Cornucopia?

Aktuellt

Istället för bankfack?

När allt fler banker stänger ner sina bankfack och alternativen kräver att man rycker upp hela sin ekonomi, alla kort, konton, appar, sparan...

2018-03-27 20:57

Nato utvisar ryska diplomater efter massförstörelsevapenangreppet mot Storbritannien

Den ömsesidiga defensiva försvarsorganisationen Nato utvisar nu sju ryska diplomater, efter det ryska angreppet med massförstörelsevapen mot Storbritannien. Antalet diplomater som Ryssland har stationerade bredvid Natos högkvarter begränsas också från 30 till 20.
Natos flagga.
Som respons på det ryska angreppet med massförstörelsevapen mot Storbritannien har än så länge 150 ryska diplomater utvisats. 34 av dem var stationerade i 16 av EU:s medlemsländer, inklusive en i Sverige. Flera Nato-länder utanför EU har också utvisat diplomater, exempelvis USA som sparkar ut 60, Kanada fyra och Norge en.

De diplomater som Ryssland har stationerade granne med Natohögkvarteret i Bryssel begränsas också från 30 till 20.

Det är allmänt vedertaget att de flesta ryska diplomater, eller "diplomater" i själva verket är underrättelseofficerare från den militära underrättelsetjänsten GRU eller den civila SVR, som är den ena halvan av före detta KGB. Tålamodet med dessa tryter nu och USA kallar de 60 utvisade för spioner.

Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg sade enligt Sveriges Radio:
"Ryssland har underskattat Nato:s sammanhållning. Beslutet är proportionellt och i linje med vad vi har laglig rätt att göra."
Angreppet med massförstörelsevapen i brittiska Salisbury kan endast komma från Ryssland enligt den brittiska utredning som gjorts. Storbritannien har nu tagit in en oberoende kommission från kommitéen mot massförstörelsevapen, men den ryska diktaturen i Kreml sade att de inte kommer acceptera det den oberoende kommissionen kommer fram till.

Konspirationsnötter och Kremls diktaturkramare, nyttiga volontärer och avlönade agenter hittar förstås på massa alternativa fantasier för att blanda bort korten. Självaste Kreml försökte bland annat peka ut Sverige.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

112 kommentarer:

 1. Hur långt vågar Väst driva sanktionerna? När börjar Rysslansoch nyttiga idioter i väst yla om krigshandlingar?

  När lägger sig Ryssland och offrar några lagom högt uppsatta och skyller på "rouge elements"?

  Det är mycket viktigt nu att väst drar en linje i sanden, Ryssland har länge fått hållas men ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, än så länge verkar ryssland köra med Shaggy-försvaret

   Radera
  2. Vad tror NATO att de kan uppnå med sina handlingar?

   Radera
  3. @Rickard Ohlin
   Ryssland har tjänat på sanktionerna. Teknik mm är idag så långt framme att "globalisering" är negativt sett till länders inhemska utveckling. Endast mindre länder med mycket dåliga förutsättningar för att klara egen nödvändig produktion har svårt att hantera sanktioner.

   Eller om man gjort som här i Sverige, delat ut basala verksamheter för att landet skall fungera till jättebolag.

   Radera
  4. Ryssland anser sig redan vara i krig med väst så det skeppet har seglat.

   De använder en skala med fem steg istället för det binära tillstånd (krig/fred) väst använder. Tror vi är på steg tre nu.

   Radera
  5. Väst kan driva sanktionerna långt mot enskilda individer och deras familjer, så att de inte på något sätt kan använda sina miljarder de snott av ryska folket till att leva gott i Väst. Deras barn kan inte läsa på universitet i väst eller jobba i väst. Målet är att de skall sitta på sin tungt beväpnade datja utanför Moskva och längta så mycket till att resa att de ändrar sin inställning.

   Radera
  6. @Niklas: Det låter som rena fantasier. Mitt intryck av NATO:s politik är att det bygger på just fantasier.

   Radera
  7. @iblandekonomi: Är de nuvarande sanktionerna mot Ryssland också fantasier? Det verkar iaf inte ryssarna tycka. Sanktionerna är ganska kännbara, och det kan mycket väl bli fler sanktioner mot Ryssland och ryska individer i ledande ställning.

   Radera
  8. @The Engineer: Fantasierna är att sanktioner förbättrar läget. Eller vad har jag missat?

   Radera
  9. @iblandekonomi: Sanktionerna mot ledande individer avskräcker, och göder missnöje mot Putin i vissa ledande kretsar. Vi får se när bubblan spricker...

   Radera
  10. Vilken bubbla? Verkar ju finnas bubblor överallt.

   Förövrigt, NATO kan utvisa diplomater, men hur utvisar man postmodernism?

   Radera
  11. @The Engineer: Du menar alltså också att vi inte sett några förbättringar på grund av sanktionerna? Magnitsky Act skrevs under 2012, och på sex år har inget positivt hänt. Dags att ändra strategi?

   Radera
  12. Stäng av Ryssland från SWIFT-systemet, då har vi ett krig på gång inom kort. Så långt vågar man inte gå, så allt fram till SWIFT är "okej".

   Radera
  13. Det beror väl på om politikerna vill ha krig eller inte. Det har hänt tidigare att politiker vill ha krig.

   Radera
  14. iblandekonomi. Låt inte ett hot om krig påverka våra beslut om att se till att ledande Ryssar kan njuta av vad Väst erbjuder. Det är en förlegad retorik. Vill de anfalla någon så är det bara för dem att sätta igång. De har förresten börjat i Ukraina...och några andra ställen. Låt inte mobbaren i klassen förstöra för alla utan ta ned honom snabbt så vi får lugn och ro.

   Radera
 2. På tal om Kremls diktaturkramare, Sven Hirdman uttalade sig i Aktuellt alldeles nyss och han verkade ha en mycket förstående attityd mot Ryssland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fick han något mothugg eller var det lika "opartiskt" som vanligt?

   Radera
  2. Om det var det jag såg så kom man fram till att det inte presenterats några bevis men att det "kanske" presenterats bevis i hemlighet. Tja vad ska man säga...

   Radera
  3. Och journalisten nickade instämmande ja-så-kan-det-ju-vara-förstås?

   Radera
  4. Lite som inför invasionen av Irak. Också en koppling till massförstörelsevapen.

   Radera
  5. Att salongsrysstrollet Hirdman är "förstående" till Ryssland är ju inte direkt oväntat med tanke på vem som betalar honom.

   Radera
 3. Kan någon skicka länk på bevisen som binder Ryssland till dådet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den kommer att gå till en 404 (sidan finns inte).

   Radera
  2. Mig veterligen har det ju inte presenterats några bevis. Nuförtiden behövs det tydligen inte och frågar man om bevis blir man nog anklagad själv istället. Inte för jag vet vad som hände.

   Radera
  3. Tja - när USA/ England gick in i Irak p.g.a. Saddams massförstörelsevapen hade man bevis sa man.
   Men 2 miljoner döda och ett ; - vi hade visst fel. Nu går USA in i ett farligt läge med EU som påhejare. Något ska väl löftet om tullfrihet vara värt.

   Radera
  4. Bevis låter som old school

   Radera
  5. Förmodligen hemlighålls de eftersom man inte vill hjälpa förövaren att komma undan nästa gång. Förmodligen finns bevis. Men jag vet inte exakt vad som hände. Det behöver jag heller inte veta.

   Radera
  6. Hör på dig själv... de hemlighålls så inte förövaren kommer undan....

   Du behöver inga bevis utan litar blint på farbror staten......vilken fantastisk medborgare du vore i Nazistiska staten...Noll bevis. behövs inte. direkt till fängelse bara jag sagt så....ingen kontroll behövs...hemliga rättegångar e ok me mig.... jag har låg iq så jag an inte förutse konsekvenser....

   Radera
  7. @EnSvenskTigerInte: Du förstår väl att det inte är holländare som slagit till med den ryska stridsgasen Novichok? Är du bara ovanligt begåvningsutmanad eller får du betalt för att gå Kremls ärenden?

   Radera
  8. Kremls reaktion på anklagelserna inklusive mobiliseringen av trollarmén på nätet är bevis nog för mig. Ni är beviset.

   Radera
  9. såklart att svenska medborgare som skriver för att de vill se bevis måste vara ryska troll är ju givet i skitlandet Swedistan....all form av avvikelse är ryska trollarmeer....

   Radera
  10. @engineer (och en del andra): Jag tillämpar modern rättsteori, sunt förnuft och lite logiskt tänkande: http://ensvensktigerinte.blogspot.se/2018/03/nagra-fragor-om-skripal-attacken.html

   Radera
  11. Känns det bra att kämpa? Vad är det för positivt ni ser i Kreml och frontfiguren Putin? Jag är uppriktigt nyfiken på vad det är som driver er.

   Radera
  12. Intressant att om man kollar vem som skriver inläggen på EnSvenskTigerIntes blogg så hittar man en profil med yrke "Bot" och plats "Ryssland"

   Radera
 4. Tror att Ryssland är nöjda med resultatet av dådet, " du är inte säker även om du befinner dig i väst" föråder du landet så dör du...
  Frågan var om dottern var oskyldigt offer 33 år eller om de även valde att förgifta henne också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Släktingar till två miljoner Irakier undrar också...

   Radera
  2. Menade så klart en halv miljon mördade Syrier...

   Radera
  3. Eller var det en miljon Afghaner..? Libyer.? Hur som helst mördas många oskyldiga inklusive barn utan att varken SVT, NATO eller EU bryr sig men det är bra att mordförsöket i UK uppmärksammas.

   Radera
  4. Människoliv är inte lika mycket värda: Humanistiskt humbug

   Radera
  5. Kan lägga till listan att Putin även bombat sitt eget folk och dödat hundratals civila ryssar i terrordåd mot lägenhetshus orkestrerade av FSB 1999 som en "pretext" för att trappa upp konflikten mot Tjetjenien och få Putin vald till president.

   Radera
 5. lol. Väst sjunker allt djupare ner i psykosen.. Paranoian har övergått i sjukligt tillstånd o verkar nu vara i akut behov av kraftig medicinering haha
  Frågan är bar hur i helvette nån med fler än 1 hjärncell fortfarande kan gå på de här mytomansagorna... för 105:e gången i ordningen minst..
  Hint: Det är inte sant den här gången heller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det det bästa du kan? Kämpa på Pooty-Poo.

   Radera
  2. Inte ens en länk till en Youtube-film? Besviken.

   Radera
  3. Vad har du för länk? Ingen? okej.

   Radera
  4. Kan vi inte passa på att utvisa HMG till Ryssland också, när vi ända är i farten med utvisningar av ryska agenter?

   Radera
  5. Jag är mest nyfiken på vem HMG är, hur hens liv varit och hur personen kommit att arbeta så tydligt åt ryska intressen. Jag ser det såhär, ryssland måste ju bedriva informationarbete på internet. De har olika verktyg på det, tex trollhuset i Olgino. Men de har ju också "agenter" som bildar opinion i respektive hemland. Min fråga är: Hur hamnade de i rysk tjänst. Är de pengar, utpressning eller annat ?

   Radera
  6. Narcissistisk personlighetsstörning med en grandios och överskattad självbild är en viktig och avgörande del av detta ofta komplexa pussel. Exemplen är legio: Wennerström, Åström, Palme, Schori, Bergling, Blix, Hirdman, Linderborg, Göransson m.fl.

   Radera
  7. @Salvatore: Du glömde Guillo ^.^

   Ps. Många av trollen som skriver på svenska är också ryssar som fått utbildning i svenska språket och svensk kultur för att låtsas vara svenska.

   Radera
 6. Borde inte antalet ryska diplomater vid natohögkvarteret vara noll?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sitter rysskramare och kommunister i NATO.

   Radera
  2. Keep your enemies close, but your Enemies closer.

   Radera
  3. Borde väl vara otydligt korkat att inte ha diplomatiska kommunikationer med en stormakt som kan utplåna världen på 5 minuter...Ärthjärna...otroligt korkad kommentar...

   Radera
  4. @whatever: Ryssland kan inte utplåna världen, varken på fem minuter eller oavsett hur lång tid de får på sig. Det är en myt rysk underättelsetjänst började sprida under Sovjettiden...

   Radera
  5. De kan däremot ställa till ett kärnvapenhelvete, göra stora områden radioaktiva och slå sönder logistiken i världen så att världen inte hämtar sig på de kommande 100 åren. Men mänskligheten överlever på ett sätt eller annat.

   Radera
  6. @Niklas: stora områden ja. Hela världen nej. Då ska man inte glömma att Ryssland skulle få mega-pisk ifall de faktiskt startade ett krig med väst. Den ryska anfallskrigsmakten är totalt underlägsen NATO, och det vet de även ledarna i Ryssland (förhoppningsvis).

   Radera
  7. The Engineer om du tror att du kan överleva ett kärnvapenkrig är du ute och cycklar.... oavsett ingångsvärden dör norra halvklotet. Och ja Ryssland har tusentals skitbomber....precis som väst....sen kan man alltid spekulera såklart... men faktum är.....

   Radera
  8. Många rysskompisar försöker just nu trycka ut att det kan bli krig om vi inte ger efter för Ryssland. Det är givetvis helt fel metod att ge efter. Tvärtom skall vi sätta hårt mot hårt och visa att vi inte viker. De har kärnvapen, vill de använda dem så är det skit, då använder vi våra. Det är också skit. Men vi kan inte ha en dåre som hotar med kärnvapen när något går emot honom.

   Radera
 7. Ser ju lovande ut att Nato och åtminstone delar av omvärlden verkar hålla ihop och agera mot Ryssland. Behövs dock en skarpare reaktion, en total bojkotta av fotbolls VM i Ryssland hade ju kunnat vara ett till steg i rätt riktning. Sen hade det ju skänkt en del sinnesro, om svenska politiker vaknade och tog ansvar för svenskt militärt försvar. Förövrigt verkar det vara gott om nyttiga idioter på bloggen idag, sk "svärje vänner" misstänker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @reaction: snarare ryska troll och psyops. Även om det såklart även finns en del nyttiga idioter, både från höger och vänsterkanten. För övrigt tycker jag att ett bra svar (utöver fotbolls-bojkott) skulle va att förse ukrainska armén med toppmodern utrustning och träning, stöd av specialförband och logistik, så att de återtar Donbas och Krim (alternativt tvingar Ryssland till att binda ännu mer resurser i sitt krig i Ukraina och därmed göder missnöje, dränerar ryska statskassan och förhindrar dem att starta nya konflikter på andra platser).

   Radera
  2. Reaction & Engineer, Vad tycker ni om denna bloggpost och skribentens 30 frågor? Är det helt orimliga frågeställningar tycker ni?

   http://www.theblogmire.com/30-questions-that-journalists-should-be-asking-about-the-skripal-case/

   Radera
  3. Jag är iallafall väldigt intresserad av svaren på kanske de 15 första frågorna han ställer. Men det kanske inte väcker samma intresse hos er som redan har facit på hand?

   Radera
  4. Tova Wallenberg är redan sedan tidigare bekräftad som rysstroll. Han/hon poppar alltid och endast upp i trådar som handlar om Ryssland, och alltid för att försvara Putin.

   Radera
 8. Jag tvivlar inte på att det var Ryssland som utförde mordet.
  Men jag skulle väldigt gärna se bevisen.
  Tycker det känns underligt att dom inte presenterar dessa..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mordet? Attentatet ska det så klart vara.

   Radera
  2. Vill du ta på de fysiska bevisen? Tror inte det är särskilt hälsosamt? Vill du ha labbresultat med den kemiska formeln samt hur det har framställt? Tror inte det är något ett land vill sprida.

   Radera
  3. Så vi har gått ifrån ett samhälle som har oskyldig tills man bevisats skyldig till ett samhälle där inga bevis behövs utan endast anklagelse behövs. Så när som helst kan vi alla bli anklagade utan bevis och dömda.
   Det är ju ett frångående från hela vår rättspraxis i västvärlden och väldigt farligt som jag ser det. Dessutom tror jag vi ingått regler internationellt vad gäller att man måste ge bevis till det land man anklagar...men jag kan ju minnas fel...Sen är ju Ryssland ett land som kan utplåna Sverige på ett par minuter... så vet inte varför krigsivern e så hård....Jag älskar Sverige och jag hoppas på fred...

   Radera
  4. Axel: Att gasen inte är särskilt hälsosam kan vi alla vara överens om. Men nu var det inte det som var frågan. Av ren nyfikenhet bara så vore det intressant att få se lite av bevisen. Tex. vad säger att den är tillverkad i Ryssland? Hur kan man se det? Vad skulle motivet vara? Han har ju redan varit i ryskt förvar en längre tid. Varför kunde han bara inte "försvunnit" då? Så slapp det bli så stor grej av det.
   Och återigen, mycket pekar på Ryssland och jag tvivlar inte på att det är dom som utfört det. Men det vore bara intressant att få se lite bevis och eventuellt motiv till det hela.
   Det skulle även hjälpa till att ha lite "kött på benen" när man argumenterar med folk som hävdar att Ryssland är oskyldiga.
   Dom personerna menar ju att gasen så klart kan vara tillverkad i Ryssland, men det finns ju inga bevis presenterade på att det utfördes av Ryssland. Och tyvärr så måste man ju hålla med dom på den punkten. Lite samma sak som att anklaga Sverige om någon blir mördad med en morakniv. "Men vadå, den är ju tillverkad i Sverige"

   Radera
  5. Bara för att du inte har tillgång till bevisen så betyder inte det att de inte finns. Och bara för att du inte förstår hur det hänger ihop så betyder inte det att det finns en konspiration. Varför skulle det behövas en konspiration för att peka ut Kreml? De saker de gjort helt öppet och likgiltigt skulle kunna vara grund för betydligt mer emfatisk respons från omvärlden än som faktiskt skett, även innan Salisbury.

   Det här rör internationell politik och diplomati och hanteras därmed inte på Hänt i Veckan-nivå. Följaktligen har inte allmänheten tillgågn alla detaljer.

   Radera
  6. mycket ska man höra... så avsaknaden av bevis finns och är inte bevis för avsaknaden av bevis utan det tyder på bevis för avsaknaden av bevis.... förbannade ärthjärna...

   Radera
  7. Antar att vad som än presenteras så är bevisen "falska", "feltolkade" eller "politiskt styrda" av experter men du vet bättre?
   Givetvis är det så att alla de länder som utvisat diplomater har gjort noggranna övervägande och via olika utbyten fått den information de behöver.

   Så vilken typ av bevis vill du se som tycker är trovärdiga?

   Radera
  8. Israeliska säkerhetstjänsten vet bättre:
   https://www.debka.com/israel-opts-out-of-us-eu-anti-russian-expulsions-its-intelligence-finds-novichik-stocks-in-20-countries/

   Radera
  9. #whatever: Dina texter ser ut att vara skrivna av en 5-åring. Ansträngning dig lite i formuleringarna.

   Radera
  10. Israel har andra säkerhetsintresse och vill ha med Ryssland med tanke kärnavtalet med Iran och Rysslands påverkan på Iran och Hezbolla och Irans ökade närvaro i Syrien.

   Radera
  11. @ Bloodthirster Bloodletter

   kanske inte skulle uttala dig då du inte kan svenska....och grammatik...

   Radera
  12. Whatever: I mitt fall var det autokorrigering två gånger. I alla dina inlägg framstår du som klent begåvad, insnöad ryssvän
   och med mycket svag förståelse för skrivet språk. Din mentala nivå tycks ha stannat vid förutbetalda nivå. Är du Gudrun Avschyrman? 🤗

   Radera
  13. Förpubertal
   (inget vanligt ord tydligen)

   Radera
 9. Att bevisen inte presenteras för allmänheten har antagligen att göra med att man (britterna) inte vill röja sina metoder för informationsinhämtning och vilken förmåga man faktiskt har. Det behöver inte vara mer konspiratoriskt än så. Att ropa "jag vill se beviiis!" som lekman och tro att man ska få en fullständig rapport är att drömma en aning. Att det sedan handlar om att välja vem man ska tro på är en annan sak. Man får helt enkelt bestämma sig. Putin och hans vänner presenterade lögnernas lögn under inledningen av ockupationen av Krim och det räcker för mig när det gäller trovärdigheten i allt som kommer från Kreml framöver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma bevis som var gällande massförstörelsevapen i Irak?

   Jaaaaajuste... Hyckleriet är enormt.

   Radera
  2. Irak? Det var en långboll, hur går dina tankar här?

   Radera
  3. Samma argument kunde körts vid diskussion om anledningen till starten av Irak-kriget, som visade sig vara en riktigt matzoball.

   Vart går gränsen av hur mycket man kan acceptera (och starta krig för), innan man får ifrågasätta hur hårda bevisen är?

   Radera
  4. Med detta argument så kan man m.a.o. kasta ur sig vilka anklagelser som helst, och sedan agera därefter. Jag försvarar inte Ryssland på något sätt, men hela denna affär stinker, och ingen kan med någon trovärdighet låta påskina att UK/US är ett dugg bättre.

   Det vore otroligt korkat av Ryssland att eliminera Skripal på ett sätt som pekar ut dem själva. Hade de velat, så har de nog möjlighet att få det att se ut som en olycka/naturlig dödsorsak. Såvida det inte är en "double sting operation" dvs de använder just detta som argument för att afvärda anklagelser mot dem. Men det är en mycket långsökt förklaring.

   Återigen, jag försvarar verkligen inte Ryssland, Putin är en gangster, men detta luktar gravad hund lång väg.

   Radera
  5. Mats, 100% på din linje

   Radera
 10. Dom borde röka ut fler kommunister som vänsterextremisten Zuckerburg som hjälpte rigga Valet. Sedan borde väst kapa gas- och oljeledningarna från Ryssland, höjden av hyckleri att mata en diktator och tala om demokrati... "men det är ju bara så lite" säger rysskramarna...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som kommunisten Hillary....fixade 5 delstater... men som den looser hon är...

   Radera
  2. Slutar vi köpa deras olja och gas har de inget att förlora längre. Då kan det bli tråkigt.

   Radera
 11. Lillstrumpa: Räckte det när det gällde Irak och Libyen också?

  SvaraRadera
 12. Ryssland är världens till ytan största land. Inte konstigt att landet är mobbat och omgivet av asgamar som bara väntar. Inte heller konstigt att Ryssland tar till tjuvnyp då och då.

  Det är nackdelen med att vara starkats, man får alla mot sig som Sverige fick uppleva i början på 1700-talet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ähh, det var bara Sverigebilden då med

   Radera
 13. Efter att Natos generalsekreterare tillkännagivit beslutet att reducera Ryska federationens delegation vid Nato till maximalt 20 personer, gjorde SR rysslandskorrespondent Maria Persson Löfgren i en Ekosändning igår en intressant reflektion. Hon hävdade att beslutet per se inte skulle uppfattas av den ryska allmogen som särskilt upprörande. Upprörande var däremot det häpnadsväckande tillkännagivandet att Putinregimen de facto håller en 30-mannadelegation vid Nato i Bryssel. Det förhållandet är inget som är allmänt känt i Ryssland och definitivt inget som regeringskontrollerade media tillåts upplysa befolkningen om.

  Allmän kunskap om det sedan mer än två decennier nära samarbetet med Nato anses nämligen undergräva de narrativ och myter om Nato som krigsförbrytardiktaturen i Kreml aktivt och på bred front sprider. Ryssland har sedan 1994 varit ett partnerskapsland (PfP) och har sedan bildandet 1997 ingått i Euro-atlantiska partnerskapsrådet (EAPC). Dessutom inrättades 2002 ett särskilt samarbetsforum mellan alliansen och Ryssland, Nato-Rysslandsrådet (NRC).

  Samarbetet mellan Ryssland och Nato har således varit omfattande, men i huvudsak okänt för det ryska folket. Efter den folkrättsvidriga annekteringen av Krim och de tillika folkrättsvidriga militära angreppen i östra Ukraina har emellertid samarbetet reducerats till en låg nivå.

  Som exempel på några av de åtskilliga myter och lögner som sprids från Kreml - med benäget bistånd av bl.a. Putins svenska brigad - kan nämnas: att Natos utvidgning skulle utgöra ett hot mot Ryssland, att Nato har ambitionen att inringa Ryssland, att Nato förbereder att anfalla Ryssland, att Nato:s missilförsvar hotar rysk säkerhet, samt att Nato bryter mot icke spridningsavtalet (NPT).

  SvaraRadera
  Svar
  1. På vilket sätt är inte robotbatterier som sätts upp utmed Rysslands gränser ett hot?

   Radera
  2. @Simplicio: intressant reflektion!

   Radera
 14. Min yngsta son är 7 år gammal och just nu inne i en rejäl trotsåldersfas. Testar gränser genom att ständigt utmana oss och strunta i vad vi säger. Det är samtidigt en viktig del i utvecklingen där man på det viset blir en självständig individ och att man lär sig hitta var gränserna går. Som förälder försöker man ha det i bakhuvudet och accepterar en del men ibland går det för långt och då får man ryta till. Det är förvisso gradskillnad (och åldersskillnad) men det finns ändå en och annan likhet här. Jag funderar på att lägga till Vladimir som 2:a namn på honom :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du vet tydligen mer än Israeliska säkerhetstjänsten?
   https://www.debka.com/israel-opts-out-of-us-eu-anti-russian-expulsions-its-intelligence-finds-novichik-stocks-in-20-countries/

   Radera
  2. Inte bara jag kära Markus, även en genomsnittlig 7-åring lyckas dra strecken mellan linjerna här. Men tack för att du försöker. Vladimir tackar dig för dina insatser!

   Radera
 15. Självaste Sverige kan mycket väl vara inblandat på ett eller annat sätt. Är politikerna så dumma att de köper in värdelösa Patriot för att behaga sina korrumperade och kriminella bossar i Washington, finns det ingen gräns för vad de mer kan ta sig för som nyttiga idioter.

  SvaraRadera
 16. Israelerna är inte så korkade att de utvisar Ryssar på noll bevis.
  Nervgiftet är välkänt sedan flera decennier och det finns lager av det i minst 20 länder:
  https://www.debka.com/israel-opts-out-of-us-eu-anti-russian-expulsions-its-intelligence-finds-novichik-stocks-in-20-countries/

  SvaraRadera
  Svar
  1. och Debca.com är en fullständigt trovärdig källa helt utan egen bias....?

   Radera
  2. Deras bias är anti-ryssland, vilket säger en del om hur galet västvärlden har hanterat frågan.

   Radera
 17. Jag tycker att NATO borde svara starkare på denna och andra ryska aggressioner. Bistå med mer vapen och träning till ukrainska krigsmakten! Och kanske lite amerikanska/brittiska special ops i Donbas!

  SvaraRadera
 18. Btw, det är mycket rysk psyops i den här tråden. Precis så här agerar ryssland online även i andra länder som USA, Ukraina. Spammar internetforum med psyops-agenter så fort Ryssland, som vanligt, är i blåsluften. Inte många andra länder som beter sig likadant, och ytterliggare en sak som gör Ryssland osympatiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte så konstigt att Ryssland är osympatiskt efter 1000 år av kontinuerligt krigstillstånd, invasioner och ockupationer. Om Ryssland inte varit osympatiskt hade landet inte existerat. Första tecken på svaghet och landet är historia.

   Sverige var också ett gangsterland fram tills Karolinerväldet blev krossat och landet civiliserades. Den svenska relationen till Ryssland är dock fortfarande att landet ska mobbas som en nykomling i skolan.

   Det sitter i ryggmärgen på alla svenska etablissemang att skapa intern enhet genom att använda Ryssland som spöke. Därför kan inte SD bli en del av etablissemanget eftersom SD har fel favoritfiende.

   Radera
  2. Nu blandade du allt bort korten Ryss-Bo T. Snarare så att Ryssland är mobbaren som hotar, hetsar och invaderar sina grannländer. Spenderade ett halvt sekel med att fucka upp och förtrycka hela östra europa, och nu ägnar sig att att invasion och ockupation av Georgien, Ukraina och Moldavien. Uppträder hotfullt och aggressivt runt Östersjön mm. Klart ingen vill ta det skitlandet i hand ens med handskar på. Ryssland hade kunnat ha bra relationer med väst om de velat, men Putin behöver yttre fiender för att hålla sig kvar vid makten. Fast det vet ju redan du Bo T som är Putins lilla inflytelseagent. Känns livet bra? ^.^

   Radera
  3. Bo, den mobbade har lärt sig att mobba rikigt rejält sedan några hundra år tillbaka.

   Jag har träffat och umgåts med ett antal trevliga och vänliga ryssar. Ryska folket har absolut inget, återigen inget och inget alls med psykostyret som förgiftat kremlnerna.

   Good luck med att försöka få Ryssland att framstå som mobbat med våldtäkten på Ukraina!

   Vad säger fattigpensionärerna i Omsk om de miljardrullningen på dessa stolleprojekt?

   Radera
 19. Gissar att regeringscheferna i Tjeckien och Ungern har det lite svettigt just nu. Att för Putinregimens rabiata och vilt gläfsande hundar förklara varför man i denna fråga valt att ställa sig på de godas - de västliga demokratiernas - sida trots allt stöd och bistånd man fått från Kreml är av lätt insedda skäl en rätt rejäl utmaning...

  SvaraRadera
 20. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 21. @The Engineer 28 11:23
  Inte alls. Hans främsta drivkraft torde i likhet med Törnqvist och Grönstedt i allt väsentligt bestå i snöd ekonomisk vinning - inget "ädlare" syfte än så...

  SvaraRadera
 22. Är rubriken på riktigt eller sarkasm?

  SvaraRadera
 23. Fascinerande många nya kommentatorer i denna tråd..,
  Saknar dock den viktigaste frågan: vem tjänar på giftmordet? På det faktum att Ryssland och EU/USA drivs in i en konflikt? Pakistan? Iran? Kina? Grupperingar som behöver en yttre fiende för att driva EU mot totalitär diktatur?

  SvaraRadera
 24. Se gärna den rysk-amerikanska författaren Masha Gessen berätta om gåtan Putin:
  https://www.youtube.com/watch?v=Kk9igTqTx9s

  SvaraRadera
 25. Så, en utav världens bästa spion organisationer med några utav världens "stealthigaste" mördare har likviderat en politisk opponent med ett gift som ingen sett eller kan receptet till på ett sätt som lede de brittiska myndigheterna direkt till kremlin. Ha ha ha ha

  SvaraRadera
  Svar
  1. @unknovn Lär dig stava och meningsbyggnad på svenska.

   Gratiskurs: spionorganisationer skrivs ihop, receptet på, direkt till Kreml, kremlin med liten bokstav är nedsättande om en person i kollektivet jobbandes inanför de röda murarna.

   Så du får löneavdrag antar jag. Ha en fin påsk, hoppas isen släpper på Neva.

   Radera