Cornucopia?

Aktuellt

Mycket stort förtroende hos läsarna för myndigheternas åtgärder mot COVID-19 - utom hos SD-väljare

Bloggläsarna har ett mycket stort förtroende för myndigheternas åtgärder mot coronaviruset SARS-CoV-2 och sjukdomen COVID-19. 69% är neutral...

2018-03-06 08:11

Höstsol vann Stora Ljudbokspriset

Lite otippat vann igår min senaste roman Höstsol Stora Ljudbokspriset, som 2017 års bästa ljudbok i kategorin spänning.
Författaren Lars Wilderäng poserar med pris och diplom.
 I hård konkurrens med Camilla Läckbergs Häxan inläst av Katarina Ewerlöf, Emelie Schepps Pappas pojke inläst av Gunilla Leining, Susan Casserfelts Prästens lilla flicka  inläst av Katarina Ewerlöf och Dag Öhrlunds Tryggare kan ingen vara valde Stora Ljudboksprisets jury alltså Höstsol till 2017 års bästa ljudbok i kategorin spänning.

Juryns motivering löd:
"En skrämmande framtidsdystopi som landar i den storpolitiska samtiden och skulle kunna bli verklighet nästa vecka. Historien rymmer flera parallella händelseförlopp som bildar en komplex väv.
Berättarrösten är personlig men välbalanserad. Den tar dig i handen och leder dig genom en detaljrik, förtätad och suggestiv undre värld."
Jurygruppen bestod av Marcus Biderholt, Magnus Utvik, Marianne Rundström, Maria Neij, Björn Kjellman och Marcus Biderholt.
Uppläsaren Niklas Engdahl, prisutdelaren Björn Kjellman, konferenciern Eva Röse och författaren Lars Wilderäng på scen vid prisutdelningen.
Lite otippat var min första reaktion, med tanke på att handlingen och en techno-thriller inte direkt är det man normalt förknippar med svensk spänningslitteratur. Men jag ser det som en stor bugning till läsekretsen och hoppas att det uppfattas som ett erkännande för den svenska technothriller-genren och att det sporrar fler författare att skriva bra böcker, oavsett om de blir ljudbok eller ej.

Ett stort tack till mina läsare, uppläsaren Niklas Engdahl, jurygruppen, Lena, förlaget och Jennifer, samt prisarrangören Storytel.
Inför galan.
Påminner återigen om att jag föreläser hos Ronneby Stadsbibliotek ikväll klockan 19:00 och åt Karlshamns stadsbibliotek på torsdag klockan 19:00. Vi ses där!
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

46 kommentarer:

 1. Stort grattis till Cornu!

  SvaraRadera
 2. Välförtjänt pris, och grattis! Men jag föredrar att läsa dina böcker själv...

  SvaraRadera
 3. Man får gratulera! Hårt slit lönar sig.

  SvaraRadera
 4. Stort Grattis !!!!
  Fortsätt så...

  SvaraRadera
 5. Ja, grattis! Har inte läst nån bok av dig, kanske är dags nu.

  SvaraRadera
 6. Kul! Hörde förresten att författarens faiblesse för polokrage kommer av att hela hans kropp är täckt av läskiga tatueringar. Låter rimligt. :-)

  SvaraRadera
 7. Grattis!
  Jag har inte läst den ännu men skall snart köpa den.

  SvaraRadera
 8. Äntligen!

  Välförtjänt kredd till författaren/bloggaren för att han genom sin gärning på ett förtjänstfullt, initierat och kunnigt sätt tillgängliggör den försvars- och säkerhetspolitiska debatten för en bred publik.

  Fair Winds and Following Seas...

  SvaraRadera
 9. Stort grattis! Mycket välförtjänt.

  SvaraRadera
 10. Kul! Grattis! Roligt inte minst att dina böcker är så pass verklighetsnära att de kan ändra människors verklighetssyn. Nästa trilogi kanske handlar om ett globalt ekologiskt, ekonomiskt och politiskt sammanbrott?

  SvaraRadera
 11. Gratulerar!
  Läser förmodligen ut "Höstsol" nu till helgen!

  SvaraRadera
 12. Stort Grattis Lars!
  Ljudbokspriset var med i SVT kulturnyheterna, men Wilderängs namn var inte med. SVTs cherrypicking gör mig förbannad!
  Vänliga Hälsningar,
  Dan

  SvaraRadera
 13. Stort grattis! Lyssnar för övrigt i skrivande stund på Stjärnklart.🌟

  SvaraRadera
 14. Grattis Lars! Den var en ångestframkallande fröjd att lyssna på.

  SvaraRadera
 15. Så blir det färre inlägg idag pga betongkeps?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mest att det tar sex timmar att köra från Stockholm till Ronneby, men vi har roterat förare nu, så snart kommer det inlägg.

   Radera
  2. Istället för elbil ska du förstås köpa en sån här istället.
   http://bit.ly/2G2IYMs
   Då tar resan bara 2,5 timmar. Landar på 20m och startar på 100m. Sen tar du ett ultralätt flygcertifikat http://bit.ly/2oU9S0O

   Radera
 16. Stort grattis! När kommer uppföljaren?

  SvaraRadera
 17. Shit, vad roligt, Lars! Stort stort grattis.

  SvaraRadera
 18. Till och med en ansats till leende!
  Starkt!!

  SvaraRadera
 19. Synd att vi inte har personval på riktigt, annars skulle du ju kandidera som blivande försvarsminister! Grattis i alla fall och när dyker VårSol fram ur snön!?

  SvaraRadera
 20. Är en av de få Svenska bloggar med lite intressant substans. Den konfrontatoriska inställningen till ryssen och utmålningen av dess s.k. påverkansoperatör har dock stört mig lite. Men får trots allt erkänna att jag blivit påverkad av Cornus åsikter i ämnet. Hur som, får gratulera och tror tamejfan jag skall ta och köpa ljudboken!.

  SvaraRadera
 21. Stackare, så blev du tvungen att åka till Stockholm igen!

  Är det här ett riktigt pris eller som Superföretags priset då man skulle betala 1750:- för en lunch (tydligen helt normalt pris i Stockholm) där man kunde få sitt diplom?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Riktigt pris. Både diplom, statyett i glas av någon konstnär och enligt diplomet även 25000 kronor. Exakt hur de betalas ut blir intressant att se, då ingen har frågat mig om några uppgifter för det än.

   Radera
  2. Ska väl donera vidare pengarna till behjärtansvärda ändamål.

   Radera
  3. Då får man gratulera!

   Och man behöver inte ge bort pengarna om man förtjänat dem :-)

   Radera
 22. Grattis - Väl värt! ..läste ut boken på rekordfart, ser fram emot nästa.

  SvaraRadera
 23. Har inte hört uppläsningen, men boken läste jag med stor behållning. Tycker även den borde kunna bli filmad. Men gissar att det närmast är översättning till några andra språk. Ta reda på namnet på glaskonstnären också.

  Och givetvis grattis!

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 24. Grattis!

  Välförtjänt, minst sagt!

  SvaraRadera
 25. Grattis och tack för en intressant Ronnebyföreläsning😊

  SvaraRadera
 26. Grymt kul, grattis i massor!

  SvaraRadera