Cornucopia?

Aktuellt

Finanskursen med hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding - fem procent rabatt med Cornucopia

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Finanskursen  som erbjuder 5% i rabatt på kursavgiften om du uppger rabattkoden CORNU i samband ...

2018-02-19 16:59

Kommentarsstrul på bloggen just nu

De senaste dagarna har det blivit eskalerande problem med bloggkommentarerna hos Blogger. Det betyder att de kommentarer som felaktigt klassas som spam inte kan publiceras, liksom kommentarer på äldre inlägg. Tips hur du undviker att spamklassas nedan.
Zzz...
Kommentarsadministrationsfunktionerna att avspamma kommentarer och publicera modererade kommentarer på äldre inlägg fungerar inte just nu och har inte gjort så på några dagar. Blogger har någon form av strul just nu. Istället hänger tjänsten bara tills ett felmeddelande ges.

Så ni vars kommentarer inte dyker upp får ge er till tåls.

Först slutade möjligheten att publicera förhandsmodererade kommentarer på äldre blogginlägg att fungera. Nu fungerar inte heller avspamning av felaktigt spamklassade inlägg.

För att undvika att felaktigt spamklassas är tipset att inte använda versaler, inte ens för förkortningar, samt inte skriva enradskommentarer. Skriv lite längre kommentarer. 

De flesta som spamklassas har använt versaler i följd, t ex i förkortningar, eller är bara en kort mening. Ska du bara skriva en mening, gör två radmatningar och skriv "Med vänlig hälsning" eller någon liknande fras som komplement.

Med över nio års blogg och uppåt en halv miljon kommentarer kan man tänka sig att bloggen börjar nå någon systemgräns för Googles Blogger-plattform, om det nu inte är ett generellt Blogger/Blogspot-problem. Kan hända att man inte löst kommentarsadministrationen med ordo (1), eller ens ordo (N), utan någon form av högre ordning som börjar ge problem i admingränssnittet. Det kan också bero på att jag aktiverade https på drafts.blogger.com. Någon som upplever likartade problem på sin Blogger-blogg?
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

14 kommentarer:

 1. Inga problem för mig. Två som väntar på godkännande. Men jag har knappt några kommentarer. Eller läsare. Nätt och jämt min mor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ändå lite befriande att du slipper spam från din egen mor, antar jag?

   Radera
 2. Svar
  1. Verkar funka (Din blogg alltså, mitt sinne för smak, inte så mycket)

   Radera
 3. Yo momma so fat, she made Jabba the Hut go dayyyyummmm

  SvaraRadera
 4. Svar
  1. Tog ca 2 sekunder, så det kändes ovanligt rappt.

   Radera
 5. https://www.theguardian.com/news/2018/feb/15/why-silicon-valley-billionaires-are-prepping-for-the-apocalypse-in-new-zealand

  Eftersom det är ganska ointressanta kommentarer här bjuder jag på denna.

  SvaraRadera
 6. Testing, testing

  Mvh
  P

  SvaraRadera
 7. Svar
  1. Fungerade ju fint med en mening idag. Och inte hamnade jag i spam heller! :) heja mig.

   Radera
 8. En halv miljon kommentarer borde Google kunna hantera kan man tycka.

  Bra med https.

  SvaraRadera