Cornucopia?

Aktuellt

BNP-prognos: -18% i svensk BNP under andra kvartalet - 100 000 offentliga jobb hotas

En enkel analys av svensk BNP för andra kvartalet 2020 landar på -18% i svensk BNP 0 jämfört med motsvarande kvartal 2019. Det innebär att ä...

2018-03-10 17:57

Sverige möjligt plats för toppmöte Trump - Kim Jong Un - vad kan omöjligen gå fel?

Enligt amerikanska mediaspekulationer pekas nu Sverige ut som möjlig plats för ett toppmöte mellan Donald Trump och Nordkoreas Kim Jong Un. Vad kan omöjligen gå fel med detta?
Kan man möjligen önska sig att ett toppmöte USA - Nordkorea inte placeras i en svensk storstad, eller stad alls, utan t ex någon av de utmärkta isolerade VIP-anläggningar som existerar. På fotot Eriksberg, Karlshamn, som har en högsäkerhetsbyggnad och i övrigt är utmärkt isolerat med möjligheter till helikoptertransport, och dessutom beläget nära både svenskt flygvapen och marinbasen för att ge skydd från hav och luft.
Det talas nu om att en möjlig plats för ett toppmöte mellan USA:s och Nordkoreas presidenter skulle vara Sverige, rapporterar SVT. Detta enligt amerikanska media, som förstås drar den slutsatsen eftersom statsminister Löfven nyss var i USA och skakade tass med Trumps väldigt stora händer.

Eftersom det bara är två länders delegationer kan man förslagsvis hålla toppmötet på en isolerad plats, så inte allmänheten drabbas av detta. 

Om man nu inte vill följa mitt gamla förslag om Karlsborg, så kan man t ex välja Eriksberg i Blekinge. Områdets 900 hektar är instängslat av tre meter höga stängsel och det är redan inpasseringskontroll som gäller. Anläggningen är isolerad med närhet till Ronnebys flygbas Kallinge, från vilken man kan transporteras med helikopter till anläggningen. Därtill är det enkelt för svenska marinen att skydda åtkomsten från havet, samtidigt som svenskt stridsflyg finns mycket nära. Man har också ett sk högsäkerhetshus (Lily Croft - finns ej beskrivet närmare på anläggningens hemsida) som är utrustat enligt internationell standard för att kunna ta emot just VIP-gäster på amerikansk presidentnivå.

För vad kan omöjligen gå fel? Vi minns hur Stockholm lamslogs av att president Obama besökte Sveriges största by. Den här gången bör man förslagsvis välja en mindre by. Karlsborg bör vara försthandsvalet.

Några andra alternativ.
Grythyttan är relativt lätt att spärra av med endast tre tillfartsvägar. Nackdelen där är att det finns privatbostäder hela vägen rakt in direkt granne med anläggningen.
Konferensutrymmen finns, men Grythyttan faller nog på avstånd till flygplats. Närmaste dugliga skulle vara Örebro.
Loka Brunn är med sina två tillfartsvägar ännu enklare att spärra av än Grythyttan, men faller även den på flygplatstillgång.
Ska man absolut vara i Stockholmsområdet är Hasseludden/Yasuragi relativt enkelt att spärra av. Här utsikt, inklusive polisbåt.
Upper House och Hotel Gothia erbjuder förstås goda möjligheter till att spärra av hela Göteborg för ett toppmöte.
Kiruna ligger annars avlägset och höjer tröskeln för demonstranter och alla illbattingar. Kanske Ishotellet, om det inte vore för den fruktansvärt usla maten, som kan riskera utlösa en kärnvapenkonflikt?
I slutändan blir det förstås Grand Hotel i Stockholm, med utsikt över slottet, riksdagen och Rosenbad. Inget nytt under solen.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

51 kommentarer:

 1. Kim Jong (Fjong) bör liksom andra diktatorer ICKE få beträda svensk mark!
  Har vi inte saltat tillräckligt med diktatorer som Honecker, Castro el Mugabe m.fl?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker herr Fjong kan ta och betala för Volvo bilarna hans land köpte på 70-talet innan vi överhuvudtaget skall göra något alls med honom eller hans ruttna land.

   Radera
  2. Det var ju Socialisten Olof Palme som ingick dessa handelsavtal och lät skattebetalarna stå risken via svensk exportkredit. En risk som visade sig vara 100% risk och ingen förtjänst.
   Palme älskade Nordkorea (!) så det var ju enkelt för diktaturen att lura brallorna av honom.

   Radera
  3. Ja alternativet är ju att vi låter det socialdemokratiska partiet betala om raketgossen inte gör det!

   Radera
  4. kim jong no fjong en icke kontaktbar totalt avskaknad av spegelneuroners knarkpsykopat

   Radera
 2. Nordkorea skickar säkert en lookalike eller en klon, Trump är en modig man om han vågar skaka tass med honom. Eller ens vistas i samma rum.
  Tänk om det händer Kim något när han är här, kanske han bara försvinner spårlöst, dvs kidnappad av USA, slutar Nordkorea att vara ett hot då?
  Eller hamnar vi överst på deras lista över kärnvapenmål?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok så först o främst var dealen klar för längesedan..... typ förra året sen så finns säkerhet för den komna artificiella mötet såklart oavsett vart. Men det är enbart för publikum.. allt är redan förhandlat o klart.

   Radera
  2. Samma sak som det var med Saudiarabien... först deal sen möte....

   Nästa blir Iran...Strings cut

   Radera
 3. Är inte Beijing en lämpligare plats?
  Kina vill nog lägga tryck på Kim och Trump på Kina.
  Att Sverige skulle återuppstå på den internationella diplomatiska arenan känns lite otroligt, framförallt med tanke på vår utrikes och statsministers framträdanden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fördel Sverige är ju att alla avskyr vår utrikesminister, så ingen kan sägas gynnas.

   Sverige är annars stort på internationella skiljedomar, men det är inget som svensk media uppmärksammar. Senast dömde man Gazprom att betala sjuttioelva miljarder till Ukraina för gas man inte levererat, men fått betalt för.

   Radera
  2. Och Sverige ambassad i Pyongyang representerar Usa i Nordkorea.

   Radera
 4. Visby där är folk vana vid en massa politruker som dräller omkring, dessutom lätt att spärra av, demonstranter får svårt att komma på plats.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och så har de en skyddande ringmur.

   Radera
  2. Och är skyddat av rysk luftvärn :)

   Radera
  3. Tja Sverige har ju inget eget...

   Radera
  4. Att inte förglömma den livsfarliga strömmingen som simmar runt öja!

   Radera
 5. Gud förbjude att vi av pur fåfänga accepterar att stå värd för detta arrangemang! Stor nedsida och uppsida bara som valpropaganda för (S) och (MP).

  SvaraRadera
 6. Chansen att mötet äger rum på svensk mark känns extremt osannolik men om det nu skulle bli så, vem betalar för kalaset? Om det nu är våra skattepengar, varför ska vi betala för den där charaden? Möjligtvis mötet hålls på Friends Arena så man kan köpa biljetter och titta på. För med komiker av världsklass i huvudrollerna borde det bli stor underhållning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tanken på Friends är onekligen lockande. Med rätt inramning kan det bli hur kul som helst. The Man Who sold the world med Bowie när de gör entré till öronbedövande jubel.

   Radera
  2. Löfven agerar nog som en kommunalpolitiker och vill "sätta Sverige på kartan", dvs Sveriges skattebetalare betalar allt utom resan för delegaterna. Blir dessutom helt polisfritt i övriga Sverige (oavsett var det skulle kunna bli). Att Sverige tar notan är det enda som talar för att det blir här.
   Antalet obalanserade rasistiska vänsterextremister son Afa-fascisterna, NMR, RK och allt vad det heter talar emot.

   Radera
 7. Vore väl trevligt om vårt land kunde bli den centrala skådeplatsen för kanske en av världshistoriens allra viktigaste händelser. Det förtroendet och den uppmärksamheten skulle delvis kunna kompensera för att Nordkorea struntade i att betala för ett större antal Volvo 144 på 70-talet. Var i landet spelar mindre roll. Dock tror jag att Schweiz ligger bättre till, speciellt med tanke på att Kim Jong-Un bott där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kan ju hålla herr Fjong gisslan tills vi får betalt!

   Radera
 8. Det vore väl kul om Löfvén fick agera statsman på den internationella arenan. Han har ju bevisligen de kvalitéer som behövs. Hans fjäsk för Trump förefaller helt naturligt. Och hans noga inövade engelska med amerikansk brytning lämnar inget övrigt att önska. Att sola sig i Trumps guldglans vore stort, för Sverige, för Löfvén, och För Kim. Sverige skulle gå till historien som den store enaren, och ha en fantastisk framtid som medlare på hög nivå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att se mr Löfven med Trump var som att se en beta mopp tillsammans med en alpha doberman. Totalt pinsamt.

   Radera
  2. Gick det så långt att herr Löfven blev Mr Löfven?

   Radera
 9. Haha Jonas Sjöstedt och Jan Guillo skulle säkert välkomna Kim till Sverige med öppna armar!

  SvaraRadera
 10. Om mötet hålls i Sverige -- om mötet leder till en tydlig avspänning -- om Donald och Kim sedan får Nobels fredspris.

  Vad betyder det för världens syn på Sverige? Ger det bättre ekonomi? Export?

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. All reklam är bra reklam, även dålig reklam...

   Radera
  2. Blir svårt sälja nödsoppor för cornu. Bäst hålla uppe iden om den elake trump som snart anfaller den andra elake putin så nödsopporna kan säljas utan tullar. Glöm inte tillbehören o nästa fiktiva novell, hård eller lös.

   Radera
  3. Så Trump ska få fredspriset ? Yeah right :)

   Radera
 11. Vad kan möjligen gå rätt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 12. Internet bill of rights kommer snart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I nån form eller annan. Sverige kanske går Nordkoreas väg dock...förvånar inte vi är ett extremt land.

   Radera
 13. Wow, Eriksberg låter ju givet! Hade ingen aning om det. Tack för upplysningen.

  SvaraRadera
 14. Åt på ishotellet i Jukkasjärvi i somras och jag tyckte maten var helt okej!
  :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, men du och Cornu har kanske inte samma krav på maten? :)

   Radera
  2. Den godaste måltiden är den man gör själv över öppen eld ute i naturen!
   Roterar ibland förrådet av "Bullen Pilsnerkorv" och pulvermos på detta sätt.
   :-)

   Radera
 15. Bullshit Detector Sniff Test:

  Fakta: Genom att lägga toppmötet i Sverige skulle Republikanterna/Trump HJÄLPA sosseregeringen att bli omvald genom cred-by-association.

  Således oerhört osannolikt att mötet skulle bli i Sverige - som dessutom har störst jihadistexport/import per capita i hela Europa!

  I bästa/värsta fall (beroende på hur man ser det) har detta rykte släppts ut medvetet från USA för att få den svenska svampregeringen (som ju är oerhört lättlurad) att släppa till någon annan form av samtycke i de transantlantiska handelsförhandlingarna - eller för att få Löfvén & Co att bakom kulisserna lägga upp sig för kuddbitning på något helt annat område.

  SvaraRadera
 16. Kim Jong un har väl knappt lämnat NK sen han tillträdde så det ter sig extremt osannolikt att han skulle besöka Europa överhuvudtaget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske om vi erbjuder dem att de kan få köpa ett gäng V40 på kradit?

   Radera
  2. Eller kanske Salisbury? De verkar ju ha liknande traditioner som i Nordkorea där.

   Radera
  3. Förresten Ben, jag lyssnade på det där Morbid Angel-albumet du named för ett tag sedan. Vad försökte du lura på mig egentligen? Det var ju flöjt och skit på den!

   Radera
  4. Du menar att flöjt inte är trve ivil?

   Fan, Tiamat samplade t o m Djungelboken i låten "Evilized" på sin första skiva.

   Radera
  5. https://blogs4brownback.wordpress.com/2007/08/10/woodwinds-are-the-instruments-of-satan/

   Radera
 17. Vi kan vara lugna, de kommer inte hit. Kim Jong-Un kommer aldrig att resa utanför Nordkorea, möjligen till Kina då, hans enda vän. Om mötet blir av, så blir det i den demiltariserade zonen mellan Nord- och Sydkorea. Eller också så kräver Jong-Un att Trump ska komma till Pyongyang…

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det vettigaste alternativet är demilitariserade zonen. Nära till och både Nord och Syd har tillgång till sin egen säkerhetstjänst. Trump står nära Sydkorea. Trump måste ju resa långt oavsett var det blir.

   Radera
 18. Den mest troliga platsen är Hong-Kong, av flera skäl.

  Där finns en framgångsrik avtalshistoria för båda sidors spin-doctorer att jobba med (återlämnades av Britterna till Kina enligt respekterat avtal efter 99 år), blandkulturhistoria väst-asien, blandkultur planekonomi/marknadsekonomi och formellt demokratiska val som samtidigt är tillräckligt riggade för att den kinesiska enpartistaten skall vara nöjd (utan Kinas samtycke blir det ändå inte något fredsavtal i vilket fall som helst).

  Hongkong - You heard it here first! ;-)

  SvaraRadera
 19. Schweiz är en trolig plats. Neutralt, Kim gick i skola där och Trump gillar landet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det stämmer att han gick i skola där så är det helt klart också ett alternativ. Lite väl långt off dock för att Kina skall kunna ha en stor delegation på plats samtidigt som de låtsas att de inte har det.

   Radera