Cornucopia?

Aktuellt

Läsarna inte oroliga över coronaviruset - dags att media tappar intresset?

Läsarenkätens 1773 respondenter visar att bloggläsarna inte är oroliga över coronavirusutbrottet, utan som det ofta är handlar det om att de...

2018-03-19 15:05

Stefan Löfven: "Inte minst [...] så storstadsbor ska åka ut och kanske koppla av på landsbygden då måste det fungera även där "

Medan Hanif Bali fått kicken från Moderaternas partistyrelse sedan han lagt ut en allmän handling på nätet, så har vi tack och lov Sveriges statsminister Stefan Löven (s) att luta oss mot. Här ges besked varför landsbygden måste fungera på en pressträff idag.

Det är dock inte tillåtet att citera detta uttalande rapporterar den (s)amlade journalistkåren.

Vi som bor på landsbygden tackar inte minst alla storstadsbor! Tack för att ni finns, så det finns anledning att hela landet ska fungera när ni kanske vill koppla av.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

31 kommentarer:

 1. Ja, det måste gå att få tag på en chai-latte även i obygden!

  SvaraRadera
 2. Löfven är underbar ha ha

  SvaraRadera
 3. Som f d Malmöbo vill jag ju gärna att det förekommer kontinuerlig skottlossning i t ex Östra Göinge, så att man känner sig hemma även när man är ute och slappnar av på landet. Och varför säljs det inte moldaviska fulcigg och Jelzinvodka under disk i närbutikerna i Åhus? Va?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jätte-enorm falafel för "20 kronor kompiz, jättebilligt" är också nånting jag saknar i t ex skärgården.

   Radera
  2. Du får smuggla med dig, din stackare. Annars brukar det finnas både knark och sprit och villiga morsor ute i banjoland.

   Radera
  3. Tja I Arvidsjaur brukar de ju vintertesta tunnelbanans vagnar och bredband finns ju på skotern. Sen så kan väl väglöst land lite skämtsamt kallas no-go-zoner

   Radera
 4. Jag kan erbjuda B&B i en begagnad husvagn plus en halvtam grävling under huset. Kanske inte pittoreskt nog.

  SvaraRadera
 5. Alla vet varför Hanif Bali blev petad egentligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer - åsiktskorridoren blir allt smalare

   Radera
  2. Neh, snarare opportunism

   Radera
  3. Wolodarski och hans arbetsgivare tröttnade och ville få bort Bali. Om man kollaborerar med åltrajt så ska man brännmärkas. Bara seriös media får spegla den rätta Svärjebilden.

   Radera
 6. Har de inte flyttat in tillräckligt av landet till Skansen så storstadsborna kan titta på det där? Att behöva åka ut på riktigt låter farligt, man kan ju mula på direkten när man kommer ut i spenaten. https://www.youtube.com/watch?v=NgC1aC-7qfk

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 7. The bottom is Not nådd...
  Eller.. Låg lägre Löfven...

  Tacka vet jag sossar före Palme!
  Med Ingvar Carlsson som undantaget som bekräftar regeln

  SvaraRadera
 8. Vad är det som fungerar så bra i storstaden då? Förutom integrationen, trafiken och vårdköerna fungerar ju ingenting...

  SvaraRadera
 9. Ett uttalande av Statsministern (?????) helt i klass med AKB:s om att Stockholmare är smartare än "lantisar"...

  SvaraRadera
 10. Saknar GIFar och emojis för att kunna uttrycka mig känslomässigt..

  SvaraRadera
 11. Haha!!! Bland det mest episka jag nånsin sett! :D

  SvaraRadera
 12. Löfven ger ju öppet mål och walk-over åt SD...
  Förstår HEN det ? ;-)

  SvaraRadera
 13. Tja, när man tidigare sagt att landet behöver infrastruktur för att kunna konkurrera så har ju svaret varit; Flytta till Stockholm. Funkar det här så varför inte. Statsministern är ju inte uppväxt I en storstad så nog vet han antagligen hur det funkar utanför tullarna.

  SvaraRadera
 14. OT- börsen ner -1,36% i Sverige och storebror -1,28%....(bara jag som sitter hemma å har tråkigt?)

  SvaraRadera
 15. Det plötsliga intresset för landsbygden beror nog på att man insett att landsbygdsbefolkningen kan bli SD:are när de ser hur städerna fylls på med nykomlingar och alla resurser satsas där. Undantaget de småorter som får motta en massa nykomlingar, som inte nödvändigtvis vill stanna längre än nödvändigt.

  Helt apropå så bör de här debattartiklarna i SvD vara intressanta för bloggen:
  https://www.svd.se/miljoskal-talar-for-mer-begransad-invandring
  https://www.svd.se/de-rikas-konsumtion-ar-storsta-problemet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det plötsliga intresset brukar av någon anledning dyka upp var 4 år. Då brukar alla partier bli landsbygdsvänliga. ( fast det brukar gå över framåt hösten).

   Radera
 16. I bästa fall innebär det här bara att någon inom underrättelsetjänsten har hittat ett konferensrum och informerat Löfvén om att under andra världskriget p.g.a ransoneringar etc (grov förenklat) så skickade stockholmare ut sina barn till släktingar på landet för att de skulle få lite mat i magen, kött på benen och lära sig göra nytta - samt att det av därför av beredskapsskäl fortfarande kan vara bra om det finns några kor kvar per kvadratmil utanför tullarna.

  Att Löfvén sedan inte klarar att kommunicera en sammanhållen röd tråd från hjärna till munläder är ett separat problem - men det kan svampregeringen gott dras med.

  SvaraRadera
 17. Herregud..
  Jag brukar inte lyssna mer än 3-4 sekunder på den clownen, men nu gjorde jag misstaget att lyssna på hela klippet. Fruktansvärt, hur kan någon rösta på honom?
  De som gör det i nästa val borde fan undersökas.

  SvaraRadera
 18. Inte tillåtet att citera?!? Nu vart jag nyfiken på vad det kom ifrån.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bonnier lyckades övertala google att stänga ned Granskning sveriges youtube konto genom att hävda upphovsrättsintrång när gs citerade material i från tidningsartikal. Det var väl nån vecka sedan detta hände

   Radera
 19. Svenska politiker, främst S och Mp håller generellt en väldigt låg nivå.

  SvaraRadera