Cornucopia?

Aktuellt

Läsarna inte oroliga över coronaviruset - dags att media tappar intresset?

Läsarenkätens 1773 respondenter visar att bloggläsarna inte är oroliga över coronavirusutbrottet, utan som det ofta är handlar det om att de...

2018-03-13 15:15

Karlbergsvägen 77 utvärderar alternativ till bostadsutveckling

Via preferensaktier börsnoterade Karlbergsvägen 77 meddelade nu i ett pressmeddelande att man avser "utvärdera alternativa kommersiella användningsområden" för bolagets fastighet. Exempelvis skola, kontor eller försäljning av fastigheten. Planerna att sälja till överpriser som bostadsrätter till bostadsspekulanter ser alltså ut att läggas på is.
Att bloggar- och författarjäveln är parkerad framför Karlbergs Slott och Officershögskolan har inget med artikeln att göra, men Karlbergsvägen ledde en gång i tiden till denna plats. Arkivbild. Bloggaren befinner sig alltså inte på Karlberg just nu.
Pressmeddelandet lyder som följer:
"Styrelsen för Karlbergsvägen 77 Fastighets AB (publ) har idag beslutat att utvärdera alternativa kommersiella användningsområden för bolagets fastighet än bostadsutveckling. Detta inkluderar bland annat långsiktig uthyrning till skola eller kontor och även en eventuell försäljning av fastigheten.
”Som vi kommunicerade i bokslutskommunikén för 2017 undersöker vi alternativa användningsområden för fastigheten då marknaden för bostadsrätter för närvarande har ett antal utmaningar. Vi kommer nu att gå vidare med att mer konkret utvärdera sådana möjligheter”, kommenterar Jens Rastad, VD för Karlbergsvägen 77 Fastighets AB."
Det ser alltså ut som att detta tidigare renodlade projekt för att sälja överprissatta sk premiumlägenheter1. som bostadsrätter åt bostadsspekulanter alltså läggs på is. Det torde vara en ganska god temperaturmätare på hur det står till på marknaden för nybyggda bostadsrätter i Stockholm. Speciellt om man knappt satt spaden i marken (eller ens rivit den gamla byggnaden på platsen än?).
Det föreligger fortfarande ett omfattande glapp mellan påbörjade lägenheter och färdigställda lägenheter i Stor-Stockholm. Toppen på utbudet av nya lägenheter är ännu inte nådd.
1. Premiumlägenhet betyder att man har lite djärvare sk arkitektur som ska se lite lyxigare ut, samt att man använder dyrare ytskikt, hushållsmaskiner och annan inredning. Detta motiverar på inget sätt prisskillnaden mot ordinarie nybyggen, men gör att man kan ta ut en premie på priset, därav premiumlägenhet.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

4 kommentarer:

 1. Bara 59 personer de lyckats lura på Avanza. Alltid något.

  SvaraRadera
 2. Undrar själv hur det går med det stora projektet med bostadsrätter på gamla Papyrus i Mölndal...
  Det s.k Forsåker...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Går säkert bra med tanke på närheten till Astra Zeneca och goda kommunikationer. Allt är förstås en prisfråga. Marken är svindyr inte minst med tanke på rivnings- och saneringskostnader.

   Radera
 3. Den preffen var dessutom en redig bluff, fanns nästan inget stamaktiekapital - normalt sett är det mycket större än preffkapitalet. Förvisso hade preffägarna rätt till den potentiella vinsten i projektet till skillnad från andra preffar - men det skulle inte förvåna mig om folk inte hade koll på vilken risk de tog.

  SvaraRadera