Cornucopia?

Aktuellt

Regeringen föreslår skatt på hämtkaffe och snabbmat (som pizza) - fem respektive sju kronor

Regeringen föreslår i ett nytt betänkande att man ska införa skatt på engångsförpackningar av dryck och mat, t ex hämtkaffe på mackar och ca...

2018-02-13 21:16

Lex Moderaterna: Härmed är bildbanksfoto förbjudna i svensk media - sosseriets arbetspolitik är en lögn

(S)veriges Radio meddelade idag att sk arkivbanksfoto (eng stock photography) är förbjudne i svensk media, sedan Moderaterna använt bildbanksfoto för att illustrera sin valfilm. Bloggen kan nu avslöja att regeringspartiet Socialdemokraterna använder arkivbanksfoto för att illustrera "arbetare" på sin webplats.
Hos Sveriges radio hittas färgerna rött, grönt och gult, men inget blått. Bildbanksfoto taget av bloggen självt because up yours!
Det statligt styrda "oberoend" radiobolaget (S)veriges Radio avslöjar alltså att Moderaterna använt arkivfoto (eng stock photography) för att illustrera sin valfilm. Därmed faller förstås all argumentation i filmen och inget i den är relevant. Beskedet, som kallas Lex Moderaterna är att ingen svensk media får använda bildbanksfoton längre.

Bloggen kan dock avslöja att regeringspartiet Socialdemokraterna gör det samma på sin hemsida. Istället för en riktig go socialdemokratisk arbetare använder man ett foto taget 2015, hämtat från en bildbank för att illustrera en kvinnlig arbetare.

Bilden hittas överst på socialdemokraternas hemsida, men på grund av att citaträtt inte gäller för bilder digitalt (Sveriges radio begår alltså upphovsrättsbrott när de visar bildbanksbilden Moderaterna använder) får ni själva titta på sosseriets hemsida och jämföra med bildbanksfotot här.

Bloggen ser nu fram emot att SR går ut brett med avslöjandet att sosseriets hela politik för arbete och arbetsmarknad är ett skämt och baserat på en lögn. Eftersom ett bildbanksfoto använts som illustration faller allt sosseriet säger i frågan, helt enligt det av SR etablerade Lex Moderaterna. Om SR inte tar upp sosseriets lögn så vet vi att de inte är opartiska.

Vad mer för bildbanksfoto kan du hitta hos MP, V och S?
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

109 kommentarer:

 1. Många fotografer lever väl just på att ta genrefoton som de sedan säljer till bildbyråer...
  Bildbyråer som sedan säljer dessa foton vidare till media som SR etc.
  ;-)

  SvaraRadera
 2. Valfilmen i fråga är ju dock extremt tydlig med att det handlar om bilbränder i staden Göteborg. Det handlar inte om bilbränder i största allmänhet eller som allmänt fenomen. Och samtidigt som speakerrösten pratar om bilbränder i Göteborg visas alltså en brinnande bil i Kanada? Som illustration menar du då? Är inte Göteborgs problem reella utan bara en allegori, eller vad?????

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ironi på internet är inte lätt.

   Radera
  2. Ingen gång i filmklippet påstod dom att det var en dokumentär. Bilderna illustrerade helt enkelt vad speakerrösten sa. Att hänga upp sig på var den brinnande bilen kom från är löjeväckande.

   Radera
  3. Kristian;

   Om det var din bil som Ulf Kristersson hade tänt eld på för att göra en propagandafilm så hade det nog inte varit lika löjeväckande.

   Radera
  4. Ulf har mig veterligen inte tänt eld på någon bil? Om han hade gjort det så borde han sättas i fängelse där alla bilbrännare hör hemma.

   Radera
  5. Jag var på moderaternas partistämma, efter att Kristersson utsetts till ny partiledare beställde han en limousin med sex brudar i, sen sköt han burmesiskt heroin rakt in i ögongloben och lät två lokalordföranden drogas med Rohypnol och slita sönder varandra i en gladiatormatch med jordbruksredskap (Olofströms lokalordförande vann!) och avslutade med att sätta eld på en gul Toyota Yaris av 2008 års modell med en brinnande bunte tusenlappar.

   Så nog har han bränt bilar alltid.

   Radera
  6. Ojdå. Det var värst.

   Radera
  7. Såg man att det var en Kanadensisk bil? 😜

   Jag har sett filmen och jag såg bara en brinnande bil på suddiga rutor...

   Radera
  8. Det var inget mot valsegern 2006 kan jag säga. Delar av Blasieholmen har fortfarande kraftigt förhöjd bakgrundstrålning efter den festen.

   Radera
  9. Sex brudar I eller sexbrudar I?

   Radera
  10. Förlåt, det kan ha varit fake news, Det var sex laxar i en laxask, eller möjligen tre sexmänningar. Eller sex tremänningar, jag vet inte så noga.

   Radera
  11. Eller en brud från Sexdrega.

   Radera
  12. Platsen lämpar sig då väl för slutförvaring av kärnavfall. Då har vi löst det också. Bra blogg det här.

   Radera
  13. Det viktiga var väl att det det var en replika av Vince Neils gamla Limosin med badkar från sunset strip?

   Radera
  14. Förresten, den här förlorande lokalordförnaden, styckades han I 12 bitar och skickades ut till lokaldistrikten?

   Radera
  15. Nä den förlorade lokalordföranden var bara en ILLUSTRATION över nya karolinska.

   Radera
  16. Precis, dom blandade ihop "New public management" och "New public dismemberment". Det är lätt gjort om man är hög på china White och en SJ-pall med poppers.

   Radera
  17. Begåvningsutmanade brukar blanda ihop budskapet med mediet.

   Radera
 3. Kan inte du göra testet nedan Lars, och visa svaret? Vill se hur blå man kan bli.
  https://www.idrlabs.com/se/politiska-koordinater/test.php

  SvaraRadera
  Svar
  1. 100% höger 25% liberal, hamnade nästan rakt ovanpå Milton Friedman så man är i gott sällskap!

   Radera
  2. @B
   Var hamnar man om man blir så blå som man kan bli då?

   Radera
  3. Mnils;

   Nästan skjuter ingen hare. Du är fortfarande till vänster om Friedman. Djävla kommunist!

   Radera
  4. B;

   Vilket fake-test. Är det sådana test ni kör med? Är det inte bättre att använda hjärnan själv än att låta andra styra vad man ska rösta på?

   Radera
  5. 8,3% Höger, 36,1% Liberal.

   Jag kommer naturligtvis att låta detta diktera min röst.

   Radera
  6. @Dave: Så du kommer rösta på Obama då!

   Radera
  7. @Frihet vad är "såna som ni"? Jag tog bara ett random test utan vetenskaplig grund från Google. Nej jag jobbar inte på Aftonbladet.

   Radera
  8. B;

   Ja, det undrar jag med.

   Radera
  9. Frihet: på vilken grund kallar du testet för fake? Fick du ett oönskat resultat eller?

   Jag har iofs inte kontrollerat detta test, men det finns vetenskaplig bakgrund till vissa av testerna.

   Kanske passar inte resultatet i i din postmoderna verklighetsuppfattning?

   Radera
  10. Anonym;

   Vetenskaplig bakgrund? Det finns det väl bakom det mesta här i världen?

   Frågorna försökte vilseleda och styra åsikter genom att påstå något för att utesluta det andra.

   Radera
  11. Hur menar du att frågorna försökte styra och vilseleda. Du förstod att det rörde sig om frågor va? Som den som genomgår provet skall besvara? Svaren färgas dessutom av ens åsikter vilket är själva poängen.

   Radera
  12. Jag ska ta mig tid att göra undersökningen igen och dra upp ett exempel men det blir senare.

   Radera
  13. alla väntar @ Frihet #troll

   Radera
 4. Tramsigt inlägg. Klart det spelar roll om det framställs som autentiskt men inte är det. Orka tjata om hur värdelös svt o sr är. Och nej, tillhör inte vänstern. Man måste ju inte göra sig enfaldig för det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trams på dig själv. SVT använder ju konsekvent bildmaterial som inte är autentiskt. Bildmaterial på t.ex. vargar, som visas varje gång frågan överhuvudtaget nämns i TV, är taget på Nordens ark (en djurpark i Västra Sverige för er som inte visste det).
   Om SVT kan göra så i en nyhetssändning, då kan det väl inte vara så farligt att visa en brinnande bil från Kanada i en reklamfilm?

   När vi nu ändå diskuterar autentiska nyheter så har jag alltid funderat på hur sjutton man lyckas fånga en näve gamla handgranater när man "fiskar". De är ju runda och gjorda av stål så ingen krok i världen borde kunna få grepp om dem. Och om man nu ändå skulle få upp en handgranat, vem fasen tänker då att "jag prövar nog på samma ställe en gång till" och upprepar sedan bedriften 10-12 gånger.

   Radera
  2. Jag har inte sett filmen, MEN resonemanget om att diskvalificera budskapet helt är helt enkelt ett argumentationsfel.

   Att man har fel i en sak betyder inte att man har alltigenom fel.

   För övrigt kan man fråga sig ifall de alls hävdat att bilderna var från sverige?

   Radera
  3. Anonym;

   Alltigenom var ju så fel det kan bli. Trodde David Batra skulle dra nåt roligt skämt om hur lättad han var att frun är hemma och sköter sin del av hushållet igen nu så han fått bli mannen i hushållet. Men så kommer istället den misslyckade komikern Ulf och står tyst och grimaserar som om han hade skitigt på sig mitt i snålblåstens Stockholm.

   Och ”dåligt” och blä och fy och usch. Gnällpropaganda på högsta borgarnivå. Känner sig inte ”uppskattade” och vill betala mindre skatt och buhu så synd om stackarna. Ja, men det är väl inte statens ansvar att klappa alla på huvudet utan det får de väl se till att kunderna och medarbetarna blir tillräckligt nöjda för att få en lite klapp på sin lilla skalle.

   Gnäll, gnäll och åter gnäll är vad propagandan var byggd av.

   Radera
  4. Och bilar som brinner. Buhu. Var är Ulf egna ansvar att gå och släcka när han ser en bil stå i brand? Varför ska staten vara tvungen att lägga sig i privata bilproblem? Ägaren får väl se till att ha koll på sin egen bil. Särskilt ska inte svenska staten lägga sig i brinnande bilar i Kanada?! Vad kostar det? Var har moderaterna tänkt sig ta de pengarna ifrån?

   Radera
  5. Frihet: med tanke på att du finner argumentationsfel som hållbar kanske säger endel om dig...

   Radera
  6. Svara på frågan istället

   Radera
  7. Jag uppfattade det som en retorisk fråga. Klart att det ligger i statens uppdrag att förhindra att folk utsätts för övergrepp.

   Hur är det med din egen ståndpunkt? Ingår det i din definition av "frihet" att det är en privat angelägenhet om man utsätts?

   Radera
  8. Vad har svenska staten med en kanadensisk bilbrand att göra? Ska vi vara hela världens polis och socialbyrå? Va? Är det vad moderaterna vill göra med vårt land? Har vi så få problem i dagens Sverige? Varför ska vi då byta regering? Svara mig på det är du snäll.

   Det är inte min bil som drabbas så varför ska jag betala? Polisen har väl vettigare saker att göra än att åka världen runt och klara ut bilbränder.

   Nej. Låt kanadensarna ta tag i sina egna bilbränder.

   Radera
  9. Frihet: hemskt vad du hänger upp dig på den där brinnande bilen som fladdrar förbi i filmen.

   Filmen handlar inte om att staten skall ta itu med kansdkanaden bilbränder. Det är bara din postmoderna verklighetsuppfattning som fantiserar ihop det.

   Ditt förkastande av budskapet baserar sig på att du fantiserat hop en del av budskapet och drar slutsatsen att budskapet i sin helhet är felaktigt. Du gör det onekligen enkelt för dig...

   Radera
 5. Hela SvT/SR är däremot ett skämt då det de rapporterar är lögner!

  Och både moderutterna & såssialdemokraternas "nya" trygghetspolitik verkar vara plankad från SD rakt av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mnils;

   Hur vet du att de rapporterat lögner när du inte betalar din TV-licens? Har du själv rapporterat en lögn när radiotjänst ringt och frågat om ditt TV-innehav?

   Radera
  2. Du är otroligt tramsig "Frihet", kan inte din mamma se till att sätta bättre lås på datorn eller den person du kallar pappa ser till att knäppa din skjorta ordentligt i ryggen!

   Man behöver ingen licens för att titta på SvT:s webbsida eller play tjänst. Och varför heter de Radiotjänst när man inte behöver licens på radio? Redan där så har de fel!

   Radera
  3. Mnils;

   Nu är det också så att du redan skrytit över att du har TV, men att du är så höger-rebellisk att du trotsar statens kontrollanter med att glo på det ändå.

   Måste man vara övertydlig för att du ska förstå att den går till både radio- och TV? Vet du vad det kostar att byta namn på radiotjänst bara för att du inte förstår att radio- och TV- avgiften även är till för dig som har TV? Det skulle bli dyrt för alla licensbetalare där ute. Men det bryr väl inte du dig om? Du betalar ju ändå inte.

   Radera
 6. Hej lilla Lars.
  Här en ny kommentar för dig att radera!
  Gäller hålla spalten för renläriga
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. http://cornucopia.cornubot.se/2018/01/uppdatering-om-kommentarer-antispam.html

   Radera
  2. Noterat.
   Lägger in "spam" på cv:n, med google som referent.
   Frid

   Radera
 7. Varför vill Sossarna veta min position när jag går in på deras webbsida? Oerhört obehagligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad har du att dölja?

   Radera
  2. Gå inte in på deras sida då?

   Radera
  3. Samma sak irriterar mig och jag följer därför rådet att inte gå n på deras sida. Positionssökeriet måste vara ett bra sätt att minska antalet besökare på sidan.

   Radera
  4. "Frihet": det är en befogad fråga. Man behöver inte dölja något bara för att man inte vill dela med sig om privata angelägenheter, isht när man inte vet varför man skall det...

   Radera
  5. Jag har inget att dölja men mig kollar de inte någon position på. Lustigt.

   Du kanske bara har fått för dig att du är övervakad? Den klassiska högernerven som spökar igen?

   Radera
  6. Med tanke på att de inte förklarar varför min position är så intressant för dem så kan man ju fråga sig vad de skall med infon till...

   Radera
  7. Anonym;

   Nyfikenhet? Vad vet jag.

   Vad är det första du brukar fråga en mörkhyad person?

   Vad ska du själv med den infon till?

   Radera
  8. Vad är det för korkad fråga? Jag antar att det är ytterligare ett uttryck för din vurm för argumentationsfel...

   Radera
  9. ”Vad är det för en korkad fråga?”

   Det var en enkel fråga. Har du problem även med enkla frågor? På vilket sätt kan jag bäst förtydliga frågan åt dig?

   Radera
  10. Frihet: Tvärtom liknar det en så kallad komplex fråga (https://sv.wikipedia.org/wiki/Komplex_fr%C3%A5ga), men om du inte håller med om det så kan du ju kanske roa dig med att besvara den själv. Jag väntar med spänning...

   Radera
 8. Jag skulle tro att alla tidningar och tevekanaler som sänder nyheter använder arkivbilder för att illustrera artiklar och nyhetsinslag. De journalister som klagar på moderaternas valfilm har förmodligen använt arkivbilder i stor omfattning själva. Hyckleri och dubbelmoral, javisst, men det är väl alltid några som blir lurade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. PS, läste nyss att moderaterna har tagit bort denna valfilm från vissa medier.

   https://nyhetsbyran.org/2018/02/13/moderaterna-tar-bort-valfilm-efter-bildkritik/

   Om jag vore moderat valstrateg skulle jag använda samma valfilm för att illustrera hyckleriet i vissa partier och media.

   Radera
 9. Vad säger vi om Tv4s nya program om Polisen i Sthlm då?

  SvaraRadera
 10. Svar
  1. Jaha.. jaja.. var det det bästa du kunde komma med? Ett tips. Låt bli att nämna det på din nästa dejt. Kan tänka mig hur det lät på förra:

   ”Ööh... du tjejen.. jag kan nåt jag.. jag kan nåt jätteroligt.. höhö.. har du hört..? Höhö.. sveriges rödio...HÖHÖ.. öh alltså fattar du.. RÖD..io. Sveriges alltså.. hö... hö.. hallå... var ska du..? Men vem ska ta notan då... hallå....”

   Radera
  2. Eller den här är också skitkul.
   Nya SocialDemokratiska Arbetar Partiet.

   Radera
  3. Parafrasera;

   NSDAP? Något bättre försök än Sveriges rödio i alla fall.

   Radera
  4. @Frihet

   ".. Vill unga fröken komma hem och titta på min nya rödio... Hö hö..." 😝

   Radera
  5. Liebe Genosse @Frihet

   Skillnaden mellan Folkhemmet och die Volksgemeinschaft var faktiskt inte så stor...
   Och kontakterna mellan SDR o DDR var både nära och täta Ända fram till 80-talet

   SDR Svenska Demokratiska Republiken

   Radera
  6. Jaha? Även västtyskland hade väl täta band med DDR.

   Jaha2? Idén togs från socialisterna under mellankrigsåren och gjordes om enligt nazistisk modell. Högern stjäl ofta idéer från socialismen och utesluter stora grupper — därmed blir de högeridéer.

   Radera
  7. @Frihet
   Ja, det stämmer 1 !

   Skillnaden mellan Internationalsocialism och Nationalsocialism är ibland ytterst hårfin.. ;-)

   Radera
  8. Var är det för likhet mellan en stekt blodig biff och SD?

   Radera
  9. Parafrasera;

   Det finns flera likheter.

   1. Båda är förödande för sin klimatpåverkan och för våra barns framtid

   2. De byggs ofta upp genom import från andra länder.

   3. Båda har en rätt problematisk historia av att ha släppt ut gas.

   4. Båda är extremt blå till färgen (belgian Blue)

   5. Både biffen och SD-politikern kan ibland visa sig vara ett riktigt svin.

   Radera
  10. Låter mer som en socialdemokrat som veckopendlar till Bryssel och fått sin biff i vrångstrupen.

   Radera
  11. Nja. Det är sverigedemokrater som äter väldigt mycket kött (och ingen frukt o grönsak) och tröstäter glass i sin ensamhet. Helst billigt importerat kött ska det va - ju sämre kvalitét och billigare kött desto bättre för en sd. Sossar och moderater äter båda helst en korv. Sossar gillar även fikabröd eftersom de växt upp i ett bakdoftande folkhem. Dock låter sossarna bli att stoppa fingrarna i chipsskålen.

   Vänstern är vegetarianer (de jobbar på korvfabriken och vet vad som stoppas i), något som miljöpartister önskar de kunde äta mer av. Kristdemokraterna syndar helst med tacos och läsk. Liberaler äter gärna miljöförgiftade inhemska fisken och skaldjuren.

   Radera
  12. Helst vill kristdemokrater ha den där starka taco-såsen så det bränner utav h-e.

   https://www.food-supply.se/article/view/285019/sossar_och_moderater_gillar_korv_kristdemokrater_foredrar_tacos

   Radera
  13. @Frihet!
   Ja, jag äter kött...
   Är jag SD enligt dig ? Jag äter även vegetariskt och jag respekterar dem som helt och hållet äter "vego" även om den stora majoriteten "vego" inte visar samma respekt tillbaka!

   Ibland händer det faktiskt att jag går till "donken" eller "Be-Kå" men jag brukar hoppa över stripsen och colan.. Dricker så gott som aldrig Coca-Cola av både hälso- och ideologiska skäl.. Cola går förresten utmärkt att ta bort rost på kromade bildelar med ( se nedan bifogade Du-Tub-video! ) Det går även lika bra med cola från Lidl !

   Och ja, jag höll för några år sedan på att nästan bli tillsammans med en "vego" MP:are och dito svartklädd arkitekt!

   https://www.youtube.com/watch?v=z7OdX42NjWQ

   Radera
  14. Både sossar och moderater påminner om kommandoran så jag förstår att de gillar korv. Vänstern är antagligen arbetsbefriade eller har en mindre krävade anställning där lågt kaloriintag med importerade frukt och grönt från utvecklingsländer känns bra i själen. I ett riktigt arbetarhem arbetade båda föräldrarna och bullar inhandlades på konsum bakade av konsumbagaren. Sdarnas höga köttkonsumtion är väl kompensation för deras påvra uppväxt i någon förort eller brukssamhälle.

   Radera
  15. I riktiga arbetarhem får barnen minsann arbeta. Alla ska med och alla har en uppgift att sköta i vår familj. Det minskar utgifterna och ökar välfärden i vår familj. Bak och matlagning är en billig och nyttig fritidssysselsättning för barnen här hemma i folkvetthemmet. De får producera egen korv åt oss. De ska inte va ute och lira runt bland fiken i shoppingcenter som överklassynglarna. Det blir bara soffliggare, shopaholics eller bilbrännare av såna ungar. Det blir för dyrt för en vanlig arbetarfamilj.

   Bengt;

   Nej, äter du även vegetariskt så kan du inte vara sd. De åt enligt undersökningen inga grönsaker alls. Möjligtvis nån missad del av salladen mellan hamburgarna på mcdonalds. Sen är de inte i närheten av att bli tillsammans med någon ur det kvinnliga könet heller. Så bara av att ha varit nära att bli tillsammans med en kvinna gör att du blir utesluten ur det partiet.

   Radera
 11. ”Man måste hålla två tankar i huvudet samtidigt” låter det i moderaternas propagandasnutt.

  Det har de antagligen också snott, men denna gång av från vänsterpartiet (http://www.vansterpartiet.se/vansterpress/tva-tankar-i-huvudet-samtidigt-ar-aldrig-fel). Moderater är ju egentligen kommunister i grund och botten. Socialism - men i moderaternas värld enbart för de rika!

  Att extremvänster och extremhöger är stolta över att de kan tänka två tankar säger mig inte mycket. Det är visserligen två tankar mer än jag trodde innan. Om jag nu ska tro på dom. Det gör jag inte. Men det viktiga är inte antalet tankar utan vad tanken nu handlar om. Vi tar Ulf som exempel:

  Ulf ser ut att ha det svårt i reklamsnutten när han står där i snålblåstens Stockholm och försöker tänka två tankar samtidigt inför kamera: 1. Se inte bajsnödig ut inför kameran nu 2. Lyckas jag lura tittarna kommer jag att bli rik...are och mäktig...are. Ja...jaaa... jaaa, jag klarade två tankar samtidigt. Nej... vänta nu de är inte samtidigt längre...

  Ulf lyckas inte. Resultatet, blev förmodligen en brun-blå sörja i byxorna som du inte kunde lukta eller se (eftersom det antagligen blev bortklippt).

  Propagandafilmen är dessutom fullmatad av underliga uttryck och värdesättande. Vad som är ”dåligt” beror på vem du frågar. Moderater frågar inte. Moderaterna tar sig som vanligt rätten att bestämma över andra vad de ska tycka är bra och dåligt. De kommer som vanligt med facit utan att fråga.

  SvaraRadera
 12. Måste säga att arbetartjejen i byggkläder på sossarnas sida ändå var rätt fin. De valde ut en bra bild i alla fall. Den sidan kommer jag nog lockas att besöka fler gånger. Ni må ha pengar i överflöd, men är det något som högern har enorm brist på så är det snygga kvinnor! Dem har vi lagt beslag på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Unknown;

   Nejdå, jag antar att du hellre hade velat ha en av skäggig typ, men snygga och intelligenta kvinnor faller mig i smaken. Som frugan, den vackraste kvinnan. Dessutom avskydde hon ju Reinfeldt och allt annat vad moderater hette, så att hon var tillräckligt skärpt märkte jag väldigt snabbt.

   Radera
  3. Jag tycker mest synd om henne, tänk att i så unga år bli utpekad som sosse, hela livet förstört! Tvungen att bara leva på bidrag och dia skattepengar för ingen riktig företagare vill anställa eller göra affärer med en sån där...

   Hoppas hon fick ordentligt betalt så hon kan gå terapi.

   Radera
  4. Nyliberala "Blondin Bella" då? 😜

   Radera
  5. Mnils;

   Den där tjejen verkar ju redan ha en anställning på ett bygge. De brukar väl få rätt skapligt betalt. Det lär väl inte vara hon som diar skattebetalarna, det är snarare du som diar henne. Speciellt om hon även betalar tv-licensen.

   Annat var det med de fyra fejk-byggarbetarna som bara åkte hiss hela dagen och drog interna idiotsmt för den stackars nyanlände som hade sin första arbetsdag och undrade vart i h-e han kommit till för ställe.

   Radera
  6. Fejk-byggjobbarna... hm.. var kom de ifrån nu... ja just ja... moderaterna 2014

   https://youtu.be/170TURvI9k0

   Radera
 13. Här kommer en annan moderat reklamfilm:

  https://m.youtube.com/watch?v=AmXLlXnSjwA

  (den ocensurerade versionen)

  SvaraRadera
 14. Fast det SR rent faktiskt skriver är:

  Moderaternas har fått kritik för att deras kampanjfilm ger en negativ bild av Göteborg.[....]Det är anmärkningsvärt att man väljer att tar in bilder som inte överhuvudtaget inte är från Göteborg, [b]det säger socialdemokraternas Ann-Sofie Hermansson i en kommentar.[/b]

  Hela blogginlägget ter sig i ljuset av detta rätt märkligt. Problemet är uppenbarligen inte det beskrivna, eftersom SR faktiskt inte sagt det som påstås, så man undrar vad problemet egentligen är? Är det att man släpper fram en sosse att uttala sig i frågan? I så fall tycker jag vi kallar Cornucopia för fascist, lagen om att vänstermänniskor skall beläggas med munkavle kallas Lex Cornucopia. Jag har även hört att SvD gått ut med att man helst vill skjuta alla till vänster om SD och elda upp i stora massgravar.

  SR framför alltså inte alls någon egen kritik eller bedömning av lämpligheten i att använda bilderna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egentligen handlar ju detta om den s.k "Sverigebilden".. Dvs hur Sverige presenteras och ter sig ut i fr.f.a utrikiska medier.

   En del - ingen nämnd ingen glömd - vill helst att vissa bilder av Sverige helt enkelt inte visas upp och att ett mer förskönat utseende prioriteras. Likt det vi kan se i mäklarannonser för BR och hus

   Bevekelsegrunderna kan vara olika men oftast är det politiska skäl då bilden av Sverige som det ultimata landet med bäst välfärd och sociala ambitioner i världen och där alla lyckliga medborgare röstar på "Stora Välfärdspartiet" när de sjungande går till "lyckliga arbetet" i de klimatsäkrade och -certifierade fabrikerna och kontoren krackelerat väsentligt på senare är...
   ;-)

   Radera
  2. Nä. Det är en valfilm. Den vänder sig rimligtvis till svenska medborgare som har rösträtt i riksdagsvalet.

   Därmed inte sagt att det du säger om Sverigebilden nödvändigtvis är fel men det har ju inte med valfilmen att göra.

   Radera
 15. Totalt irrelevant om bilden är från Kanada eller Göteborg. Det skulle vara om ingen bil nånsin brunnit i Göteborg. Trams från SR. Känner igen det här från tidigare, det handlar om att göra filmen icke trovärdig. Att SR tappar mer o mer av sin trovärdighet på köpet tänker de inte på.

  SvaraRadera
 16. Är det talande att moderaterna inte kunde komma över en film på en brinnande bil i Göteborg? Har det någon relevans för påståendet om hur saker och ting är i verkligheten att det inte gick att hitta filmat material från platsen, att använda i filmen.

  Bakgrunden är förstås att det är många som ifrågasätter svartmålningen av Sverige som vissa politiska partier ägnar sig åt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. NYA LARMSIFFROR, 100 000 TYSKA BÖGAR PÅ VÄG MOT SVERIGE EFTER BESKEDET OM ATT JENS ORBACKS FASTER GIFTE SIG MED EN HÄST.

   Radera
  2. @Ben !
   Jag läser INTE "Aftonslaskan"...
   Gör du ? ;-)

   Radera
  3. @iblandekonomi

   Är det "svartmålning" att beskriva dagens verklighet i Sverige idag?

   https://www.sydsvenskan.se/story/bilbranderna-pa-rosengard


   Här undrar jag om SVT:s arkivbild verkligen är ifrån Gottsunda ?????
   (den _kan_ ju vara ifrån Rinkeby, Gårdsten, Rosengård, Vollsmose i DK eller Kanada.. )

   https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/flera-bilbrander-i-natt-4

   Radera
  4. Din så kallade verklighet är politisk propaganda. Mycket få som inte har en politisk agenda beskriver bilbränder som ett stort problem, bortsett från hur det framställs i media och av politiska propagandister.

   "So, first of all, let me assert my firm belief that the only thing we have to fear is fear itself"

   Radera
  5. Ja. Det är ren svartmålning av Sverige.

   Varför visade de inga bilbränder i propagandan år 2010 eller 2014? Problemen var ju större under moderaternas tid vid makten.

   ”Polisens egen statistik, som sträcker sig från 2009 till 2015, ger samtidigt siffror som visar på en drastisk minskning av andelen bilbränder. 2015 skedde 316 bilbränder totalt på hela året vilket är nästan hälften av antalet år 2009 då 628 bilbränder skedde. Som dokumentet visar har minskningen varit stadig sedan 2009 fram till 2015 och pekar på en nedåtgående trend för bilbränningar i Malmö.”

   https://aktuelltfokus.se/malmopolisens-statistik-bilbrander-minskar/

   https://polisen.se/PageFiles/638439/StatistikBilbranderMalmo20019_2016.pdf

   ”Bilbränderna har minskat med 30 procent i Södertälje”

   https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sodertalje/bilbranderna-har-minskat-med-30-procent-i-sodertalje

   Radera
  6. 2008-2009 var riktiga bilbrännar-år. Gamla ”nya moderaterna” lever fortfarande kvar i den tiden. Vi andra har gjort nåt åt saken och gått vidare.

   Radera
  7. @iblandekonomi

   Jo, det ÄR ett allvarligt problem att bilar brinner.. Dagens bilar verkar deessutom brinna både oftare och bättre än vad de gjorde så sent som på 80-talet... Då blev det en artikel i tidningen om det brann en (1) bil..

   idag är det smör och bröd rutin att i notisform läsa om bilbränder - Car-Beque - varje dag... Och så gott som till 99,9% i våra förorter.. För NÄR brann en bil i Täby, Vellinge, Östermalm eller Särö senast?

   Våra sjukhus akutintag är rena krigssjukhusen och nyblivna kirurger behöver inte länger träna på grisar för att lära sig hantera skottskador..

   Radera
  8. Du säger att det är ett stort problem att bilar brinner. De flesta håller inte med dig, utan prioriterar andra problem betydligt högre.

   Men låt oss uppehålla oss i din värld en stund. Vad föreslår du ska göras för att lösa problemet med bilbränder.

   Radera
  9. Bengt;

   I moderat-täta problemförorten Täby brinner det titt som tätt. Och ofta är det flera bilar åt gången. Det är så illa att Reinfeldt antagligen var den förste att fly orten.

   ”Täbybor oroliga för nya bilbränder”

   https://mitti.se/nyheter/tabybor-oroliga-bilbrander/

   https://mitti.se/nyheter/bilbrander-tyreso-onsdagen/

   Fångade bilbranden i Danderyd på film: "kunde slutat illa"

   https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/fangade-bilbranden-i-danderyd-pa-film-kunde-slutat-illa/repraq!fVoJ5AIRlB8xhP1Daf9gA/

   Radera
  10. Bengt;

   Din fråga ”NÄR brann en bil i Täby, Vellinge, Östermalm eller Särö senast?”

   ”Täbybor oroliga för nya bilbränder”
   https://mitti.se/nyheter/tabybor-oroliga-bilbrander/

   ”Eldattack mot Täbybilar”

   https://mitti.se/nyheter/eldattack-mot-tabybilar/

   Karta med bilbränder i och omkring moderata problemfyllda förorten Täby:

   https://mitti.se/nyheter/bilbrander-beror-ungdomsgang/

   Radera
  11. iblandekonomi;

   Jag tycker att det är ett allvarligt problem, som förvisso minskat under senare år. Nu är det dock mestadels försäkringsbedrägerier som det handlar om. Sen när en bil tänds på eller självantänder så kan plötsligt fyra till brinna på en och samma gång och dra upp statistiken. Men det är absolut ingen ursäkt för att uttråkade rikemansbarn som känner utanförskap och som saknar tillit till det allmänna ska gå ut och tända på sina och andras bilar. Absolut inte.

   ”Lägstanivån höjd.

   Enligt statistik från MSB hade Uppsala mellan 5 och 22 räddningstjänstinsatser kopplade till personbilar där bränderna var “anlagda med uppsåt” mellan åren 1998 och 2008. Vid upploppen, 2009, rapporterades däremot 84 insatser. Och åren efter, mellan 2010 och 2015 låg nu plötsligt antalet insatser mellan 51 och 64. Lägstanivån hade alltså höjts. Rejält. [...]

   Hur förklarar man att bränderna oftast sker där förövarna själva bor?

   – Vi har en ny studie på gång där vi med hjälp av mobiltelefoner tittar på hur människor rör sig i olika områden. Helt anonymt och vi vet inte vilka vi följer. Men vi kan se klara tendenser till att människor i sådana här områden inte rör sig utanför sina områden i särskilt stor utsträckning. Och då finns det heller ingen anledning att åka till en plats man inte har någon relation till och elda, säger han.”

   https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/forskare-om-bakgrunden-till-bilbranderna

   Radera
 17. Usch och FY SVT !!

  HÄR illustreras en artikel om bussåkare i Skövde med en bild på en buss ifrån... *** trumvirvlar **** STOCKHOLM !!
  ;-)

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/projektet-bussmiljonarerna-ar-halvvags

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det kontroversiellt att det fins folk som åker buss i Skövde? Kanske i din värld.

   Radera
  2. Jag har faktiskt åkt buss i [schövvde]
   Till området Södra Ryd från stationen ! :-)

   Radera