Cornucopia?

Aktuellt

Läsarna inte oroliga över coronaviruset - dags att media tappar intresset?

Läsarenkätens 1773 respondenter visar att bloggläsarna inte är oroliga över coronavirusutbrottet, utan som det ofta är handlar det om att de...

2018-03-19 19:17

BREAKING: Bevisat valfusk på ryska ambassaden i Stockholm

Nedanstående är en text från en rysk medborgare bosatt i Stockholmsområdet, och är bevis på valfusk hos ryska ambassaden i Stockholm. Valresultatet som redovisas för väljarna på ambassaden är härmed bevisat felaktiga.

Valet av Putin gick av stapeln igår med färre tecken på den demokratiska processen än någonsin tidigare. Huvudkandidaten har inte presenterat något program eller vallöften inför nästa mandatperiod, han deltog inte i TV-sända debattprogram och deltog knappt i valrörelsen överhuvudtaget. Resultatet blev den bästa någonsin – Putin räknade hem drygt 76% av röster. Hur gjorde han det?
Hemtagen valsedel fotograferad framför SVT Nyheters websida med artikel publicerad idag måndag, dagen efter valet. Notera vallokalsnummer 8336 i stämpeln.
En viktig ingrediens är att inte låta någon egentlig utmanare att ens hamna på en valsedel. Den andra är att se till att använda det som i Ryssland kallas för ”administrativ resurs” för att mer eller mindre tvinga fram röster från anställda inom kommunal, offentlig sektor, militären och liknande. Det tredje är att räkna röster på ett sätt som passar – dvs att medlemmarna i valkommissioner på plats fuskar med valsedlar och rösträkning.

Igår gick jag till vallokalen på den ryska ambassaden i Stockholm, registrerade mig och fick en valsedel som jag tog med mig hem. Det är en variant av protest-deltagande som på ryska rimmas till ungefär ”Ni får fan istället för min röst, jag tar min röstsedel med mig”. Det bör nämnas att det finns få alternativ för den ryss som vill visa sitt missnöje med valet: tidigare fanns det en ruta ”Emot alla kandidater” som kunde spegla den generella missnöjesröstningen, men den är borta sedan länge. Alternativen idag är att inte delta alls, att ogiltiggöra sin valsedel på mer eller mindre kreativt sätt (dessa räknas då som ogiltiga) eller att få ut valsedeln och inte kasta den, som jag gjorde igår. Då räknas röstsedeln som borttappad - röstsedlarna är dokument som ska bokföras noga.

Så här är mitt lilla personliga bevis på valfusket på vallokalen nr 8336 på den ryska ambassaden i Stockholm. Min röstsedel ligger hemma och det har rapporterats ”0” på de borttappade sedlarna hos vallokalen. Röstsedeln är markerad med vallokalens nummer och signerad av två medlemmar av den lokala valkommissionen, som sig bör.
Detalj valsedeln som visas överst på sidan, så man tydligare ser vallokalsnumret i stämpeln.
Noll borttappade valsedlar rapporterade.
Sedan undrar jag också om det verkligen bara var 18 personer som förstörde eller på annat sätt gjorde sina valsedlar ogiltiga (som det står i rad nr 9)? Det totala rapporterade valdeltagandet på plats om 1339 personer känns för låg, det var en ordentlig kö som inte sinade under tiden jag kunde observera den. Men det har jag såklart inga bevis på. (Aftonbladet TV verkade ha filmat det hela så de skulle kunna räkna grovt på hur många som fastnade på bild.)

Resultaten är saxade från den officiella websidan för den Centrala Valkommissionen i Ryssland där alla vallokaler i utlandet rapporterar sina resultat:

Och här för den specifika vallokalen.

En post om detta finns på ambassadens Facebook:

Skärmdump från ambassadens FB-sida, där vallokalsnumret 8336 står.

Att ambassaden i Stockholm hade vallokalen nummer 8336 stod på deras hemsida, men de plockade bort det just för någon halvtimme sedan, här är cachen:

Från Googles cache. Även är anges vallokalsnummer 8336 för ambassaden i Stockholm.
Bloggens kommentar: I det aktuella fallet har bevisligen valsiffrorna för ambassaden i Stockholm förfalskats och detta är ett bevis på valfusk. Då borde ändå Kreml vara måna om att åtminstone fejka korrekt val i sina ambassader utomlands. Man kan väl snällt säga så här - Putinregimen har inte 69% stöd bland exilryssar. Tvärt om finns det en omfattande kampanj att ta med sig sina valsedlar hem och att skriva en dikt på valkortet. 69% ligger nära det beställda valresultatet om 70% Putinröster och är antagligen en leverans inom önskad toleransintervall och har inget med vad som faktiskt lades i den genomskinliga valurnan att göra.

Se även tidigare blogginlägg om  skenvalet på ryska ambassaden i Stockholm år 2016. där vallokalnumret också var 8336. Bland annat kan man rösta flera gånger, både i samma och olika vallokaler. 

Foton har rensats på metadata för att inte avslöja uppgiftslämnarens bostadsadress.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

24 kommentarer:

 1. Kanske dags att saga upp medborgarskapet istallet for att agera casus belli for ryssen? Vad ar det for manniska som fortfarande ar ryss och inte vill skada vast?

  Ingen ar ju overraskad av detta sa det enda det handlar om ar att skapa en identitet som anti putin for att kunna agera pro putin senare. Att bloggaren pa det har blatanta sattet hjalper ryssarna gor ju inte saken battre. Svart att tro att han skulle gora det omedvetet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va? Så man kan inte vara ryss utan att vara för putler? Konstig logik.. Då finns det, med samma logik, bara fejkad opposition i Ryssland, o alla ryssar älskar putler. Vilket i förlängningen isåfall betyder att han faktiskt inte behöver fuska i valet. Ok..

   Radera
  2. Plus att man som svensk då tydligen ägnar en inte obetydlig del av sitt hjärta åt MP, FI, osv.

   Radera
  3. Tja, var kanske inte sa tydlig har utan raknade med lite insikt i latin. Inte fan ar du en orsak for krig (casus belli) om du ar ryss o bor i ryssland. Det ar vad ryssar ar utomlands vilket bevistats genom tidigare invasioner.

   Mao, ingen ryss utanfor rysslands granser ar emot ryssland da de frivilligt agerar i rysslands intresse genom sin vistelse utomlands. Vore de emot avskummet till elit sa skulle de stanna i ryssland och gora som alla andra i historien gjort for att fa demokrati och frihet, revolution eller utova makt mot eliten for att na malet. Men ryssen har alltid hjalpt ett avskum att byta ut ett annat, for att hon vill fortrycka andra som hon blivit fortryckt.

   Radera
 2. Det är väl inte så noga med några röstsedlar hit eller dit, det är ju trots allt bara en lajvtillställning, förmodligen i nära regi med Bolsjojteatern.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här hos oss har vi kanske inte valfusk men vad hjälper det? Resultatet verkar ju bli det samma vad du än röstar på. (Jämför DÖ)

   Radera
  2. Den stora frågan är om Rysslan är diktatur eller demokratur.

   Radera
  3. TV4 sände igår dokumentären "Putin och Maffian", som visar Putins nära samröre med maffian. Finns nog på TV4-Play för den som är intresserad. Putin går under beteckningen "Number One" i maffiakretsar, man uttalar inte hans namn av förklarliga skäl.

   Så varken diktatur eller demokratur, utan kleptokrati och maffiavälde med Putin som Capo di tutti Capo, Number One.

   Radera
 3. Finns några intressanta klipp på öppet valfusk

  https://twitter.com/Gulay_Pole

  Förmodligen kommer twittrarnen hittas bakbunden och död i förmodat självmord med ett ryskt/sovjetiskt nervgift.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade det inte varit på riktigt hade det där kunnat vara roligt...

   Radera
 4. Kan inte stämma det här med valfusk. Vavra Suk (f d SD, f d ND, numera altright-redaktör) och Sanna Hill är i Moskva och kollar så att valet går rätt till. Jag är naturligtvis fullt trygg med det. Skulle ett sekthögermongo och en politiskt förvirrad 24-åring missa en sån sak?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är inte herr Suk etno-nationalist? Kanske han via sitt tjeckiska ursprung kan komma I kontakt med den slaviska folksjälen och på så sätt få en sann bild av valet I hela Ryssland?

   Radera
 5. Hej

  Ser med spänning framemot ett bidrag av bloggaren kommande höst: "Bevisat valfusk på svenska ambassaden i Moskva"...

  Det vore mera klädsamt av herren bloggaren att rikta sina allseende ögon åtminstone då och då mot in- istället för utrikes påverkan.

  SvaraRadera
 6. Inte valfusk, men en av ryska militären anställd, boende i Sverige, tvingades resa till Ryssland för att rösta dagarna innan valet då det uppenbarades att röstningen ej utförts under den tid då detta kunde göras på ambassaden i Stockholm.

  SvaraRadera
 7. Hur man fyller i valkommisonens protokoll står i aktuell lag. https://zakonbase.ru/content/part/206821

  Rad 11 anger antal valsedlar som kommit bort i kommisionens ägo innan dessa delades ut t ex pga brand eller annan förlust.Har någon hämtat valsedeln räknas den inte som förlorad. Därför står det 0 i nästan alla protokoll.

  Enligt rad 4 delades 1339 sedlar ut och i lådan fanns det 1325 enligt rad 8. Så 14 st har antagligen tagit hem sin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ungefär vad jag misstänkte. Om det du skriver stämmer så lämnar bloggägarens uppgiftslämnare felaktiga uppgifter, antingen av okunskap eller illvilja.

   Radera
  2. @cornu kan du bekräfta eller dementera detta? (frågar dig för att du troligen känner någon rysktalande/läsande person)

   Radera
  3. Detta var intressant! Varför tog sig inte bloggaren tid att reda ut hur reglerna är för de olika situationerna?

   Kommentar från Lars önskas.

   Radera
  4. Kolla aldrig en bra historia...

   Radera
 8. Dog bites man - Not news
  Man bites Dog - News

  Jag skulle nog klassa detta som det förra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man bites dog är en kultfilm av rang.

   Radera
 9. Tror detta är ett exempel på självgående byråkrati.
  Man vill visa sig i god dager och bli befodrad helt enkelt därför ser dom lokala förehavarna till att fuska även på idiotiska platser som Ambassader.

  SvaraRadera
 10. "It's not the people who vote that count, it's the people who count the votes”

  SvaraRadera
 11. Den homoerotiska låtsasdemokratin Ryssland gör bort sig igen.. man tar sig för pannan...

  SvaraRadera