Cornucopia?

Aktuellt

Regeringen föreslår skatt på hämtkaffe och snabbmat (som pizza) - fem respektive sju kronor

Regeringen föreslår i ett nytt betänkande att man ska införa skatt på engångsförpackningar av dryck och mat, t ex hämtkaffe på mackar och ca...

2018-02-25 17:19

Söndagsenkät: Vilket parti vill du absolut inte se i nästa regering?

Dags för en söndagsenkät igen. Vilket parti vill du absolut inte se i nästa svenska regering? Svara nedan.
Vilket parti ska absolut inte släppas in här? Arkivbild.
Så om du får peka ut ett parti du absolut inte vill se i nästa svenska regering, vilket blir det då? Svara på enkäten nedan.

På grund av HTTPS och icke korrekt certifikat för enkät-tjänsten så blir det antagligen strul med sidan och enkäten kommer kanske inte visas eller så försvinner det fina hänglåset i webläsaren överst. Du kan annars om enkäten inte visas besöka den manuellt via https här (med felaktigt certifikat som du måste godkänna) eller icke-https här. Men alla ville ju ha https på bloggen, för det var väldigt viktigt, så då får ni stå ut med strulet. För mig som kör MacOS Safari så visas inte enkäten, utan jag måste klicka på länken för att få se den.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

16 kommentarer:

 1. Vilken tur att du fixade https så att vi eh.. jag vet inte, alias-pseudonymt kan berätta att vi aldrig ägt krypto som vi annars skulle vinstskattat för osv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstås kommer inte formuläret upp, även om det kan bero jag för att spara batteri använder min leksakstelefon (iPhone), vilken bara har leksaks-klienter som konsekvent beter sig ungefär som man kan förvänta sig att leksaker ska göra (det kanske eller kanske inte går att göra något produktivt, men det går iaf att trycka, skaka och slicka på skärmen när som helst).

   Radera
  2. Kändes skönt att få rösta bort MP, även om Fi´s politik gör mig mer deprimerad så kommer de aldrig upp över 4%.

   @Linus
   Och det är lättare att kasta en telefon långt när den jävlats färdigt med en.

   Radera
 2. Din sida har nu för övrigt en mix av länkar till https://cornu... och http://cornu... vilket säkerligen får mer än en browser att (helt korrekt) få bryt.  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska ej vara något problem. http-länkarna dirigerar om till https.

   Radera
  2. Men om länkningen sker ju via osäkert protokoll. Det är med andra ord en inte helt säkert att länkarna leder till korrekt länk...

   Tycker det är rätt av en browser att varna för detta.

   Radera
 3. Medborgerlig samling ligger på ca 0,5%, dom utgör ju inget hot mot någon just nu iaf. Hade vart kul om dom kom in iofs, då hade deras tillväxt tagit fart tror jag.

  SvaraRadera
 4. I fallande vomeringsordning:
  (F!)
  (V)
  (MP)
  (SD)

  Motivering:
  (F!) är ett rabiat enfrågeparti, vars outtalade yttersta mål är att lösa alla världsproblem genom att via kvinnlig kloning eliminera manssläktet.
  (V) har sina färska rötter i den kommunistiska enpartistaten och har proletariatets diktatur som yttersta mål.
  (MP) har infört ett nytt moment i det parlamentariska styrelseskicket - att opponera mot sin egen regeringspolitik - varvid varje princip slutligen offras för att klänga sig kvar vid taburetterna. Skulle passa bäst som oppositionsparti - utanför riksdagen.
  (SD) väjer som enda parti inte för att beskriva alla samhällsproblem, men har för det mesta tveksamma/diffusa lösningar och alltför många suspekta företrädare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma vomeringsordning för mig, även om jag röstade mp eftersom de har mest inflytande och pratas om som om de var ok.
   Följdfråga som inte ställdes:
   Vilket av följande 4 med svenska mått mer eller mindre extrema partier kan ni tänka er ingå i regeringsunderlaget? Det är ungefär den frågan som media ställer till de borgerliga, men inte till s.
   Bägge blocken måste ta en eller fler "fan i båten".

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Vi har faktiskt en mångårig tradition med ett stödparti som accepterade denna roll utan att sitta i regeringen:
   Efter samlingsregeringens upplösning efter VK2 och fram till den borgerliga valsegern 1976 regerades Sverige av (s) som minoritetsregering med stöd av stalinistkommunisterna (k). Undantag dock 1951-57 då (s) gick i koalition med bondeförbundet/centern. Likaväl som (s) kunde förlita sig på att (k), utan att få något i stället av (s), aldrig skulle släppa fram en borgerlig regering, borde en alliansregering kunna lita på (sd) på samma sätt. Det märkliga är att stödet från (k) inte sågs som moraliskt suspekt (detta parti var då verkligen Moskva-troget) under det att (sd) idag väcker sådan beröringsskräck hos många!

   Radera
  4. Låt moderator och sossar fortsätta fucka upp landet bara.

   Radera
 5. Fi-v-s-sd-fp-m-c-med-kd
  Ligger partierna listade i vänster till höger-ordning eller i extremist-ordning? Lustigt att det faller så (extremt=vänster).

  SvaraRadera
  Svar
  1. mp skall naturligtvis in till vänster om v.

   Radera
 6. "mp - 666", det kan inte vara en slump.

  SvaraRadera
 7. Svårt val mellan V och Fi. Jag klickade till slut V eftersom jag tror Fi knappast kommer få något inflytande. V kan faktiskt få inflytande, därför fick de min röst. Det känns viktigare att V inte finns i riksdagen, än att Fi inte gör det.

  SvaraRadera