Cornucopia?

Aktuellt

Läsarna inte oroliga över coronaviruset - dags att media tappar intresset?

Läsarenkätens 1773 respondenter visar att bloggläsarna inte är oroliga över coronavirusutbrottet, utan som det ofta är handlar det om att de...

2018-03-04 10:20

Alla (s)ka med!

Socialdemokraterna verkar just nu göra utspel efter utspel för att triangulera med alla väljargrupper. Åtminstone alla väljargrupper som är stora nog för sosseriet att bry sig om.
Antalet personer väntande på operation under alliansen september 2014 respektive under socialismen september 2017.
Sosseriets valstrategi verkar än så länge vara att göra utspel åt alla håll, från rödvänster till bruncenter, i syftet att alla (s)ka med och rösta på sosseriet.

I veckan har t ex Stefan Löfven hittat på att landstingen ska anställa 14 000 personer till inom vården. Vad nu regeringen har med landstingens verksamhet att göra? Som bekant är inte vården statlig och har alltså inte med vare sig regering eller riksdagsval att göra. Annat än t ex saker som den vårdgaranti kömiljarder som nuvarande regering avskaffade och gav kraftigt ökade vårdköer i hela landet.

Sedan gick finansminister Magdalena Andersson ut och fjäskade för Sverigedemokraternas bruncentriska väljare om att tiggeri är organiserad brottslighet och människohandel, att man inte ska ge pengar till tiggare och att kommuner ska göra som Eskilstuna och förbjuda tiggeri. 

Igår gick sedan Löfven ut och fjäskade för rödvänstern med att allt är de rikas fel och att de ska utsättas för rättvisa skatter.

Nu är bara frågan vilka mer stora väljargrupper man avser att fjäska för? Ska vi killgissa utspel om "göra det enklare för småföretagare"? Något för barnfamiljer kanske? Och slutligen ett utspel om kraftigt höjda försvarsanslag.

Alla ska med sosseriet! Varför sosseriet inte vidtagit dessa åtgärder under sina fyra år vid makten mitt under brinnande högkonjunktur, utan först väljer att göra utspelen inför valet? Det är ju nästan som att man inte vill genomföra detta...

Sedan har utspelen förstås inget med verkligheten att göra, utan handlar bara om att försöka tilltala så många väljargrupper som möjligt. Efter valet är utspelen bortglömda, och så blev det visst lågkonjunktur istället...
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

80 kommentarer:

 1. S är mycket skickliga på politisk kommunikation och taktik, förmodligen bäst i Sverige.

  Skattesänkningar till pensionärer är redan signalerat. Barnfamiljerna fick ju höjt barnbidrag nu i mars, om nån månad kanske man lockar med en höjning till.

  Maggans utspel var givetvis vägt på guldvåg. Att tycka att tiggeri inte ska förbjudas, men ändå personligen avråda från att ge pengar till tiggare, är riktigt smart taktik. På samma sätt har S försökt göra sig trovärdiga i säkerhetsfrågor, se bilderna på uniformspersonal osv som säkert kommer återkomma i valrörelsen. "Ordning och reda" blir årets mantra. Höjd skatt på kapital växlas mot "mer pengar till välfärden" och sänkt skatt för pensionärer. Vi får väl se om det går hem...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är antagligen ändå ett nollsummespel. Man utför en skattesänkning till pensionärer men sen höjer man väl skatten på något som pensionärer konsumerar för att håva in pengarna igen och på det fiskar man en röst.

   Radera
  2. Qviberg twittrar: "Känner uppgivenhet. Löfven med entourage nöjer sig inte förens varje atom av moder Svea har förstörts."

   Frågan är om inte (hot om) höjd kapitalvinstbeskattning och återinförd förmögenhetsskatt är kontraproduktivt. Jag förstår uppsidan av att snacka om det, men har Sverige råd med att välbeställda gör exits igen? Det är många som flyttat "hem" kapital till Sverige, om de skräms bort igen kanske det blir för gott?

   Sverigezuela nästa?

   Radera
 2. Snart kanske sossarna rent av inser att de kvinnor som tvingas till hemmafruliv i förorterna därför att de är förbjudna (av sina män) att jobba utanför hemmet även är förbjudna att rösta på partier som tycker att kvinnor skall jobba utanför hemmet. Svårt att se hur de skall kontrakapitalisera på det dock, verkar vara en loose-loose hur de än vrider och vänder på arslet för utsläpp, jag menar utspel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Givetvis lär de inrikta sig på de som väljer. Kanske är det inte ens deras män som gör valet utan deras imam. De skall alltså strykas medhårs med muslimerna så att männen vet vilket parti de skall säga till att frugan skall rösta på...

   Radera
  2. Ja och Nej. Imamer har som bekant i stor utsträckning lierat sig med MP och kulturministerns bidragsflöde. S är inte ett alternativ i no-go-zonerna just p.g.a deras uttalade "kvinnor-skall-jobba" linje. Detta har givetvis också sossarna egna mätningar visat - vilket är en delförklaring till panikutspelen om t.o.m militärinsättning mot de unga i förorterna, samt att man börjat flirta med C för att hjälpa Mp på traven ut ur riksdagen (Om Fi kommer in istället så är det plus/minus noll för S, men båda två vore en mardröm (för alla)).

   Radera
  3. Fast i just fattig förort i storstad är socialdemokraterna fullständigt dominerande, fortfarande.

   Ta en titt på följande resultat från förra valet som exempel:

   Rosengård (Herrgården), 69,29%

   Rosengård (Apelgården S), 66,58%.

   Husby S, 60,84%

   Södra Bergsjön, 61,21%

   Så här ser det ut generellt i de fattigaste områdena i våra storstäder.

   Radera
  4. Sossarna har ju valskolor i de områdena som lär invånarna hur man stoppar en s valsedel i kuvertet, att man kan stoppa i något annat lär de inte ut!

   Radera
  5. (S) har hårdsatsat på ghettona de senaste 15 åren genom att samverka med islamistförbunden.
   Det är därför de får alla rösterna och det är även därför som Sverige är "safe haven" för IS. MB Hamas m.fl.
   Sossarna är mycket farligare för Sverige än V och MP.
   MP fungerar som scapegoat för detta med invandring och islam.
   S kommer att sitta kvar vid makten i fyra år till för att kunna imoortera ytterligare en miljon från MÖ. Sedan är väljarbasen säkrad.

   Radera
  6. Jag tror dock INTE att (S) någonsin mer kommer att använda sig av sloganen: "... Alla skall med!.."

   Med några enkla pennstreck kan denna slogan förvandlas till någonting helt annat... ;-)

   Radera
  7. I Sverige har vi INTE några "ghetton"!! Och hör se'n !!
   Tänk på SVERIGEBILDEN ... (och nåde den som skriver något negativt...)

   Radera
  8. Oops!
   Kan man komma undan med att man vistats utomlands för mycket och glömt de korrekta vokabulären?
   Eller blir det fängelse utan att passera Gå?
   Frågar åt en kompis...

   Radera
  9. Det satsas med rätta stora pengar på att kväsa "rasister" genom HMF lagen. Kritik mot fuskbygget Svea Rike är naturligt inte välkommet av regimen. Sverige är ju som bekant "all in" invandring och Kristersson har precis sagt att det blir än mer all in.

   Radera
 3. Är vårdgarantin avskaffad eller syftar du på "kömiljarden"? Vad är det då som har försämrats? Har man avskedat läkare? Stängt vårdcentraler?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det som har hänt är att den inhemska befolkningen förklemats och springer till akuten för minsta skrubbsår, och de nytillkomna kräver enormt mycket vård i förhållande till vad de bidrar med.

   Radera
  2. Och det beror på den avskaffade kömiljarden?

   Radera
  3. Nej, det beror på att de rödgröna importerar hundratusen nya patienter per år som nästan alla har rökt minst ett paket cigaretter om dagen sedan åtta års ålder.

   Radera
  4. Och om Ebba Busch Thor återinför kömiljarden så händer vad?

   Radera
  5. Inte mycket - syftet med vallöften är inte att de skall genomföras, utan att få folk att rösta på partier i tron att de skall genomföras.

   Det finns ju ändå inte mer folk att anställa i vilket fall, det är ju inte som att det drar runt horder av just nu oanställda sjuksköterskor på stan och väntar på erbjudanden från arbetsgivare. Alla har redan jobb, till högre ingångslöner än vad de någonsin haft tidigare, till högre medianlöner än vad det någonsin haft tidigare, till bättre arbetstider än vad de någonsin haft tidigare, till mer inflytande på arbetsplatserna än vad den någonsin har haft tidigare, till mer... etc.

   Radera
  6. Tror du Thor kommer befinna sig i den positionen efter valet?

   Dessutom är det inte en (1) kömiljard som behövs. Inte längre.

   Radera
  7. Så Cornus påstående att den upplevda försämringen inom sjukvården beror på att vi har en (S)-regering kan vi alltså kasta i papperskorgen. Det hade varit samma utveckling om vi haft en alliansregering.

   Radera
  8. Thor försöker nog främst positionera sig för framtida debatter mot Strandhäll, som är en usel debattör, vilket iofs Thor också är, men kvinna mot kvinna där kan hon vinna pensionärsröster då äldre kvinnliga väljare som fått jobba hårt hela livet just nu flyr sosseriet.

   Radera
  9. Sossar älskar köer, det är nästan lika fint som FN. Det är därför det är kö till allting, alliansens kömiljard var åtminstone ett incitament till att korta köerna. Incitament tror inte vänstern på därför tog de bort den och vräkte ut ytterligare några miljarder över landstingen som snabbt byggde ut genusarbetet och uppdaterade värdegrundsmanualen.

   Radera
  10. Men kömiljarden var utformad så att den var ett incitament att trixa med siffrorna. Något som också mycket riktigt blev resultatet. Att till och med landstingen så ogenerat gör det så fort det finns extrapengar att "tjäna" är ett stort skäl till att vänstern inte heller litar på privata vårdföretag som, om de är aktiebolag, i princip är skyldiga att trixa om de tjänar på det.
   Landstingens agerande med kömiljarden borde vara föremål för en större utredning.

   Radera
  11. Bosse:
   Incitament, för att få kömiljarden så skickades operationer över Östersjön med hotellnatt, och det bar sig.
   Kömiljarden gjorde att det betalades övertid och driftchefer vart intresserade av att organisera upp så att dötid försvann, helt plötsligt vart det flyt, vem ville skryta med att dom hade så dålig vård att dom inte fick kö-miljard ?
   Jo visst fuskades det med sk. frivilliga dubbelköer, men det utfördes fler operationer o behandlingar, det ena Landstinget köpte ledig tid av det andra, vem ville skryta med att dom inte kvalade in till kö-miljarden..

   Radera
  12. Och så snart kömiljarden togs bort så återgick man till det tidigare, icke-fungerande arbetssättet?
   Kömiljarden var ju utformad så att man fick dela på miljarden i efterhand om man uppfyllde villkoren. Man visste alltså inte om man skulle få några extrapengar och inte hur mycket det i så fall skulle bli. Budgeterade man med underskott i förhoppningen att man skulle få täckning i efterhand?
   Om det finns sätt att förbättra verksamheten men driftcheferna inte bryr sig om det om det inte lovas extrapengar, vad kallas det?

   Radera
  13. Bosse2018-03-05 10:32
   Det kallas 'offantliga sektorn', UPA.
   Då driftchefen inte får nån belöning för att driva på producerande personal så är det trevligare för chefen att bjuda på ledighet o konferens och få sin belöning genom att personalen berömmer.
   Vilken arbetare ogillar den chef som inte kräver produktion utan tillåter kortspel hela dagarna ?
   Enl. soc.styrelsen 2014 så kortades köerna.

   Radera
 4. Jag gissar på att de kommer med löften om högre bidrag till de som går på Soc.
  Och ännu högre bidrag till de som går på Soc och dessutom bor i ett utsatt område mot att de lämnar in sin kalasjnikov på närmaste polisstation..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja det tror jag inte. En stor majoritet av de som röstar S är pensionärer samt äldre förvärvsarbetande, och en höjning av sådana bidrag är inte direkt populärt bland dessa.

   MP, Fi däremot... De verkar helt sakna verklighetsförankring och kan föreslå vad som helst.

   Radera
  2. Deras väljare verkar inte se kopplingen mellan ökade bidrag och skatter. Kanske föreställer de sig att någon annan skall betala.

   I utanförskapsområden är nog stödet för S överväldigande. Det talar istället mot att man inriktar sig mot dessa grupper då det inte finns lika mycket att hämta där...

   Radera
  3. Kolla in fakta hur de röstas i utvecklingsområdena lite högre upp av Joakim Persson.

   Radera
  4. "Utvecklingsområden"? :)
   Det gäller att sköta valboskapen rätt nu så de inte röstar fel, lätt gjort då han kan lova precis vad som helst utan att behöva stå till svars sen.

   Radera
  5. Visst är S i majoritet där. Men långt ifrån alla S väljare bor i dessa områden. Vi pratar ändå några miljoner röster totalt på S.

   Radera
  6. Det pratas mycket ibland om förstagångsröstare...

   Men de som röstar på (S) är väl sistagångsröstare...
   ;-)

   Radera
 5. Löftena är inte bortglömda efter valet, men de förbannade vänsterjournalisterna ställer ALDRIG utmanande frågor till ngn vänster o Annieansen, och SVIKER demokraturen.

  SvaraRadera
 6. Infrastruktur. De lovar att ett vanligt snöfall inte längre ska lamslå Mälardaalen...

  SvaraRadera
 7. Någon form av skattelättnad för de som arbetar istället för att enbart utlova skattehöjningar och medelklassen åker med också samt låta några skandaler som man sparat på brisera runt alliansen.

  SvaraRadera
 8. På tal om sjukvården. Idag ligger det under landstingen, samtidigt som rikspolitikerna kommer med utspel om vården. Media granskar i första hand rikspolitiken, och lokalmedia i viss mån kommunpolitiken. Landstingspolitiken däremot glider oftast förbi utan att granskas. Själv är jag mycket tveksam till om landstingspolitiker är kompetenta nog att ansvara för sjukvården. Men att få till en förändring verkar omöjligt. Varför diskuteras inte detta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Därför att landstingen är ett "snett uppåt vänster" för alla partier inklusive de till höger. En avstjälpningsstation nedåt för de som inte håller måttet på riksnivå, och ett mellansteg uppåt för de som har för stort ego för att nöja sig med att få bossa över vanliga medborgare från kommunal höjd.

   Radera
 9. (S) vill även att det skall bli SVÅRARE att hyra ut bostäder i 2:a hand...
  Tala om IMPRODUKTIVITET !!

  Hörde denna nyhet på SR P1:s nyheter nyss men hittar dessvärre ingen bekräftande artikel...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är för att när bokrashen kommer skall tiotusentals breffägare tvingas ifrån sina lägenheter som säljs på exekutiv auktion, och då köper kommunerna(socialförvaltningen) upp dessa. Vips har tiotusentals nytt boende för en låg kostnad för det offentliga.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Nja, det lär nog snarare komma ett löfte om att inga barn skall kunna vräkas, så om ni sitter på riskobjekt på bostadsmarknaden och inte har barn än passa på att knulla till en unge så fort som möjligt. Eller gör som batikhäxorna som redan lever på bidrag och adoptera ett par.

   Radera
  4. Ahh, det är därför trångboddheten ökar i utsatta områden..?

   Radera
  5. Tror det handlar om att socialen inte ska ge bidrag till ockerhyror.
   Beroende på politisk färg så vill man lösa det på olika sätt.

   https://www.expressen.se/gt/debatt-gt/oanstandigt-borgerligt-forslag-drabbar-barnfamiljer/

   Radera
 10. Både sossarna och moderaterna tävlar just nu om tuffare migrationspolitik. Både vad gäller de som är här och de som vill komma hit. Allt naturligtvis att ta väljare från SD.
  Jag tror risken är stor att det bara är retorik för att direkt efter valet öppna dörrar och hjärta på vid gavel igen. Jag har aldrig hört dessa partier talat om kostnaden för den förda politiken utan snarare hur ekonomiskt lönsamt det är för landet.
  Det är tråkigt men tyvärr är det svårt att känna tillit till de etablerade politikers partier. Bekymmersamt, tråkigt och farligt för vår demokrati.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Jag tror risken är stor att det bara är retorik för att direkt efter valet öppna dörrar och hjärta på vid gavel igen."

   Jag antar att du är ironisk/sarkastisk. Självklart blir det öppna dörrar,hjärtan och vidöppen stjärt som gäller efter valet...

   Radera
  2. Sverige kommer även efter valet att ha lika låga födelsetal som före. Därför måste importen av nya svenskar fortsätta oberoende om Alliansen eller de rödgröna vinner.
   Någon måste städa eller göra det dagliga jobbet i kollektivtrafiken, servicesektorn, åldringsvården etc. och de infödda svenskarna räcker helt enkelt inte till.

   Radera
  3. Då undrar man varför det är så hög arbetslöshet i den gruppen. Bara för att man upprepar samma sak många gånger behöver det inte vara sant.
   Hur var det ex med dynamiska effekter.... Eller. När 40-talisterna gå i pension......

   Radera
  4. Olle:
   Flikksen föder senare, så om man räknar då dom har dött så är nuffrorna hyffsade.
   Om flikksen tidigare födde sina barn mellan 20-30-år , slutade med detta och födde enbart mellan 30-40, så kommer det att fattas 1-miljon tills dom fyller 30, då kommer miljonen tillbaka och det blir lika många innevånare igen.
   Ökar vi på skolan 1-år så försvinner arbetslösheten för 18-åringar(slutar skolan) den blir heller sannolikt inte lika stor för avgångsklass 19-år då det fattas 100-tusen 18-åringar =1-årskull som konkurrerar, men lika många (10-miljoner) ska försörjas.

   Radera
 11. Det blir svårt att hindra S framgång när man har media i ryggen som AB, SVT m.fl som positivt förstärker alla utspel från S. Och överhuvudtaget inte granskar varför regeringen förvärrat de allvarliga problem Sverige har. Hur blev det med löftet om Europas lägsta arbetslöshet ? Varför har vårdköerna fördubblats, bostadsbubblan och kriminalitet skenat, varför har inte alla utan asyl utvisats, vad är sanningen om tigerekonomin mm. Idag mer reklam på SVT "S anses bäst i 5 av de 10 viktigaste politiska sakfrågorna". "S öppnar för förmögenhetsskatt".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, lägg därtill vänsterextremisterna på nätet som gör allt för att stoppa debatten. T.ex Tino som drabbats idag och hatet mot Hanif Bali.

   Radera
  2. Ja, det är sann demokrati i socialistisk mening. F.ö. vill man få en någorlunda sund uppfattning om tillståndet i Sverige är det utländsk media som gäller.

   Radera
 12. Är det 14000 plus de där 30000 som han lovade sist?

  SvaraRadera
 13. Jaså epitetet Svärjevänner är ersatt av bruncenter.

  SvaraRadera
 14. Visst är det spännande att vi har en svensk regering som tycker att "sverigevän" är ett fult ord?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmm, men dom har börjat använda den svenska flaggan ibland för att åtminstone verka som om att Sverige betyder något for dom.

   Radera
  2. Notera dock att de ofta håller den med korset upp-och-ned...

   Radera
 15. Det finns ca 60 miljoner flyktingar som alla har rätt till asyl i Sverige. Är dessa inkluderade när sossarna räknar med alla ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. De har inte rösträtt. Då är det väl ganska dumt att försöka fiska röster där?

   Radera
  2. Inte rösträtt ..än.

   Radera
 16. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 17. "Vad nu regeringen har med landstingens verksamhet att göra? Som bekant är inte vården statlig och har alltså inte med vare sig regering eller riksdagsval att göra."

  Du missar två saker. För det första väljer vi riksdag och inte regering. För det andra är det riksdagen och ingen annan som stiftar lagar (oavsett hur mycket regering och landstingspolitiker bökar och snyftar).

  Riksdagen har t.ex. bestämt att vi skall ha allmän sjukvård och i vilken omfattning. Om riksdagen pekar med hela handen om att 14000 skall anställas så är det det som gäller. Allt annat bygger på att landstingen bryter mot lagen.

  SvaraRadera
 18. "Ska vi killgissa utspel om "göra det enklare för småföretagare"?"

  I så fall skall det nog tolkas bokstavligt och inte tolkas som att de blir billigare eller mer lönsamt.

  Man kan t.ex. förenkla genom att staten tar hand om pengarna så företagaren slipper lägga energi på att fundera på vad de skall göra med pengarna...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lustig mening det där också, klarar man inte av byråkratin att starta ett företag så är man troligtvis ändå för obegåvad för att driva ett och bör överväga en politisk karriär istället.

   Däremot kan man ju tycka att det borde vara lättare att överleva ekonomiskt som nystartad företagare .

   Egentligen borde iofs grundavdraget vara minst 60-120kkr för det är inte mycket begärt att man kan försörja sig själv innan man börjar skatta och försörja andra.

   Radera
  2. Visst finns det svårigheter med att driva företag, men jag har en känsla av att politiker (och andra förståsigpåare) har sisådär koll på vilka de är och vilka som är politikerpåhitt och vilket som bara är.

   Ta t.ex. det här med starta-egrt-bidrag. Ett bidrag som går till hopplöst arbetslösa, hade de varit drivna och kompetenta så hade de ju haft anställning åtminstone. Kan tänka mig att dessa företag kommer gå sisådär (trots att de kanske får hjälp med det byråkratiska).

   Jag tror många tycker just det att det skall betalas så mycket skatt är ett hinder, men det är sådan skattesats vi har i Sverige (som man märker först när man själv skall betala in alla skatter). Jag tror inte man kommer se någon lättnad på den punkten.

   Sen finns det nog på sina håll regler som gör det svårt att ta sig in på marknaden. Endel av dessa är dessutom utformade så att de är enkla för större företag vilket gör att man får rätt mycket uppförsbacke som nystartad.

   Det där med grundavdrag håller jag förvisso med om, men frågan är hur mycket det har med företagande att göra?

   Radera
  3. Märkligt nog pratar de alltid om att det skall vara enklare att starta företag, aldrig att det skall vara lönsammare att _driva_ företag!

   Att starta ett företag är busenkelt idag, tar mindre än en halvtimme på verksamt.se, det som tar några dagar är att få konto i bank klart och f-skatt godkänd. Att sedan driva företaget så att det både går att leva på och så det blir något över är det jobbiga.

   Radera
 19. Landsbygden kommer antagligen få några löften också.

  SvaraRadera
 20. Väljarna går på snack.

  Lite som alla de som röstar borgerligt eller på republikanerna i USA och tror det ska bli marknadsliberaliseringar. Mycket snack, men lite verkstad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyckte Grotesco fick till det rätt bra i sin satir om det sista valet och ligger rätt nära sanningen.

   Man bestämmer sig i sista sekunden baserat på det sista slagkraftiga facebook/tweet/Instagram-inlägget som bekräftar ens världsbild. Så för att spar tid och pengar så kan valkampanjen kortas ner till de sista 3 dagarna innan valet.

   Radera
 21. Tiggeriet är tydligen en känslig fråga, varför inte trycka in dom i det svenska välfärdssystemet som man gör med alla andra som kommer till Sverige, då är frågan löst.

  SvaraRadera
 22. Alla (S)ka rö(S)ta på o(S)s !!
  Och den som inte gör det baktalar (S)verigebilden !!

  SvaraRadera
 23. Blir inte siffrorna något/lite missvisande när dom inte är justerade för en radikal befolkningsökning? Jag säger inte att dom inte ökat onaturligt mycket, men det är väl svårt att på så kort tid, med en så hög befolkningsökning, rimligtvis hänga med att kompensera vården för ökade vårdplatser?

  Med andra ord, du jämför en treårsperiod då vi haft bland den högsta befolkningsökning någonsin utan att ha i åtanke befolkningsökningen. Det är väl inte rimligt att anta att vården ska hinna (utifrån när dom såg den raska ökning) hänga med på att rekrytera vårdpersonal/läkare och allt annat. Sånt tar ju längre tid än 3 år att hänga med på.

  Försöker inte försvara Sv(a)mp-regeringen, röstar inte på dom, men rätt ska va rätt :).

  SvaraRadera
 24. Var i en diskussion på Twitter för några dagar sedan där en persom som sa att han hade insikt i interna (S) diskussioner (kan såklart vara rent hittapå - det kan jag inte avgöra) hävdade att (S) kommer föreslå stegvis ökade försvarsutgifter som till slut landar på 2,5% av BNP.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och vad tänker de dra ner på? Eller de skall samtidigt höja skatterna med 5% av BNP?

   Radera
  2. Njaee, Regeringen beslutar om vad som får köpas, Regeringen kan föreslå tusen miljarder för att sen i Riksdagen vägra inköp eller det som har tänkts.

   Radera
  3. Alltså det som inte används återgår till Staten

   Radera
  4. Politik handlar om prioriteringar. Att dilla om "vi ska inte ställa grupp mot grupp" är alltså rakt felaktigt.

   Det sagt så antar jag att (S) klarar av att lägga en budget som är finansierad.

   Radera