Cornucopia?

Aktuellt

BNP-prognos: -18% i svensk BNP under andra kvartalet - 100 000 offentliga jobb hotas

En enkel analys av svensk BNP för andra kvartalet 2020 landar på -18% i svensk BNP 0 jämfört med motsvarande kvartal 2019. Det innebär att ä...

2018-03-02 17:40

Fredagsmys: Vad för feminist är du?

Dags för lite härligt fredagsmys, och vad kan väl vara härligare här på bloggen än frågan om vad för feminist du är? Det finns trots allt utmärkta sätt att mäta detta, så låt oss alla göra en enkel enkät  kring det hela och ange sedan dina resultat, så har du något att diskutera i hushållet där i den fredagsmysiga soffan, eller med bästa gänget på afterwork!
Regnbågsflagga på Knivsöder. Arkivbild, visar inte aktuellt läge.
Redan 1998 togs det fram en skala med fem olika sorters feminism i en skala över feministiska perspektiv, ungefär som det finns massa varianter på liberal (t ex socioliberal, klassisk liberal, liberalkonservativ etc). Dessa är liberalfeminist, radikalfeminis, socialistisk/marxistisk feminism, kulturfeminism, womanism/women of color och slutligen det väl i grunden antifeministiska konservatism.

Hos Open Psychometrics finns en utmärkt enkät där du kan testa vad du själv hänger dig till utifrån sextio enkla frågor. Det tar några minuter att svara på för den normalutmanade, så får vi se hur det står till med feministiska perspektiv hos bloggens till ca 90% manliga läsekrets. Tänk om det visar sig att du är en marxistisk feminist och inte alls den konservativa rövhatt du stolt tror dig vara?

Du kommer få en poängsättning hur mycket du är av de olika typerna. Dividera med detta 10 och avrunda till närmaste heltal (1-10) och svara nedan. Pga https visas eventuellt inte enkäten i din webläsare, utan då får du gå hit och ange dina svar på en extern websida.
Om man exempelvis får 43 i liberalfeminism så anger man 4 i enkäten. Får man 78 som konservativ anger man 8. Får du under 5 anger du 1, då 0 inte finns som svarsalternativ.

Du kan förstås även stoltsera med dina resultat och skriva ut dem i en kommentar, om du nu, trots att du är så manlig, inte är för rädd för dina egna värderingar för att våga testa dina egna åsikter.

Så trevligt fredagmys på er. Blir säkert spännande diskussioner av detta och tävlingar om vem som kan bli mest kränkt. Mysigt.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

98 kommentarer:

 1. Perspective Score
  Liberal feminist 44
  Conservative 21
  Socialist feminist 16
  Cultural feminist 14
  Women of Color 13
  Radical feminist 10

  SvaraRadera
 2. Tycker det är intressant med vissa av dessa frågor klart vinklade mot afro-amerikaner. Jag tycker att ett stort problem med den svenska feminismen är dess blindhet för problemen minioritetskvinnor står inför. Den svenska feminismen är i sin essens något för en rik vit övre medelklass.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, den svenska feminismen är till för att konkurrera om toppjobb och sysselsätta feminister, den är en följd av ett samhälle som har politiserat för mycket. Jag vart 42% liberal feminist.

   Radera
  2. Vad är egentligen problemet med att svenska feminister kräver jämställdhet för kvinnor på alla nivåer. Kvinnor har av tradition kvoterats ut från tekniska utbildningar i allmänhet och även från forskarutbildningar inom i princip alla akademiska discipliner.

   Om kvinnor får mer makt inom näringslivet, politiken och forskningen så kommer det även att öppna nya karriärvägar för invandrarkvinnorna i förorten. Att begära att kvinnor skall behandlas med respekt både i förorternas köpcenter och i de akademiska församlingar som fördelar forskningsanslag är i grunden samma sak.
   Det går faktiskt att ha två tankar i huvudet samtidigt!

   Radera
  3. När kvoterades kvinnor ut från tekniska utbildningar i Sverige ? Fån forksarutbildningar? Och av vem ?

   Radera
  4. Googla lite och du kommer att hitta en uppsjö av, utredningar och artiklar i ämnet.

   Radera
  5. Reglerteknik enligt Olle: styr map på något som funnits förut men inte finns längre.

   Det är helt ointressant att studera historia i den här kontexten. Idag är det akademiska extrem-feminiserat till den punkt det är ett riktigt, riktigt, riktigt stort problem. Mycket av det extremistiska inom området är ett rätt exlusivt Sverige-problem, det gäller däremot inte det akademiska.

   Radera
  6. Du är uppenbarligen helt okunnig om hur kvinnor behandlas i Sverige Linus. Att sedan det manliga könet inte längre ses som det viktigaste urvalsinstrumentet när det gäller vilka som skall kvoteras in på utbildningar och välbetalda jobb är naturligtvis ett tråkigt faktum för många män.

   https://www.svt.se/nyheter/inrikes/over-tusen-kvinnor-fran-teknikbranschen-i-nytt-upprop

   Däremot så är det naturligtvis en fördel för både forskningssamhället och näringslivet i Sverige att kompetens i dagens Sverige ses som viktigare än könet.

   Radera
 3. Många retoriska rävsaxar i den enkäten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man fick läsa frågorna både två och tre gånger. Mycket dubbelnegationer och dylikt.

   Radera
 4. Perspective Score
  Liberal feminist 30
  Conservative 14
  Socialist feminist 14
  Radical feminist 10
  Cultural feminist 10
  Women of Color 10

  Inte riktigt svenska förhållanden som utfrågas om...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  2. Förövrigt behandlar jag kvinnor och män lika efter deras förutsättningar och track record. Meritokrati ligger djupt i mig.

   Radera
 5. Konservativ 30, liberal feminist 23, resten 10..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Shit asso, jag som trodde jag hade hyffsad koll på hur vrickade feminister är men en del frågor gör en riktigt mörkrädd när man inser hur verklighets förnekande de är. Post-modern marxist bullshit så att säga.

   Radera
  2. Du missar poängen att det finns olika sorters feminister. De frågorna du anser är vrickade är ju till för att filtrera fram t ex socialistiska feminister (frågorna om att det är kapitalismens som ...).

   Radera
  3. Frågorna är anpassade efter amerkanska förhållanden. Frågor om giftemål, religion och färgade blir väldigt krystade från ett svenskt perspektiv. Vi har inte riktigt samma problem eller syn på dessa frågor. Speciellt religion är för många svenskar en ickefråga som man kan hålla på med på sin fritid, om man nu mot förmodan är religiös.

   Radera
  4. Svaren kommer reflektera svenska värderingar, t ex frågor om vem som tar hand om barnen etc, så jag ser inte det som ett problem. Kollade genom alla frågorna innan förstås. Svaren hade absolut blivit annorlunda fördelade i ett annat land, t ex i USA.

   Radera
  5. Självklart kommer svaren att reflektera svensk kultur. Däremot går det inte att dra samma slutsatser om dessa som för en amerikansk publik, mot vilken enkäten är utformad. Men kul ändå. Har aldrig sett mig som en liberal feminist. Tycker att både män och kvinnor ska får göra precis vad de vill så länge de inte bryter mot lagen eller förorsakar någon annan problem.

   Radera
  6. Det är väl vad det innebär att vara liberal feminist? Att inga lagar eller normer ska hindra kvinnor (eller män) och alla ska få göra som de själva vill efter egen förmåga?

   Radera
  7. Tycker nog att ordet feminist är fel för mig då det antyder att åsikterna bara gäller kvinnor. Mina åsikter gäller alla. Om det gör mig till feminist så får det väl vara så då, inget jag kommer att hävda vid något tillfälle. Dessutom är jag starkt emot att inordna människor i fack. Det är alltid mer komplicerat än så, och i vissa fall självförstärkande och polariserande för individer med svag självuppfattning.

   Radera
  8. Håller absolut med. Du får kalla dig precis vad du vill. Enkäten visar bara att du till olika del instämmer med olika delar av feministiska strömningar eller konservatism.

   Radera
  9. Förövrigt skrev jag att alla skall följa lagen, även kvinnor. Om du läser en gång till ser du säkert att det var vad jag skrev.

   Radera
  10. Med "inga lagar" menar jag inte att man ska bryta lagen, utan att lagarna inte ska säga "kvinnor (eller män) får inte" [ta körkort, jobba, vara förldralediga etc]

   Radera
  11. Alltså att lagar som diskrimenerar endera kön ska bort.

   Radera
  12. Instämmer till fullo!

   Radera
  13. Se t ex nya värnplikten. Bägge kön ska mönstra, de bäst lämpade för olika tjänster tas ut, oavsett om dessa är kvinnor eller män, utan man bedöms bara på förmågor.

   Radera
  14. Du slår in öppna dörrar. Alla svenska män, kvinnor, och andra har samma ansvar när det gäller rikets säkerhet, och skall ställa upp efter bästa förmåga när riket så kallar. Det är det sociala kontraktet vad gäller försvar, om man vill bo i Sverige. Ställer man inte upp på det bör man flytta till ett annat land.

   Radera
 6. Lite luriga frågor, tycker nog att jag blev lite snärjd att bli mer SJW än jag är :-)

  Conservative 36
  Liberal feminist 32
  Socialist feminist 20
  Radical feminist 18
  Cultural feminist 14
  Women of Color 10


  SvaraRadera
 7. Skiten går ju inte att svara på då de i nästan varje fråga bakat ihop två saker med ett OCH eller ELLER. Avbröt i protest trots att jag var seriöst intresserad.
  Reaktionär?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du försökte. Det är frivilligt och är ju inget krav att göra enkäten, även om du är seriöst intresserad.

   Radera
 8. Perspective Score
  Liberal feminist 41
  Women of Color 34
  Socialist feminist 28
  Radical feminist 25
  Cultural feminist 24
  Conservative 16

  SvaraRadera
 9. Perspective Score
  Liberal feminist 41
  Radical feminist 32
  Women of Color 31
  Cultural feminist 30
  Socialist feminist 25
  Conservative 13

  SvaraRadera

 10. Liberal feminist 35
  Conservative 30
  Women of Color 30
  Cultural feminist 25
  Socialist feminist 17
  Radical feminist 15

  SvaraRadera
 11. Märklig och typiskt amerikansk enkät
  Verkar som om FI skulle passa bättre i US än i Sverige.
  Identitetspolitik manifesterad.
  Blev mest liberalfeminist tätt följd av konservativ.
  Jag är kvinna by the way.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att du är kvinna motsäger väl inte något i detta?

   Radera
  2. ??? har jag påstått detta?
   Vill bara upplysa med tanke på din text ovan :"om du nu, trots att du är så manlig, inte är för rädd för dina egna värderingar för att våga testa dina egna åsikter."

   Radera
 12. Intressant test, inte konstigt att man ogillar FI som mest verkar bestå av socialistiska och radikala feminister.

  Liberal feminist 43
  Women of Color 20
  Conservative 15
  Socialist feminist 14
  Cultural feminist 13
  Radical feminist 10

  SvaraRadera
 13. Särartsfeminist. Upptäckte det för något år sen då jag inte ville beteckna mig med det allmänna rådande "feminist".

  Tror de flesta är särartsfeminister i grunden men hela grejen har kidnappats av likhetsfeminister.

  SvaraRadera
 14. Liberal feminist 1
  Women of Color 1
  Conservative 10
  Socialist feminist 1
  Cultural feminist 1
  Radical feminist 1

  SvaraRadera
  Svar
  1. Föresten, ändrade mig. Women of Color 10

   Radera
  2. Vilka svar hade du som gav det resultatet? Och vilka svar ändrade du till för att få det sistnämnda?

   Radera
 15. Perspective Score
  Liberal feminist 48
  Women of Color 32
  Radical feminist 25
  Cultural feminist 24
  Socialist feminist 20
  Conservative 15

  SvaraRadera

 16. Perspective Score
  Liberal feminist 44
  Women of Color 28
  Conservative 21
  Radical feminist 19
  Cultural feminist 17
  Socialist feminist 16

  SvaraRadera
 17. Perspective Score
  Liberal feminist 48
  Women of Color 38
  Cultural feminist 27
  Radical feminist 22
  Socialist feminist 21
  Conservative 16

  SvaraRadera
 18. Bullshitfrågor rakt igenom. Femismen är nog den värsta sociala ingenjörskonsten som uppstått. Totalt destruktiv för såväl män som kvinnor, barn, familj, folk och fosterland. Usch.

  Perspective Score
  Conservative 47
  Liberal feminist 19
  Socialist feminist 12
  Cultural feminist 12
  Radical feminist 10
  Women of Color 10

  SvaraRadera
 19. Perspective Score
  Liberal feminist 34
  Conservative 14
  Socialist feminist 14
  Radical feminist 14
  Cultural feminist 12
  Women of Color 12

  SvaraRadera
 20. Liberal Feminist (31), Women of Color (21), Cultural Feminist (19), Conservative (18), Radical Feminist (14), Social Feminist (13)

  Jag tycker överlag testet verkar ganska tveksamt eller amatörmässigt utformat. Bland annat så verkar frågorna ganska rejält feministiskt och socialistiskt färgade (bland annat verkar det som att de likställde kapitalism med rådande system). Dessutom beror kanske svaren rätt mycket på om man bor i USA eller sverige - endel frågor är ju frågan om hur man uppfattar samhället som det är (vilket ju ger olika svar beroende på hur samhället man lever i är). Några frågor fick man svara mitt-emelan för att "hur-f*n-skall-jag-veta-det?".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är problemet med många av dessa internet-test, de utgår från en amerikansk syn på världen; det och att ingen har satt sig ner för att göra ett motsvarande test som utgår från Svenska samhället.

   Radera
  2. Håller inte med. Ett test gjort för Sverige skulle utgå från rådande normer och därmed göra att fler skulle klassas som konservativa.

   Tror nog testet är fullt rimligt i sitt utfall.

   Radera
  3. Jag menar att det inte är att man utgår från en viss syn utan man utgår från en viss miljö som man befinner sig i. Jag menar att om man anstränger sig lite så borde man kunna konstruera frågorna så att svaren betyder samma oavsett miljön man befinner sig i.

   Bortsett förstås att man tycker att vilken verklighetsuppfattningen man har är viktig för huruvida man definieras som feminist.

   Radera
 21. Ligger närmast Liberal feminist.

  Perspective Score

  Liberal feminist 42
  Women of Color 23
  Conservative 19
  Cultural feminist 15
  Socialist feminist 12
  Radical feminist 10

  SvaraRadera
 22. Verkar av ovanstående som att svenska män på denna blog i gemen kan räknas in som liberala feminister - lite väl överaskande.

  SvaraRadera
 23. Jag hade en stor spridning och det stämmer nog. Det är svårt att stoppa mig i ett fack.

  Liberal feminist 28
  Conservative 24
  Women of Color 21
  Radical feminist 18
  Cultural feminist 18
  Socialist feminist 16

  SvaraRadera
 24. Liberal feminist 31
  Cultural feminist 25
  Conservative 24
  Women of Color 18
  Radical feminist 14
  Socialist feminist 10

  SvaraRadera
 25. 60 frågor, never. Dessutom kan jag t.ex. inte svara på frågan om prostitution eftersom det är ungefär lika vanligt att män prostituerar sig som att kvinnor gör det. Och nuförtiden vet man ju inte vilket kön en person tycker sig ha eller ens om det biologiska könet är något väldefinierat om man väger in kromosonvariater och genuttryck. Samma funderingar får jag när det gäller pornografi. En pornografisk bild på en biologisk man (+/-1 sigma) som definierar sig som inget är förmodligen inte problematisk för biologiska kvinnor generellt sett men det betyder ju inte att det är invändningsfritt att svara att all pornografi därmed är helt oproblematisk.

  Så enkäten är helt enkelt föråldrad och kass eftersom den bygger på föreställningar som i mina exempel på vilka som prostituerar sig eller förekommer i pornografi. Totalt bortkastad tid att svara på den.

  SvaraRadera
 26. Svar
  1. Är du helt säker på det?

   Radera
  2. Jag är en människa.

   Radera
 27. Liberal feminist 45
  Women of Color 37
  Cultural feminist 28
  Radical feminist 21
  Socialist feminist 17
  Conservative 15

  De flesta här verkar ju ligga närmast "liberala feminister", vilket känns rimligt med tanke på vad jag gissar om bloggens läsekrets.

  SvaraRadera

 28. Liberal feminist 34
  Conservative 21
  Socialist feminist 16
  Cultural feminist 15
  Women of Color 15
  Radical feminist 14

  SvaraRadera
 29. Hade varit kul om Cornu själv, Ben och andra flitiga kommentatorer hade gjort och visat resultat. Men å andra sidan... vem i hela världen kan man lita på?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag redovisar så finns risk att jag påverkar svaren. Så det gör jag förstås inte förrän efteråt.

   Radera
  2. Cornu: kommer du redovisa det efterråt då?

   Det verkar som att endel flitiga kommentatorer har redovisat resultat. Skulle dock vara intressant att se Ben's resultat...

   Radera
 30. Jag vet att detta inte har med inlägget att göra. Men jag har snart läst ut Höstsol och hört att det skall vara en del två på den. När kommer den? Fan det här är bra asså. Har läst stjärn-serien innan. Gillar den också.

  Men som sagt...när kommer del två av Höstsol. Jösses vad jobbigt det kommer att bli att vänta.

  SvaraRadera
 31. "Amerikanskt" perspektiv på enkäten!

  Jag vet att jag är socialkonservativ och det är heller inte något jag skäms för!


  Conservative 36
  Cultural feminist 29
  Women of Color 27
  Liberal feminist 26
  Socialist feminist 18
  Radical feminist 16

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tokvänsterfeminism och genus"vetenskap" ... Pilla sig i naveln och studera navelludd-"vetenskap"!

   Radera
 32. Asså, jag tycker det var en märklig enkät. Vad fan är en rape workshop egentligen? Nån som varit på en sån och kan förklara?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får nog ta frågorna med en nypa salt och översätta till svenska förhållanden. Rape workshop motsvarar förmodligen i fri tolkning enligt internationell standard den mycket populär svenska syjuntan. Just sayin... :-)

   Radera
  2. Syjunta brukar jag gå på. Brukar mest gå ut på att äta kakor.

   Radera
 33. Perspective Score
  Liberal feminist 36
  Socialist feminist 17
  Women of Color 16
  Conservative 15
  Cultural feminist 14
  Radical feminist 10

  SvaraRadera
 34. Liberal feminist 37
  Women of Color 27
  Cultural feminist 25
  Conservative 24
  Socialist feminist 19
  Radical feminist 19
  Intressant men som sagt amerikansk bias. Bara att inse att svenska "normalvärderingar" ligger väldigt långt ut på skalan åt vänster-feminist. Gav tämligen neutrala svar som att ingen ska behandlas annorlunda eller få fördelar utifrån kön, ras eller sexuell läggning ger relativt höga poäng på alla typer av feminist. Detta bidrog nog till att högsta poängen erhölls inom libralfeminismen. Kryssade däremot "disagree" på alla frågor om kapitalismen var orsak till olika fenomen vilket troligen gav låg poäng på radikal- respektive socialfeminism. Sammantaget höga poäng trots att jag är en högerliberal vit hetrosexuell man utan feministiska ambitioner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frågeformuläret är ju konstruerat så att hur du än svarar så är du mestadels feminist, även fast du inte visste om innan att du var feminist. Lite som Scientologernas test, där man är i behov av bli medlem hos dem hur man än svarar på testet.

   Radera
  2. Doktor Syn: nja, jag har experimenterat lite och det verkar som att skalan är 10-50 så isf oavsett hur du svarar är du minst en 10:a. Du får 10:or överlag om du svarar "disagree" på alla och 50:or om du svarar "agree".

   Det finns en annan enkät som är konstruerad lite mer förutsättningslöst. Man har helt enkelt tagit massor av frågeställningar att ta ställning till och sedan gjort en spektralanalys av resultaten. Man har därvid identifierat egenvektorer med högst egenvärden (dvs mönster av svar som tenderar att hänga ihop). Man har då i efterhand tolkat det högsta egenvärdet som att svara mot höger-vänster-skalan (och nästa har jag för mig kunde tolkas som något slags liberal-konservativ eller vad man vill kalla det).

   Skulle man gjort motsvarande och leta efter en egenvektor som svarar mot feministiska värderingar så skulle man nog inte hitta det bland de största egenvärdena. Detta är INTE att säga att feministiska värderingar inte existerar utan snarare att de främst isf oftare kommer tillsammans med andra värderingar än oberoende av övriga värderingar.

   En sådan approach skulle alltså inte ge feminismen den stora betydelse som jag antar att skaparna av detta testet önskar.

   Radera
  3. principalkomponentanalys?

   Radera
  4. @Anonym

   "...jag har experimenterat lite och det verkar som att skalan är 10-50 så isf oavsett hur du svarar är du minst en 10:a."

   Det var ju det som var min poäng. Det går inte att undvika att bli c:a 50% feminist hur man än svarar. Jag svarade "disagree" på de flesta frågor, helt enkelt för att jag inte håller med om problemformuleringen i frågeställningen. På vilket sätt gör det mig till feminist att inte hålla med om att t.ex. kapitalismen är ansvarig för samhällsförfallet?

   Radera
  5. Som sagt med en skala på 10-50 betyder 30 att man är 50% och 10 betyder 0%, iaf är det rimligen så man tolkar det (Elle liknande?). Som jag påpekade så om man svarar disagree på allt så får man 10 rakt över, dvs INTE feminist och definitivt inte 50%. Och nej man skall inte addera ihop poängen för då får man ju problem om man svarar stred på allt och får 50 rakt över....

   Radera
 35. För att se feminismen i ett nytt ljus rekommenderar jag dokumentären The red pill.

  SvaraRadera
 36. Femminist?? Feminizt är vad det är. Vad är ni för j-a fjollor som kommenterar här inne? Får tuppjuck för att det -10C när ni har lyssnat för mycket på klimatsagorna. Ta er samman och var män nu istället. Hur många brudar tror ni är attraherade av töntar som åker omkring i bilar som går på batterier och män som inte kan jobba utomhus utan vantar i -5? Inte konstigt om det går åt h-e med Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har en väldigt STOR poäng där. Arbetshandskar är till för fruntimmer.

   Radera
 37. Liberal feminist 36
  Women of Color 25
  Cultural feminist 24
  Conservative 23
  Socialist feminist 16
  Radical feminist 10

  Ganska intressant. Jag ser mig själv som politiskt ganska konservativ men vad gäller feminism är jag tydligen liberal. Tur att jag inte är socialistisk och radikal i alla fall!

  SvaraRadera
 38. Eftersom jag är för jämställdhet så befattar jag mig inte med feminister eller deras tester som knappast är objektiva.

  SvaraRadera
 39. Perspective Score
  Liberal feminist 43
  Women of Color 27
  Socialist feminist 24
  Cultural feminist 22
  Radical feminist 19
  Conservative 11

  SvaraRadera
 40. Conservative 43
  Liberal feminist 19
  Socialist feminist 10
  Radical feminist 10
  Cultural feminist 10
  Women of Color 10

  På https://www.idrlabs.com/tests.php så hamnar jag mycket högre på liberal feminism och konservatism. Mest intressant är kanske att på deras fascism test så klassas jag kryptofascist så därför annekterar jag nu denna kommentarssektion. Det här är nu en konservativ Rysstrollstråd! Endast nationalism och sunda värderingar är tillåtna!

  https://youtu.be/2Cg6f-foLzc

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du beaktat att det verkar vara en skala från 10 till 50?

   Radera
  2. Nej men det skulle förklara det.

   Radera
 41. Perspective Score
  Liberal feminist 44
  Women of Color 36
  Radical feminist 26
  Socialist feminist 18
  Cultural feminist 18
  Conservative 12

  SvaraRadera
 42. Feminism i synnerhet och genus"vetenskap" i allmänhet är ju områden som i princip kidnappats av den gallskrikande tokvänstern !

  SvaraRadera
 43. Ett väldigt slitet begrepp där snart alla gör anspråk på. Särskilt politiker.
  Jag är däremot utled på det och gör inte det ministat anspråk på det..
  Ord som empati och rättvisa har fungerat bra förut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det förklarar ju varför det finns så många varianter: liberal feminism, socialfeminist, konservativ feminism. Vad kommer härnäst? Nazifeminism? Kedja-fast-frun-vid-spisen-feminism?

   Radera
 44. Women of color var ju lite roligt för världens vitaste människa.

  Women of Color 35
  Liberal feminist 34
  Cultural feminist 32
  Radical feminist 29
  Socialist feminist 21
  Conservative 16

  SvaraRadera
 45. Liberal feminist 46
  Radical feminist 30
  Women of Color 30
  Cultural feminist 29
  Socialist feminist 18
  Conservative 10

  SvaraRadera
 46. Conservative 3
  Liberal feminist 3
  Socialist feminist 2
  Radical feminist 2
  Women of Color 2
  Cultural feminist 1

  SvaraRadera
 47. Jag gnäller också på frågorna. Mycket utifrån ett perspektiv som svårligen går att applicera på svenska förhållanden. Har liksom ingen relation till affro-amerikaner. En fråga sade emot sig själv. Värderingar jag aldrig hört talas om. Så jag gick på magkänsla och tänkte att allt som är emot kapitalism och konservatism fick ett ja. Och voila!

  Perspective Score
  Liberal feminist 47
  Socialist feminist 41
  Cultural feminist 39
  Women of Color 39
  Radical feminist 38
  Conservative 12

  Kvinnor i DDR hade faktiskt fler orgasmer än kvinnor i väst, så det finns viss empiri bakom den kapitalistiska kopplingen. Nej, jag förespråkar inte Sovjet-system.

  SvaraRadera