Cornucopia?

Aktuellt

Istället för bankfack?

När allt fler banker stänger ner sina bankfack och alternativen kräver att man rycker upp hela sin ekonomi, alla kort, konton, appar, sparan...

2018-03-26 09:47

Miljöpartiet har tappat ca 50% av sina medlemmar

Miljöpartiet har under mandatperioden i regeringsställning tappat ca 50% av sina medlemmar rapportera SVT. Man har gått från ca 20 000 till ca 10 719 medlemmar.
Fyrverkerier.
Miljöpartiet fick 6.89% i valet 2014. Man har nu i regeringsställning tappat 47% av sina medlemmar rapporterar SVT, vilket är ett så stort och historiskt ras för ett politiskt parti att det endast kan jämföras med när socialisterna slutade tvångsansluta LO-medlemmar till Socialdemokraterna.

Om medlemstappet även återspeglas i valresultatet kommer partiet alltså endast få 3.65% i riksdagsvalet i september och förpassas dit de hör hemma, dvs utanför riksdagen. Många opinoinsundersökningar ger också detta besked.

Partier som ökat antalet medlemmar senaste året är Sverigedemokraterna, Vänsterpartiet, Centerpartiet och Liberalerna, så man kan kanske vänta sig att dessa fyra partier går framåt i valet. Totalt är dock utvecklingen under mandatperioden S -12%, M - 14%, SD +79%, C +4%, MP -47%, V -7%, L +1% och KD -5%.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

60 kommentarer:

 1. "Om medlemstappet även återspeglas i valresultatet kommer partiet alltså endast få 3.45% i riksdagsvalet i september " Jag tror att frövänta sig att detta ska korrellera är ganska vanskligt, men samtidigt så killgissar jag ganska grovt. har du kanske data på medlemmar mot väljare?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Därav står det OM. Det förväntas inte att det är på det sättet.

   Radera
  2. Precis, det star OM, men det är därför jag frågar.

   Radera
 2. Man skulle ju kunna anta att de politiska färgerna hos de politiskt aktiva motsvarar befolkningen i stort - dock har jag för mig att jag läst någonstans att vänsterorienterade är mer politiskt aktiva än höger. I så fall bådar det riktigt illa för MP.

  SvaraRadera
  Svar
  1. " vänsterorienterade är mer politiskt aktiva än höger. "
   Det tror jag knappast. Ofta är väl de som röstar V förstagångsröstare eller unga som i sin naivitet ska göra uppror och förändra samhällen. När det några år senare mognar slutar man rösta V.

   Lite intressant är det också med MP. Nu börjar de gnälla att de för för dålig medial bevakning och därmed tappar röster. Det har väl snarare varit så att det fått för stor medialt genomslag förut då många journalister just varit MP

   Radera
 3. Det intressanta är varför ungdomarna dissar MP. Normalt är ju ungdomar lätta offer för utopiska ideologier och rörelser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Antalet förstagångsväljare är i år mycket mindre än på många val...

   http://www.folkbladet.se/nyheter/norrkoping/fa-forstagangsvaljare-i-arets-val-om4972434.aspx

   Radera
  2. De ser konsekvenserna av bl.a. mångkulturen på ett sätt som äldre generationer inte har sett när de gick i skolan.

   Radera
  3. Egentligen är det väl lika vanligt att äldre är offer för utopiska ideologier. De har haft ett helt liv på sig att lära sig "rätt" ideologi, och har i kanske lägre förmåga till kritiskt tänkande.

   Radera
 4. MP är suicidalt!

  I Gbg har i princip redan MP "spruckit" då ett tungt namn i MP pga motstånd mot Västlänken - tågtunneln till Haga - gått över till det nya partiet "Demokraterna".

  Förlorar MP röster i ett av sina starka fästen - storstäder + Umeå - så är även risken stor att MP åker ut ur riksdagen den 9:e September..

  SvaraRadera
  Svar
  1. MP Göteborg är ett haveri. Kamne stöttar islamister så fort han får chansen, fortsatt fullt förtroende för Kaplan där. Han egentliga område bostäder lika illa. Han har engagerat sig starkt i tillfälliga boenden, blev inte ett skit av det. Pleijel som har hand om skolan lika illa. Arbetsmiljöproblem och barngrupper i förskolan som växer. Hot om viten duggar tätt.

   Det enda dom har är miljöfrågan, men där riktar tom Naturvårdsverket kritik mot Göteborgs Energis MP-ordförande som ljuger om GE:s tunga fossila utsläpp.

   Sådär kan man sammanfatta de tre tunga MP-namnen i GBG.

   Radera
  2. Mp:s viktigaste valfrågor är kallare väder , ökad invandring och förbud mot dieselbilar ,har svårt att förstå deras valstrateger .

   Radera
 5. MPs naiva politik mötte verkligheten.

  En del har insett att deras politik var ohållbar och övergivit partiet, andra tycker partiet har svikit idealen (de ohållbara idéerna) och har därför inte förnyat sitt medlemskap.

  SvaraRadera
 6. Det är ute att vara radikal. Ser inte ens många punkare i Berlin längre. Alla ser så alldagliga ut nu mer. Även bögarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det du menar är att det är ute att ha ett radikalt utseende? Ja, så kan det nog vara.

   Radera
  2. Att vara konservativ är dagens punk.
   Min generation är en enda samling oansvariga luder som tror att verkligheten går att anpassa efter radikalsocialistiska känslor, därmed faller det sig naturligt.

   Radera
  3. Utseende är en sak, ideologi en annan, kanske Anarchodandyismen sprider sig till lilla Sverige.

   https://www.savvyrow.co.uk/blogs/savvy-blog/6812642-what-to-wear-anarcho-dandyist-ball

   Det ser faktiskt ganska kul ut. Jag är visserligen både pensionär liberalkonservativ, men samtidigt lockad av tanken att samla ihop några vänner klädda i tweedkavaj, och sedan sätter vi oss på trappan till polishuset och dricker absint ur kristallglas. Sedan skulle vi skrika i kör, "gärna revolution, men då ska slipsen vara rätt knuten".

   Undrar om polisen då skulle bura in oss, meddela SÄPO, eller ringa till dårhuset.

   Radera
  4. Snarare en kombination av alternativen du räkna upp

   Radera
  5. De unga radikala idag är mer åt alt-right. Ska man vara ung och revoltera idag måste man per definition vara anti-socialist eller nationalist eftersom socialliberal/socialdemokrat/globalist ÄR = etablissemanget och föräldragenerationen.

   Radera
 7. Skulle vara intressant att veta hur stor del av tappet som kom från islamist/Hamas-falangen inom MP?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kanske en hel del.
   Islamisterna är ju ultrakonservativa, så utan islamistinfiltrering i ledningen finns inget att hämta i det minst sagt postmoderna Miljöpartiet, förutom förakt mot väst.

   Radera
  2. Ja risken finns att dom flyttar över till vänsterpartiet eller det nystartade islamistpartiet (eller vad dom nu heter) istället.

   muslimska röster stod för en inte oansenlig andel av MP rösterna i senaste valet.

   Så småningom kommer hela islamistklicken att gå in i ett helt eget parti. Hittills har det fungerat bra att kapa de extrema partierna (utom SD såklart).

   Om Cornu orkar kunde du kanske titta på hur många väljare islamisterna kunde trumma upp och om det föreligger hot mot demokratin, det finns en vilja att kapa kommuner och Botkyrka, Spånga-Tensta och Södertälje gick KÄPPRÅTT åt helskotta så fort dom tog över, Södertälje var kanske syrianer?

   Kommunanställda säger upp sig i kaoset och det passar kommunalrådet alldeles utmärkt och han börjar anställa kusiner och vänner istället.

   Jag börjar bli rätt trött på att extremvänster och islamister styr debatten i sverige just nu tillsammans med HBTQ falangen.

   Börjar bli dags för lite gammaldags konservativa kruttorra tjänstemän som får härja fritt och återställa ordningen.

   Radera
  3. Tittar man på valresultatet 2014 för de svenska ghettona där islamisterna har sin bas så framgår det att sossarna dominerar totalt.
   MP är svaga och därför tror jag inte att det är skälet till tappade väljare. Det är snarare svennarna i städerna som fått upp ögonen för
   Konsekvenserna av miljötalibanernas politik.

   Radera
 8. Stora medlemstapp efter framgångsrika val verkar inte vara nån nyhet (se M 1991-94 t ex) men som framhålls är det ju extremt i detta fall. Samtidigt är ju färra medlemmar i ett politiskt parti rent generellt.

  Som en jämförelse så har judoförbundet 20 000 medlemmar, vilket alltså motsvarar två miljöpartier, ett KD eller ett halvt moderaterna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad är deras grepp på politiken? Fast intressant också I artikeln att medlemsskapet går upp under valår.Undra egentligen hur många som är dragna dit pga ökad uppmärksamhet och hur många som är infiltratörer.

   Radera
  2. Det syns tydligt att det går upp under valår men jag undrar om det är nån rent formell grej typ att man kräver att folk som ska kampanja och hålla på och dela ut flygblad och sånt drygt är medlemmar. Och att folks partners, barn och sånt där blir medlemmar.

   Eller om det verkligen tyder på äkta engagemang.

   Radera
  3. Såg det här på SR. Till skillnad vad som ofta hävdas så verkar ju inte SD vara varken svartmålade eller ignorerade I "MSM"

   https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6911211

   Radera
 9. Tror dock att många hoppar över till FI, vi får se om de kommer in i kammaren i höst, VP tar nog en del oxå. Dock är det nog svårt att göra korrekta undersökningar nu för tiden, när allt färre människor har en fast telefon och många mobiler inte är synliga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De verkar inte ha gått bra I opinionen. Undra om inte (c) och (v) tagit mp:s roster.

   Radera
  2. Ja men jag misstänker ändå att FI går starkt fram liksom SD, vi får se i september.

   Radera
  3. FIs medlemsantal har rasat mer än MP:s.

   Radera
 10. Känns skönt, efter en lång och dyster vinter, att det kommer lite positiva nyheter. En *riktigt* god nyhet skulle vara att detta lilla extremistiska och islamistkramande skitparti som ställt till så mycket skada för Sverige åker ur Riksdagen i höst. Men man får väl ge sig till tåls till valet i september.

  SvaraRadera
 11. Ja MP kommer troligen att åka ut. Jag har svårt att se att de ska kunna vända på trenden till valdagen.

  SvaraRadera
 12. Som sagt, goda nyheter om det håller sig. Tror tyvärr taktikröstarna kommer ge MP mandat till att vara kvar i riksdagen. Kan möjligen MP:s partisekreterare Amanda Lind skrämt bort många? Mina tankar går till ett plåtskjul i Christiania när jag ser henne. Eller anser MP:s medieexperter att hon appellerar till en stor påtänd väljargrupp?. Hoppas i vilket fall hon får fortsätta med samma stilsäkra uppträdande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror inte att folk som sätter utseende före politik lockas till MP.

   Radera
  2. Iblandekonomi, tror du har helt rätt. Men får tillägga att jag tror MP väljare inte heller sätter politik framför utseende.Det handlar om en form av dogmer framför utseende.

   Radera
  3. Ja absolut. Varje parti har sina dogmer, eller "varumärke" som det hette för tio år sedan.

   Radera
  4. Ledsen Iblandekonomi. MP är byfånar och riksstollar. Det ändras inte bara av att du är obstinat på internet.

   Radera
  5. Carmania: Det är svårt att förstå någon som har en annan religion än den egna, förstås. Och då menar jag inte kristendom, utan den nuvarande statsreligionen med följande trossatser.

   - Länder är verkliga
   - Företag är verkliga
   - Pengar är verkliga
   - Statsministern är verklig

   Inget av ovanstående är objektivt sant, utan finns bara i huvudet på folk. Om den sanningen är svår att acceptera tycker jag man ska tänka lite.

   Sen kan man dra väldigt olika slutsatser av den vetskapen. Jag har inte avslöjat vilka slutsatser jag dragit.

   Radera
 13. MP borde hålla sig till att vara ett renodlat miljöparti.
  Förra valet gick de till val på ökad invandring, skolan, och allmänt håna SDs politik ("språkrör istället för järnrör") vilket inte fungerade så speciellt bra.
  Enligt senaste nyheterna vill de gå till val på ökad invandring även denna gången. Svårt att komma på något sätt att göra det svårare för sig själv i valrörelsen 2018.

  MP borde satsa på renodlat miljömupperi, och köra offerkoftan så fort något annat parti uttalar motsatsen på något sätt - precis som SD har gjort i invandringsfrågan alla dessa år. Om det är något väljare kan identifiera sig med är det ett förtryckt parti som lyfter en viktig fråga (som man enkelt kan kommunicera ut som det stora "hotet") och blir ständigt kränkta av det mäktiga politiska etablissemanget. Med tanke på hur avskydda MP är i dagsläget från hela det politiska spektrat är det upplagt för smash.

  Men det är lugnt, det kommer inte ske. MP är upptagna med handhjärtan och att stoppa utvisningar av individer som väljarbasen är trötta på att sponsra med underhåll och se sina egna barn bli passerade i bostadskön av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite döda sälar som flyter iland längs västkusten efter en varm sommar i mitten på Augusti - "global warming" - gör säkert susen för MP:s opinionssiffror..
   ;-)

   Radera
  2. Jag vet inte om det är så klokt för MP att profilera sig i miljöfrågor.
   De kan knappt skilja på en äng och en åker.
   Prata vi sedan om skillnaden mellan kulturmark och vildmark blir de bara förvirrade och agressiva.

   @Bengt,
   En sen vår, så böndererna tvingas nödslakta och några skolbarn som blir jagade av vargar
   DET hade gjort susen för för MPs opinionssiffror.

   Radera
  3. Det verkar som om miljöfrågan inte engagerar unga människor idag på samma vis som miljörörelsen engagerade för 30 år sedan
   Då handlade det om kärnkraft som går att visualisera och konkretisera.
   Numera handlar allt om CO2 som inte går att observera eller begripa för vanliga människor. Det är som att hota med spöken som ingen har sett.
   Och för övrigt önskar väl alla skandinaver ett varmare klimat! Vad är problemet?

   Radera
  4. Fortuneteller: eller så är det det de gör. Värnar man om miljö väljer man kanske andra alternativ än "Miljöpartiet"?

   Radera
  5. Ja, även "bloggarjäveln" här har också skrivit om att en massiv befolkningsökning i Sverige inte skulle vara till någon fördel för miljön...

   http://omni.se/forskare-invandring-ger-konsekvenser-for-miljon/a/8w7yQ2

   https://www.svd.se/miljoskal-talar-for-mer-begransad-invandring

   Radera
 14. Undrar om det helt enkelt kan vara så att folk i allmänhet har insett att miljöpartiets förslag i allmänhet ger rakt motsatt effekt till vad man eftersträvat?

  USA, som storsatsat på fracking har minskat sina koldioxidutsläpp mest i världen, medans Tysklands satsning på sol och vind har resulterat ökad koleldning. Överdriven jordbruksreglering leder till att man istället importerar kött och läggar åkrar och betesmarker i träda.

  Och öppna gränser visade sig vara en väldigt dålig idé - resultatet blev flyktingsmuggling och bidragsberoende som finansierats med indragna SIDA-pengar till mycket mer kostnadseffektiv världsförbättring såsom vaccineringsarbete i flyktingläger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. USA, som storsatsat på fracking har störst koldioxidutsläpp i världen.

   Radera
  2. USA har inte störst koldioxidutsläpp i världen, varken i total mängd eller per capita.
   http://edgar.jrc.ec.europa.eu/overview.php?v=CO2andGHG1970-2016&dst=CO2emi&sort=des9

   Radera
  3. Man har i absoluta tal gjort den största minskningen, framförallt genom att gå över från kol till fossilgas.

   Sol och vind har sina fördelar men det gäller att nyttja dem rätt och man inte vill elda kol.

   Radera
  4. @Milda Webben: Prova att först normalisera och sedan vikta total mängd 50 % och per capita 50 %, så får du ut USA på toppen :-) De är definitivt världsledande inom CO2-utsläpp.

   @Pelpet: Jag vet en glasstillverkare i USA som minskade fettinnehållet med 50 % i sina glassar. Imponerande!? Detta var sant eftersom glassarna bara var hälften så stora nu.

   Radera
 15. De börjar närma sig den gräns de inte kommer kunna fylla sina folkvalda platser och i övrigt politiskt tillsatta tjänster i olika forum. Räkna på det
  Kommunalt-regionalt, det måste röra sig om flera tusen platser.

  SvaraRadera
 16. Det kan vara värt att påminna om de här sanningarna: https://www.svd.se/miljoskal-talar-for-mer-begransad-invandring . Miljöpartiet är dessvärre ett bedragarparti som tycker att solidaritet med islamister är extremt mycket viktigare än planetär hållbarhet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spontant: Yiiipiiaio. Bort med dessa galningar som helt tappat fotfästet. Jag har sagt det tidigare: Miljöfrågan är alldeles för viktig för att MP skal "äga" frågan!

   Radera
 17. Jag misstänker att MP (likt KD) kommer få stödröster som räddar kvar dem i riksdagen tyvärr...

  SvaraRadera
  Svar
  1. KD får stödröster i Jönköpings län, 12%
   MP får stödröster från Södermalm, Möllan, Haga / Majorna och Umeå..
   SD tar tunga mandat i fr.f.a södra och västra Sverige..

   Skulle INTE förvåna mig om SD blir största parti i ett antal skånska kommuner (Lund och Malmö undantagna)

   Radera
 18. Måste vara nåt fel, borde vart 100%.

  SvaraRadera
 19. Blir kul om AfS kommer in och för upp repatriering på agendan. Då snackar vi paradigmskifte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror inte ens SD kommer ställa sig bakom det så får nog inget gehör. Däremot kommer det ha effekten att göra SD till ett helt normalt och rumsrent parti så deras politik kommer få mycket större genomslag om Afs kommer in och blir nya ytterkanten,

   Radera
 20. 0% vore fantastiskt. men finns väl alltid några desinformerade tokar.

  SvaraRadera
 21. MP är ett stolleparti men det är orättvist att lägga skulden för misslyckad migrationspolitik på dessa extremister. MP har i praktiken fungerat som ett alibi eller förkläde för S och M för att de skulle kunna genomdriva massinvandring och ha någon annan att skylla på. Nu när MP är förbrukade kommer Centern att axla manteln istället.
  Det är S och M som är de farligaste politikerna.

  SvaraRadera