Cornucopia?

Aktuellt

BNP-prognos: -18% i svensk BNP under andra kvartalet - 100 000 offentliga jobb hotas

En enkel analys av svensk BNP för andra kvartalet 2020 landar på -18% i svensk BNP 0 jämfört med motsvarande kvartal 2019. Det innebär att ä...

2018-03-05 14:53

Stora problem med telefoni för Tele 2:s företagskunder

Flera företag och myndigheter, som lagt över sin telefoni på Tele 2, har drabbats av totalhaveri för telefonin sedan i morse. Bland annat gäller detta flera länsstyrelser landsting och även det statliga svenska flygplatsbolaget Swedavia.
Lika tomt på Arlanda som antalet telefonsamtal hos Swedavia. OBS: Arkivbild, säger inget om läget just nu.
Swedavia skriver internt:
"Fortfarande tekniska problem med telefonin
Just nu går det inte att ringa till Swedavia.
Vi arbetar med att hitta en lösning på problemet.
Kundtjänst nås via [email protected]
Pressjourens tillfälliga nummer är: 092-366860Eller via mail: [email protected]

Mail och Skype fungerar som vanligt.
Vi återkommer så snart vi har en lösning."
Swedavia hade tidigare Telia som leverantör, men sparar nu stora mängder pengar genom att de inte kan ringa alls via Tele-2.

Flera svenska länsstyrelser, alltså statens representant ute i landets olika län, har också drabbats Tlandsting, dvs sjukvården och kollektivtrafiken, t ex Dalarnas landsting har också drabbats.  Trots allt handlar offentlig upphandling om att den som är billigast ska få erbjuda tjänsten, och då går det som det går.

Även privata företagskunder, som lagt sin telefoni hos Tele-2 har drabbats, så bli inte förvånade om det är svårt att nå fram via telefon idag. Tele-2 skyller på en underleverantör.

Problemet berör också mobiltelefonilösningar för dessa kunder.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

5 kommentarer:

 1. Lars-Johan Jarnheimers karriär:
  Galne Gunnar - nedlagt
  Sara Hotels - konkurs
  SAAB - konkurs
  ZTV - finns iaf inte mer

  Comviq (eller ja, Tele2 då) står näst på tur. Till hans fördel kan vi väl säga att allting kollapsat EFTER han lämnat det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åhhhh... Galne-Gunnar... EN tuff konkurrent till Ge-Kås i Ullared på sin tid!

   https://www.svd.se/arkiv/1988-10-20/7

   Radera
  2. Eniro ska väl med på listan också ? Dom är åtminstone kraftigt på dekis

   Radera
 2. 20 av 21 län är anslutna via Telia.
  Västernorrland har jag inte koll på.

  SvaraRadera
 3. Inte bra förstås, men det som är lite bra med den här typen av nyheter är att de faktiskt visar hur väl t ex telefonisystemen fungerar.

  Det låter kanske som en märklig slutsats, men kommer ni ihåg när om det nu var Telias SGSN eller GGSN eller nån olyckligt placerad annan router gick ner 23:e februari 2015? Stort ståhej och förstanyhet på radion om jag minns rätt.

  Är nu Tele2s företagskunder kloka så har de bra ersättning om nu tillförlitligheten dippar under 99,99% eller nåt i den stilen (dvs strax under timmes avbrott om året ungefär).

  Både 2015 och 2011 blev det rätt omfattande utredningar när sånt här inträffar, så det borde bli en liknande påhälsning från PTS den här gången.

  SvaraRadera