Cornucopia?

Aktuellt

Läsarna inte oroliga över coronaviruset - dags att media tappar intresset?

Läsarenkätens 1773 respondenter visar att bloggläsarna inte är oroliga över coronavirusutbrottet, utan som det ofta är handlar det om att de...

2018-03-23 10:06

Svart fredag på gång på börsen?

Börserna rasade i USA igår på beskedet om att president Trump inför tullar mot Kina. Nedgången ser ut att fortsätta nu på morgonen här i Europa, och det återstår att se om vi får en svart fredag när eventuella tekniska stöd faller.
Dagschart OMXS30.

Berättelsen bakom gårdagens börsras handlar alltså om USA:s nya tullar och handelshinder mot Kina, vilket drog ner de amerikanska börserna rejält.
Dagschart S&P-500
Även här i Sverige fick vi en nedgång och det finns risk för att proppen går ur börsen då vi är nere och nosar kring ett inbillat stödområde där börsen har vänt förut. I Stockholmsbörsens fall är vi under tidigare avslut, vilket kan tolkas som att den långsiktiga nedåtgående trenden nu fortsätter efter en tjurfälla slagit igen.

I USA är exempelvis S&P-500 fortfarande i en positiv trend eftersom tidigare botten inte är nådd, men även där är man i ett inbillat stödområde från dippen i februari. Nu kan mycket väl de amerikanska börserna vända här och därmed kommer även Stockholmsbörsen vända ikväll eller på måndag, då man i princip bara följer husse, justerat för valutaväxelkursen.

Bloggens läsare gäspar förstås, eftersom de redan gått ur pga konjunkturcykelmodellen, alternativt MA50/MA200-dödskorset på Stockholmbörsen. Ett dödskors som för övrigt är intakt och än så länge korrekt.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

10 kommentarer:

 1. Gäspar för att portföljen är välbalanserad och att jag slipper bry mig om entry/exit-points baserad på backtrading-TA. Blir en bra fredag oavsett börsutveckling för mig.

  SvaraRadera
 2. FED ska fixa det ikväll. Börsen får ju inte gå ner.

  SvaraRadera
 3. Oljan vill inte bryta igenom 70 dollar per fat. Därmed finns inga fundamenta för en krasch.

  Om Donald Trump ska balansera det gigantiska amerikanska handelsunderskottet så krävs en omställning av hela världsekonomin som idag bygger på en extrem överkonsumtion i USA som håller uppe efterfrågan överallt.

  Men fundamenta för en krasch finns inte. Bara för en korrigering på säg 30 - 60%. Det innebär bara att börsen närmar sig nivån vid millenieskiftet och det är ingen krasch även om många företag kommer att få dålig lönsamhet under några år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En korrigering på 30-60%? Då får man ju fråga dig hur du definierar "krasch". Skall det till att byggnaden börsen huserar i faktisk rasar bokstavligen?

   Radera
 4. OMX30 är nog så sakta ner mot 1400 nivån ev lägre? Vi får väl se idag om stödet runt 1500 håller. Men pundet går ju bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan alltid hoppas! Sen har utdelningssäsongen börjat så OMXS30 kommer (allt annat lika) att vara lägre i slutet av nästa månad än idag. Känns som om ett minusår kommer efter den här mycket långa uppgångsperioden.

   Radera
 5. Du säger att det har att göra med tullarna, men vilken påverkar anser du att räntehöjningen hade?

  En lite anekdot, guldet rusade under en räntehöjning. Den riktiga dollar-krisen snart?

  SvaraRadera
 6. Är ett hotande handelskrig möjligen den "svarta svan" vi fruktat?

  SvaraRadera
  Svar
  1. John Bolton lär knappast göra saken bättre.

   Radera