Cornucopia?

Aktuellt

BNP-prognos: -18% i svensk BNP under andra kvartalet - 100 000 offentliga jobb hotas

En enkel analys av svensk BNP för andra kvartalet 2020 landar på -18% i svensk BNP 0 jämfört med motsvarande kvartal 2019. Det innebär att ä...

2018-03-08 15:16

Foto: Karlskronaplan, Möllan

Gick en vända i Malmö igår och fick bland annat en guidad tur i den sk Möllan, dvs Möllevången.
Karlskronaplan, Möllan.
I valdistriktet Möllenvången - Folkets park röstade 2014 25.37% på Vänsterpartiet, 24.10% på Feministisikt initiativ, 19.32% på Socialdemokraterna, 13.16% på Miljöpartiet. De borgerliga partierna fick tillsammans 12.42%, varav Kristdemokraterna fick 0.42% procentenheter. Sverigedemokraterna fick 4.88%.

Valdeltagandet var bara 62.04%.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

55 kommentarer:

 1. Det är väl något extremare än Majorna i Göteborg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara just något... ;-)

   Majorna / Linne: Karl-Johans Torg
   https://data.val.se/val/val2014/slutresultat/R/valdistrikt/14/80/1043/index.html

   Majorna/Linne - Djurgårdsgatan:
   https://data.val.se/val/val2014/slutresultat/R/valdistrikt/14/80/1041/index.html

   Radera
  2. Det som är intressant är att de som "jobbar" inom skattefinanserade yrken röstar på V, MP och Fi, tydligen tänker man inte på hur staten skall få in pengar så att de kan betala ut löner till dessa. Arbetare röstar på S och SD, företagare och högre tjänstemän röstar borgeligt.

   Radera
 2. Linknande siffror vill jag minnas där jag bodde tidigare, bostadsområdet Djingis Khan i Lund. Valdistriktet där heter Östra Torn, men i det valdistriktet ingår en del områden med "vanliga svenssons" så siffrorna blir inte lika extrema där. Men hade man mätt precis i det bostadsområdet, så hade det nog blivit än extremare siffror... Vem sa att "filterbubblor" var något nytt?

  SvaraRadera
 3. Hur stor del av befolkningen där har normala jobb?

  SvaraRadera
  Svar
  1. I mitt tidigare bostadsområde i Lund bor mest barnfamiljer, och jag skulle tro att minst 75% jobbar i offentlig sektor, dvs lönen kommer från skatter. I Möllan är det nog fler studenter, yngre som inte har barn. Man flyttar från Möllan till Djingis, typ. När jag tänker efter, så kommer jag på ett par såna exempel faktiskt.

   Radera
  2. Man arbetar och får sin utkomst av kultur, skola, olika /genus/integrations/medie/"projekt" etc. åt kommunen eller annan offentlig verksamhet...

   Radera
  3. Det är inte meningen att man skall ha jobb i Malmö! I Malmö skall man gå på bidrag - det är normen. De som förtjänar sina pengar ärligt är bara rika utsugare som säkert skattefifflar också.

   Radera
 4. Sverige var 2014 ett gravt mentalsjukt land, vilket hela etablissemanget är extremt skyldigt till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och vilket land är det du är en del av? Verkar lite som att du är omgiven av idioter. Eller hur var det nu ...

   Radera
  2. Ungefär som bilisten som körde på motorvägen och fick höra trafikrapporten på radion:

   "VARNING! En bil åker mot färdriktningen på E4:an."

   ... och därefter utbrister:

   "EN bil? Det är ju hundratals!"

   Radera
  3. Men Kuckeliku har ju till ungefär 87% rätt!

   Många har fått upp ögonen för vart det lutar nu och i desperation så röstar en hel del på SD.

   Men det kommer inte att hjälpa eftersom det redan är för sent för mesiga SD åtgärder.
   Valet 2010 däremot så hade ren SD-politik kunnat rädda landet, nu behövs det något helt annat.

   Radera
  4. Sedär, är vi tillbaka till retoriken från SD-anhängarna på 90-talet som ville slänga ut ("repatriera") invandrarna?

   Då är helt riktigt SD ett "för mesigt" alternativ.

   Radera
  5. Jag har inga som helst förhoppningar om att vi kommer klara det här och de åtgärder som skulle behöva genomföras kommer inte att hända då inte tillräckligt många förstår var det här egentligen slutar.

   Alltså kommer för många rösta på M eller S vilket bara kommer påskynda processen jämfört med om alla röstade på SD.

   Men dit åker vi.

   Radera
  6. Så vilka åtgärder är det som måste tas till?

   Radera
  7. Det beror ju på vad man tycker är BRA!
   Det du tycker är ok och acceptabelt kanske inte funkar alls för mig.

   Radera
  8. Nu finns ju ett nytt alternativ.

   https://alternativforsverige.se

   Radera
  9. JP

   Det finns ju redan idag ett återvändarbidrag men det skulle nog behöva tiodubblas för att locka större skaror, om det är målsättningen. Man skulle också kunna pressa från det andra hållet och minska det kommunala utjämningsbidraget också?

   https://www.svd.se/rekordmanga-far-bidrag-for-att-atervanda-till-hemlandet

   Radera
  10. Och vi skulle behöva förbjuda alla religioner som börjar på i och återföra dess anhängare till de länder som redan är fördä..hrm jag menar de länder där den religionen redan är starkt etablerad.

   Radera
  11. Nu är jag förstås inget fan av profetens religion, men vi snackar alltså religiös rensning som lösning på Sveriges problem?

   Radera
  12. @Göran
   Jo jag såg det häromdan, skummade igenom deras politik nyss och de ser väl ut att vara på rätt spår tex: "Standarden på svenska fängelser är idag alldeles för hög i förhållande till karaktären på de brott som den kriminella begått"

   Eller det här: "Personer som fått avslag på sina asylansökningar ska omedelbart tas i förvar och förbli där tills utvisning verkställs."

   Men fråga är ju ändå: Hur många fattar att det är precis den sortens politik landet behöver när de tror att de befinner sig i MSM´s version av verkligheten?

   Radera

  13. Gur räknade ut att ett återvändarbidrag i storleken 3 miljoner krävdes för att merparten skulle återvända frivilligt.
   Multiplicera med 300 000 så hamnar man på en kostnad sett över några deccenier.

   Alternativ två är att suspendera välfärdsstaten och låta alla bära sina egna välfärdskostnader.

   Det var såklart vad alla som står för fri migration vill ha. Och det är ditåt det går i snabb takt.

   Se om ditt hus, det gamla Sverige som S o V hela tiden refererar till är gone forever.

   Radera
  14. @Joakim
   Vi är förbi den tiden då vi kunde stoppat utbredningen, nu måste vi backa tillbaka "utvecklingen" och återställa samhället. Annars slutar vi som Iran och en hel massa andra länder som gått samma öde till mötes. Det kan väl inte komma som någon överraskning att det ligger i deras agenda att förändra vårt land.
   Och de kommer tyvärr att lyckas dessutom.

   Vi borde också rensa ut en massa aktivister/extremister som infiltrerat diverse myndigheter och även Svenska kyrkan.

   Radera
  15. Det man kan göra i nuläget är att stoppa den prognostiserade invandringen om 50 000- 125 000 per närmaste 5 åren. Kräva att EU får fördela alla dessa gemensamt och skicka signaler att Sverige tar inte emot fler. Annars växer de redan stora problemen oss än värre över huvudet. Rejält höjda återvändarbidrag kan också vara ett verksamt medel.

   Radera
  16. 50 000 - 125 000 per år skall det vara.

   Radera
  17. @Rickard !
   Sanna ord...
   I DK tänker man annorlunda och det är betydlgit mer än Sundet som skiljer åt...

   Radera
  18. Ja,Bengt. Sverige undvek den hårda upplevelsen av 2:a världskriget till skillnad mot dansken. Där går skiljelinjen tror jag. Sverige lallar runt i en helt annan naiv föreställning av att alla är goda, sammanhållning behövs inte och staten fixar allt.

   Radera
  19. Sverige är gravt fredsskadat!

   Radera
 5. Är det dåligt att valdeltagandet bara var 62% ?
  Med tanke på vilket skräp de röstar på så hade det gärna kunnat vara ännu lägre...

  På Karlskronaplan satt tidigare ett anslag på dörren: "Här bor bara fattiga arbetare - gör inbrott hos någon rik istället!"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är de medvetna inhemska svenskarna som röstar. De andra är invandrare, papperslösa och korkade unga som inte orkar rösta.

   Radera
  2. Röstfördelningen är mkt lik den i delar av Söder då Möllevången numera också är s.k. hippt. Om vi ska ge ordet PK relevans så förkroppsligas den här bland dem som orkar rösta på de aktuella sekterna.

   Radera
  3. Bor väl inte så mycket invandrare på Möllan längre? Visst, de syns på dagar/kvällar då de utskänker starköl för 80 spänn glaset (som pappa betalar) till bohemiska svenskar, men de bor väl knappast där i nån större utsträckning? Gamla fina Sevedsplan kommer att gå samma väg, sanna mina ord.

   Tur att folk åtminstone har vett att dokumentera de gamla fina kulturmiljöerna som gentrifieras:

   https://www.youtube.com/watch?v=QdvjpGm74J4

   Radera
  4. Där kom Möller fram igen, mycket bra! Borde ses av alla.

   Radera
  5. Japp, han har dessutom sin podcast "Udda Ting", som bör höras av alla, och den riktige konnässören har så klart redan hört honom spela langare i ett par sketcher på Frej Larssons soloplatta.

   "Du, dumpar du din kran, så dumpar du fantamej ditt liv, fattar du?"

   Nej, ska man ha lite äkta Malmö nuförti'n så får man väl traska hela vägen till Sevedsplan. Där äter folk fortfarande kött, har kamphund och slår sina flickvänner när steroiderna får övertaget, som det var förr i alla Malmös förorter.

   Radera
  6. Enligt livsstilskartan på hitta.se ligger medelinkomsten/mån i möllevången på ca 17000:-, vilket antyder utanförskapsområde. Men 341% fler än riksgenomsnittet röstar Fi vilket tyder på fattiga illröda och begåvningsutmanade svenskar.

   https://www.hitta.se/kartan!~55.59082,13.01015,17.62094470694225z/tr!i=6Bff3HZ8/search!i=2001310842!q=Möllevången%20Malmö!t=single!st=plc/tileLayer!l=1/lifestyle!l=55.59082:13.01015

   Radera
  7. Det är ju konstungdom och arbetsskygga kollektivboende och studentjävlar som bor där. Både låg konsumtion och låg inkomst.

   Radera
  8. Skattesmitare alltså!

   Som inte bygger om sitt kök vart 8:e år.. Som INTE åker till Thailand.. Som INTE byter till ny bil vart 5:e år...
   ;-)

   Radera
  9. Tycker Möllan är en blandning av studentajävlar, medvetna hipsters, vanligt folk med olika bakgrund men mestadels vanliga jobb och till viss del arbetslösa asylsökande. Sedan gömmer sig säkert ett antal papperslösa här o där men det syns inte. Det förklarat en del av inkomststatistiken. Det gjordes försök at genitrifiera området för några år sedan som ett alternativ till Västra hamnen, dvs bostadsrättifiering av hyreskåkar.

   Det mesta av lägenheterna är äldre, charmiga och med ganska låg standard. En kompis tyckte det var ok att ta hissen upp till vinden i granntrappen, gå genom vinden, ta en trappa ner och sedan öppna dörren till sin lägenhet nerlastad med ICA kassar o babybjörn...

   Men jag har varit på trevliga innergårdsfester där också, o svingat en o annan bägare på haken runtom.

   Men rondellen på Kristiandstadsgatan har ju sina försäljningsställen.

   Radera
  10. Visst bor det gått om utlänningar på möllan, i källarna under restaurangerna. Och det är inte invandrare då de är här illegalt och slavjobbar för några kronor om dagen.

   Radera
 6. För mig vars släkt stammar från Ingermanland är sådant massivt lokalt stöd för vänstern helt obegripligt, min morfar med familj var bland dom sista att komma undan när Jonas Sjösteds partikamrater 1942 fick göra paus i människoslaktandet för att man hade ett internt bråk med sina sötebröder nazisterna. Hoppas dom ska bråka snart igen, obehagligt men renande. Som att ta en pinne och skrapa hundskit av skosulan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ord och inga visor!. V:s mörka historia får inte förglömmas. Och deras mörka agenda även anno 2018. För övrigt anser jag att Socialdemokraternas samarbete med V är en smutsig affär som berövar S det sista unset av trovärdighet. Och som allt för lite kritiseras.

   Radera
  2. De som är kommunister idag är ofta väldigt unga och naiva och har aldrig själva upplevt saker som...

   * Tvångsväxling
   * Valutabutiker
   * Valutahotell
   * Svartväxling
   mm

   Sedan finns det dem som ser "rörelsen" som en karriärväg för dem själva - proletariatets diktatur - och har en mycket dryg "von oben" attityd till dem som tycker annorlunda som om dessa inte förstod sitt eget bästa...

   Radera
 7. Den där affischen på bilden, handlar den om sån där stadsodling?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Antagligen, det odlas en hel del i lägenheterna på Möllan tror jag.

   Radera
  2. Hem- och närodlat ..
   Afghan, Pak eller Maroc ?
   ;-)

   https://www.youtube.com/watch?v=iu27GhoW5EM

   Radera
  3. Odlas inte i lägenheterna annat än för minimalt med husbehov. De stora mängderna produceras i diverse industrilokaler / lantgårdar runtom.

   Radera
 8. Var ju fan att jag missade din föreläsning i Malmö. Nästa gång får du annonsera lite bättre eller så får jag vara mer uppmärksam :)

  SvaraRadera
 9. Annars är väl Karlskronaplan känt för krogen "Nya Tröls", på den gamla goda tiden känd som "Tröls Jins Kru", dom hade en skum träskylt med namnet i frakturstil, helt oläsligt.

  Där hängde en del skådespelare, antagligen för att det låg nära nåt ställe där dom spelar revyer och sånt, vad fan vet jag. Tröls har dock ryckt upp sig rejält från den gamla onda tiden, vill man ha *riktig* Malmökänsla nuförti'n får man kanske gå till Nobes eller t o m söka sig ut i förorterna, typ Ellstorpspizzerian eller Mässingstutan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur är det mer Eriksfält @Ben ?
   Staterade som sunk-område i någon gammal Wallanderfilm...

   Radera
  2. Wallander - Villospår..

   https://www.youtube.com/watch?v=yCsYBgF8Sgo

   Radera
  3. Det egentliga Eriksfält är ju till stor del villor omgivet av miljonprogram, jag tror att det som visas i filmen egentligen tillhör Almhög/Heleneholm/Nydalaområdet. Fast jag har rätt dålig koll på de sydligare förorterna egentligen.

   Radera
  4. Det är en märklig stämning där nere mot Almhög, Söderkulla osv. Det är inte ofta man har ärenden dit, men vi hade några kortspelsturneringar där i en sunkig lägenhet för en 10-15 år sedan. Känslan var som en Möllerfilm.

   Man blir lite lätt nedstämd bara genom att göra genom området.

   Radera
  5. Oki! Heleneholmsverket syns ju i Wallander och där i krokarna höll jag på att cykla vilse i somras på väg mot Trelleborg..

   Radera
  6. Söderkulla... Mm


   Vill ni ha ökenområde- Hyllie!

   Man hade kunnat atombomda Hyllie utan att det märkts på arkitekturen, den är redan renskrapad.

   Radera
 10. Karlskronaplan och den delen av Möllan är ju lite av en kuliss. Inget gentrifierat område fullt ut. Mest invandrare och yngre svenska hipsters upp till 30-35 år tills då de flyttar när tröttnat på stöket och de dåliga skolorna I närområdet.
  Stor skillnad att gå där på dagen med alla kebabhak och sen på kvällen när hipstersena och turisterna kommer fram och syns på pubarna.

  SvaraRadera