Cornucopia?

Aktuellt

Läsarna inte oroliga över coronaviruset - dags att media tappar intresset?

Läsarenkätens 1773 respondenter visar att bloggläsarna inte är oroliga över coronavirusutbrottet, utan som det ofta är handlar det om att de...

2018-03-15 09:45

Låt inte ditt farliga avfall gå till spillo

Detta inlägg är reklam för Stena Recycling.

Hitta nya möjligheter med ditt farliga avfall – läs mer om hur Stena Recycling kan hjälpa dig att klättra i avfallshierarkin

För oss är farligt avfall en värdefull resurs som kan göras om till något nytt och användbart. Att återvinna farligt avfall är bra för miljön, men det kan också leda till ökade konkurrensfördelar för företag och industrier.


Uppför avfallshierarkin
Där andra ser problem ser vi möjligheter. I dag används en stor en del av det farliga avfallet till energiåtervinning eller slängs i avfallsdeponeringen. Det är slöseri med resurser. Vi går ett steg längre och ser till det kan återvinnas och återanvändas på nya sätt. Till exempel återvinner vi metall från metallbaserat damm och renar kemikalier som lösningsmedel, olja och glykol så att det kan användas igen. Detta hjälper våra kunder att ta sig uppför avfallshierarkin och bli mer hållbara.

Flexibla lösningar är nyckeln
Farligt avfall ska alltid hanteras av experter som vet vad de gör. På Stena Recycling ser vi alltid till att våra specialister har rätt expertis och är utbildade i säkerhet och i nya tekniker, lagar och förordningar. Det kan alltid tillkomma nya regler och kundernas produktionsprocess kan förändras. Detta innebär att vi måste vara alerta och beredda att anpassa oss så att vi aldrig blir beroende av en enda metod. Tack vare våra egna anläggningar i kombination med ett brett nätverk av partner hittar vi alltid flexibla lösningar som kan anpassas efter nya omständigheter. Och tack vare vår forsknings- och utvecklingsavdelning fortsätter vi utveckla vår kompetens och våra processer.

Ett nära samarbete
För att hitta bästa tänkbara lösning i varje enskilt fall samarbetar vi nära med våra kunder. Varje fall är unikt och vi behöver verkligen förstå produktionsprocesserna och vilka utmaningar som väntar. Därför kommer vi alltid ut på plats för att studera produktionen. På så sätt kan vi garantera den bästa lösningen genom hela kedjan, från analys, förpackning och märkning till transport och sluthantering.

Vi ser hållbarhet som en framgångsfaktor.

Hitta nya möjligheter med ditt farliga avfall – läs mer om hur Stena Recycling kan hjälpa dig att klättra i avfallshierarkin

Detta inlägg är reklam för Stena Recycling.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

22 kommentarer:

 1. Kommer Stena återvinna bloggarens avlagda strumpor, eller räknas de som miljöfarligt avfall?

  SvaraRadera
 2. Var återvinner jag mina fuktiga memes?

  SvaraRadera
 3. OT !!! DPRK:s utrikesminster landar i Sverige idag !!

  Förhoppningsvis tas det stora antalet obetalda Volvo 144 upp i smatalet med Wallström...

  http://omni.se/nordkoreas-utrikesminister-landar-i-sverige-i-dag/a/vmzBJp

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nordkorea har valt ut det naivaste och mest godtrogna landet och person för att förhandla fram en mildring av sanktionerna som uppenbart biter så man kan fortsätta sin upprustningsagenda i lugn och ro.

   Radera
  2. Eller så är för att Sverige representerar USA I Nordkorea.

   Radera
  3. Du upprepade just vad Miggs sa. Finns en anledning till varför just Sverige får ha en ambassad där.

   Radera
  4. Inte alls, tror du USA skulle låta Sverige vara skyddsmakt för sig I NK om vi var deras marionett?

   Radera
  5. Jag tror inte USA är ensidigt övertygade om att vi hellre hjälper USA än Nordkorea. De är ju inte dumma i huvudet, vi har ju uppenbart stött diktaturer innan, tagit parti för Nordvietnam i deras anfallskrig mot Sydvietnam osv. Hade jag varit amerikan så hade inte jag litat på Sverige när det gäller socialistiska diktaturer.

   Radera
  6. En stilla undran:var är alla protester, demonstranter, debattartiklar och upprop mot en av världens värsta diktaturer?

   Vad kan detta bero på månntro....

   Radera
  7. Fel sorts "diktatur"!
   Konstigare än så är det inte...
   ;-)

   Radera
 4. Det blir ett uppsving på dom afrikanska soptipparna när sluthanteringen av elbilarna drar igång, bilar med stor andel metaller i motor och batterier, kanske inte det bästa för miljön och arbetare på soptippen när metallerna ska eldas ur fordonen, kemdräkt är att rekommendera vid arbete på elbil men knappast sannolikt i Afrika.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är ju så MP:s politik fungerar i praktiken, hellre miljöförstöring i Kina och Afrika än jobb och ren industri i Sverige!

   Radera
  2. .. och allra renast och naturligast är det på "Bondens dag" på Södermalm.. ;-)

   Radera
  3. Bor man på södermalm så.

   Radera
  4. "bonden" borde tömma några hundra lass flytgödsel på Södermalm, tänk att se "pissetunnan" med traktor stånka uppför Götgatan med spridaren in full action.

   Henrik Arnstad försöker förgäves köra ifrån den på sin hoverboard iförd sin löjliga tyska hjälm men misslyckas och blir ordentligt brunzmetad...

   Radera
  5. @Rickard !

   Du menar något så här ? ;-)

   https://www.youtube.com/watch?v=y7WJ1rnUMqY

   Radera
 5. Stena: Ett företag som alltså vill att vi ska: sortera hemma, platta till förpackningar, skölja ur, åka till sorteringscentralen (i mitt fall 3km) och sen när vi väl är på plats så har de gjort hålen så pass små att det inte går att lägga in skiten i container´n. Ibland funderar jag på att ringa och fråga om de vill att jag också kör ut det åt dem?
  Ett företag som alltså gör stora vinster på att jag gör mer eller mindre hela jobbet åt de!
  Gör som in Tyskland, öppna återvinningscentraler där man kan få betalt för sitt papper eller plast. Har tyska grannar som brukar komma till Sverige på sommaren och vintern. Varje gång de kommer går de till den lokala postkontoret och mataffären och tar med sig deras papper ner till Berlin. Där återvinner dem pappret och får betalt för det. Trots tyngden och extra kostnader med släpvagn så går de tydligen med bra vinst...

  Annars har Stena en bra affärsidé...andra gör jobbet, du hämtar och sen säljer till överpriser....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyskland har kommit MYCKET längre än Sverige när det gäller återvinning och sopsortering !
   Vindkraftverken står som spaghetti och vartenda tak, fr.f.a i de södra delarna i Bayern bl.a, är täckta av solpaneler och solfångare!

   Stora statliga subventioner driver denna "energiewende"..

   Radera
  2. Jag minns att det var politik med i bilden när det skulle börja återvinnas. Det fick inte bli nya enkla tråkiga arbeten som var lågt betala. Därför skall du nu vid vite sortera själv.

   Politikerna hade andra mål då på slutet av åttiotalet, men det gemensamt med dagens att de vill lägga sig i och förstöra eventuella marknader. Tänk om det istället kunde utvecklats sortteringsrobotar i landet istället.

   Radera
  3. Reser för tillfället runt i Tyskland och intygar att det faktiskt är fantastiskt mycket solceller och sopsortering. Och tyskar. Inte fan kan de engelska fast de har haft 70 år på sig att lära sig och kör som svin gör de.

   Radera
  4. Vad bor du i för någon utanförskapsby Mr Knowit? Alla kommuner har väl idag källsortering i vanliga avfallshämtningen, själv så har vi 2st 4-fackskärl det ena töms varannan vecka och det andra var fjärde, jag har placerat dem så jag kan gå ut i strumplästen och kasta så man slipper ha högar med sopor i hemmet.

   Och insamlingen betalas genom producentansvaret så den som tillverkar eller importerar förpackningar (eller varor i förpackningar) måste vara med i ex. FTI dit man rapporterar hur många kg av olika material man satt på marknaden varje år. Detta delar man upp på hushåll och verksamhetsförpackningar, sedan faktureras man för vikten.

   Radera
 6. Ingen sopsortering för min del. Allt åker i hushållsopsorna, inklusive batterier.

  SvaraRadera