Cornucopia?

Aktuellt

Istället för bankfack?

När allt fler banker stänger ner sina bankfack och alternativen kräver att man rycker upp hela sin ekonomi, alla kort, konton, appar, sparan...

2018-03-25 22:07

Det märks att det är valår

Det märks att det är valår. Med ett halvt år kvar som regering duggar löften som spön i backen från regeringen. Varför ville man inte åtgärda diverse utmaningar under sina 3.5 år vid regeringsmakten, utan gör först utspel nu? Svaret kan förstås bara stavas populism.
#köttgrytan
Nu ska inte regeringen få uppmärksamhet för sina förslag. Trots allt handlar det bara om populism och sk valfläsk, när man gör uttalanden om att låtsas göra något åt de problem ("utmaningar") som existerar, men först efter valet.

Men man ser det dagligen. Utspel åt höger och vänster.

Senast så idag drar man tillbaka ett förslag man inte ens lagt för att fjäska med borgerliga väljargrupper. Regeringen föreslog aldrig det hela, utan det var en myndighet som gjorde det.

Andra förslag går man ut med nu inför valrörelsen, men de ska inte vara genomförda fullt ut förrän tills nästa val år 2022.

Oavsett kan man helt ignorera regeringens utspel. Miljöpartiet har i flera fall gått i opposition mot den egna regeringen och sagt sig inte stå bakom regeringens politik. Den nuvarande regeringskonstellationen med S+MP kommer inte existera efter andra söndagen i september och regeringens utspel förtjänar alltså noll uppmärksamhet i media. Endast de utspel som faktiskt genomförs innan september bör uppmärksammas.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

32 kommentarer:

 1. Jag skickade in ett mail till en MP kvinna i veckan. Hon hade åkt ner till Afrika för att inspektera den globala uppvärmningen.

  Jag förklarade för henne att jag hade flugit en gång de senaste 30 åren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 6tant är ett (ryss)troll. Ignorera honom.

   Radera
  2. Måste bara fråga, lägger du någon som helst ära i att ha rätt? Alltså har sanningen överhuvudtaget någon betydelse?

   Förövrigt. Stalin byggde ett monument emot slaveri i Moskvas Tunnelbana, detta samtidigt som han hade tusentals människor till att dö när de slavade för att bygga den vita kanalen. Samtidigt jobbade han emot slaveri. Så klart.

   Radera
  3. 6Tant;

   Vart flög du någonstans? Till Nordkorea..? Höhö. Nej, ge dig med att maila till politiker. Ta och fråga de där borgerliga dörrnknackarna om Nuon, om bygget av världens dyraste (skandal)sjukhus, om varför arbetslösheten gick upp trots deras vallöften om att den skulle ner, varför sjukskrivningarna åter gick upp under deras mandatperiod (från att ha sjunkit sedan 2003), moderaternas inblandning i transportstyrelsens beslut om att lägga ut datauppgifter på entreprenad, varför de la ner värnplikten (tänker de göra om misstaget en gång till?), varför de rikaste knösarna ska skattesubventioneras av fattiglappar och varför... Henrik Kristersson, Ulf eller Krister.. Henriksson eller vad den där trista tölpen nu heter... varför han vill att vi ska jobba till 75 år när vi ändå ska ersättas av robotar och maskiner. Min gräsmatta klipper sig själv, mitt golv dammsugar sig själv, lamporna tänds och släcks själv, min budget fixar datorn, bilen kör snart av sig själv, räkningarna betalar sig själv, de kriminella skjuter varandra.. jag behöver inte ens gå till postlådan/brevlådan längre! Det finns micro-mat som är i bättre skick än det de gamla serveras på de privata boendena. Hur svårt ska det vara att låta utvecklingen gå fram och låta folk få ta det lite lugnare på äldre dagar?! Hur många hamburgarrestauranger, massagestudios, nöjesparker, reklambyrås, telefonförsäljare och annat onödigt tjafs har han egentligen tänkt sig?

   Det vill jag som väljare ha ett ordentligt svar på innan valet närmar sig!

   Radera
  4. För vissa har dock budgeten inte några begränsningar...

   Den mat som serveras våra gamla och att vi skulle behöva arbeta till 75 är INTE annat än ett oförskämd spottloska i ansiktet på de människor som varit med och byggt upp landet !

   Radera
  5. Dina gamla menar du. Mina äldre släktingar lagar allt sin egen mat. Det är främst gamla borgare som ska matas med silversked oavsett om de är i behov av det eller inte.

   Men jag håller med. Oavsett om du varit en gammal bidragstagande borgare som försökt rasera samhällsbygget vid varje val eller varit en skattebetalande socialist som byggt upp folkhemmet så accepterar jag inte att Ulf ska slunga iväg oförskämda spottloskor på äldre människor.

   Radera
 2. Cornu, nu är vi helt överens. De som innehaft regeringsmakten ska enbart bedömas utifrån vad de åstadkommit, deras löften och förslag är ointressanta.
  Ändå brukar valrörelserna i Sverige se lika dana ut, gång på gång. De olika partierna, och blocken går ut och presenterar sina löften och planer, och reportrarna gör ingen djupare analys, och fokuserar inte på vad partierna/regeringsmakten faktiskt åstadkommit, och hur myndighetssverige utvecklats under den gångna valperioden.
  Med tanke på de katastrofer som inträffat på flera myndigheter, tänk tex på Transportstyrelsen och Polisen, alla läckor, så är det tjänstefel av journalister att inte sätta fingret på alla varbölder/ömma punkter. Är det nån som tror att journalisterna i mainstream media kommer fullgöra sitt uppdrag? Nej förstås inte, istället kommer de passionerat försöka angripa SD och alla andra som fiskar i grumliga vatten...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mainstream media kommer dra igång en kampanj för att rädda MP kvar i riksdagen.

   Radera
  2. Tror att den typen av politik och vänster/högerskalan kommer att sakta förgöra sig själv och öppnar för nya partier och konstellationer. För ögonblicket har vi den sämsta regering och den sämsta oppositionen vi haft i modern tid - och detta börjar nu gå upp för medborgarna.

   Radera
  3. Qvintus;

   Sämsta regering och opposition? Minnet är kort och glömskan är stor. Knappast sämre än vad den var för 6-10 år sedan.

   Radera
 3. Tyvärr kommer vansterpopulisterna lura 45% ändå med hjälp av SVT/SR, TV4, Aftonblader mfl.

  SvaraRadera
 4. I princip kan alla partier granskas utifrån vilka motioner man lagt i riksdagen de senste 4 åren, istället för vad man lovar inför framtiden. Inte bara regeringen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, är ju lätt att lägga motioner när man inte behöver skapa utrymme i budgeten

   Radera
  2. Dessutom är det lätt att lägga motioner när de ändå kommer röstas ner...

   Radera
 5. Det blir säkert bätje med Allijansen. Kjistesjon kan ni lita på.
  Akta er för Svärjevänner. Dom är vi för fina för. Medelklassen är up for a surprise!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Först började man höra om förståndshandikappade prata i radion, sen kom de med i TV, så plötsligt dök de upp i butiken, sen kom de in i riksdagen, nyligen målade de tavlor med kända konstnärer på TV:n och nu slutligen så skriver de på bloggen. Det är helt otroligt vad ni går framåt!

   Kul! Välkommen in i samhället grabbar och tjejer! Ta för er av vad vad livet har att erbjuda.

   Radera
 6. Kolla in MP´s "valmanifest". Publicerat lagom efter att pollen sagt att de ligger under spärren. Deras största valfläsk är "asylrätt till alla flyktingar", fortsatta internationella klimatåtgärder samt åtgärder mot plasten i Stilla havet. Inte direkt några frågor som direkt berör svenskens vardag direkt men annars något som appellerar till envar till vänster.


  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man kan ju verkligen undra OM MP vill vara kvar i riksdagen med detta synnerligen salta och suicidala val-FLÄSK... ;-)

   Men man tänker säkert "annorlunda" på Söder, Möllan eller i Haga/Majorna..

   Radera
  2. Har MP ens ett valmanifest?
   Jag tycker MP varit förvånansvärt osynliga med tanke på hur mycket miljö/klimat/vattenfrågor osv ändå märks av och diskuteras.

   Nästan så man börjar undra om det är för att de som är med i MP inte har längre så stort intresse för miljöfrågor eller koll.

   Radera
  3. Ang "valmanifest". Jag citerade bara Svt Nyheter. Har inte letat efter ngt ev originalmanifest.

   Frågan är förstås vad MP kan bidra med i riksdagen utöver miljöbeskattning och predikan.
   Peter Ericsson´s bidrag som Bostadsminister lämnar allt annat än kompetens och handlande bakom sig. En miljöpartist som digitaliseringsminister inger inte heller förtroende. För att sammanfatta: Använder man extrem giftfärg på sin båtbotten idag så tror jag inte heller att de förstår datorer.

   Radera
 7. Men vi får ju en massiv sänkning av bolagsskatten! Och dessutom i två steg så de kan säga att de sänker skatten inte en - utan TVÅ gånger! Så sossarna är inte alls emot företagsamhet, så det så!

  Och Magdadbob säger att "Den svenska modellen med breda skattebaser och låga skattesatser har visat sig gynnsam över tid"

  SvaraRadera
 8. Ja, röstfisket har börjat. Det gäller ju även sådant som regeringen redan har fått igenom. Det höjda barnbidraget t.ex.

  Även de mest socialistiska sicialister borde ju inse att det finns bättre sätt att använda dessa pengar. Många, inklusive undertecknad, klarade sig bra innan höjningen. Varför ska då jag och familj få mer i fickan när vi snarare behöver satsningar inom t.ex. polisen, försvaret & skolan?

  Svaret är så klart att Sosseriet köper röster eftersom så många begåvningsutmanade inte förstår att det är deras egna skattepengar som de ”får” av staten.

  Kram på er!
  //Torbjörn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kramen undanbedes vänligt men bestämt.

   Ja, de som röstar in borgarna år 2006 och SD år 2010 in i riksdagen är ju knappast några större skattebetalare.

   Det är väl bättre att du själv får bestämma vad du ska göra med barnbidraget än att staten ska behålla pengarna och slösa dem på Nuon och liknande? Att du sen väljer att slösa barnbidraget på redbull, cigg och dataspel får din kärring ta itu med.

   Radera
  2. Men om jag nu ska slösa pengarna på redbull, cigg och dataspel (du glömde fö Billys micropizza), varför måste då staten ta pengarna ifrån mig först för att sedan ge tillbaks dem, som om det vore nån form av välgörenhet? Det var ju redan mina pengar från början.

   Radera
  3. Tobbe;

   Nu var det dock inte dina pengar från början. Tror du att vi andra går plus på dina ungar innan de fyllt 45 om ens först då? Det ska uppfostras, det ska skolas in och det ska tas om hand och förhoppningsvis är denna investering i dina barn som vi gör till gagn för oss alla. En vacker dag och vi kan börja gå lite plus på dom, istället för att lämna dem vind för våg hos sin redbulldrickande, kedjerökande, billys pizzaätande, dataspelsknarkande far. Då får vi betala ännu mer till polis och försvar senare och det vill vi inte. De har nog med hur det ser ut idag med resterna av hur det gick under borgaråren 1991-1994 och 2006-2014.

   Radera
  4. Jag är ledsen, men ditt argument håller inte. Ja, barn kostar visserligen pengar tills de börjat försörjat sig själva, men frågan som uppstår är dock vems pengar ska de kosta. Mina pengar som jag fått i utbyte för det arbete jag gör, eller alla skattebetalares pengar, oavsett om de valt att ha barn eller inte?

   Jag hävdar att om man, som jag, väljer att avla småglin så bör man vara beredd att betala mer för det privilegiet. I och med Sosseriets senaste bidragshöjning är det ni andra som får betala mer för att jag bidrar till befolkningsökningen. Min skatt har nämligen inte (ännu) höjts med motsvarande belopp.

   Bamsekram på dig!

   Hälsningar,
   Torbjörn, din vän i cyberrymden

   Radera
 9. Anledningen till att det kommer en massa vallöften just nu beror helt enkelt på att de uppfyllt sina tidigare löften som var i valet före 2014. Denna månad fick vi t.ex höjt barnbidrag, den första höjningen av barnbidraget sedan 2006. Nu går det förvisso ändå åt till barnförsäkring och dagisavgift så var inte oroliga - ni får tillbaka pengarna i slutändan ändå. De ligger inte kvar hemma i min madrass eller går till semesterresor för att kunna gynna någon kommunistdiktaturer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. SD:s förslag om att ge 20 000:- till förstföderskor och ta bort flerbarnstillägget är ju helt solklart inriktat på vissa grupper.. ;-)

   Radera
  2. Ja, det var ett tag sedan rashygien var på mode... men Sd är ju inte ett normalt parti direkt.

   Radera