Cornucopia?

Aktuellt

Läsarna inte oroliga över coronaviruset - dags att media tappar intresset?

Läsarenkätens 1773 respondenter visar att bloggläsarna inte är oroliga över coronavirusutbrottet, utan som det ofta är handlar det om att de...

2018-03-11 20:20

OMXS30 kvar under dödskorset

Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 har rekylerat upp likt många andra index i Sverige och internationellt. Index är kvar under det sk MA50/MA200-dödskorset, men någon sk huvudskuldra ("tjurfälla") ser inte ut att ha bildats utan snarare en dubbelbotten, vilket talar för fortsatt stigande börs. Frågan är om det hjälper?
Dagschart OMXS30
Dödskorset härskar alltjämt och att OMXS30 nu letat sig upp till den fallande MA50-linjen ändrar inte detta. Snarare kommer fallet i MA50 att tillta i takt med att upprekylen i januari fasas ut, vilket bör ske om ca tre veckor. För att MA50 ska vända upp innan dess och ta sig över MA200 behöver börsen fortsätta uppåt ordentligt.

Det som talar för detta är att vi både i OMXS30 och andra stora index som husse S&P-500 i USA inte fått en huvudskuldra ("tjurfälla") utan en dubbelbotten där den andra dippen ligger högre än den första.
Dagschart S&P-500.
Läget är förstås osäkert på Stockholmsbörsen, men husse signalerar fortsatt uppgång. Kanske rent av upp till toppen från januari?

Den som överlever får se. Eventuella fortsatta upprekyler är för svensk del oavsett tillfälliga då konjunkturen viker och det är nedåt som gäller på lite längre sikt och under de kommande åren.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

8 kommentarer:

 1. H&M och Ericsson har varit ett sänke för OMX30 men för många storbolag ser det bra ut när man räknar om vinsten från riktig valuta till den svenska pesetasen.

  SvaraRadera
 2. Såg Torgny Perssons video från Las Vegas. För den som vill positionera sig var det många bra uppslag. Singapore verkar dessutom mer stabilt än Sverige. Förmögenhetsskatt kommer påskynda utflödet av kapital.

  SvaraRadera
 3. O.t.
  Nissan e-NV 200 kommer med vehicle to grid nu.
  Kan det vara något för någon som har solceller?

  SvaraRadera
 4. Tittar vi på skillnad mellan 10-årig och 2-årig atatsobligationnsränta, så har vi inte fått en inverterad räntekurva än, vilket historiskt är en bra indikator att en recession är förestående [1].

  Jag är mestadels likvid och kommer avvakta de närmsta 2-4 veckorna. Men med det sagt, så tror jag vi kommer få en krasch inom ett år. Nu handlar det om att eventuellt rida den sista vågen. Det här kan liknas med att gå in i Bitcoin i november. Risken är hög och bevakar man inte börsen, så är det bra läge att gå ur nu och köpa igen inom 2-4 år.

  [1] https://fred.stlouisfed.org/series/T10Y2Y

  SvaraRadera
 5. Det finns inget magiskt med historiska medelvärdesbildade priser. Du såg ju vad som hände förra gången MA50 bröt ned genom MA200.

  SvaraRadera
 6. Kan vi verkligen lita på "gamla sanningar" som MA50/MA200 dödskors när så mycket handel sker med robotar som inte är påverkade utav marknadspsykologin som vi människor?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt riktigt. Dödskors och andra stolligheter fungerade möjligtvis med point-and-figure under 80-talet. Robotorna bortser från sådana barnsligheter.

   Radera