Cornucopia?

Aktuellt

Istället för bankfack?

När allt fler banker stänger ner sina bankfack och alternativen kräver att man rycker upp hela sin ekonomi, alla kort, konton, appar, sparan...

2018-02-09 16:49

Fredagsmys: Trevligt när läsare hälsar

Dags för lite fredagsmys. Numera är jag tydligen så pass pseudokänd att jag i stort sett inte kan röra mig i en större stad utan att bli igenkänd, detta trots att jag inte skyltar med mitt foto på bloggens framsida (men väl på Twitter, Instagram och min officiella Facebook eller sidan Om bloggen). En del läsare hälsar också, vilket alltid är trevligt, men dessvärre är jag oftast på väg någonstans och har en tid att passa, så jag kan inte prata så länge som jag skulle viljat.
Mariaberget på Södermalm under fredagsmorgonen.
Jag blir rätt ofta igenkänd när jag rör mig publikt, särskilt på större orter, vilket syns på hur folk tittar på mig. Speciellt när de pekar och säger något till sitt sällskap. Mitt pseudokändisskap har gjort att jag numera får utgå från att jag alltid är igenkänd när jag rör mig i det offentliga rummet.

En del läsare passar också på att respektfullt  hälsa och tackar för bloggen och/eller böckerna. Jag byter gärna några ord, men dessvärre är jag oftast på väg någonstans och har tider att passa, så det kan bli mer kortvarigt än jag hade önskat. Fast de flesta verkar nöjda med en kort hälsning.
Säga vad man vill om Stockholm, men huvudstaden är f-n så mycket vackrare än fula Göteborg. Oavsett årstid.
Torsdagens och fredagens vända till Stockholm bjöd exempelvis på en läsarhälsning vid en hiss vid ett P-hus nära centralstationen i Stockholm, en hälsning och kort diskussion på Hötorgets tunnelbanestation, samt en hälsning och kort samtal på Landvetter flygplats. Som oftast handlar det om män som matchar bloggens demografiska grupp, dvs säg 25 - 55 år gamla, oftast hela och rena tjänstemän, men inte alltid. Vid det här laget vet jag också en del inrättningar jag ofta frekventerar när jag är i Stockholm, där jag har läsare som jobbar.
Stockholms stadshus från röda rummet på Norstedts.
Jag vill önska alla läsare, oavsett om ni hälsar eller ej, en riktigt trevlig fredag och ett fortsatt fredagsmys. Och ett extra tack till alla som bara stirrar, pekar och viskar1., för annars skulle jag aldrig hinna med oftast fullpackade scheman när jag är iväg hemifrån.

1. Kan också vara kritik mot mitt utseende generellt, förstås.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

23 kommentarer:

 1. "..Landvetter flygplats.."

  Åk tåg! ;-)
  Då får du betydligt fler tillfällen till allvarliga och längre samtal!
  Alldeles speciellt om det blir signalfel i Flen, dörrfel i Töreborda, lokfel i Hallsberg , växelfel i Skövde eller "vilket-jävla-fel-som-helst-som-kan-drabba-tåg" någonstans i skogen där tre nyfikna älgar står och stirrar fånigt..

  https://www.youtube.com/watch?v=9iKH90mWt98

  SvaraRadera
  Svar
  1. Står dom med nosen mot tåget brukar dom bli en meterlånga . . . . innan . . . .

   Radera
 2. :)
  Trevligt fredagsmys på er med!

  SvaraRadera
 3. Flyg landvetter-ARL? Hur mycket tid tjänar man egentligen gentemot tåget? Ingen kritik (lite kanske), mest nyfikenhet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Arlanda. Aldrig. Bromma. Annars tar jag hellre tåget.

   Radera
  2. Bor man centralt i sthlm och ska centralt i gbg går det snabbare att ta morgontåget som går raka vägen utan att stanna, det gick 0605 och man var i gbg 0850. Källa mig själv, veckopendlade till gbg tidigare.

   Radera
 4. Beror väl till stor del på var man bor i förhållande till Landvetter kontra Göteborgs centralstation och var man ska i Stockholm i förhållande till Landvetter. Sedan är det ofta så att flyget kan vara billigare.

  Själv föredrar jag att åka tåg, jag är som Sheldon Cooper "I love a train".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag bor mycket nära Landvetter flygplats och har noll trafikproblem att ta mig dit. Mer än dubbla tiden till tåget, och då med oförutsägbar trafiksituation ovanpå det.

   Radera
  2. När jag veckopendlade (Gbg-Sthlm) och arbetade i Kista tog jag alltid tåg. Man kunde komma till stationen fem minuter innan avgång och sedan sova ostört i tre timmar. Byte till pendeltåg och framme på kontoret.

   Tidsskillnaden mot flyg var försumbar och man slapp stök (ta sig tilltflygplatsen, säkerhetskontroll osv) och alla avbrott (det här är er uttråkade pilot som på maxvolym ska berätta för fjärde gången att jag ser ett moln eller en mindre stad på vänster sida).

   Radera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Det var trevligt att byta några ord med dig idag - keep up the good work!

  SvaraRadera
 7. Kul att det finns fler som inte är hela och rena tjänstemän utan smutsiga och trasiga tjänstemän som en själv!

  SvaraRadera
 8. Trevlig helg Lars! Än har jag inte fått äran att stöta på dig men det kommer väl :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han har redan sambo så han är nog inte intresserad av att du ska stöta på honom.

   Radera
  2. Haha denna återkommande tjänstemannahumor i trådarna här....

   Radera
  3. Tjänstepersonhumor heter det väl ändå!

   Radera
  4. Tjänstehennahumor! Sexister.

   Radera
 9. Kommer du till kransen så är du alltid välkommen på en fika eller lunch! Är där för det mesta i veckorna.

  SvaraRadera
 10. Det är nog så att människor är lite olika, och det statistiska underlaget för bedömningen varierar. Inte för att jag tror att någon skulle vara avog eller ogin. Snarare att de som spontant interagerar är de utåtriktade och kontaktsökande, vilket kan ge en viss slagsida åt upplevelsen.

  SvaraRadera
 11. Vacker -> mindre ful. Stor skillnad.

  SvaraRadera
 12. Trevlig helg på er och glöm inte att fylla på förråden.

  SvaraRadera
 13. "Som oftast handlar det om män som matchar bloggens demografiska grupp, dvs säg 25 - 55 år gamla, oftast hela och rena tjänstemän, men inte alltid." Så inte så många förfåganden om att få autografer på diverse kroppsdelar? ;-)

  SvaraRadera