studier inom de flesta utbildningar på akademisk nivå serveras en kompott av teorier som sedan ska ge individen möjlighet att förstå att det finns många möjligheter..

   Angående Fysik. Naturvetenskap är under ständig "utveckling". Mycket av det som är sant idag kommer skrattas åt i framtiden. Så det är väl inte orimligt att tänka nytt för att få in fler kvinnor?

   Usla skolor kommer alltid finnas. Och det kommer alltid ha varit bättre förr. Det är sedan gammalt.

   SVT SoVieT. Illuminati confirmed. Släpp det bara. SR = S+R=Sverig+Ryssland. Illuminati confirmed again.

   Radera
  16. Jag har aldrig påstått att jag är 100% korrekt!
   Vilken människa är fullkomlig perfekt och felfri?

   Däremot påverkas alla ej direkt mätbara vetenskapliga ämnen av modetrender och ideologier som vid ett visst tillfälle anses vara den enda "rätta läran" och absoluta sanningen..
   Och VEM den som är av en annan uppfattning !

   Radera
  17. Ju mer jag tänker på von Wright desto mer rätt tycker jag att hennes förslag är och skulle kunna leda till något bra. Fysikens status är alldeles för hög, fysiker är vuxna barn som ägnar sig åt kvalificerad gissningslek. Nästan i klass med astrologi. Nästan.

   Radera
  18. Så du vill att eleverna själva skall komma fram till exv. Boltzmanns konstant, Avogrados tal och Heisenbergs osäkerhetsprincip?
   ... 😁

   Radera
  19. Jag menar att om intresse finns så ska eleverna få möjlighet att välja. Nej jag tycker inte att någon ska behöva utsättas för ovanstående, vi klarar oss utmärkt utan att nyttja desssa konstanter, tal och principer. Mänskligheten skulle rent av må bra av att skrota de senaste 150 årens kunskap.

   Radera
 3. ML uppfyller MSB:s karakteristika för en rysk inflytelseagent: verkar i media för att skapa kaos och ställa olika grupper emot varandra och skapa splittring i samhället.

  SvaraRadera
 4. Vadå agent? Halva media Sverige är nyttiga idioter. Mest för de har huvudet uppkört så långt i röven att de inte hittar ut.

  SvaraRadera
 5. http://politikfakta.se/2013/03/svts-partisympatier-ett-demokratiskt-problem/

  http://politikfakta.se/wp-content/uploads/2013/03/SVT_partisympatier.pdf

  SvaraRadera
 6. Att du orkar, men bra jobbat eller nåt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår inte det med "orkar"? Inte jobbigare att skriva ett sådant här inlägg än något annat.

   Radera
  2. Nej, du har nog rätt i det.

   Radera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. Va? Jag fattar ingenting av det här inlägget. Never go full Lars Wilderäng.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Satir är svårt även för normalutmanade.

   Radera
  2. Ja. Vad är satir? Det är ju sjukt (system) när producenter kan driva ren vänsterpartistisk agenda i SVT.
   Men det visar väl bara vilken politisk fåra som driver public service.

   Blir nästa avsnitt att bränna ner någon kapitalistisk/företagares hem och företag.

   Radera
 9. Detta satirinlägg ger jag betyget godkänt.

  Men det är en bra bit kvar till DNs försök med 4chans högerextemisters påverkansoperation i Svenska valet med hjälp av lille Skurt.

  https://www.dn.se/kultur-noje/hogerextremister-i-natforum-forsoker-paverka-svenska-valet/

  Det är en HELT annan nivå på satir, snacka om humor och villighet till personligt själutlämmnande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet är att högern sällan har kul humor. Hur många konservativa roliga människor finns det t ex.

   Vilket också framgår om man t ex söker på #skurtposting på twitter. Drog två tuber lustgas och scrollade igenom, tyvärr, mungiporna är fortfarande i princip långt nere på halsen, lika icke-road som en invandrad somaliska som kämpar sig igenom ett horisontellt malmöitiskt novemberregn med tre matkassar i varje näve.

   Radera
  2. Den ende som till höger om miljöpartiet är rolig i hela Sverige är väl självaste Ben Dover? I mitt tycke iaf.

   Radera
  3. Nu tänkte jag iofs internationellt, Jeremy Clarkson (Top gear) är väl uttalat höger och förösker med lite humor men han är ju inte särskilt kul. Samma sak med Jim Goad i USA.

   Radera
  4. Precis, vänstern däremot, då snackar vi humor.
   Ganska ofta när vänstermänniskor öppnar munnen och vill säga något, blir detas budskap ganska humoristiskt om man sätter det i rätt perspektiv.

   Vilket jag ville visa med DN drevet jag länkade till.

   Radera
  5. Typexempel på lamt skämt från högermänniska där ja.

   "Oh, jag misstförstår och spelar lite utvecklingsstörd".

   Hett tips, att det där med att spela dum faller sig naturligt för dig har sina orsaker.

   Radera
  6. Oj, vad arg du blev har du svårt att se humorn i artikeln.
   Ge det lite tid så lossnar det.
   Det är ju för tusan i nivå med när Sievert Öholm gav sig på hårdrocken.
   Eller byggnads med sina fittmössor.

   Jag nämde tidigare Svenska narrativs söderns hjältar som det absolut bästa humorn vi producerar på svenska.
   Jag ser fram emot dina synpunkter på deras sketcher.

   Radera
  7. Lyssna på börspodden. De kan leverera några riktigt, riktigt torra skämt. Tror inte dom är vänster. :)

   Radera
  8. Pen Gilette & Teller är ju libertarianer och faktiskt rätt underhållande.
   I Sverige har vi Aron Flam, rätt kul infallsvinklar ibland och libertarian han med. Dock lite tjatig då han traggar samma sak för länge, ungefär som Ben:s Din Mamma skämt.

   Problemet i Sverige är att för att komma fram som underhållare måste man vara vänster annars så är man ju ond.

   Radera
  9. Internationellt så finns det ingen som slår libertanianen Bill Hicks än, frid över hans minne.

   Radera
  10. Har inte ens läst artikeln, det var betalvägg. Svenska narrativ, tja om man gillar uselt skådespeleri och att det tar typ en geologisk tidsålder innan nån levererar en punchline så trivs man nog med det.

   Penn&Teller - trolleri, det blev omodernt på 1800-talet, plus att dom liksom Aron Flam ska trycka ner sin ideologi i halsen på folk. Inte särskilt kul.

   Bill Hicks var bara libertarian om man med libertarian menar "nån som tycker att knark ska vara lagligt".

   Radera
  11. Ah, jag glömde ju att Penn&Teller gått vidare från kort-tricksen till att överraska oss med att typ astrologi är hittepå. Och sen skratta åt de dumma astrologerna. Fast om man vill skratta åt sinnesslöaehöver man ju egentligen inte Penn&Teller, youtube är ju fullt med videos av typ Alex Jones, Misesinstitutet och Sebastian Hawkins.

   Radera
  12. Vill du ha en punchline, och hög internationell humor?
   Kolla in när Al Gore förhör Twisted Sisters sångare Dee Snyder.
   När Al Gores ger sin tolkning av låten "under the blade" och Dee Snyder svarar, det är obetalbart.

   Sen dess har jag skrattat varje gång Al Gore har försökt sig på att framföra ett allvarsamt budskap.

   Radera
  13. När vi avhandlat klart högerhumor tycker jag vi kan ta upp ämnet högermusik, då menar jag ekonomisk höger och inte pluton svea eller nåt sånt. Finns det ens? Enda jag kan minnas är typ Mange Schmidt som gjorde moderaterna vallåt massor av år sedan. Eller ska vi tolka alla låtar som främjar konsumism för högerlåtar? Dvs majoriteten av topplåtarna inom hiphop.

   Eddie Meduza kanske? Johnny Bode med Bordellmammans visor kanske kan tolkas som prostitutionsliberalt?

   Radera
  14. Rush, den kanadensiska powertrion.

   Radera
  15. Owen Benjamin är rolig och höger.
   Raubtier är bra med frihetliga texter till höger. Och sen har vi den fantastiska skivan Carolus Rex med Sabaton. Ingen navelluddsjantefjanttexter där inte. Utan helt enkelt riktigt bra låtar och texter om vår stormaktstid.

   Radera
  16. Crass, Immortal technique, Bruce Springsteen (ingen personlig favvo dock), MC5, Dead Kennedys, Clash, Bad Religion, Sepultura... ska jag fortsätta?

   Thomas Skogsberg från Sunlight Studio (alla dödsmetallare vet vem det är) är vänster också.

   Har Sabaton nånsin kommenterat sina egna politiska åsikter? Dom gör ju skivor om så "känsliga" saker att jag kan tänka mig att dom håller truten om sånt.

   Och vem fan är Owen Benjamin?

   Radera
  17. Glömde väl Henry Rollins och Cro-mags också, även om de sistnämnda hade en period på ca 2 nanosekunder då de faktiskt gjorde bra musik. Men "Street justice" är ett mästerverk.

   Radera
  18. Immortal Technique med hammaren och skäran på ena EP:n samt brukandet av "viva la revolucion" i var och varannan låt, vettefan om jag tolkar det som höger.

   Radera
 10. Detta inlägg är mycket bra, fortsätt såhär, Cornucopia :)

  Men Tingeling är det bästa som visats i Mello också! :D

  SvaraRadera
 11. Frågan är om han är klädd i Adidas, under "arbetsuniformen":

  https://www.youtube.com/watch?v=5-l-OkR5yDk

  SvaraRadera
 12. Kan man få en lista på de roligaste filmerna från forna östblocket, Kina och Cuba mellan 1949-1989. Den sk vänster måste väl producerat enormt mycket humor där under guldåldern? 5 årsplan i humor och centralplanerade skrattfester. Nästan ett päron till farsan i Gulag, KGBskolan 1,2,3 osv eller vad det nu heter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, jag tror inte totalitära stater är så bra på humor.

   Fast jag kan ett autentiskt nazistskämt om den balttyske adelsmannen Roman Nicolaus Maximilian von Ungern-Sternberg. Man sa: "Er heisst un-gern Sternberg", dvs han heter "ogärna Sternberg", detta eftersom Sternberg ju kan vara ett judiskt namn.

   Nazist-ordvits. Det du. Ungern-Sternberg var annars mest känd för att ha belägrat och intagit Ulan Bataar och upphöjts till ÖB av den syfilissmittade Bogd Khan.

   Radera
  2. Man kan vara för frihet eller totalitarism det är nog min skala på folk inte om dom vänster eller höger. Tänkte dig statligt styrd punk hur fan skulle det se ut? Det finns gott om totalitära sk vänsterfolk. Hörde du där om att konservativa har svårt med kroppslukter det var intressant. Kul kille den där Roman och Syfilis kan väl gå i arv. Vilket är det roligaste landet/riket genom tiderna?

   Radera
 13. Det ironiskt roliga var ju att showen i Moskva vid stora melodifestivalen var som en uppgraderad Grotesco-show.
  https://www.youtube.com/watch?v=FCZNfeWGTkQ
  Rysk armekör från vägg till vägg, balalajkor, dansande kosacker och kvinnor. Hade för mig att det fanns en björn också men hittar inte i en snabb genomtittning. Mycket tingeling i alla fall.

  SvaraRadera
 14. Du måste nog söka närmare makten om du skall hitta inflytelseagenter i Sverige. Ryssarna har kört hårt sen 60-talet. De finns sen lång tid inne i systemet. Googla Jack Barsky....

  SvaraRadera
 15. SvT är korrupt
  DN är en propagandacentral
  Aftonbladet en tidskrift för vänsterextremister

  Var finns objektiv och oförstörd journalism på svenska?
  Prova Huvudstabladet: https://www.hbl.fi/
  Inga betalväggar bara att logga in med ett användarkonto

  SvaraRadera
 16. Vadå satir? Jag tror det här är så nära sanningen att du snarast bör bege dig till din BOL. Snart kommer de...

  SvaraRadera