Cornucopia?

Aktuellt

Kommer ni ihåg SVT:s Covid-19 superspridarevenemang Melodifestivalfinalen 2020?

"Det hade varit fruktansvärt tråkigt med en final utan publik." - SVT:s talesperson Vi avbryter ordinarie sändningar för att dra o...

2018-02-03 16:45

Två veckor med Unipörs som EDC - suverän lösning

Detta inlägg är i praktiken sponsrat av Unipörs, eftersom jag gratis fått låna en Unipörs Business-prototyp i två veckor. En intressekonflikt existerar också eftersom min sambo är ena grundaren, tillika styrelseordförande för Unipörs. Någon formell ersättning för reklam har dock ej utgått och jag har beställt mina Unipörs och betalar för dem som alla andra, undantaget lånet av prototypen de senaste två veckorna. Inlägget skrivs på eget initiativ och utan ersättning, men jag taggar upp det som reklam ändå så blir det inget tjafs.
Min EDC som ryms i en Unipörs. I vänstra fickan har jag mina betalkort och andra kort och sk pocket ninja -kreditkortsstor multitool i dragkedjefacket och en iPhone X med Tech 21 Evo Tactical Case i det stora knappfacket. I min högra ficka har jag två olika versioner av visitkort, sedlar och mynt i den yttre knappfickan. I den stora dragkedjefickan hittas min standardpenna Uni PowerTank Eco, ett litet anteckningsblock, en iPhoneväggladdare, en iPhone Lightning-kabel, en GP Powerbank extrabatteri med en micro USB-kabel, samt en Fenix E12-ficklampa.
Den testade Unipörs Business (prototyp). Här med all EDC, inklusive telefonen, nedpackad.

Nytt är att det nu även finns en Unipörs Casual för snabbare leverans, men med tillhörande högre pris. Den kan enklast beskrivas som en Unipörs Tacticool, fast i svart och utan sk webbing och utan kardborrfäste för märke. Mer detaljer hos Kickstarter.
Signerar böcker i Umeå med en Unipörs Business under kavajen.
Jag har nu i två veckor fått låna en Unipörs Business-prototyp, handgjord i läder i Ukraina, och haft i princip konstant under min vakna tid. För att bära en stor gubbtelefon (för oss som har svårt att se små skärmar längre) som en iPhone X är den perfekt, och ersätter också alla mina behov av plånbok eller innerfickor.

Enda undantaget har varit när jag tränat, då jag föredrar att springa med telefonen i handen. Min sambo Lena, tillika Unipörs styrelseordförande och ena grundare, har dock löptränat med Unipörs, vilket man kan se på bolagets Facebooksida. Hon sprang för övrigt ifrån mig, så det var inget problem med takten.
Lars är LOL, med en Unipörs Business under kavajen hos Akademibokhandeln i MVG i Umeå.
Unipörs Business känns inte av när man bär den och syns inte. Jag har haft den på mig på en workshop i Umeå, under en föreläsning för ett energibolag i Umeå och under en föreläsning för en storbank i Stockholm. Jag har suttit med den på restaurang, åkt tåg, och även flugit med den två gånger. Väldigt bekvämt att kunna lägga ifrån sig allt i säkerhetskontrollen på flygplatsen utan att behöva plocka med småsaker från olika fickor, och sedan bara hänga på sig allt igen innan man tar på sig kavaj eller jacka igen.

Enda gången någon reagerat har varit när jag tagit av mig kavajen, så uppenbarligen syns den inte. Just kavajer, rockar och jackor (och tröjor och skjortor förmodar jag) har extra tyg i armhålorna för att man ska kunna sträcka upp ärmarna, vilket antagligen bidrar till det hela.
Unipörs Business hemma i arbetsrummet/biblioteket. Här utanpå en luvtröja. Normalt har jag den innanför luvtröjan, men denna tröjan har ingen dragkedja, så då får det bli utanför.
Högra fickan på Unipörs Business.
Vänstra fickan på Unipörs Business.
Sammanfattningsvis är Unipörs en perfekt EDC för de vardagliga småsakerna, och jag har den även på mig ständigt hemma, främst för att bära med mig telefonen och betalkorten (som behövs vid beställningar online), men också t ex ficklampa, som kommer till bruks rätt ofta.

Jag packar inte upp den alls, även om det kanske är smått onödigt att ha med sig extrabatteri till telefonen när man är hemma. Eftersom telefonen ligger i den har jag den även på mig vid gårdssysslor och att ha telefonen under vänsterarmen gör också att den sitter betydligt säkrare vid tunga lyft än när jag tidigare hade telefonen i bältet. Tunga lyft innebär ibland att man tar stöd mot höften, vilket riskerar krossa en smartphone.
Unipörs Tacticool-prototyp.
Unipörs Tacticool-prototyp.
Mitt största problem är nu att lyckas övertyga Unipörs att jag inte ska behöva lämna tillbaka prototypen utan fortsätta använda den tills serieproduktionsmodellerna anlänt. Jag har tecknat mig för en Tacticool Unipörs och en Business Unipörs. 


Vad bär du själv på dig som everyday carry, EDC? Det enda jag inte har i Unipörs Business är mina nycklar, då vanan att ha dem i fickan sedan barnsben helt enkelt är en för stark vana för min del, så nycklarna åkte tillbaka.

Unipörs har sponsrat blogginlägget genom att låna ut en Unipörs Business-prototyp i två veckor. Härnäst vidtar förhandlingar om att få fortsätta låna den tills min beställning anländer. Jag har blivit beroende och vill inte lämna tillbaka den. Bara bekvämligheten att inte behöva packa om EDC när man byter mellan jacka, rock, kavaj, gårdskläder eller hemmakläder är så värt det hela.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

30 kommentarer:

 1. Jag säger det igen, även obetald reklam är - reklam. Den som köper en plastpåse på HM och går omkring på stan med den gör reklam för HM. Reklam har inget med ersättning att göra, det innebär att exponera ett varumärke el dyl. I mitt exempel betalar alltså kunden tom. för att få göra reklam.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du blandar inte ihop reklam och marknadsföring/PR? Det senare inkluderar metoder att sprida varumärke och produkter utan att betala någon publicist för det. Att t ex låna ut en bil till en publicist för recension är ett typiskt exempel på marknadsföring, som inte är reklam. Frågan landar i om det finns ett uppdrag för publicisten att mot ersättning skriva/prata/sända något (=reklam) eller om det sker frivilligt (=PR).

   Sedan är det tydligt redovisat eventuella beroenden direkt i detta inlägg.

   Radera
  2. T ex pressmeddelanden. Att återge det som står i dem är inte reklam.

   Radera
  3. Det är möjligt att jag inte vet skillnaden mellan marknadsföring och reklam, men det jag undrar är varför det spelar någon roll? Din tjej har hittat på en väska och du pushar för den. Tummen upp!

   Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 2. Min EDC är ena nedre o större ytterfacket på min ryggsäck som passar måtten för handbagage på Ryanair trots att jag i princip aldrig flyger!
  Innehåll: Ficklampa LED modell liten, CH armékniv (kopia), 2 pkt varma koppen, tändstickor , druvsocker, tepåsar, smärtlindrande, magnecyl, kontanter (SEK, €), pass, kreditkort, fisklina, tandtråd , säkerhetsnålar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 3. Spelar ingen roll hur man utformar den, att bära handväska är j-vligt omanligt! ;) Byxfickor, jackfickor och kavajfickor duger alldeles utmärkt för allt man har med sig, och det är inte speciellt jobbigt att flytta över prylarna när man byter plagg. Unipörs är en helt onödig pryl som jag aldrig skulle vilja ha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet inte om du har missat det, men det här är inte någon handväska, utan närmast en axelhölster. ;)

   Radera
  2. Same shit, different name. Nejdå, ärligt talat kan jag självklart se fördelarna med Unipörs men personligen tilltalas jag inte av att bära omkring på varken handväska eller axelhölster.

   Radera
 4. Osökt glider mina tankar till 'The Puffy Shirt' även om det finns en del ytliga yttre skillnader. Svart svinläder från Ukraina kanske fungerar bra i marknadssegenmetet för homogays även i Östeuropa. Men marknadsföring är verkligen inte min starka sida.

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Vad svamlar du om? Vet du ens vad EDC är för något? Har du aldrig hamnat i en situation där du önskade att du haft en penna, en tändare, en liten kniv eller ett plåster som exempel? Om inte måste du leva ett jävligt tråkigt liv.

   Radera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. Vet att handleds(hand)väska för män i slutet av 70- och början på 80-talet kallades för "b-gsl-ng-" ... ;-)

  Annars kanske "Tim of Thule" skulle kunna vara ett "fräckt" varumärke...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 8. Tog ett tag innan jag fattade namnet "pörs".. Eb kombination av svenska "börs" och engelska "purse".. Börs + Purse = Pörs

  Annars hade ju tidningen "Cafe" ett reportage förra året om "Man Purse"... ;-)

  https://www.cafe.se/sandqvist-man-purse/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 9. Det kallas för MANbag.

  SvaraRadera
 10. Jag gillar onödiga prylar men passar nog på denna. Även om "tactical" utförandet såg något bättre ut så förstår jag inte riktigt syftet. Men jag använder å andra sidan inte EDC i mindre format än ryggsäck.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, normalt sett har man väl fickor, manskläder brukar ju ha dessa. Men jag kan tänka mig att om man har kostym så brukar de sitta ganska illa om man proppar fickorna fulla så för dessa tillfällen så.

   Radera
 11. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 12. Varför exakt beskriva vad man har på sig och var? Är det förnuftigt?

  SvaraRadera
 13. Jag måste vara lite av en våghals jag. Den enda preppingen jag brukar förbereda mig med när jag går ut är mina hemnycklar, min telefon och min plånbok. Med dem löser jag nästan alla av dagens utmaningar. Samtidens Macgyver?

  SvaraRadera
 14. Svart polo och kavaj.....
  Vår Cornycopia är en äkta kulturman
  Hölstrad med pörsen i armhålorna.
  Ja,jisses........
  Det här tar nog priset......!
  Asgarv!!

  SvaraRadera
 15. Jag ser att den kan vara praktisk för många personer, men inte för mig. Normalt bär jag med mig det jag behöver i fickorna (om jag inte har ryggsäck, vilket jag oftast har).
  Liten ryggsäck fyller behovet för EDC, då jag ändå vill ha med mig matlåda till kontoret (för att slippa lägga pengar på dyr utelunch) och matlådan skulle inte få plats i en Unipörs.
  Men lycka till med Unipörs! Jag tror som sagt att den kan fylla ett behov för många.

  SvaraRadera
 16. Om jag bara visste var jag ska göra av pistolen... Jobbigt med dubbla axelhölster ;) F.ö.anser jag att idén är briljant och jag önskar Lena och de andra på UniPörs all lycka och framgång.

  SvaraRadera
 17. En bil för dig?

  Bollinger B1

  https://www.youtube.com/watch?v=-dav55oUJ-w

  SvaraRadera