Cornucopia?

Aktuellt

Swedbankkund - vilken bank ska du byta till?

Detta inlägg är att betrakta som reklam. Tillsammans med Compricer kan bloggen nu presentera jämförelser mellan alla bankers bolåneräntor ...

2018-03-04 16:21

Sammanställning solenergiproduktion februari

Föga överraskande innebar februari månad nya rekord för solenergiproduktionen på min anläggning. Hade det inte lokalt kommit det största snöfallet på många år hade resultatet förstås varit avsevärt bättre, men tog sig något efter att jag vidtagit åtgärder.
Solkraftproduktionen februari 2018. Syns rätt tydligt när snön slog till och när jag bestämde mig för att göra något åt det.
Total energiproduktion under månaden landade på 39 kWh och bästa enskilda dagen gav nästan 8 kWh tidigt i februari, samtidigt som effekten var uppe på över 2 kW av 4.7 kWp. Sedan var det aldrig fullt solsken och den 16:e kom snön. 

Det ligger fortfarande kvar lite snö på några av panelerna och har inte heller varit perfekt sol sedan dess men produktionen har sedan röjningen legat i intervallet 2 - 4 kWh per dag. Nu när det ska bli varmt och förhoppningsvis lite regn bör produktionen återställas helt och nya dags- och effektrekord bör nås.
Total förbrukning och försäljning februari 2018.
Trots att det bara är februari sålde jag 5.22 kWh ut på nätet, som mest på rekorddagen femte februari, då jag sålde 2.5 kWh av de nästan åtta producerade.

Av den totala nätförbrukningen på 977 kWh är kanske en egen produktion på 39 kWh inte så mycket. Likväl sänkte jag min förbrukning rejält från föregående år då den låg nästan 400 kWh högre.

Under mars månad har än så länge inte dagsproduktionen varit under 1.2 kWh, trots att det varit mulet. Solen börjar bli så stark och ligger nu så högt att inte ens mulet kan stoppa produktionen längre.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

3 kommentarer:

 1. Ser ut som att datumen i båda diagrammen är januaridatum. Men jag kanske missar något.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jepp, i andra grafen har dessutom "februari" 31 dagar :p

   Radera
 2. Herregud jag trodde du producerade 7700kWh på en dag.

  SvaraRadera