Cornucopia?

Aktuellt

Läsarna inte oroliga över coronaviruset - dags att media tappar intresset?

Läsarenkätens 1773 respondenter visar att bloggläsarna inte är oroliga över coronavirusutbrottet, utan som det ofta är handlar det om att de...

2018-03-19 10:49

Sälj företagets fakturor till Credstep

Detta inlägg är reklam för Credstep.

Credstep erbjuder ditt företag stärkt likviditet och kassaflöde, genom att kunna få betalt för fakturor omgående. På så sätt behöver företaget inte ta upp lån eller använda krediter för att hantera kassaflödet kring exempelvis löneutbetalningar.

Att driva ett snabbt expanderande företag är förstås lyckosamt, men innebär samtidigt att kassaflödet och likviditeten kan bli ansträngd i takt med att man som företag expanderar med fler anställda. Samtidigt kan man ha fakturaperioder på trettio dagar eller mot vissa storföretag eller myndigheter ännu längre än så, vilket gör att likviditeten behöver stärkas trots att man får in allt fler affärer.

Idag kan möjligheterna att få banklån eller krediter vara begränsad, trots att man har god och expanderande fakturering. En möjlighet är då att använda Credsteps fakturaköp. Man säljer helt enkelt vidare fakturor till Credstep för att få betalt direkt. Därmed kan man komma runt kreditbehovet för att hantera kassaflödet vid stora utgifter som när de anställda ska ha månadslön. Detta samtidigt som bolaget inte blir skuldsatt.

Företag som expanderar med full personalbeläggning kan trots detta ha likviditetsproblem, även om det finns ute fakturor nog för att täcka lönerna. Samtidigt har nya kunder krävt tre månaders fakturatid och likviditeten inför löneutbetalningarna blir ansträngd. Via Credsteps fakturaköp får man direkt in pengarna och kan betala lönerna.

Samtidigt kan företagets leverantörer ha en kortare fakturaperiod och konsulter som är inne för att utveckla verksamheten fakturerar månadsvis. Återigen löser Credsteps fakturaköp likviditetsproblemet olika fakturatider hos kunder och leverantörer orsakar.

Credstep är inriktade på fakturor inom Sverige med en kredittid på under 120 dagar. Samtidigt kan du som företagare fritt välja vilka fakturor du vill sälja vidare och vilka du vill hantera själv, och kan därmed i detalj styra ditt likviditetsbehov. Credstep har inga fasta kostnader och betalar ut pengarna inom en bankdag istället för fakturans upp till 120 dagar.

Du hittar mer information om flexibelt fakturaköp hos Credstep.

Detta inlägg är reklam för Credstep.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

14 kommentarer:

 1. Hur mycket av originalpriset får du Lars? Om du väljer att göra affärer med dem, måste du sälja alladina fakturor till dem?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inga problem med mitt kassaflöde och säljer därför inga fakturor.

   Som jag uppfattat det så väljer man vilka fakturor man vill sälja, tror det står ovan. Inga fasta kostnader eller tvång att sälja, utan allt är per faktura.

   Radera
  2. Jo, jag har ju inget eget företag,och jag har väl uppfattat det som att du minskar din risk mot att du får mindre betalt. Jag var mest nyfiekn om någon visste hur mycket de tog.

   Radera
  3. Om du inte har problem med kassaflödet förstår jag inte varför du gör reklam det här företaget.. ;D

   Radera
  4. Det är ju för att han gör reklam som han inte har problem med kassaflödet. Duh!

   Radera
 2. Om denna typ av reklam finansierar att jag fâr fri tillgâng till en blogg med kvalitet du levererar tycker jag den är väldigt välkommen. Att du ocksâ är tydlig med när det är reklam och när det är egna initiativ uppskattar jag. Kan inte förstâ att nâgra av dina läsare har sâ svârt att förstâ att du önskar inkomster för att kunna producera flera inlägg om dagen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilka är läsarna som har svårt att förstå? Jag ser bara min uppenbart humoristiska/ironiska kommentar.

   Radera
 3. Kostnaden brukar vara mellan 1,5-4% av fakturabeloppet, allt beroende på hur kundernas rating är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Tror Credstep skiter i kundernas rating. Betalar inte kunden så går "köpet" tillbaka som det brukar i denna bransch.

   Det handlar inte om att sälja sina fakturor utan att belåna sina fakturor fast med ett finare ord.

   Från deras "Vanliga frågor":

   "Vi tillämpar regress vid fakturaköp vilket innebär att köpet av din faktura kan gå åter om din kund drar över med betalningen av din faktura."

   Ett slags SMS-lån för företag.

   Radera
  3. Wofser: det intressanta vore ifall det finns någon som köper fakturor på riktigt. Eventuellt med förbehåll för när tvister där gäldenären heltbenkelt nekar betalningsansvar.

   Radera
  4. Vid belåning står du kvar som fordringsägare på fakturan och använder den som pant.
   Vid köp av fakturan tar factoringbolaget över ägandeskapet av fordringen.

   Men det är vanligt som du skriver att om inte fakturan betalas i tid så regressas/återgår den tillbaka till den ursprungliga fordringsägaren.

   Radera
  5. Det finns många som verkligen köper fakturan men du kan inte sälja vilka fakturor som helst. Fakturor till Ericsson och Volvo tar de gärna men till någon skrutt som är nära konkurs lär de inte ta. Betalningen brukar variera mellan 90-97% av fakturabeloppet beroende på rating.

   Radera
  6. Andreas: jag menar att det är en skönskrivning av hur det förhåller sig. Ser man till det faktiska förhållandet så likar det mer en belöning än ett köp fullt ut.

   Radera