Cornucopia?

Aktuellt

Finanskursen med hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding - fem procent rabatt med Cornucopia

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Finanskursen  som erbjuder 5% i rabatt på kursavgiften om du uppger rabattkoden CORNU i samband ...

2018-03-22 12:36

Försvarsmaktens kommunikationsdirektör slutar omgående

Försvarsmaktens kommunikationsdirektör Marcela Sylvander slutar i princip omgående rapporterar myndigheten. Avgången sker på egen begäran enligt en notis från Högkvarteret.
Några foton på Högkvarteret på Lidingövägen kan det förstås inte bli, pga fotoförbud.

Sedan den tidigare kommunikationsdirektören Erik Lagersten slutade för två år sedan har Försvarsmaktens kommunikationsavdelning uppfattats som gåendes på sparlåga. Nu meddelas att ersättaren Marcela Sylvander slutar på egen begäran och lämnar befattningen redan den 28:e mars. Notisen är väl undangömd.

Avgången sker hastigt och det finns ingen fast ersättare, utan C LEDS generallöjtnant Dennis Gyllensporre axlar rollen som kommunikationsdirektör utöver tjänsten som chef för ledningsstaben medan en överste tar rollen som avdelningschef för kommunikationsavdelningen.

I notisen är det annars idel positiva formuleringar och avtackningar.

Enligt uppgifter till bloggen är detta inte hela sanningen.

Man kan konstatera att en veckas uppsägningstid på egen begäran är ett mycket intressant anställningsavtal. Normalt brukar en arbetsgivare behöva lite mer tid än så för överlämning till en nyrekrytering.

Kommunikationsavdelningens utmaningar blev övertydliga i samband med Brännströmaffären, där uttalanden från Sylvander gjorde saken betydligt värre än den kunde vara. Korrekt bemötande på frågor kring Brännström borde varit "vi kommenterar inte förtal eller ryktesspridning kring våra anställda, och betackar oss från sådana frågor".
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

19 kommentarer:

 1. Alltså fan vad jag hatar det där jävla hamnskyddet som kom till i efterdyningarna av 9/11.
  Förr itiden kunde man ju njuta och gå längs kajerna i Stockholm, ett riktigt mysigt ställe var ju beckholmen med dess torrdockor.

  Men nu är allt instängslat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och det har vad att göra med detta bloginlägg?

   Radera
  2. +1 Adrian, +1

   Nulli secundus

   Radera
  3. Engineer, en svensk hade skrivit “blogginlägg”

   Google translate som krånglar idag igen eller?

   Radera
  4. Tova Taggtråd är på hugget idag :)

   Radera
  5. Håller med dig Adrian, det är lika djävligt där jag bor. Bort med skiten.

   Radera
 2. Verkar som om de håller på att lösa "problemet" genom att helt enkelt lägga ner Totalförsvarsavdelningen.

  SvaraRadera
 3. Gyllensporre låter förtroendeingivande...

  SvaraRadera
 4. Avsatt pga tuff ledarstil, kränkningar, sexuella närmanden och mycket annat. Uthängda och dömda utan någon som helst rättssäkerhet. I meetoo hysterins fotspår. Naturligtvis ska de som är skyldiga fram i rampljuset. Men hur många blir oskyldigt uthängda och vad kan de leda till för konsekvenser. Ett sätt att klättra på karriärstegen kan ju vara att få bort männen. Har man sen kompetens för jobbet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konsekvenser? Stadsteaterns chef Benny Fredriksson tog livet av sig efter "fake news" drev i Aftonbladet. Bland mycket annat.

   Radera
  2. Få bort männen? Detta handlar ju om en kvinna...

   Radera
 5. Dom kanske har upptäckt att hon hette Petkovova innan hon bytte efternamn.

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. Tycker själv att Sylvander varit mycket mer "anonym" än den skriftlige och verbale ekvilibristen Lagersten. Förstår att det är stora skor att fylla.

  Tycker emellertid som bloggaren att det är anmärkningsvärt med så kort uppsägningstid - om hon faktiskt inte sagt upp sig förrän nu, när det blev känt, med bara någon vecka.

  Det ser onekligen ut som om "det skett något bakom kulissen" här. Å andra sidan kanske vi aldrig får reda på vad - särskilt med hänsyn till om försvarsmakten verkligen lärt sig läxan att "vi kommenterar inte förtal eller ryktesspridning kring våra anställda, och betackar oss från sådana frågor". Hoppas kan man ju alltid.

  SvaraRadera
 8. Oj. En vecka. Det väcker ju frågor oavsett.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Normalt är väl 1-2 månader men frågan är som sagt när hon sade upp sig.

   Radera
 9. Främmande makt-relationer eller sjukdom?
  Dock verkar det ju hända subtila grejer i kulisserna. Så det första är kanske inte uteslutet.

  SvaraRadera
 10. Att Marcela Petkovova och Försvarsmakten nu hastigt valt att gå skilda vägar har sannolikt sitt ursprung i hennes katastrofala insats i Brännström-ärendet. I en intervju i det senaste numret av Officerstidningen använder hon sig av föga framgångsrika papegojmetoden när hon likt Bosse Ringholm svarar genom att envist upprepa att det inte har skett någon förändring avseende Försvarsmaktens slutenhet i myndighetens kommunikation och syn på medarbetarnas rätt att uttrycka sig i debatten. Tro det den som vill.

  Försvarsmakten - en attraktiv arbetsgivare...

  SvaraRadera