Cornucopia?

Aktuellt

BNP-prognos: -18% i svensk BNP under andra kvartalet - 100 000 offentliga jobb hotas

En enkel analys av svensk BNP för andra kvartalet 2020 landar på -18% i svensk BNP 0 jämfört med motsvarande kvartal 2019. Det innebär att ä...

2018-03-20 09:49

Visning pågår - visningsanekdot Södermalm

Befann mig på Södermalm igen i helgen och upplevde en liten visningsanekdot. Man kan väl säga som så att det inte var någon kö till visningen av en lägenhet som låg ute till salu i åttamiljonersklassen.
Visning pågår!
Booli värderar lägenheten till 6% högre än begärt pris eller cirka 86 000:- SEK per m2. Det finns ett bud på 50 000:- SEK över begärt pris - fortfarande under Boolis värdering - men tydligen är vare sig mäklare eller säljare nöjda eller vill avsluta affären än. Eller så har man inte hunnit.

Begärt pris ligger på ca 81 000:- SEK per m2. Husmask rapporterar just nu 71 915:- SEK i medelpris på Södermalm på veckobasis, baserat på fyra affärer. På månadsbasis är medelpriset enligt Husmask 81 908:- SEK baserat på 89 affärer.

Någon anstormning och kö till söndagens visning kan man minst sagt inte påstå att det var och den visades igen på måndagen via öppen visning. Samtidigt kan man inte beskylla mäklaren för att ha lagt ut lägenheten till ett orealistiskt pris, utan 81 000:- SEK per m2 är helt i linje med aktuella priser.

Nu återstår att se om det är ett äkta bud. Hade jag varit säljaren så hade jag allt annat lika tagit ett sådant bud idag. Å andra sidan kanske säljaren köpte till högre prisnivå och då kan det bli surt.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

18 kommentarer:

 1. Ser gott om ologisk budgivning på Hemnet, fake bidding verkar vara minst lika vanligt som fake news.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är värst i just Södermalm, där anlitar typ alla minst en vegan för ekologisk budgivning.

   Radera
 2. 50 kvm med stor balkong på kungsholmen (yttre) hade kö långt ut i trapphuset på sin visning för en vecka sedan..

  Alla som fönstershoppar går kanske på samma visning.. om man ändå inte ska köpa nåt så e det väl roligast att drömma om de finaste (i det område där man ändå skulle vilja/kubna bo)

  SvaraRadera
 3. 66 dagar på Hemnet, 2 bud på ca 3.8 miljoner
  https://www.booli.se/annons/2236887 (Södermalm)
  Köphistoriken visar priser samma adress (samma lägenhet?) från 2017 på 5.2 miljoner.

  Typiskt exempel på att nedgången inte syns i statistiken eftersom det kommer bli en affär. Troligtvis kan inte säljaren ta ett så lågt bud för att det kanske inte täcker lånen eller det blir inte över något till insatsen för nästa lägenhet.

  SvaraRadera
 4. Mina vänner. Nedgången är här! Så fort bulltrappen är över så fortsätter nedgången, låt er inte luras.

  SvaraRadera
 5. Faktiskt, efter att tidigare ha konstaterat att ettorna varit lyckligt ovetande om boprisraset verkar de den senaste månaden faktiskt börja gå ned i pris.

  Söder om söder har ettorna i storlek runt 30kvm legat stabilt på 65-70k per kvadrat, men har den senaste månaden spretat betydlig och med priser nedåt 50k per kvadrat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många ettor har legat och skvalpat många veckor på hemnet, eller försvunnit och dykt upp på nytt. Jag fick drygt 100k per kvadrat när jag sålde min 1:a på Söder i februari, och det är jag nöjd med när marknaden ser ut som den gör. Särskilt med tanke på att jag betalade mindre än 20k per kvadrat när jag köpte den.

   Radera
  2. Bor du i Nynäshamn och Södertälje får du 50,000kr/m2 på etta. Alla bra området är fortfarande minst 60,0000-70,000.

   Radera
  3. Etta 20k kr/m2 på söder? Det var nästan 30 år sedan. Det blir surr att bo i en etta för 30år.

   Radera
  4. För övrigt är det inte särskilt ovanligt att ensamstående i alla åldrar bor i ettor i Stockholm, eller möjligtvis "minitvåor" – ofta ettor som har kök med separat matrum som får agera sovrum, eller en ombyggd etta. Jag kan smälla upp en vägg i min rymliga etta så att den blir en tvåa, men det känns inte viktigt att ha ett separat sovrum när bara jag bor i lägenheten.

   Radera
 6. När Göteborgspriserna blir högre än Sthlm kommer jag att överväga en flytt till 08 p.g.a. det samt högre lön.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Priser och lön går hand i hand.

   Radera
  2. Du måste även stå ut med en massa stockholmare. Vad är det värt i pengar?

   Radera
 7. 8 mille för en BR - som man inte ens äger utan en andel i en förening - på det "märkvärdiga" ekologiskt foträta Södermalm ...

  Vissa är inte riktigt begåvade i huvudet.. Speciellt inte i "Stolleholm" / "Tokholm"... ;-)

  För mindre än hälften får man en ny villa med gångavstånd till Pågatåg i det heta västra Skåne !

  SvaraRadera
 8. Jävla tjat om högre löner i städerna, hur mycket högre är dom kontra hur mycket mer utgifter får man samt tidsbortfall i vardagen?

  SvaraRadera
 9. Västra Skåne , du avser alltså utmarkerna som domineras av skattefinansierade lycksökare från alla hörn av världen och som dessutom styrs av en ohotad kommunistisk majoritet? Det är alltså det oförgätna hörnet av Sverige som du menar är mest attraktivt ?

  SvaraRadera
 10. Tja, jag hade nog själv valt Skåne framför Stockholm alla dar i veckan.. Vem vill bo i närheten av en död sjö som årligen fyller invånarnas lungor med pesticider från algblomning och med ökad risk för ALS och Alzheimers?

  SvaraRadera