Cornucopia?

Aktuellt

BNP-prognos: -18% i svensk BNP under andra kvartalet - 100 000 offentliga jobb hotas

En enkel analys av svensk BNP för andra kvartalet 2020 landar på -18% i svensk BNP 0 jämfört med motsvarande kvartal 2019. Det innebär att ä...

2018-02-23 18:45

Fredagsmys: Disneyland after dark

"At the end of a smile there's a laugh 'n a half (on my behalf)" - D.A.D, Laugh 'n a half
Dags för lite fredagsmys så här i sportlovstider (Go sports!), vilket väcker frågan hur ni spenderar sportlovet? Jobbar, eller sportar ni? Eller varför inte åka till Disneyland Paris och utöva kösporten?
Disneyslottet i Disneyland Paris.
Förvånansvärt nog så är tydligen Disneyland fullpackat så här års. Eventuellt har man även sportlov i främst Frankrike och England, baserat på besökarna. Så den som väntade sig lågsäsong och köfrihet fick se fram emot köper på upp till 170 minuter till enskilda attraktioner, även om 60-90 minuter var mer vanligt.
Mycket bling.
Mer bling.
Ännu er bling, här Star Wars-bergochdalbanan (inomhus).
Fina färger och till slut börjar folk droppa av.
Någon gång runt paraden börjar dock folk droppa av och sedan blir köerna hanterbara, t ex bara en halvtimme för Star Wars-bergochdalbanan.

Fast hur spenderar ditt hushåll sportlovet?

Nåja, fortsatt trevligt fredagsmys på er.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

44 kommentarer:

 1. Sportlovet spenderas på jobbet, med varierande grad av förkylning.

  Har besökt Tokyos två Disneyparker nyligen och kan rekommendera båda, men i synnerhet Tokyo DisneySea är fantastiskt kvällstid!

  SvaraRadera
 2. Mora och Vasalopprelaterade aktiviteter, utförsåkning samt antagligen jobba några timmar.

  SvaraRadera
 3. Sportlov.. Vad är det för något ? Jag har inte haft "sportlov" på 25-30 år..

  Det var visst sportlov här i Gbg med omnejd förra veckan, v 7 och denna veckan har de haft sportlov i Skåne med omnejder.
  Men annars en helt vanlig vecka i Februari!

  Skall man ut och åka skidor gör man detta helst under icke sportlovstider och sparar på så sätt mycket pengar och slipper stå och trängas med alltför många
  :-)

  SvaraRadera
 4. "ventuellt har man även sportlov i främst Frankrike och England, baserat på besökarna. Så den som väntade sig lågsäsong och köfrihet fick se fram emot köper på upp till 170 minuter till enskilda attraktioner, även om 60-90 minuter var mer vanligt." Bloggarjäveln tillhör inte möjligtvis denna grupp?

  SvaraRadera
  Svar
  1. För det första åker man på lågsäsong, och betalar några hundra extra för att gå före alla köer. Har för mig att det var 600:- per person eller nåt sånt för att gå i snabbkön.

   Radera
  2. Åka under lågsäsong? Är du en sån här curlingförälder som inte vill lära din barn livets hårda skola? Skäms.

   Radera
  3. Det var länge sedan så det är nog preskriberat nu. Ja, mina barn är extremt curlade och har klarat sig extremt bra. Samhällets stöttepelare numera, helt självständiga 1%-are.

   Radera
  4. Hells angels eller Bandidos?

   Radera
 5. "Passa huset och hunden", dvs slösurfa och läsa ikapp alla blogginlägg man missat, kanske jobba lite (adiabatiskt närma sig inbox zero), läsa några pek, dricka dyrt vin alldeles själv, gå på trevlig restaurang med polare, samt elda i kakelugnen. I korthet, vila sig från resten av familjen som rest till sommarstugan (förutom hunden då). :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Gräsänkling blues" ? Se bara till att städa innan de kommer hem :-)

   Radera
  2. Som tur är har vi städerska.

   Radera
  3. Har jag med, men när hon kommer hem ska det vara städat, basta!

   Radera
  4. Jag byter dammsugarpåsar. Det får räcka.

   Radera
  5. Ja, vid iterativ förbättring är det bra att börja på en låg nivå så att man inte sliter ut sig i förtid.

   Radera
  6. Underpromise, overdeliver.

   Radera
  7. En strategi som fungerar, ett tag. Men sen då?

   Radera
  8. Alltså den nya förväntningen är baserad på senaste "overdeliver", inte på "underpromise", så processen blir självförstärkande åt ett alldeles jobbigt håll, väl?

   Radera
  9. Min tanke är att man skulle kunna använda både "lean" och "just in time" för att motverka "continuous rising expectations". Eller är alltihopa bara en "race to the bottom"?

   Radera
  10. "lean" är ju bra för att dra ut på det oundvikliga, men "just in time" kan bli väldigt stressande. Tror dock att man får ta en jobbig reset emellanåt vad gäller förväntningar och sånt.

   Radera
 6. Vilken besvikelse. Trodde först bloggarn skulle skriva om DAD....och inte en gammal nöjespark. Om det ändå vore Tivoli kanske det gått att få till en koppling till DAD.

  Nulli secundus

  SvaraRadera
 7. Bara barn som har glädje av Disneyland. Vuxna kan eventuellt uppskatta Universal Studios (då originalet i LA). Annars mest trams med både sportlov och Disneyland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vuxna åker till Amsterdam eller Vegas..

   Radera
  2. Vegas är också bara trams. Helt överdrivet och meningslöst. Enda sättet att stå ut där är att bedöva sig med rikliga mängder alkohol, vilket de flesta gör. Att gå omkring med en drink eller en ölburk i handen på gatan är inget problem, alla gör det, dygnet runt.

   Radera
 8. Sportlov? Sånt har vi inte på mitt jobb ^.^

  SvaraRadera
 9. Sportlov denna vecka, ja. Frankrike har fyra sportlovsveckor, denna är den tredje. Tillbringas med skidåkning. Alla semestrar är komplicerade med släkten utspridd över världen, utom sportlovet. Fyra år i rad på samma ort med enbart familjen.
  Enkelt, kul och svindyrt.

  SvaraRadera
 10. Jag får en reklambanner överst på denna sida med reklam för kryptovalutor och en bild på Joakim Posener. Kanske en idé om vilka jaktmarker han har gett sig in på nu, antagligen ser han det som den ultimata provokationen att visa upp sig på en reklambild efter att ha varit försvunne typ i femton år eller så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säger nog mest om dig... ;-)
   Själv får jag reklam för Norwegian - dvs flygbolaget - men så har jag också kollat upp lite biljetter för att åka till [ Näv Jårk ] och titta på en NHL-match...
   Men attans vad $ har gått och blivit dyr...

   Radera
  2. Digital redovisning här?

   Radera
 11. Vad gör alla våra människor från icke skidåkande nationer på sportlovet? Typ skåningar alltså. HAHAHAHAHA.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jobbar och betalar in alldeles för mycket skatt!

   Radera
  2. http://mellanskane.lokaltidningen.se/2018-02-16/-Unders%C3%B6kning-Det-h%C3%A4r-g%C3%B6r-vi-helst-under-sportlovet-538304.html

   Radera
 12. Barnen är med en exfru och åker skidor i fjällen. Ska nog passa på att dricka alkohol tror jag, sker bara ett par ggr om året. Spela luftgitarr och skicka dicpics till andra exfruar och fd chefer. Kanske.

  SvaraRadera
 13. Skåning här:

  Vårdar portföljen, har presterat både nytt vecko och dyngnsrekord. Beslutade för några månader sen att helt vikta om till USD/EUR innehav, skördar nu frukterna. SKR sjunker nu i rask takt till ny bottennivå.

  Även här har vi sett nån minusgrad, så kaminen ska matas var 6e timme.

  SvaraRadera
 14. Sportlov upphörde för 15-år sedan, det blir jobbet för min del och eftersom majoriteten av personalen man jobbar ihop med är norrmän och det är vinter OS så kommer det vara som att jobba halvtid en stund framöver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är väl sista OS-dagen imorgon?

   Radera
 15. Jobbar, förhoppningsvis börjar Vermintide II-betan fungera nästa vecka.

  Disneyland Paris tog farsan med mig och syrran till på nittiotalet, ganska okej.

  SvaraRadera
 16. "Mer vanligt"!? Ursäkta herr bloggare men på svenska heter det "vanligare". Onödig och överflödig prefixkomparering av adjektiv är att våldföra sig på svenska språket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hellre språket än invånarna...

   Radera
  2. De som använder felaktig adjektivkomparering eller exempelvis inte kan skilja mellan var/vart är förtjänta av ett kok stryk.

   Radera
  3. 😁...
   Mer, mest är också verktyg för komparering av adjektiv...

   Radera
  4. Var - Befintlighet
   Vart - Riktning

   Det måste man hålla än mer reda på i tyskan...!

   Radera
 17. Har samma upplevelse av Disneyland, långa köer och dyr USA inspirerad skräpmat, rekommenderar Europa park i Rust, bättre på alla sätt om man nu inte befinner sig i Paris.

  SvaraRadera