Cornucopia?

Aktuellt

Kommer ni ihåg SVT:s Covid-19 superspridarevenemang Melodifestivalfinalen 2020?

"Det hade varit fruktansvärt tråkigt med en final utan publik." - SVT:s talesperson Vi avbryter ordinarie sändningar för att dra o...

2018-04-15 18:21

83% av bloggens läsare har 1% högst inkomst i världen - 16% har 1% högst förmögenhet i världen

Förra veckans enkät om bloggläsarnas förmögenheter och inkomster är nu klar. Hela 82.9% av läsarna tillhör den procent som globalt har högst nettoinkomst och 16.2% tillhör världens en procent rikaste. Det finns alltså uteslutande socialisternas hatade sk enprocentare bland bloggens läsare.
Är du global top 1% i inkomst eller förmögenhet?
För global top 1% i inkomst räcker det med 24 000:- SEK i månaden efter skatt - 290000:- SEK om året efter skatt, inklusive kapitalinkomster och bidrag som barnbidrag etc. För global top 1% i förmögenhet räcker det med en nettoförmögenhet på 7 000 000:- SEK, dvs efter skulder är avdragna.

Föga överraskande så nådde alltså 83% av bloggens läsare en inkomst efter skatt på 24 000:- SEK i månaden, vilket motsvarar ungefär 34 000:- SEK i månadslön beroende på hur hög kommunalskatten är där man bor. Sexton procent nådde global top 1%. Åtminstone de 1 538 bloggläsare som svarade.

Bloggen kryllar alltså av socialisternas så hatade "top 1%". Liksom Sveriges som helhet bör tilläggas. Det räcker ju att ha jobbat 5 - 10 år i arbetslivet för att i Sverige få en lön i nivå med 34 000:- SEK, t ex som snickare eller sjuksköterska, och för att bli en av världens 1% rikaste kanske man som go arbetare köpte en villa i Nacka på 70-talet, vilket räcker för att idag nå en förmögenhet på 7 MSEK.

Endast 13.9% av bloggens läsare är varken top 1% inom förmögenhet eller inkomst. Matchar rätt väl gruppen arbetslösa, studenter och pensionärer på bloggen.

Svaren är helt i linje med grundregeln att ca 75% av bloggens läsare är i åldern 30 - 55 år, ca 75% är tjänstemän, egna företagare eller chefer och ca 75% är högutbildade. Ca 90% är för övrigt män.

Andra enprocentare inkomstmässigt är exempelvis samtliga svenska riksdagsledamöter, inklusive de från Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Socialdemokraterna. Så var det med den saken nästa gång ni hör en tegelsten träffa ett glashus.

Du kan själv testa var du ligger på Global Rich List.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

13 kommentarer:

 1. Jag hör till gruppen "Nej,ingetdera" och har en känsla av att jag inte kvalar in som älskvärd bland socialister.

  SvaraRadera
 2. Man bör kanske tala om "enpromillare" om man vill tala om de som är verklig överklass.

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Men med tanke på hastigheten på kronans depreciering lär det se annorlunda ut om X antal år i alla fall för dom som får sin inkomst i svenska kronor vilket jag antar är rätt många.

  SvaraRadera
 5. Dom som svarat nej ingetdera måste vara alla underbetalda rysstroll. 13% rysstroll på bloggen är inte dåligt. Om det är sant så skapar den här bloggen ett icke föraktligt antal arbetstillfällen i st petersbug.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och ännu fler natotroll verkar det som. Som itexperter ligger de antagligen i en annan löneklass. Om de inte kommer från Elbonien, vilket jag ibland undrar.

   Radera
 6. Med andra ord, inga problem att bli rik trots världens högsta skatter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, resultatet pekar väl på tvärtom.
   Trots höga inkomster blir man INTE rik.

   Radera
 7. Normalt räknar man inte in "primary residence" i förmögenhet. Så goa killen i Nacka ska inte räkna med huset.

  SvaraRadera
 8. Här ska man förstås veta att en disponibel inkomst på låga 10 000 kr/månad (typ försörjningsstöd eller student) lägger dig på topp 11% i världen, och du behöver gå ner till ungefär en nettoinkomst på tusen kronor i månaden för att nå medianinkomsten i världen.

  Grattis, vi är mycket rikare än de som är jättefattiga. Nu spelar förstås köpkraft in ganska mycket i detta vilket komplicerar saken.

  Rekommenderar ett litet studiebesök i valfri slum i Indien om man vill titta på riktig fattigdom, för övrigt.

  SvaraRadera
 9. Grattis alla 1%:are, men 184 personer av er äger ca 85% av alla era tillgångar. Någon här?

  SvaraRadera
 10. Är det ett problem för dej?

  SvaraRadera
 11. Nej. Hur känner du själv?

  SvaraRadera