Cornucopia?

Aktuellt

Istället för bankfack?

När allt fler banker stänger ner sina bankfack och alternativen kräver att man rycker upp hela sin ekonomi, alla kort, konton, appar, sparan...

2018-03-31 10:50

Sifo: Färre än 280 000 tänker rösta på Miljöpartiet

I Sifos nya opinionsundersökning tänker sig endast 3.8% av väljarna rösta på regeringspartiet Miljöpartiet, vars politik därmed stöds av endast ca 276 000 röstberättigade, eller lite drygt två Södermalm. Partiets politik är uppenbarligen helt ur samklang med svenska folkets vilja.
Inte bara åker Miljöpartiet välförtjänat ur denna byggnad ...
I Sverige kommer det i riksdagsvalet 2018 preliminärt finnas 7 268 000 röstberättigade rapporterar SCB. Med Sifos nya siffror om 3.8% opinionsstöd för Miljöpartiets dysfunktionella politik innebär det att 276 000 personer har det dåliga omdömet att stödja detta parti.

Med ett opinionsstöd på 3.6% får samtliga väljare i Miljöpartiet får alltså plats på lite drygt två Södermalm, som hade ca 129 000 invånare 2016. Eller två Södermalm och en Kungsholmen.
... utan även denna om opinionsundersökningen håller.
Som bekant överdrev alla opinionsundersökningar stödet för Miljöpartiet inför valet 2014. Sannolikt pga att partiets väljare anser sig vara de godaste av de goda och alltså är mer benägna att vilja proklamera sin politiska ståndpunkt. På sätt och vis är det överdrivna stödet för Miljöpartiet i opinionsundersökningarna bra, eftersom de därmed fortsätter med en politik som stöds av en pytteliten minoritet av svenskarna, och förblir totalt tondöva för folkets vilja och alltså presterar allt sämre ju mer de tar i.

Antalet lösta jaktkort (="jägare") var jaktåret 2016 - 2017 hela 284 000 personer enligt Naturvårdsverket. Jägare är alltså en större och för partierna intressantare målgrupp än Miljöpartiets väljare.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

54 kommentarer:

 1. Gött! Hoppas de åker ut med huvudet före efter all skada de har åsamkat Sverige!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att skylla på dem är naivt tycker jag, dvs barnsligt. De som ingick avtal med dem visste vad de gjorde.

   Om jag förstår ledarsidorna nedan rätt så röstade i veckan alla partier utom "Putins lakejer" för att alla -alla, skall ha rätt till tolk och till sitt språk översatta dokument vid kontakt med svenska myndigheter. Alla andra parter!

   Radera
  2. Och trots den informationen önskar jag en glad påsk.

   Radera
  3. Bättre att vi gör som Danmark:
   DANMARK Den danska regeringen skärper nu kraven på invandrare i landet. I en artikel berättar Danmarks immigrations- integrations- och bostadsminister, Inger Støjberg att om man bott i landet i längre än tre år och fortfarande inte kan språket måste man betala för sin egen tolk.

   Radera
  4. Vilket är helt rimligt, varför skall skattebetalarna bekosta tolkar i all evighet åt personer som inte vill lära sig språket i det land de bor i?

   Radera
 2. Vet inte vad jag ska rösta men hadej ag kunnat lägga en röst emot ett parti så skulle jag lagt den på miljöpartiet. Samhällsvåldig politik som verkar ha en förmåga att tillskansa sig oproportionerligt mycket makt och förgifta båda blocken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra idé!
   Givetvis skulle alla behöva rösta på ett parti man gilla och ett man vill få bort. Sen vägs rösterna med en magisk formel och på så sätt kan vi få ut störande partier ur riksdagen och se till att sådana aldrig kommer in.

   Radera
 3. Andelen godtrogna och naiva förstagångsröstare är dessutom det lägsta på många val...
  Ja, även övertecknad röstade på MP kommunalt första gången jag hade rösträtt... 😁

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte heller röstade jag MP under de 10 månader jag bodde på Södermalm... 😁

   Radera
 4. Miljöpartiet var ett tämligen ovettigt parti som blev ännu mycket galnare när de svalde en hoper av liberalismens mer mentalsjuka värderingar och föreställningar. Typ öppna gränser och "okränkbara mänskliga rättigheter" som är viktigare än planetens och demokratiernas hållbarhet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. MP har aldrig varit vettiga.
   De var helt fel ute från fösta början.
   Biologiskt kulturarv är något man måste känna till om man verkligen vill värna vår natur.

   Radera
 5. Det
  Är lite synd att man spårat ur då det behövs ett parti som tar miljöfrågor på allvar. I Stockholm har jag intrycket att man blivit ett bilhatarparti fast miljöfrågor är mer än så. Känns nästan extremistiskt enkelspåriga vad gäller bilar.

  SvaraRadera
 6. Nu är det väl så att det är flera verbala proffstyckare och journalister med hemvist i MP än det är hos den samlade jägarkåren, en arbetare i Värmland kanske inte är lika bra på att förmedla ett budskap, som en statstjänsteman i Stockholm är och det kanske är förklaringen till att MP har den makt det har.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror du har helt rätt. En gång i tiden var journalist ett hedervärt yrke. När den yrkesgruppen kom att domineras av miljöpartister sjönk även journalistkårens trovärdighet

   Radera
 7. Som en bloggare så fint uttryckte det i veckan "När verkligheten knackar på så är det ingen som öppnar hos miljöpartiet."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkar inte vara någon hemma i Sverige...

   Radera
 8. Miljön har blivit ockuperad av ett "vänsterfalang samt en massa tokstollar" och ur detta kommer inget gott (vilket har bevisats gång på gång).
  Från början var det ett seriöst - om än litet - parti med en trovärdig agenda där man värnade om den så viktiga miljön. Dessvärre har de spårat ur för att idag framstå som totalt världsfrånvarande och de skadar långt mer än vad som är acceptabelt.
  Må de saligen försvinna från politisk inblandning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kallar dem själv för vattenmelonerna, gröna på utsidan men röda på insidan.

   Miljöpartiet bryr sig inte om miljön mer än som verktyg för att driva sin socialistiska agenda.

   Det lustiga i sammanhanget är väl att miljöförstörelse och nedsmutsning är en socialistisk paradgren... Ingen bryr sig om miljön när samhället i övrigt knappt fungerar...

   Radera
  2. Trycker på "gillar" knappen !

   Radera
  3. Nej, MP har aldrig varit seriöst. Om inte seriöst störda räknas ...

   Radera
 9. Om miljöpartiet landar runt 4 procent i valet finns det en chans att de kan skaffa sig vettigare politiska hållningar efter valet. Annars finns Initiativet och Basinkomstpartiet som nya alternativ. Och så mitt eget förträffliga parti, som inte ställer upp i det här valet: facebook.com/ekosolid ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipsen!

   Men varför i hela fridens dar finns Ekosolid enbart på Facebook? Den plattformen är ju påväg ut så sakteliga.

   Radera
 10. MP har alltid haft sakligt fel på just miljöområdet. Skogsdöden var en forskarbluff, sälarna var förkylda och nu finns fler än någonsin, vi dog ej alla av dioxinförgiftning när avallsförbränning infördes allmänt, och polarisarna och isbjörnarna försvann ej 2015. Under deras regeringsid har Sveriges CO2-emission ökat efter flera års sänkning. MP tror på fullt allvar att måttet på lyckad miljöpolitik är satsade pengar, ej fysisk förbättring av miljön.

  SvaraRadera
  Svar
  1. +1
   Jag vill tillägga att ett parti som säger sig värna miljön och som har allra minst stöd från de som arbetar inom de gröna näringarna är hopplöst ute.

   Radera
  2. +1

   Om MP var ett seriöst parti, så skulle de sätta samman en panel av oberoende forskare som skulle ranka åtgärder efter hur mycket de minskar skador på människor och egendom. Sådant som att lägga ner kärnkraften skulle aldrig bli aktuellt då otroligt få dödas per producerad mängd energi och att vi har lite mer koldioxid i atmosfären kan kvitta.

   Om jag får gissa, så tror jag de verkliga miljöproblem vi har idag är bilavgaser i storstäder och utsläpp/gifter som kommer i dricksvatten och livsmedel. Räkna ut hur mycket medellivlängden skulle öka om vi vidtog åtgärder.

   Döp sen om partiet till "Nya Miljöpartiet" och ta avstånd från all tidigare flumpolitik.

   Radera
  3. Eller kanske betongtillverkning, buller och radon, mm.

   Radera
  4. Eller att tex Algeriet går från, ur minnet, sju miljoner invånare till fyrtio på sextio år. I stora delar av världen ser siffrorna liknande ut.

   Radera
  5. Exakt! Fast det är ju mer politiskt korrekt att framhålla klimatförändringar som anledning till vattenbrist, avskogning och jordförstöring än att påpeka skenande befolkningar.

   Radera
  6. Befolkningsökningen minskar, FNs prognoser talar om 10-11 miljarder till 2100. Vi skulle kunna föda 1 000 miljarder på den här planeten med vertikalt jordbruk och kärnkraft.

   Radera
  7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  8. Ge gärna en länk till en artikel om riktigt omfattande vertikalt jordbruk i The Futurist eller något. Det duger inte med lösa påståenden.

   2018-03-31 17:29

   Radera
  9. http://www.monbiot.com/2010/08/16/towering-lunacy/

   Radera
 11. Tyvärr kommer det att taktikröstas så att MP håller sig kvar över fyra procent. Både väljare från S och V kan tänka sig denna lösning. Det samma gäller för KD, som också kommer att klamra sig kvar med hjälp av M-röster.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som högerväljare tycker jag det är bra att vänsterpartiet och MP klamrar sig kvar. De fungerar då utmärkt som vänsterspöken vilket sänker förtroendet även för sossarna.

   Vad jag däremot inte förstår är hur moderatväljare kan få för sig att rösta på KD. Jag förväntar mig att moderatväljare förstår att skatter har en negativ effekt på ekonomin, och bör hållas låga. Arbetslinjen är naturlig, om vi ska ha råd med välfärd och framtida pensioner behöver vi jobba mer. Egen inkomst är bättre än bidrag. Har man ett jobb att gå till ska staten definitivt inte dela ut bidrag till de som låter bli att jobba. Ur det hänseendet framstår KD som värre sossar än sossarna. Under alliansregeringen agerade de bromskloss på flera områden. Värst är deras vurmande för skattebetalda hemmafruar. De har inget vettigt att tillföra, vore jävligt skönt om de åkte ur riksdagen.

   Radera
 12. Den ekosocialliberaldemokratiska värdegrunden om hållbarhet, demokrati, frihet, omsorg och framsteg är den enda rätta och rimliga, vill jag hävda. Ingen kan med något mått av rimlighet hävda att liberalism, konservatism eller socialdemokrati är bättre ideologier. Vad grön ideologi bör vara verkar det inte finnas någon större enighet om. Jag menar att grön ideologi bör vara ekosocialliberaldemokratisk och ha värdegrunden hållbarhet, demokrati, frihet, omsorg och framsteg.

  Vi behöver också komma överens om att nationella demokratier är viktiga och inte något som man kan trasha i liberalglobaliseringens namn, samt att medborgarinkomst snart bör börja införas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan du utveckla begreppen "biologiskt kulturarv" och "miljön känner inget stillestånd"
   Du pratar om hållbarhet, kan du redogöra för någon hållbar jordbruksmetod i vårt land?
   Gärna någon som har fungerat i tusentals år?
   Du nämner frihet, vilken frihet har företräde, positiv eller negativ frihet?
   Kan du ens skilja på dessa friheter?

   Radera
  2. Världen rymmer både mönster och förändring. Allt kan inte förändras. Livet kommer fortsätta vara baserat på kolväten, vatten och syre mm och evolutionens principer kommer fortsätta vara desamma. Även om världen förändras enormt så är säkert minst nittio eller nittionio procent precis som förut och kan inte ändras utan att allt brakar samman. Pratar man om hållbarhet så innebär det inte att ingenting får förändras, utan bara att förändringarna som sker måste vara förenliga med livets mm överlevnad.

   Radera
  3. Det är klart jag kan skilja mellan positiv och negativ frihet, men liberalismen blir ingen rimlig politisk ideologi oavsett hur man vränger begreppet frihet. Det är inte heller så att begreppet frihet är intressantare att analysera än orden hållbarhet, demokrati, omsorg och framsteg.

   Radera
  4. Precis, miljön känner inget stillestånd, med andra ord.
   Sen var det där med hållbarhet.
   Vad var det som gick så snett?
   Var det när vår allmogekultur försvann?

   Radera
 13. Kanske svänger det, förslagen om ökad invandring och köttskatt har nog inte slagit igenom ännu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Miljöpartiet är partiet som får Satanistiskt Initiativs #allaskallned att se ut som ett attraktivt alternativ.

   Radera
  2. Den kommentaren hamnade fel, men WTF, köttets lustar är verkligen ett stående problem hos de rödgröna numera.

   Radera
  3. Subventionerade elcyklar är nog det som gör att det vänder, nästan i nivå med butler i tunnelbanan.
   Som ett annat regeringsparti föreslog inför ett val.

   Radera
 14. En glad nyhet så här i påsktider och såg i en annan undersökning att endast 2% av männen kan tänka sig att rösta på MP. Alla de som lämnat MP måste ändå ha någon form att tankeverksamhet. Man kan dock fundera på vad de inte får hos MP som de tänkte sig, eller vad de fått som de inte tänkte sig.

  SvaraRadera
 15. Det viktiga i sammanhanget är att det inte ens handlar om att det är idiotiskt politik. Det handlar dessutom om ett parti som ljuger och sviker allt de står för för att hålla sig vid makten
  Tydligen har de där politikerna insett att det är trevligt med hög lön istället för att lev på bidrag

  Lokalorganisationerna har slagits sönder av att många med muslimsk bakgrund har blivit medlemmar och med hjälp av släktens röster tillskansat sig arvoderade tjänster.
  detta har desillusionerat de som helst ville skriva "Scan är mord".

  Tron på mänskligheten återkommer när man ser att alla som haft dimmor framför ögonen faktiskt nu ser vilket skräpparti detta är.

  SvaraRadera
 16. Kan väljarna också inse att skräckpropagandan om människans eventuella CO2 påverkan är falsarier så finns inte mkt kvar av ett så speciellt part som MP.
  Att mindre än en 10 000 del av totalen,som kan vara från människan, signifikant påverkar klimatet negativt är inte rimligt.

  SvaraRadera
 17. Stödet borde väl vara ännu mindre då vi i senaste riksdagsvalet endast hade 85% valdeltagande. Så endast 6 290 016 rösta = 239 000 stödjer MP. Jag tror inte MP har högre stöd hos de som avstår att rösta.

  SvaraRadera
 18. Dags och välja en fin champagne att fira med ...

  SvaraRadera
 19. Kommer osökt att tänka på Fi:s valreklam från 2014. Ett plakat med svenska flaggan hopknycklad och nerkörd i en köttkvarn där hbtq-färgerna kommer ut på andra sidan. Detta ackompanjerat av texten "Ut med rasisterna och in med feministerna".

  4 år senare ser det ut som att feministflummarna mp och fi hamnar utanför riksdagen, medan Alternativ för Sverige stormar fram i opinionen med löften om repatriering. Ut med antisvenskarna och in med patrioterna, säger jag bara.

  SvaraRadera
 20. Problemet är snarare att MP har fungerat som nyttiga idioter för den politik som Bryssel och Merkel/Obama har velat göra. Såväl S som Alliansen står egentligen bakom samma ideologi.
  Anti-arbetare och industrisamhälle.
  Mot en global islamisk stat där folket hålls i herrans tukt och förmaning och fattigdom precis som förr i tiden.

  SvaraRadera
 21. Stöd av väljarkåren är förvisso intressant att veta, men mer intressant för mig skulle vara att förstå hur många % genomslag MP haft i regeringens politik. Magkänslan säger att MP har haft och har oproportionerligt stort genomslag och påverkan.

  SvaraRadera
 22. Noterbart är att inte ens Birger Schlaug är medlem längre.

  SvaraRadera